Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-08-26

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΣΗΜΕΡΑ
  • [02] ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • [03] ΝΤΕ ΣΟΤΟ ΕΠΑΦΕΣ
  • [04] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
  • [05] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΤΣΟΧΑ
  • [06] ΟΜΗΡΟΥ ΔΕΟΝΤΟ
  • [07] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΑ
  • [08] ΠΤΩΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • [09] ΤΖΟΚΕΡ ΚΥΠΡΙΟΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2002

  • [01] ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΣΗΜΕΡΑ

    Ασπίδα προστασίας της Κύπρου φιλοδοξούν να καταστούν οι απόδημοι, στους επόμενους έξι μήνες, οπόταν αναμένονται έντονες πιέσεις τόσο στο θέμα της ένταξης όσο και στο θέμα της επίλυσης του Κυπριακού. Με το στόχο αυτό άρχισαν σήμερα στη Λευκωσία οι εργασίες του συνεδρίου των κεντρικών συμβουλίων της ΠΟΜΑΚ και της ΠΣΕΚΑ. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο απόδημης νεολαίας.

    [02] ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Η τηλεόραση και το πρώτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου του ΡΙΚ, μεταδίδει αυτή την ώρα απ' ευθείας την τελετή έναρξης του συνεδρίου. Το Ρικ Ενα θα μεταδώσει επίσης σήμερα απ ευθείας την ενημέρωση στην οποία θα προβεί προς τους συνέδρους ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης στις έντεκα και δεκαπέντε και τη συζήτηση για τα προβλήματα της απόδημης νεολαίας στις τρεις το απόγευμα. Απευθείας μεταδόσεις θα γίνουν και τις επόμενες ημέρες του συνεδρίου.

    [03] ΝΤΕ ΣΟΤΟ ΕΠΑΦΕΣ

    Συνάντηση με τον πρόεδρο Κληρίδη είχε σήμερα ο Αλβαρο Ντε Σότο εν όψει του νέου γύρου συνομιλιών που επαναρχίζουν αύριο. Αργότερα ο Αλβαρο Ντε Σότο θα συναντηθεί με τον Ραούφ Ντενκτάς. Ο έκτος γύρος των απευθείας συνομιλιών, σηματοδοτείται από την εξαγγελθείσα συνάντηση στο Παρίσι του Κόφι Ανάν με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων. Η συνάντηση θα γίνει στις έξι Σεπτεμβρίου και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει την ύστατη προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα για άρση του πολύμηνου αδιεξόδου στις συνομιλίες, προτού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [04] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

    Την αποφασιστικότητα και την αισιοδοξία της Ελλάδας για ευόδωση των προσπαθειών ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετέφερε κατά την άφιξη του χθες στην Κύπρο ο Υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τζοχατζόπουλος. Παράλληλα ο κύριος Τζοχατζόπουλος επεσήμανε και τις δυσκολίες που θα προκύψουν με την ένταξη, λέγοντας ότι θα απαιτηθεί συνεργασία και καλή προετοιμασία. Η Ελλάδα, είπε, αναμένει ότι θα υπάρξει μια θετική εισήγηση από την Επιτροπή Γνωμοδότησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 18 Οκτωβρίου για την καταλληλότητα των υπό ένταξη χωρών και την υποβολή εισήγησης προς την Διάσκεψη Κορυφής της Κοπεγχάγης, η οποία θα επιβεβαιώσει τη δίκαιη επιλογή της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ένταξη της Κύπρου. Εχουν ολοκληρωθεί, πρόσθεσε, όλες οι απαραίτητες προεργασίες, επισημαίνοντας ότι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι η προσπάθεια ολοκλήρωσης των προετοιμασιών για την λειτουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσα στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [05] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΤΣΟΧΑ

    Ο κύριος Τσοχατζόπουλος θα έχει πολύωρες συνομιλίες με τον υπουργό Εμπορίου Νίκο Ρολάνδη, με τον οποίο θα υπογράψει συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας, της τεχνολογίας και του τουρισμού. Ο κύριος Ρολάνδης, μιλώντας στο ΡΙΚ, χαρακτήρισε πολύτιμη τη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου. Ο Ελληνας υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος συνοδεύεται από πολυπληθή ομάδα τεχνοκρατών, αναμένεται να προσφέρει στην Κύπρο, γνώσεις αλλά και την εμπειρία της Ελλάδας στους τομείς της ενέργειας και κυρίως του φυσικού αερίου. Θεωρείται μάλιστα βέβαιο ότι η Ελλάδα θα εμπλακεί άμεσα και σε κάποια έργα.

    [06] ΟΜΗΡΟΥ ΔΕΟΝΤΟ

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου επέδωσε στον Πρόεδρο Κληρίδη τις προτάσεις του για τη διαμόρφωση κώδικα δεοντολογίας που θα διέπει την προεκλογική εκστρατεία. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση το πρωί στο προεδρικό, ο κύριος Ομήρου είπε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης αντιμετωπίζει πολύ θετικά την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει, και στο βαθμό που του επιτρέπουν οι συντεταγμένες εξουσίες του θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Ο Πρόεδρος του Κισός είπε ότι θα πρέπει να γίνει μια προεκλογική εκστρατεία ιδεών, προτάσεων και επιχειρημάτων και όχι άγονων αντιπαραθέσεων ή προσωπικών αντεκλήσεων και επιθέσεων. Θα πρέπει να διαφυλαχθεί το περιβάλλον, είπε, από την αλόγιστη χρήση αφίσας ή αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους. Επίσης είπε ότι θα πρέπει να διασφαλισθεί η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σε κέντρα του εξωτερικού αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να το πράξουν.

    [07] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΑ

    Αυξάνονται οι εν δυνάμει διεκδικητές του αρχιεπισκοπικού θρόνου, καθώς ενδιαφέρον αναμένεται να επιδείξει και ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, διάφοροι παράγοντες, ανάμεσά τους και πολιτικοί, έχουν προσεγγίσει τον Κιτίου Χρυσόστομο, ενθαρρύνοντάς τον να διεκδικήσει το θρόνο, ενώ άτομα του περίγυρου του άρχισαν ήδη να δραστηριοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

    Ο Κιτίου Χρυσόστομος προστίθεται στους άλλους τρεις τουλάχιστον επισκόπους, οι οποίοι αναμένεται να προταθούν: Τους Μητροπολίτες Λεμεσού και Μόρφου και τον Επίσκοπο Κύκκου.

    [08] ΠΤΩΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

    Στην Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου, τριάντα έξι ετών νοικοκυρά από τη Λεμεσό ανήκει το πτώμα γυναίκας που βρέθηκε προχθές το μεσημέρι στο ισόγειο εμπορικού κέντρου της επαρχίας. Την άτυχη Κωνσταντίνα αναγνώρισε ο σύζυγος της, Ανδρέας Μοσφιλιώτης. Ο θάνατος της οφείλεται σε πτώση από ύψος. Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας δεκατριών και οκτώ ετών.

    [09] ΤΖΟΚΕΡ ΚΥΠΡΙΟΣ

    Περισσότερο από μισό εκατομμύριο λίρες κέρδισε Κύπριος υπερτυχερός της ψεσινής κλήρωσης του Τζόκερ. Το τυχερό δελτίο, με μια επιτυχία πρώτης κατηγορίας και τέσσερις επιτυχίες δεύτερης κατηγορίας, κερδίζει συνολικά πεντακόσιες σαράντα περίπου χιλιάδες λίρες. Το δελτίο κατατέθηκε σε πρακτορείο στο Παλιομέτοχο. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι:

    2, 10, 19, 21, και 32

    Τζόκερ ο αριθμός 8. Ποσό τετρακοσίων χιλιάδων λιρών, με επιχορήγηση, θα μοιραστούν οι τυχεροί της πρώτης κατηγορίας στην κλήρωση της Πέμπτης.

    Στο Πρότο κληρώθηκε ο αριθμός: 60-85-716 Δεν βρέθηκε τυχερός στην πρώτη κατηγορία και στην επόμενη κλήρωση, η κατηγορία αυτή θα πληρώσει διακόσιες χιλιάδες λίρες.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικές νεφώσεις δυνατόν να φέρουν λίγες βροχές, ιδιαίτερα στα ορεινά, το απόγευμα. Οι άνεμοι το πρωί θα είναι βορειοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς τριών μποφόρ και σταδιακά θα τραπούν σε θαλάσσιους μέτριους, τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους τριανταεπτά βαθμούς στο εσωτερικό, στους τριαντατρείς στα νότια παράλια, στους τριάντα στα δυτικά παράλια και στους εικοσιεπτά βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές. Ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 26 August 2002 - 8:27:45 UTC