Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-02-20

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΣΗ
  • [02] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [03] ΗΠΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ
  • [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [05] ΦΙΣΕΡ ΚΑΣΟΥ
  • [06] ΚΑΣΟΥ ΓΕΡΜ
  • [07] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
  • [08] ΚΟΚΑΛΗΣ ΑΠΑΤΗ
  • [09] ΠΑΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ
  • [10] ΠΟΔΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ
  • [11] ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΣΗ

    Διαστάσεις ολοκληρωτικού πολέμου προσλαμβάνουν οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και παλαιστινίων καθώς ο κύκλος της βίας και των αντιποίνων διευρύνεται συνεχώς ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο σε θύματα. Ο αριθμός των νεκρών παλαιστινίων από τις αυγινές ώρες έφθασε στους δέκα. Τις τελευταίες δυο ημέρες σκοτώθηκαν συνολικά τριάντα ισραηλινοί και παλαιστίνιοι. Εξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το πρωϊ στην πόλη Ναπλούς, στη Δυτική Οχθη, και άλλοι τέσσερις στο αρχηγείο του παλαιστινίου Προέδρου Γιάσσερ Αραφατ στη Γάζα. Το Αρχηγείο του Γιάσσερ Αραφατ δέχθηκε επιθέσεις από τους ισραηλινούς από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Εξ άλλου ισραηλινά ελικόπτερα έπληξαν με ένα πύραυλο το αρχηγείο του Γιάσερ Αραφατ, στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, όπου βρίσκεται αποκλεισμένος ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος τους τελευταίους δύο μήνες. Το Ισραήλ, ανέλαβε δράση για να εκδικηθεί το θάνατο έξι πολιτών του, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της νύκτας σε ενέδρα Παλαιστινίων, κοντά σε σημείο ελέγχου στη Δυτική Οχθη.

    [02] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Κύπρος και Γερμανία θεωρούν αναπόφευκτο ότι στη δεύτερη φάση των απευθείας συνομιλιών, θα υπάρξει ενεργός παρέμβαση, τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και από ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να μην ναυαγήσουν οι απ ευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς. Την πληροφορία μετέδωσε ψες το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από το Βερολίνο όπου διεξήγαγε επαφές ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    [03] ΗΠΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ

    Η αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία ξεκαθάρισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν συνολική διευθέτηση του Κυπριακού και όχι οποιαδήποτε ενδιάμεση λύση. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σε απάντηση δημοσιευμάτων κυπριακών εφημερίδων, διευκρινίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν μια συνολική διευθέτηση, ως την καλύτερη λύση για την Κύπρο. Η αμερικανική πρεσβεία διαβεβαιώνει επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προωθούν ενδιάμεση λύση.

    [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Σε νέους εξωφρενικούς ισχυρισμούς προέβη χθες ο Ραούφ Ντενκτάς μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των απ ευθείας συνομιλιών με τον Πρόεδρο Κληρίδη ισχυριζόμενος ότι η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους υποσκάπτει τη συνθήκη εγγυήσεως. Σε δηλώσεις ύστερα από τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο Κληρίδη, ο Ντενκτάς είπε επίσης ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει να μεταφέρει στο ψευδοκράτος εξήντα με εβδομήντα χιλιάδες Ελληνοκυπρίους και να διασκορπίσει τους Τουρκοκυπρίους στο υπόλοιπο νησί.

    [05] ΦΙΣΕΡ ΚΑΣΟΥ

    Υπάρχει η απόφαση του Ελσίνκι, η οποία δεν θεωρεί την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, προϋπόθεση για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ στους δημοσιογράφους, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στο Βερολίνο. Ο κύριος Φίσερ κατέστησε σαφές ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πάρει τη σχετική απόφαση, κατά πάσα πιθανότητα επί προεδρίας της Δανίας, υπό το φως των αποτελεσμάτων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την κυπριακή κυβέρνηση.

    [06] ΚΑΣΟΥ ΓΕΡΜ

    Εξ άλλου ο κύριος Κασουλίδης δήλωσε ότι διαπιστώθηκε συναντίληψη με τη γερμανική πλευρά, η οποία επιθυμεί να δει να ευοδώνονται οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Ο κύριος Κασουλίδης επεσήμανε ότι ο Γερμανός ομόλογός του επανέλαβε σαφώς τη θέση του Ελσίνκι και δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι η Κύπρος θα αποτελεί μέρος της επόμενης διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [07] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Εφθασαν χθες στην Καμπούλ οι πρώτοι σαράντα εννέα Εθελοντές της Ελληνικής στρατιωτικής δύναμης για το Αφγανιστάν. Οι Ελληνες στρατιωτικοί θα προετοιμάσουν την εγκατάσταση του συνόλου του Ελληνικού σώματος το οποίο αποτελείται από εκατόν εβδομήντα επτά εθελοντές και θα συμμετάσχει στη πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη για τη τήρηση της ασφάλειας στην περιοχή. Ελληνες Αξιωματικοί ανέφεραν ότι είναι τιμή τους που βρίσκονται στο Αφγανιστάν αφού είναι η πρώτη φορά από την εποχή της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου πριν από διόμισυ χιλιάδες χρόνια που ελληνικός στρατός μεταβαίνει στη χώρα αυτή.

    [08] ΚΟΚΑΛΗΣ ΑΠΑΤΗ

    Για αδικήματα κατασκοπίας, απάτης, υπεξαίρεσης χρημάτων, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και παθητική και ενεργητική δωροδοκία, κατηγορείται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς, Σωκράτης Κόκκαλης. Ο Εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε εναντίον του κυρίου Κόκκαλη ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Ο κύριος Κόκκαλης αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη στα αδικήματα που του καταλογίζονται.

    [09] ΠΑΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ

    Ο Παναθηναϊκός νίκησε χθες βράδυ εκτός έδρας την Σπάρτα Πράγας με δύο -μηδέν σε αγώνα για το Τσιάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας ήταν για τον τρίτο Ομιλο του Τσάμπιονς Λίγκ στον οποίο επί τριών αγώνων προηγείται η Ρεάλ Μανδρίτης με εννέα βαθμούς και ακολουθούν ο Παναθηναϊκός με τέσσερις, η Σπάρτα Πάγας με τρεις και η Πόρτο με ένα βαθμό. Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων είναι: Ρεάλ Μαδρίτης - Πόρτο 1-0 Μπάγερν Λεβερκούζεν - Αρσεναλ 1-1 και Γιουβέντους - Λα Κορούνια 0-0

    [10] ΠΟΔΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ

    Για το Τσάμπιονς Λίγκ η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει απόψε τη Ρόμα στην Ισπανία. Ο αγώνας αρχίζει στις εννέα και σαράντα-πέντε το βράδυ και θα μεταδοθεί απ ευθείας από το Ρικ Ενα. Γύρω στα μεσάνυκτα θα προβληθούν στιγμιότυπα και από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος.

    [11] ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ

    Για την εικοστή πρώτη αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας πρώτης κατηγορίας, ο Κεραυνός νίκησε ψες την Ομόνοια με 106 - 81.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Σήμερα θα εμφανίζονται νεφώσεις, κυρίως στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς τριών μποφόρ και παροδικά μέχρι τεσσάρων. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους είκοσι βαθμούς περίπου. Απόψε θα υπάρχουν και πάλι νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους επτά βαθμούς στο εσωτερικό και στους εννέα στα παράλια. Αύριο θα εμφανίζονται και πάλι νεφώσεις, κυρίως στην ανώτερη ατμόσφαιρα, οι οποίες τις βραδινές ώρες αναμένεται να πυκνώσουν, με ενδεχόμενο να φέρουν λίγες βροχές. Την Παρασκευή θα εμφανίζονται παρωδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από αύριο θα σημειώσει μικρή άνοδο.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 21 February 2002 - 12:53:02 UTC