Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-01-30

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΩΡΑ ΒΡΩΜΙΑ
  • [02] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ
  • [03] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
  • [04] ΑΝΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [05] ΦΙΡ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ
  • [06] ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΡΟΤΕΣ
  • [07] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [08] ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΜΩΡΑ ΒΡΩΜΙΑ

    Πέντε αδελφάκια ηλικίας από τεσσάρων μηνών μέχρι έξη χρόνων, μεταφέρθηκαν χθες βράδυ στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας σε άσχημη κατάσταση. Τα παιδιά, δύο αγοράκια και τρία κοριτσάκια, από τα οποία τα δύο είναι δίδυμα, ήταν ατημέλητα, νηστικά και βρώμικα. Τα παιδιά εξέτασαν η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου και γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι δεν έφεραν κακώσεις. Γιατρός του Μακάρειου δήλωσε ότι η κατάσταση των παιδιών έχει βελτιωθεί, αλλά δεν ήταν σε θέση να αναφέρει πότε θα βγούν από το νοσοσομείο. Η Διευθύντρια του τμήματος Ευημερίας Ευανθία Παπασάβα, σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ , ανέφερε ότι η περίπτωση των παιδιών ήταν γνωστή στο Τμήμα και ότι λειτουργοί του τα παρακολουθούσαν και δινόταν χορηγία στην οικογένεια τους. Είπε επίσης ότι τό πρόβλημα με την έλλειψη φροντίδας των παιδιών παρουσιάστηκε τις τελευταίες δύο με τρεις ημέρες, ύστερα από οικογενειακή διένεξη. Υστερα από τηλεφώνημα λειτουργοί του Τμήματος Ευημερίας επισκέφθηκαν την οικογένεια, η οποία διαμένει σε προάστιο της Λευκωσίας, αλλά οι γονείς δεν άνοιγαν την πόρτα του σπιτιού. Με την επέμβαση της Αστυνομίας καί ύστερα από διάταγμα του δικαστηρίου οι γονείς συμμορφώθηκαν και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία. Η κυρία Παπασάββα ανέφερε ότι τα παιδιά δεν έφεραν κακώσεις άλλά ήταν ορατή η έλλειψη φροντίδας. Είπε επίσης ότι το Τμήμα Ευημερίας βρίσκεται σε συνεργασία με την οικογένεια, για να διαπιστωθεί κατα πόσο θα μπορεί να φροντίζει τα παιδιά όταν θα βγουν από το νοσοκομείο. Η κυρία Παπασάββα διευκρίνισε ότι αν κριθεί πως η οικογένεια δεν μπορεί να τα φροντίζει, τότε το τμήμα θα τα θέσει υπό την επίβλεψη του και είτε θα τα δώσει σε θετές οικογένειες είτε θα μεταφερθούν σε Παιδική Στέγη του Τμήματος Ευμερίας.

    [02] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

    Το πολίτευμα και τις δομές του θα αρχίσουν να συζητούν από σήμερα ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το κυπριακό, παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις τους στο θέμα των εξουσιών της κεντρικής κυβέρνησης δεν είχαν κατάληξη. Στο πλαίσιο της συζήτησης αναμένεται να διευκρινισθούν διάφορα θέματα όπως η εκ περιτροπής προεδρία, το ενδεχόμενο καθιέρωσης του θεσμού του πρωθυπουργού, ο ρόλος τους και η σχέση τους με τις δύο κοινότητες. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θέσεις που έχει καταθέσει στις συνομιλίες ο κατοχικός ηγέτης αναφέρονται σε δύο ίσα κράτη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κατοχικός ηγέτης θα έχουν νέα συνάντηση στις πέντε το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

    [03] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

    Το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας σε ενδεχόμενη λύση του κυπριακού, έχει τεθεί στις προτάσεις των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου. Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής των Ελλήνων ο κύριος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τις δικές της απόψεις, αλλά εναπόκειται στην Κυπριακή κυβέρνηση να πάρει τις σχετικές αποφάσεις. Ο κύριος Παπανδρέου ανέφερε ότι ένα αρκετά σημαντικό στοιχείο είναι κατά πόσον το σύστημα διακυβέρνησης στην Κύπρο θα είναι προεδρικό ή κοινοβουλευτικό, γιατί αυτό αλλάζει την προσέγγιση ως προς το ποιές αρμοδιότητες θα έχει, και εάν θα έχει, ο πρόεδρος της Κύπρου.

    [04] ΑΝΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Κυπριακό συζήτησαν χθες στη Βιέννη ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν και η Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Μπενίτα Φερρέρο Βάλτνερ. Στη συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα συζητήθηκαν ακόμα οι εξελίξεις στο Μεσανατολικό, θέματα ασφάλειας και οικοδόμησης του Αφγανιστάν και η ένταση στις σχέσεις Ινδίας - Πακιστάν.

    [05] ΦΙΡ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

    Η Κύπρος κατήγγειλε την Τουρκια για μαζικές παραβιάσεις του εναερίου χώρου της και του Φιρ Λευκωσίας Η καταγγελία έγινε με επιστολή του επιτετραμμένου της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη Γιώργου Κασουλίδη προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν. Οι παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο. Οι παράνομες αυτές ενέργειες, αναφέρει ο κύριος Κασουλίδης στην επιστολή του, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, γι 'αυτό και πρέπει να τερματισθούν.

    [06] ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΡΟΤΕΣ

    Στην Ελλάδα εντείνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Οι αγρότες προχωρούν από σήμερα, σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, εν αναμονή της τελικής τιμής του βαμβακιού, που θα ανακοινωθεί αύριο Πέμπτη και από την οποία θα εξαρτηθεί η περαιτέρω στάση τους. Από τις τέσσερις μέχρι τις πέντε το απόγευμα σήμερα οι αγρότες θα κλείσουν την Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών, καθώς και άλλα οδικά κομβικά σημεία.

    [07] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Παλαιστίνιος καμικάζι διενήργησε το πρωϊ επίθεση αυτοκτονίας κοντά στην πόλη Τουλκαρέμ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Παλαιστινίων. Ο ραδιοσταθμός του Ισραήλ μετέδωσε ότι η επίθεση έγινε με την ανατίναξη αυτοκινήτου που βρισκόταν κάτω από γέφυρα. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ο παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν δύο ισραηλινοί.

    [08] ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Κρατούμενος στις φυλακές της Οκλαχόμα εκτελέσθηκε χθες βράδυ με θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα ύστερα από καταδίκη του σε θάνατο για δολοφονίες που είχε διαπράξει κατά τη δεκαετία του 1980. Πρόκειται για τον πρώτο κρατούμενο που εκτελείται φέτος στην αμερικανική αυτή Πολιτεία. Αύριο θα εκτελεσθεί με τον ίδιο τρόπο και ο συνεργός του.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Ο καιρός το απόγευμα θα είναι αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι βόρειοι μέτριοι, τριών και σε μερικές προσήνεμες περιοχές τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Απόψε θα συνεχισθεί ο αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Σε μερικές περιοχές, ιδιαίτερα στο εσωτερικό, τις αυγινές ώρες θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στο εσωτερικό και στα παράλια στους επτά βαθμούς και στους δύο στα ψηλότερα ορεινά. Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Ολύμπου είναι 30 εκατοστά και στην πλατεία Τροόδους 15.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 30 January 2002 - 13:58:15 UTC