Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-01-04

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΕΟ
  • [03] ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΕΟ
  • [04] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [05] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΔΙΩΞΗ
  • [06] ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙΡΟΣ
  • [07] ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΡΟΣ
  • [08] ΟΜΑΡ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
  • [09] ΜΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ
  • [10] ΜΟΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ
  • [11] ΑΗΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Η Αστυνομία και η Αρχή Ηλεκτρισμού συνεχίζουν εντατικές έρευνες για διαλεύκανση των υποθέσεων επεμβάσεων σε μετρητές της Αρχής, υπό το φως και του καταλόγου των ονομάτων που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την Κυβέρνηση. Η Αστυνομία και η Αρχή Ηλεκτρισμού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνουν νέες συλλήψεις και να δοθούν στη δημοσιότητα πρόσθετα ονόματα νομικών και φυσικών προσώπων εναντίον των οποίων εξετάζονται υποθέσεις επεμβάσεων σε μετρητές της αρχής. Αυτό ανέφεραν με δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας Τάσος Παναγιώτου και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Γιώργος Γεωργιάδης.

    [02] ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΕΟ

    Στις δηλώσεις του ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι πιθανόν να δοθούν πρόσθετα ονόματα νομικών και φυσικών προσώπων εναντίον των οποίων εξετάζονται υποθέσεις επεμβάσεων σε μετρητές της Αρχής Ηλεκτρισμού κατά τις επόμενες ημέρες. Ανέφερε επίσης ότι συνεχώς έρχονται στην επιφάνεια πρόσθετα στοιχεία. Ο κύριος Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι η εταιρεία, η οποία με επιστολή της έχει εκφράσει ετοιμότητα να καταβάλει τα οφειλόμενα είναι η εταιρεία Συμεωνίδη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Αρχή δεν ανησυχεί ότι δεν θα πάρει τις εκατόν καί πλέον χιλιάδες λίρες που έχει απωλέσει από τις παρεμβάσεις στους μετρητές.

    [03] ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΕΟ

    Ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας Τάσος Παναγιώτου στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η Αστυνομία προχωρεί μεθοδικά και αντικειμενικά στη διερεύνηση της υπόθεσης καί δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διενεργηθούν καί άλλες συλλήψεις. Ο κύριος Παναγιώτου ανέφερε ότι η διερεύνηση είναι δύσκολη και χρονοβόρα, καθώς υπάρχουν πολλές υποθέσεις σε πολλές πόλεις.

    [04] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης τόνισε ότι ήταν ομόφωνη η χθεσινή απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου για δημοσιοποίηση του καταλόγου των ονομάτων. Ο κύριος Ρολάνδης ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο εξέφρασε την θέση ότι έπρεπε να προωθηθεί η ποινική δίωξη ανεξάρτητα από την καταβολή των οφειλομένων. Αναφορικά με τη μη δημοσιοποίηση του καταλόγου από την Αήκ ο υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι επειδή το θέμα εμπεριέχει και πολιτικές διαστάσεις, η Αρχή ανέμενε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    [05] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΔΙΩΞΗ

    Εξ άλλου ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης ανέφερε ότι η Εισαγγελία αναμένει τη συγκέντρωση του υλικού από την Αστυνομία για να προχωρήσει στα περαιτέρω. Ο κύριος Κληρίδης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να συγκαλυφθεί ο,τιδήποτε και ότι για όσες υποθέσεις υπάρξουν στοιχεία οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

    [06] ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

    Κακοκαιρία, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, βροχοπτώσεις, χιόνια, και σφοδρούς ανέμους πλήττει από σήμερα την Κύπρο. Η θερμοκρασία θα είναι πέντε με έξι βαθμούς χαμηλότερη της κανονικής για την εποχή. Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι στην περιοχή Τροόδους συνεχίζεται η χιονόπτωση, ενώ η θερμοκρασία έπεσε στους πλην δύο βαθμούς. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι πολύ προσεκτικοί, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

    [07] ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΡΟΣ

    Στην Ελλάδα ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε συναγερμό καθώς βαρειά χιονόπτωση, που συνεχίζεται σε ολόκληρη την χώρα, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη. Στη Μακεδονία και τη Θράκη το θερμόμετρο έφθασε τους είκοσι βαθμούς υπό το μηδέν. Πυκνό χιόνι πέφτει από το πρωί και σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και το θερμόμετρο έφθασε στους πλην δύο βαθμούς. Χιόνια πέφτουν και σε παράλιες περιοχές της Πελοποννήσου. Στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις άνεμοι μέχρι και εννέα μποφόρ με αποτέλεσμα να απαγορευθεί ο απόπλους πλοίων σε νησιά και πορθμειακές γραμμές.

    [08] ΟΜΑΡ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

    Στο Αφγανιστάν συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση του πνευματικού ηγέτη των Ταλιμπάν, μουλά Ομάρ, ο οποίος κατέφυγε με χίλιους υποστηρικτές του στην ορεινή περιοχή Μπαγκράν, εκατόν εξήντα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Κανταχάρ. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ απεσταλμένων των τοπικών ηγετών στο νότιο Αφγανιστάν και ενός στρατιωτικού διοικητή των Ταλιμπάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της νέας αφγανικής κυβέρνησης, διαψεύδοντας παράλληλα τις πληροφορίες για σύλληψη του μουλά Ομάρ. Αφγανός αξιωματούχος δήλωσε ότι σε περίπτωση που δεν θα παραδοθεί ο Μουλλάς Ομάρ θα επιτεθούν.

    [09] ΜΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ

    Ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν και πάλι τα ξημερώματα σε αυτοδιοικούμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Ισραηλινοί στρατιώτες με τη συνοδεία αρμάτων μάχης και ελικοπτέρων εισέβαλαν στο χωριό Τελ και επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας. Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε την πληροφορία, υποστηρίζοντας ότι οι Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο Παλαιστινιακό χωριό καταδιώκοντας τρομοκράτες.

    [10] ΜΟΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

    Τριαντατριάχρονος από την Πάφο, ο Ανδρέας Σκαπούλης, τραυματίστηκε σοβαρά όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε και κτύπησε σε πάσσαλο της Αρχής Τηλεπικοινωνιών. Ο Σκαπούλλης υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πάφου. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας δεν έφερε προστατευτικό κράνος.

    [11] ΑΗΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Η Αρχή Ηλεκτρισμού αναφέρει ότι η διακοπή στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος που επηρεάζει αστικές περιοχές της Πάφου, οφείλεται σε τεχνική βλάβη. Η Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επαναφορά της παροχής το συντομότερο δυνατό.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ισχυροί ως πολύ ισχυροί πέντε έως έξι μποφόρ και παροδικά στις νοτιοδυτικές περιοχές επτά έως οκτώ μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και τοπικά πολύ κυματώδης έως τρικυμιώδης. Απόψε ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ισχυροί πέντε έως έξι μποφόρ και τοπικά επτά μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης έως πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους τρεις βαθμούς στο εσωτερικό, στους πέντε στα παράλια και στους τρεις βαθμούς κάτω από το μηδέν στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 4 January 2002 - 17:49:39 UTC