Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-06-29

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΛΕΜΙΔΙΑ
  • [02] ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΔΙΚΗ
  • [03] ΚΑΣ ΜΙΛΟ
  • [04] ΚΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [05] ΚΑΣΟΥΛ Ε/Κ
  • [06] ΚΕΛΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [07] ΜΠΟΥΣ ΠΓΔΜ
  • [08] ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
  • [09] ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΦΟΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2001

  • [01] ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΛΕΜΙΔΙΑ

    Ενοπλη ληστεία διεπράχθη λίγο μετά τις εννέα το πρωί σε υποκατάστημα της Τράπεζα Κύπρου στην περιοχή Καρμιώτισσας στα Πολεμίδια.

    Ανδρας, ο οποίος φορούσε κράνος, εισήλθε στην τράπεζα και αφού πρόταξε όπλο, απέσπασε χρηματικό ποσό, που υπολογίζεται στις εικοσιπέντε με τριάντα χιλιάδες λίρες.

    Στο υποκατάστημα βρισκόταν εκείνη την ώρα τρεις πελάτες, οι οποίοι έδωσαν λεπτομερείς καταθέσεις στην αστυνομία.

    Ο δράστης, ο οποίος μιλούσε κυπριακά διέφυγε στην συνέχεια με αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την Τράπεζα.

    Αυτοκίνητο που εντοπίστηκε λίγο αργότερα να καίγεται στον Υψωνα, πιστεύεται ότι είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την διαφυγή του δράστη.

    Η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ στις έρευνες για εντοπισμό του δράστη μετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.

    Αργότερα συνελήφθη και οδηγήθηκε για ανάκριση νεαρός μοτοσικλετιστής, ο οποίος εθεάθη στο Συνοικισμό Κολοσσίου, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε ενοχοποιητικό εναντίον του.

    [02] ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΔΙΚΗ

    Την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη, αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία, ο τέως πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμποταν Μιλόσεβιτς.

    Οπως αναφέρει σε συνέντευξή της η εισαγγελέας του δικαστηρίου Κάρλα ντελ Πόντε, μετά την ακροαματική διαδικασία, θα συναντηθεί η ίδια με τον Σλόμποταν Μιλόσεβιτς για να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα της ανακριτικής διαδικασίας.

    Η Ολλανδική τηλεόραση μετέδωσε την αυγή εικόνες από την μεταφορά του Σλόμποταν Μιλόσεβιτς στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Διεθνούς Δικαστηρίου.

    Στο μεταξύ η Γιουγκοσλαβία απειλείται από πολιτική και οικονομική κρίση.

    [03] ΚΑΣ ΜΙΛΟ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι δεν τόν εξέπληξε η έκδοση του Μιλόσεβιτς στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κύριος Κασουλίδης ανέφερε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βελιγράδι είχε διαφανεί ότι τα πράγματα οδηγούντο προς αυτή την κατεύθυνση.

    [04] ΚΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Κυπριακό συζητήθηκε στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχαν το Σαββατοκυρίακο οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζέμ.

    Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ο οποίος ανέφερε ότι έτυχε σχετικής ενημέρωσης από τον ίδιο τον κύριο Παπανδρέου.

    Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι ο κύριος Παπανδρέου του ανέφερε ότι στην κατ ιδίαν συνάντησή του με τον Ισμαήλ Τζέμ έγινε συζήτηση και για το Κυπριακό και μάλιστα το περιεχόμενό της ήταν εντελώς διαφορετικό από την εικόνα που προβάλλει δημοσίως ο Τούρκος υπουργός με τις απειλές.

    Ο κύριος Κασουλίδης διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει η στάση του κυρίου Τζέμ.

    Απαντώντας σε ερώτηση ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες διπλωματικές προσπάθειες, κυρίως από πλευράς αμερικανών, για να διαφανεί κατα πόσον μπορούν να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από το σημείο όπου διακόπηκαν.

    Είπε επίσης ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα διαφανεί αν οι προσπάθειες έχουν ευοδωθεί και πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση η ελληνοκυπριακή πλευρά θα επιμείνει στον καταλογισμό ευθυνών.

    [05] ΚΑΣΟΥΛ Ε/Κ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι η εξωτερική πολιτική στο Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία παραμένει η ίδια. Είπε, επίσης, ότι η ελληνική διπλωματία σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα σε όλα τα διεθνή βήματα για προώθηση των εθνικών θεμάτων.

    Ο κύριος Κασουλίδης τόνισε παράλληλα ότι η προσπάθεια ελληνοτουρκικής προσέγγισης δεν σημαίνει ραφοποίηση του Κυπριακού και επανέλαβε ότι η Κύπρος θα έχει σημαντικά οφέλη από την επαναπροσέγγιση Ελλάδας- Τουρκίας, αφού θέση της Αθήνας είναι ότι οι σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας θα αποκατασταθούν μόνο μετά τη λύση του Κυπριακού.

    Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι συναισθηματικά ο λαός της Κύπρου, επηρεασμένος από τις ανοικτές πληγές που παραμένουν, τη συνεχιζόμενη κατοχή καί τις τουρκικές απειλές, δύσκολα δέχεται το χέρι φιλίας που τείνει η Ελλάδα στην Τουρκία.

    [06] ΚΕΛΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται σκληρά για την επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού, και παροτρύνουν την τουρκική πλευρά να επιστρέψει στη διαδικασία των συνομιλιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

    Αυτό αναφέρει σε απαντητική επιστολή του σε ομάδα Αμερικανών βουλευτών, ο βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Πολ Κέλι, επισημαίνοντας επίσης ότι η ενταξιακή πορεία της Κύπρου, μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για την λύση του Κυπριακού.

    [07] ΜΠΟΥΣ ΠΓΔΜ

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόρτζ Μπούς δεν αποκλείει την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

    Σε δηλώσεις στην Ουάσιγκτον ο Τζιώρτς Μπους ανέφερε ότι στόχος της χώρας του, είναι η εκτόνωση της κρίσης στην περιοχή.

    Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Ρίκερ δήλωσε εξάλλου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στον πολιτικό διάλογο με τους αλβανούς αντάρτες.

    [08] ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

    Η ΣΕΚ τίμησε τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και της Βουλής Σπύρο Κυπριανού για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του προς τους εργαζομένους.

    Ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Δημήτρης Κιττένης, απονέμοντας τιμητική πλακέτα στον κύριο Κυπριανού ανέφερε ότι επί προεδρίας Κυπριανού καθιερώθηκε η τριμερής συνεργασία, εργαζομένων, εργοδοτών και κυβέρνησης, στην επίλυση των εργατικών διαφορών.

    Ευχαριστώντας τη ΣΕΚ, ο κύριος Κυπριανού επεσήμανε ότι στα 40 χρόνια που βρισκόταν στην ενεργό πολιτική ζωή έκανε ό,τι μπορούσε, από τις θέσεις που τον είχε τάξη η αγάπη του λαού.

    [09] ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΦΟΣ

    Βρετανός τουρίστας τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι τον δεκαενιάχρονο γιο της γυναίκας του, με την οποία τέλεσε τους γάμους του χθες στην Πάφο.

    Το επεισόδιο συνέβη στις δύο την αυγή στην Πέγεια, όπου διέμενε ο τριαντατριάχρονος με την γυναίκα του και τα δύο της παιδιά.

    Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Βρετανός λογομάχησε έντονα με τον γιο της γυναίκας του και στη συνέχεια συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά ο νεαρός.

    Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

    Η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα ειναι κυρίως αίθριος, σε μερικές, όμως ανατολικές κυρίως περιοχές, πιθανό να σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα μέχρι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 στα νότια παράλια και στους 18 στα δυτικά και στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 29 June 2001 - 10:54:42 UTC