Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-03-01

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΦΟΝΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙ
  • [02] ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
  • [03] ΠΑΟΥΕΛ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΖΑΒΟΣ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ
  • [05] ΣΗΑΤΛ ΣΕΙΣΜΟΣ
  • [06] ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • [07] ΡΩΣΣΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
  • [08] ΙΣΡΑΗΛ ΠΕΡΕΣ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2001

  • [01] ΦΟΝΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙ

    Στο σκοτάδι βρίσκονται, μέχρι στιγμής, οι έρευνες της Αστυνομίας, αναφορικά με την άγρια δολοφονία της εικοσιενιάχρονης Ρωσίδας Μαρίνας Σλιτσένκο.

    Ο δράστης παραμένει άγνωστος, όπως και τα ελατήρια του αποτρόπαιου εγκλήματος.

    Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση και, για το σκοπό αυτό, κλήθηκαν στο ΤΑΕ Λεμεσού μερικά πρόσωπα για ανάκριση, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε, το οποίο να δικαιολογεί συλλήψεις.

    Στο μεταξύ διενεργείται αυτή την ώρα νεκροψία στη σωρό της άτυχης Ρωσίδας.

    [02] ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

    Πρωτόκολλο διακυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης και ο Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέϊ Ουλιακάεφ.

    Το πρωτόκολλο που αφορά συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, των κατασκευών, του Τουρισμού και των μεταφορών, αναλύει, επίσης, τις προοπτικές για συνεργασία σε νέους τομείς, όπως είναι οι υπηρεσίες, ο σχεδιασμός και η προώθηση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

    Ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης τόνισε ότι οι στενοί ιστορικοί δεσμοί μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η αλληλοϋποστήριξη στο πολιτικό πεδίο και τα αισθήματα φιλίας μεταξύ των δύο λαών αντικατοπτρίζονται και στον οικονομικό τομέα.

    Ο κύριος Κληρίδης τόνισε, επίσης, ότι οι αναγκαίοι μηχανισμοί για σύσφιξη των Κυπρο-Ρωσικών σχέσεων, κτίζονται συστηματικά από τις δύο Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και περιλαμβάνουν διμερείς συμφωνίες που ρυθμίζουν τις σχέσεις σε επιμέρους τομείς, μέτρα στήριξης της συνεργασίας σε επίπεδο επιχειρηματιών, ή εταιρειών, ανταλλαγή υποτροφιών και παραχώρηση υπηρεσιών εμπειρογνωμόνων.

    Ο Ρώσος επίσημος από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στην υποστήριξη που παρέχει η Ρωσία στην Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο.

    [03] ΠΑΟΥΕΛ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Κυπριακό και σε πολύ μικρότερο βαθμό οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, συζητήθηκαν στις χωριστές συναντήσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ με τους Γιώργο Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζέμ στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσιερ.

    Ο κύριος Μπάουτσερ χαρακτήρισε και τις δύο συναντήσεις χρήσιμες και εποικοδομητικές.

    [04] ΖΑΒΟΣ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ

    Ο διεθνούς φήμης Κύπριος επιστήμονας Παναγιώτης Ζαβός αισιοδοξεί ότι σε δεκαοκτώ μήνες θα κλωνοποιήσει ανθρώπινο έμβρυο, δίδοντας έτσι την ευκαιρία σε χιλιάδες άτεκνα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδί.

    Ο δόκτωρ Ζαβός, ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα γονιμότητας στο Αμερικανικό Ανδρολογικό Ινστιτούτο στο Λέξινγκτον του Κεντάκυ, πραγματοποιεί εντατικές έρευνες σε άγνωστη τοποθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη θύελλα των αντιδράσεων.

    Οι υπέρμαχοι της μεθόδου τονίζουν ότι η κλωνοποίηση είναι ο μόνος τρόπος για τα άτεκνα ζευγάρια, που δεν μπορούν να παράγουν σπέρμα και ωάρια, να αποκτήσουν το δικό τους βιολογικό παιδί, μειώνοντας και τις πιθανότητες για γενετικές ανωμαλίες.

    [05] ΣΗΑΤΛ ΣΕΙΣΜΟΣ

    Στο Σηάτλ και σε άλλες πόλεις της Πολιτείας Ουάσιγκτων, εξήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν από σεισμό μεγέθους έξι κόμμα οκτώ βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Τέσσερις από τους τραυματίες είναι σοβαρά.

    Εξ άλλου μια ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε από καρδιακή προσβολή

    Οι ζημιές από τη σεισμική δόνηση, που κράτησε σαράντα πέντε δευτερόλεπτα, ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια και ο κυβερνήτης της Πολιτείας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Στο Σηάτλ χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους ενώ για μερικές ώρες έκλεισε το αεροδρόμιο και χιλιάδες πολίτες έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

    Παλαιά κτίρια κατέρρευσαν ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε πολλά άλλα, μεταξύ των οποίων και το κτίριο του κολοσσού της πληροφορικής Μάικροσοφτ.

    Τα Αμερικανικά δίκτυα ενημέρωσης χαρακτήρισαν θαύμα το γεγονός ότι δεν σημειώθηκαν θάνατοι από ένα τέτοιο μεγάλο σεισμό.

    [06] ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Μέσω των κατεχομένων εισήλθαν στο έδαφος των βρετανικών βάσεων Δεκέλειας οι εικοσιέξι λαθρομετανάστες, οι οποίοι δήλωσαν πολιτικοί πρόσφυγες από το Ιράκ.

    Αυτό αναφέρθηκε στο δικαστήριο της Βάσης Δεκέλειας, όπου προσήχθησαν το πρωί οι εικοσιέξι λαθρομετανάστες.

    Εναντίον τους εκδόθηκαν διατάγματα επταήμερης κράτησης, για παράνομη είσοδο στο έδαφος των βρετανικών βάσεων.

    Διατάχθηκαν επίσης να παραμείνουν υπό κράτηση στο κέντρο υποδοχής Αγιος Γεώργιος, μέχρι να συμπληρωθούν οι ανακρίσεις της Αστυνομίας.

    Αλλοι τρεις λαθρομετανάστες προσήχθησαν το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας.

    [07] ΡΩΣΣΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

    Συνελήφθη την αυγή, ύστερα από καταδίωξη, και τέταρτο πρόσωπο, που αναζητούσε η Αστυνομία σε σχέση με τη υπόθεση απόπειρας ένοπλης ληστείας του Περιπτέρου Παπαγάλος στη Λεμεσό.

    Πρόκειται για Ρωσσοπόντιο, μόνιμο κάτοικο Πάφου, ο οποίος αναμένεται να προσαχθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

    Στο μεταξύ το επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ανανέωσε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης εναντίον τριών Ρωσσοπόντιων σε σχέση με την ίδια υπόθεση.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τέσσερις συλληφθέντες, δεν συνεργάζονται με την Αστυνομία, η οποία επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην ανεύρεση του στρατιωτικού τυφεκίου Τζι Τρία, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα της ληστείας.

    [08] ΙΣΡΑΗΛ ΠΕΡΕΣ

    Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Σιμόν Πέρες θεωρείται βέβαιο ότι θα διοριστεί υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Αριέλ Σιαρόν, καθώς είναι ο μοναδικός υποψήφιος του Εργατικού κόμματος για τη θέση αυτή.

    Η θέση του υπουργού Εξωτερικών είναι μία από τις συνολικά οκτώ, τις οποίες ο Αριέλ Σιαρόν προσφέρει στο Εργατικό Κόμμα.

    Οι οκτώ υπουργοί και οι δύο υφυπουργοί του Εργατικού Κόμματος που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, θα επιλεγούν με μυστική ψηφοφορία αύριο το πρωί από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

    Στο μεταξύ, όπως μεταδίδεται, Παλαιστίνιος οδηγός ταξί, έπεσε, σήμερα, με το αυτοκίνητό του σε ισραηλινό φρουρό και τον τραυμάτισε, κοντά στην Τουλκαρέμ της Δυτικής Οχθης.

    Η κατάσταση του φρουρού χαρακτηρίζεται σοβαρή.

    Ο οδηγός του ταξί συνελήφθη και ανακρίνεται.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία το απόγευμα οι αραιές νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά τόπους και πιθανό να πέσουν ελαφρές βροχές σε ορεινές κυρίως περιοχές.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιανατολικοί, μέτριοι ως ισχυροί, τεσσάρων ως έξι μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη γενικά και κυματώδης στις προσήνεμες περιοχές.

    Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους έντεκα βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκατρείς στα παράλια και στους επτά στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Και αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

    Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Ολύμπου είναι 30 εκατοστά και στην πλατεία Τροόδους δέκα.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 1 March 2001 - 16:11:49 UTC