Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-01-11

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • [02] ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΑΤΡΟΙ
  • [03] ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΧΑΝΕΙ
  • [05] ΧΑΝΕΗ ΤΣΙΑΚΚΟΥΡΜΑΣ
  • [06] ΤΣΙΑΚΚΟΥΡΜΑ ΟΔΟΦΡ
  • [07] ΠΟΥΡΓΟΥΡΙΔΗΣ
  • [08] ΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΤΟ
  • [09] ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

    Ολοταχώς προς προς εικοσιτετράωρη απεργία από αύριο το πρωϊ οδεύουν οι κυβερνητικοί γιατροί, καθώς όπως δηλώνουν δεν υπήρξε καμιά θετική εξέλιξη στην προώθηση των αιτημάτων τους.

    Η απεργία, από την οποία θα παραλύσουν όλα τα κρατικά νοσοκομεία, αρχίζει αύριο στις επτάμισυ το πρωϊ και λήγει στις επτάμισυ το πρωϊ του Σαββάτου.

    Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Πέτρος Πετρίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι για να ανασταλεί η απεργία θα πρέπει να δοθούν στους γιατρούς ενδείξεις ότι έχουν ετοιμαστεί συγκεκριμένες προτάσεις.

    Οι γιατροί, είπε ο κύριος Πετρίδης, δεν γνωρίζουν αν έχει εκδηλωθεί οποιαδήποτε προσπάθεια μεσολάβησης.

    Μια τέτοια προσπάθεια, είπε, είναι καλοδεχούμενη.

    [02] ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΑΤΡΟΙ

    Ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης δήλωσε ότι καμιά ένδειξη δεν υπάρχει μέχρι στιγμής για εκτόνωση της κρίσης στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, αφού η κυβερνητική πλευρά επιμένει ότι δεν μπορεί να καταθέσει οποιεσδήποτε προτάσεις εφόσον παραμένει σε ισχύ η αυριανή απεργία των κυβερνητικών ιατρών.

    Ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η επίσημη πλευρά είναι έτοιμη να αρχίσει διαβουλεύσεις με την Παγκύπρια Συντεχνία των Κυβερνητικών Ιατρών εντός της ημέρας εφόσον υπάρξει αναστολή των απεργιακών μέτρων.

    [03] ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

    Ο κύριος Πετρίδης δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία.

    Είπε επίσης ότι έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες για την υγεία των ασθενών και ότι οι επι καθήκοντι γιατροί θα φροντίσουν τους εσωτερικούς ασθενείς.

    Τα εξωτερικά ιατρεία και τα έκτακτα περιστατικά είπε ο κύριος Πετρίδης θα διοχετευθούν στον ιδιωτικό τομέα.

    Σε περίπτωση όμως σοβαρών επειγόντων περιστατικών, τα οποία δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν από τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, θα αντιμετωπίζονται από τις πρώτες βοήθειες.

    [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΧΑΝΕΙ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τόνισε στον Ειδικό αντιπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ ότι δεν αποδέχεται οποιαδήποτε προσπάθεια εξευμενισμού του Ραούφ Ντενκτάς, ούτε διαφοροποίηση της διαδικασίας των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    Μιλώντας μετά την πρωϊνή συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον Ντέηβιντ Χάνεϊ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ανέφερε εξάλλου ότι ο Σερ Ντέιβιντ συμφώνησε ότι δεν τίθεται θέμα διαφοροποίησης της διαδικασίας των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    Ανέφερε επίσης ότι Αμερικανοί και Βρετανοί συνεχίζουν τις προσπάθειες από το σημείο που είχε λήξει ο πέμπτος γύρος των συνομιλιών.

    [05] ΧΑΝΕΗ ΤΣΙΑΚΚΟΥΡΜΑΣ

    Χθες ο Σερ Ντέηβιντ Χάνεη διαβεβαίωσε ότι σκοπεύει να θέσει στο Ραούφ Ντενκτάς το θέμα της απαγωγής του Πανίκου Τσιακκούρμα κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

    Ανέφερε επίσης ότι κατά την επίσκεψή του στην Αγκυρα προέβη σε έντονες παραστάσεις για την απαγωγή Τσιακκούρμα.

    [06] ΤΣΙΑΚΚΟΥΡΜΑ ΟΔΟΦΡ

    Η Νίκη Τσιακκούρμα μετέβη το πρωϊ στα κατεχόμενα για να συναντήσει το σύζυγο της Πανίκο Τσιακούρμα, ο οποίος απήχθη από τους Τούρκους στην περιοχή της Πύλας και κρατείται σε φυλακές του ψευδοκράτους.

    Την συνόδευαν η κόρη της Ελενα και δύο αδέλφια του Πανίκου Τσιακούρμα.

    Εξ άλλου το πρωί στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας παιδιά του Δημοτικού σχολείου Λιβαδιών, όπου φοιτά οι κόρη του Πανίκου Τσιακκούρμα, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη κράτηση του.

    [07] ΠΟΥΡΓΟΥΡΙΔΗΣ

    Ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Χρίστος Πουργουρίδης τάχθηκε και πάλι εναντίον της ενδεχόμενης συνεργασίας του κόμματός του με το Αδήκ στις βουλευτικές εκλογές.

    Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Πουργουρίδης ανέφερε ότι οι συνεργασίες μεταξύ κομμάτων δεν πρέπει να είναι ευκαιριακές αλλά να γίνονται στη βάση αρχών.

    Στην προκειμένη περίπτωση, είπε, τό Αδήκ είχε ταχθεί επανειλημμένα εναντίον της πολιτικής Κληρίδη, και την χαρακτήριζε χρεοκοπημένη.

    Είπε επίσης ότι οι απόψεις του αυτές δεν αφορούν μόνο το Αδήκ αλλά καί άλλα κόμματα καί προσωπικότητες.

    [08] ΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΤΟ

    Εξ άλλου ο Πρόεδρος της Αδήκ Ντίνος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι οι ενστάσεις του κυρίου Πουργουρίδη αφορούν τόν ίδιο προσωπικά καί ότι αυτές εκδηλώθηκαν από την ημέρα που εσχηματίζετο η κυβέρνηση Κληρίδη καθώς είχε αντιταχθεί στην υπουργοποίησή του.

    Ο κύριος Μιχαηλίδης διευκρίνισε ότι η πρόταση για ενδεχόμενη συνεργασία υποβλήθηκε από τόν Δημοκρατικό Συναγερμό, το πολιτικό γραφείο του οποίου ομόφωνα εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του Κόμματος να προχωρήσει σε βολιδοσκοπήσεις.

    Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, αλλά υπάρχουν καί συγκλίσεις σε αρκετά θέματα και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση συνεργασίας θα επιδιωχθούν οι μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις.

    [09] ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

    Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας γνώριζε από το 1997 ότι τα πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου αυξάνουν τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου στους στρατιώτες, αναφέρει στη σημερινή της έκδοσή η βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν".

    Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι ιατρική αναφορά του υπουργείου Αμυνας τον Μάρτιο του 1997 προειδοποιούσε ότι οι στρατιώτες που εργάζονται σε οχήματα, τα οποία έχουν πληγεί από βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, εκτίθενται σε ακτινοβολία ουρανίου μέχρι και οκτώ φορές μεγαλύτερη από την ιατρικά αποδεκτή στη Βρετανία.

    Στο μεταξύ μετά το θάνατο δεκαέξι ευρωπαίων στρατιωτών από λευχαιμία, και η Αυστραλία αποφάσισε να υποβάλει σε ιατρικές εξετάσεις τους διακόσιους περίπου στρατιώτες της που υπηρέτησαν στο παρελθόν σε ειρηνευτικές αποστολές στα Βαλκάνια.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού

    Το απόγευμα θα υπάρχουν περίοδοι με αίθριο καιρό, αλλά και παροδικές νεφώσεις που δυνατό να φέρουν λίγες ελαφρές βροχές.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους δύο έως τριών μποφόρ.

    Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους οκτώ βαθμούς στο εσωτερικό, στους δέκα στα παράλια και στους τέσσερις στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 11 January 2001 - 10:24:07 UTC