Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-11-01

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΕΝΕΥΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΜΟΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
  • [03] ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΣΙΚΟΣ
  • [04] ΙΖΤΖΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [05] ΑΕΡΟ ΠΤΩΣΗ
  • [06] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΧΑΜΑΣ
  • [07] ΜΑΛΤΑ ΕΚΡΗΞΗ
  • [08] ΒΟΜΒΑ ΠΑΦΟΣ
  • [09] ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
  • [10] ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ
  • [11] ΠΛΑΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
  • [12] ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ TETAΡΤΗ 1 NOEMBΡIOY 2000

  • [01] ΓΕΝΕΥΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Αρχίζει το απόγευμα στη Γενεύη ο πέμπτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, χωρίς να διαφαίνονται προοπτικές να σημειωθεί πρόοδος, εξ αιτίας της εμμονής της Τουρκικής πλευράς σε λύση συνομοσπονδίας.

    Οι χωριστές συναντήσεις του κυρίου Ντε Σότο με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς αρχίζουν το απόγευμα, αλλά λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

    Το πρόγραμμα των συναντήσεων αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγο σε διάσκεψη τύπου που δίνει ο κύριος Ντε Σότο.

    Ο απεσταλμένος του ΡΙΚ στη Γενεύη Κώστας Γεννάρης μετέδωσε ότι ο περουβιανός διπλωμάτης έχει ήδη επεξεργαστεί με τους συνεργάτες του το πρόγραμμα των συνομιλιών και την τακτική που θα ακολουθήσει σε αυτό τον γύρο των συνομιλιών.

    Ο Αλβαρο ντε Σότο βρίσκεται στη Γενεύη από το περασμένο Σάββατο, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην Κύπρο.

    Στην ελβετική πρωτεύουσα βρίσκονται επίσης ο Βρετανός ειδικός απεσταλμένος Σερ Ντέηβιντ Χάνεϋ, ο Αμερικανός Προεδρικός απεσταλμένος Αλφρεντ Μόουζες, ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό στο Στέητ Ντηπάρτμεντ Τομ Ουέστον και ο αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία Ντόναλτ Μπάντλερ.

    Το πρωϊ ο Πρόεδρος Κληρίδης είχε πρόγευμα εργασίας με τον Σερ Ντέηβιντ Χάνεϋ.

    [02] ΜΟΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

    Σημαντική και θετική χαρακτηρίζεται η χθεσινή συμφωνία των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Γιώργου Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ, για συζήτηση στρατιωτικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

    Πηγές του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν στην ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Αθήνα ότι οι συνομιλίες θα γίνουν στο πλαίσιο του Νάτο και θεωρούνται συνέχεια της προηγούμενης διαδικασίας, κατά την οποία επιτεύχθηκαν εννέα συμφωνίες σε θέματα χαμηλής πολιτικής.

    Οι συνομιλίες αρχίζουν στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα και σε αυτές θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η πραγματοποίηση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, ο περιορισμός του χρόνου και της έκτασης των ασκήσεων στο Αιγαίο και η ενημέρωση των στρατηγείων της Λάρισας και του Εσκί Σεχίρ σχετικά με τις πτήσεις αεροσκαφών στο Αιγαίο.

    [03] ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΣΙΚΟΣ

    Οι διαδικασίες για συμμετοχή της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Στρατό συνεχίζονται κανονικά και ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος θα συμμετάσχει σε διάσκεψη στις Βρυξέλλες στις 21 Νοεμβρίου κατά την οποία θα αποφασισθεί η σύστασή του.

    Μιλώντας χθες βράδυ στην Αθηαίνου στο πλαίσιο της πρώτης εκδήλωσης της Εθνικής Φρουράς με κατοίκους των ακριτικών περιοχών, ο κύριος Χάσικος είπε επίσης ότι στη διάσκεψη των Βρυξελλών θα καταθέσει τη συνεισφορά της Κύπρου στον υπό ίδρυση Ευρωπαϊκό Στρατό.

    [04] ΙΖΤΖΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Γενικός Γραμματέας του Τουρκοκυπριακού Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας Ιζζέτ Ιζτζάν δήλωσε ότι η κρίση που αντιμετωπίζει το ψευδοκράτος είναι πολιτική, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των Τουρκοκυπρίων επιθυμούν την ειρήνη την οποία του στερούν οι πολιτικοί.

    Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός, ο οποίος είχε καλέσει χθες στα κατεχόμενα τον Γιώργο Βασιλείου για να δώσει διάλεξη για την Ευρωπαϊκή Ενωση, είπε επίσης ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν μια ειρήνη που να διασφαλίζει τόσο τα δικά τους συμφέροντα όσο και εκείνα των Ελληνοκυπρίων.

    [05] ΑΕΡΟ ΠΤΩΣΗ

    Αεροσκάφος Αλφα Επτά Κορσέρ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε και συνετρίβη το πρωί στην περιοχή του Ταινάρου.

    Οπως μεταδίδεται, ο πιλότος του, σμηναγός Γεώργιος Βοντζανίδης, χρησιμοποίησε επιτυχώς το αλεξίπτωτό του και διεσώθη.

    Τα αίτια του συμβάντος θα διερευνηθούν από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

    [06] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΧΑΜΑΣ

    Ακόμη ένας Παλαιστίνιος έφηβος έχασε σήμερα τη ζωή του από Ισραηλινά πυρά.

    Οπως μεταδίδεται, ο δεκαεπτάχρονος Παλαιστίνιος, πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο Κάρνι, στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ. Τραυματίστηκαν επίσης, άλλα πέντε άτομα.

    [07] ΜΑΛΤΑ ΕΚΡΗΞΗ

    Σε εμπορικό σκάφος με σημαία της Μάλτας σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία, τουλάχιστον άτομα και αρκετά άλλα να τραυματισθούν.

    Οπως μεταδίδεται, η έκρηξη σημειώθηκε καθώς το σκάφος Χιούστον έπλεε στον κόλπο του Ομάν.

    Το πλοίο είχε εικοσαεπταμελές πλήρωμα, στην πλειοψηφία τους, Τούρκοι, Ινδοί, και Λατινοαμερικανοί ναυτικοί.

    Σκάφη της ακτοφυλακής του Ομάν ρυμούλκησαν το σκάφος σε λιμάνι του Σουλτανάτου.

    Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα, αλλά, σύμφωνα με την Αστυνομία του Ομάν, δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

    [08] ΒΟΜΒΑ ΠΑΦΟΣ

    Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε χθες βράδυ στο καφενείο του Τάκη Καπελίδη στη Μεσόγη της Πάφου, το οποίο δε λειτουργούσε τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες.

    Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του καφενείου.

    [09] ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

    Ο τελών εν αργία Αρχιμανδρίτης Αντρέας Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να αγωνίζεται μέχρι να καθαρίσει, κατά την έκφρασή του, η Εκκλησία από τους ομοφυλόφιλους.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντινίδης κατηγόρησε, επίσης, το Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, ότι με τις ενέργειές του δημιούργησε όλη αυτή την κατάσταση.

    [10] ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

    Η Αστυνομία καταβάλλει προσπάθειες για να διαπιστώσει την ταυτότητα γυναίκας τριαντα πέντε έως σαράντα ετών, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, όταν παρασύρθηκε χθες το απόγευμα από αυτοκίνητο, ενώ βάδιζε στη λεωφόρο Αθαλάσσας στη Λευκωσία.

    Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και νοσηλεύεται στην εντατική του νευροχειρουργικού θαλάμου.

    Η Αστυνομία καλεί οποιονδήποτε γνωρίζει για το δυστύχημα ή για την ταυτότητα της τραυματισμένης να επικοινωνήσει με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

    [11] ΠΛΑΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

    Συνελήφθη χθες βράδυ για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με υπόθεση πλαστογραφίας, ο Χαράλαμπος Φραγκεσκίδης, 40 ετών από το Καϊμακλί.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, διερευνάται υπόθεση χρησιμοποίησης επιταγών πελατών για την απόσπαση ποσού τριάντα έξι χιλιάδων λιρών, από εταιρία με την οποία συνεργαζόταν ο Φραγκεσκίδης.

    Ο ύποπτος αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου.

    [12] ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στη Λευκωσία τα μέλη του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοιμου Σκυροδέματος, για την πρόθεση του Υπουργείου Εμπορίου να εγκρίνει το αίτημα των Τσιμεντοποιείων να δραστηριοποιηθούν και στην παραγωγή έτοιμου σκυροδέματος.

    Η εκδήλωση άρχισε από το Υπουργείο Εμπορίου, θα κατευθυνθεί στη Βουλή και θα καταλήξει στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα επιδοθεί υπόμνημα με τις θέσεις του Συνδέσμου.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς ως μέτριοι τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δώδεκα βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 14 στα νότια και ανατολικά και στους επτά στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 1 November 2000 - 19:08:18 UTC