Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-10-23

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑ
  • [02] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΑΛΒΑΡΟ
  • [03] ΕΘΝΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ
  • [04] ΑΚΗΣ ΕΦΥΓΕ
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑ
  • [06] ΚΑΙΤΗ ΨΗΦΙΣΜΑ
  • [07] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ
  • [08] ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΑΤΗ
  • [09] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
  • [10] ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000

  • [01] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑ

    Νέο θανατηφόρο δυστύχημα, το τρίτο, σε σαραντα-οκτώ ώρες συνέβη το πρωί, τη φορά αυτή στη Λάρνακα.

    Γυναίκα οδηγός αυτοκινήτου, ενώ κατευθυνόταν απο το Κίτι της επαρχίας Λάρνακας προς την Αλυκή, κτύπησε προπορευόμενο μοτοποδήλατο, το οποίο οδηγούσε ο Ανδρέας Χαραλάμπους, εβδομήντα-ενός χρόνων, απο τη Λάρνακα.

    Απο τη σύγκρουση, ο άτυχος Χαραλάμπους εκτινάχθηκε στα χωράφια με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

    Η αστυνομία Λάρνακας διερευνά τα αίτια του νέου θανατηφόρου.

    Τις τελευταίες δύο ημέρες τέσσερα συνολικά άτομα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο σε τρία διαφορετικά δυστυχήματα.

    [02] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΑΛΒΑΡΟ

    Ο Αλβαρο ντε Σότο κατά την πρωϊνή συνάντησή του με τον πρόεδρο Κληρίδη επιβεβαίωσε ότι και στον πέμπτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το κυπριακό θα ακολουθηθεί η ίδια τακτική, αυτή δηλαδή, της υποβολής σκέψεων οι οποίες θα μετρούν, όπως είπε, τις αντιδράσεις των δύο πλευρών.

    Αυτό δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου προσθέτοντας ότι σ' αυτή έγινε μια γενική ανασκόπηση των συνομιλιών.

    Ο κύριος Παπαπέτρου επανέλαβε ότι δεν έχουν υποβληθεί προτάσεις και επιβεβαιώθηκε, όπως είπε, ότι στόχος των άτυπων ιδεών που έχουν υποβληθεί ήταν να μετρηθούν οι αντιδράσεις των δύο πλευρών και όχι να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

    Ανέφερε επίσης ότι ο κύριος Ντε Σότο, δέν είναι ιδιαίτερα ευτυχής για την όξυνση που παρατηρείται στις ελλαδο-τουρκικές σχέσεις.

    Του υπογραμμίστηκε όμως, είπε ο εκπρόσωπος, οτι αυτό είναι αποτέλεσμα των αρνητικών τουρκικών ενεργειών, τόσο στο πλαίσιο της άσκησης του Νάτο στο Αιγαίο, όσο και στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εναερίου χώρου Ελλάδας και Κύπρου απο τουρκικά μαχητικά.

    Η συνάντηση Κληρίδη - Ντε Σότο, έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο προγεύματος εργασίας.

    Μετά τη συνάντηση ο κύριος ντε Σότο δεν έκαμε δηλώσεις.

    Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών έχει αυτήν την ώρα στην κατεχόμενη Λευκωσία συνάντηση με τον Ραούφ Ντενκτάς.

    [03] ΕΘΝΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται στις τέσσερις το απόγευμα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ενόψει του πέμπτου γύρου των συνομιλιών εκ του σύνεγγυς που αρχίζει στη Γενεύη την πρώτη Νοεμβρίου.

    Η συνεδρία πραγματοποιείται υπό το φως της συζήτησης στη Βουλή το περασμένο Σάββατο των εξελίξεων του κυπριακού και το ψήφισμα με το οποίο τα κόμματα καθόρισαν το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για λύση.

    [04] ΑΚΗΣ ΕΦΥΓΕ

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος αναχώρησε το πρωί για την Αθήνα, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην Κύπρο.

    Κατα την αναχώρησή του απο το αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κύριος Τσοχατζόπουλος δεν έκαμε δηλώσεις.

    Ο υπουργός Εθνικός Αμυνας είχε παρακολουθήσει την τελική φάση της άσκησης Νικηφόρος και επισκεφθεί την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο.

    [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑ

    Εντονες επικρίσεις για τη διαδικασία και το περιεχόμενο του ψηφίσματος για το Κυπριακό που ενέκρινε προχθες η Βουλή διατύπωσε ο βουλευτής των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Χριστοφίδης, ο οποίος τάχθηκε εναντίον του ψηφίσματος.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Χριστοφίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση του ΔΗΣΥ λέγοντας ότι το κόμμα αυτό έπρεπε να είχε διαβουλευθεί μαζί του για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου του ψηφίσματος.

    Ο κύριος Χριστοφίδης είπε ότι η στάση του κόμματός του θεωρήθηκε δεδομένη από τον ΔΗΣΥ, γεγονός που χαρακτήρισε προσβλητικό και απαράδεκτο.

    [06] ΚΑΙΤΗ ΨΗΦΙΣΜΑ

    Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Καίτη Κληρίδου η οποία τήρησε αποχή κατά τη ψηφοφορία, δήλωσε ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις της για την ερμηνεία της εναρκτήριας δήλωσης Ανάν από την πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων.

    Ξεκαθαρίζοντας ότι και η ίδια δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη από τη δήλωση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε όχι από την ίδια τη δήλωση αλλά από αυτά που ο Κόφι Αναν παρέλειψε να αναφέρει.

    Η κυρία Κληρίδου είπε ότι δεν πρέπει πάντοτε να αναμένουμε πως οι τρίτοι θα υποβάλουν στην πλευρά μας προτάσεις οι οποίες θα είναι αρεστές, προσθέτοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι να δίνονται πάντα συναινετικές λύσεις.

    [07] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Παναγιώτης Δημητρίου απέρριψε τις επικρίσεις που διατύπωσε ο βουλευτής των ΕΔΗ Γιώργος Χριστοφίδης, λέγοντας ότι δόθηκαν εξηγήσεις στον κύριο Χριστοφίδη για την εξέλιξη των γεγονότων σε σχέση με το ψήφισμα της Βουλής.

    Ο κύριος Δημητρίου είπε ότι ο ΔΗΣΥ δεν θεώρησε τη στάση των ΕΔΗ δεδομένη και

    διαφώνησε με την άποψη του Γιώργου Χριστοφίδη ότι το ψήφισμα είχε διατακτικό χαρακτήρα λέγοντας πως ήταν ένα συναινετικό ψήφισμα.

    Αναφερόμενος στη στάση της Καίτης Κληρίδου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε την άποψη ότι η αποχή της οφειλόταν κατά κύριο λόγο στο γεγονός οτι ο ΔΗΣΥ δεν είχε τον χρόνο να εξηγήσει τα επιμέρους θέματα του ψηφίσματος και τη σκοπιμότητά τους.

    [08] ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΑΤΗ

    Η αστυνομία συνέλαβε το πρωί, τον Μιχάλη Μούντη πενήντα χρόνων απο την Πάφο, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με νέα υπόθεση απάτης με ανύπαρκτες μετοχές.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το γραφείο συμβούλων επενδύσεων του Αντώνη Δημητρίου στη Λάρνακα, κατήγγειλε ότι κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο ο Μούντης, απέσπασε απο τον Μάριο Πολυβίου, υπάλληλο της εταιρείας, ποσό εκατόν- είκοσι-πέντε χιλιάδων λιρών, για να του πωλήσει μετοχές της εταιρείας ''Μάξ Ντέητα Χόλντινγκς'', με την οποία όμως δεν συνεργάστηκε ποτέ.

    Οταν το γραφείο της Λάρνακας δέν πήρε τις μετοχές, απευθύνθηκε στην εταιρεία Μάξ Ντέητα, η οποία ανέφερε ότι ο Μιχάλης Μούντης, ο οποίος καταγγέλθηκε, δεν ήταν ποτέ εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος, ή μεταπωλητής της και ότι η εταιρεία δεν πήρε ποτέ τις εκατόν- εικοσι-πέντε χιλιάδες λίρες.

    Ο ύποπτος αναμένεται να οδηγηθεί στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας όπου και θα ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησής του.

    [09] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

    Στις 5 λίρες και 33 σεντ έχει καθοριστεί η τιμή διάθεσης της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

    Σε ανακοίνωση η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι η εισαγωγή της μετοχής της Τράπεζας στη Σοφοκλέους έχει εξασφαλιστεί, μετά και την συμπλήρωση της Δημόσιας Εγγραφής στην Ελλάδα.

    Στο πλαίσιο της διαδικασίας έκδοσης των 39 εκατομμυρίων μετοχών, προστίθεται στην ανακοίνωση, έχουν ληφθεί αιτήσεις για 41,1 εκατομμύρια μετοχές.

    [10] ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

    Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Μελβούρνη της Αυστραλίας Ελληνας επιχειρηματίας, ο Χρήστος Σαρησταύρου, 46 ετών, από τη Θεσσαλονίκη.

    Ο Σαρησταύρου πυροβολήθηκε εξ' επαφής χθες βράδυ σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ αναχωρούσε συνοδευόμενος από τη σύζυγο του από εκδήλωση της Λαϊκής Τράπεζας στο πλαίσιο του Ραδιομαραθώνιου για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα θα σχηματίζονται κατά διαστήματα νεφώσεις και θα πέσουν τοπικές βροχές και πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως νοτιοδυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 22 στα παράλια.

    Απόψε νεφώσεις δυνατό να φέρουν τοπικές βροχές, κυρίως στις παράλιες περιοχές.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί ασθενείς τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους εννέα βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους πέντε στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 23 October 2000 - 11:39:08 UTC