Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-05-10

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΙΟΥ 2000
  • [01] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
  • [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ
  • [03] ΚΑΣ ΝΤΙΝΙ
  • [04] ΚΑΣ ΙΤΑΛΙΑ
  • [05] ΑΓΝΟΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • [06] ΚΟΣΗΣ ΣΚΩΤΛΑΝΤ
  • [07] ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΚΣΤΑΣΗ
  • [08] ΦΛΟΓΑ ΑΦΗ 12
  • [09] ΜΠΑΡΤΣΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ
  • [10] ΕΛΛΑΣ ΚΑΛΑΘΟ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

    Ο πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου υποβάλλεται σήμερα σε επείγουσα εγχείρηση αφαίρεσης καλοήθους όγκου από τον εγκέφαλο, στο Εθνικό Νοσοκομείο Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής του Λονδίνου.

    Ο κύριος Βασιλείου μετέβη χθες βράδυ στη βρετανική πρωτεύουσα και εισήχθη αμέσως στο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων. Οι εξετάσεις θα συνεχισθούν και σήμερα το πρωί και αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, η εγχείρηση θα διενεργηθεί το απόγευμα.

    Την εγχείρηση θα διενεργήσουν ο καθηγητής Αλαν Κρόκχαρντ και ομάδα διακεκριμένων νευροχειρουργών, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις επιτυχίες της σε παρόμοιου είδους επεμβάσεις.

    [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αναμένεται να εξέλθει της κλινικής "Ευαγγελίστρια" μέχρι το Σαββατοκυρίακο.

    Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης, ο Πρόεδρος Κληρίδης είναι ευδιάθετος και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του θα επιστρέψει στο σπίτι του αυτό το Σαββατοκυρίακο όπου και θα παραμείνει για ανάρρωση για λίγες ακόμη ημέρες.

    Ο Υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Κληρίδης είναι μια χαρά στην υγεία του και δέχεται επισκέψεις όχι μόνο φιλοφρονητικές, αλλά και για υπηρεσιακούς λόγους.

    [03] ΚΑΣ ΝΤΙΝΙ

    Η Ιταλία εξέφρασε απόλυτη προσήλωση στις αποφάσεις του Ελσίνκι για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανεξάρτητα από τη λύση του Κυπριακού.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Λαμπέρτο Ντίνι προσδιόρισε, μάλιστα, ως χρόνο ένταξης το 2003.

    Η ιταλική θέση διατυπώθηκε σε συνάντηση, στη Ρώμη, του κυρίου Ντίνι με τον υπουργό εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη, με επίκεντρο τις αποφάσεις του Ελσίνκι.

    Σε δηλώσεις στην ιταλική τηλεόραση ο κύριος Κασουλίδης ανέφερε ότι η προσήλωση όλων των κρατών μελών στη θέση αυτή, συμβάλει αποφασιστικά στη λύση του Κυπριακού.

    Υπό το πρίσμα παλαιοτέρων τοποθετήσεων του Λαμπέρτο Ντίνι περί δύο οντοτήτων στην Κύπρο, ο κύριος Κασουλίδης επέμενε ιδιαίτερα στην αποφυγή ενεργειών που επιβραβεύουν την τουρκική αδιαλλαξία και παρεμποδίζουν τη λύση.

    [04] ΚΑΣ ΙΤΑΛΙΑ

    Η ιταλική θέση ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση επαναδιατυπώθηκε και σε συνεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ιταλικού κοινοβουλίου, στην οποία παρέστη ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Στη συνεδρία έγινε αναφορά στο ψήφισμα της Επιτροπής του περασμένου Οκτωβρίου, το οποίο μεταξύ άλλων καλούσε το Ραούφ Ντενκτάς να παραμερίσει τους όρους του και να προσέλθει σε συνομιλίες με βάση την έκκληση της Ομάδας των Οκτώ και το ψήφισμα 1250 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Ο κύριος Κασουλίδης δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο Ραούφ Ντενκτάς, υποστηριζόμενος από την Αγκυρα, εξακολουθεί να ζητεί ως προϋπόθεση την αποδοχή δύο κρατικών οντοτήτων στην Κύπρο και τη λύση συνομοσπονδίας προτού προχωρήσει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Κληρίδη.

    [05] ΑΓΝΟΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ

    Πριν από το τέλος Ιουνίου η Κυπριακή Δημοκρατία θα δημοσιοποιήσει επίσημα, για πρώτη φορά, τον κατάλογο των προσώπων που είναι καταχωρημένα στο σχετικό μητρώο της Υπηρεσίας Αγνοουμένων, ως πρόσωπα των οποίων αγνοείται η τύχη.

    Οπως ανέφερε στην σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Αγνοουμένων της Βουλής, ο πληρεξούσιος Υπουργός Τάσος Τζιωνής, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως ενημερωθούν το αργότερο μέχρι τις τριανταμία Μαϊου οι οικογένειες των εκατόν εικοσιέξι προσώπων, των οποίων οι υποθέσεις, ενώ περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αγνοουμένων, δεν κατατέθηκαν προς διερεύνηση στην αρμόδια διερευνητική επιτροπή.

    Η δημοσιοποίηση του καταλόγου, πρόσθεσε, θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των οικογενειών των εκατόν εικοσιέξι, και όχι αργότερα από τις εικοσιδύο Ιουνίου.

    [06] ΚΟΣΗΣ ΣΚΩΤΛΑΝΤ

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι αξιωματικοί της Σκώτλαντ Γιάρντ βρίσκονται στις Κύπρο εδώ και μερικές ημέρες για διερεύνηση ορισμένων εγκλημάτων.

    Απέφυγε ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, ο κύριος Κόσης αρκέστηκε να πει ότι η Σκώτλαντ Γιάρντ επικοινώνησε με το Υπουργείο του και ζήτησε να έρθουν αξιωματικοί της στο νησί για να διευκρινίσουν ορισμένα πράγματα.

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μιλούσε ύστερα από επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Ευαγγελίστρια.

    [07] ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΚΣΤΑΣΗ

    Στην Αγία Νάπα, η αστυνομία συνέλαβε ύστερα από καταδίωξη τέσσερις Βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό χαπιών "Εκσταση" διαφόρων τύπων.

    Για τους τρεις υπήρχε πληροφορία ότι εμπορεύονταν ναρκωτικά στην πλατεία της Αγίας Νάπας. Τέθηκαν υπό παρακολούθηση και χθες βράδυ η αστυνομία συνέλαβε τους δύο, οι οποίοι προσπάθησαν πρώτα να ξεφορτωθούν εκατόν χάπια ρίχνοντάς τα στην αυλή του Μοναστηριού.

    Ο τρίτος συνελήφθη έξω από το ξενοδοχείο όπου διέφυγε. Την ίδια στιγμή έγινε αντιληπτός τέταρτος Βρετανός να τρέχει προς την έξοδο του ξενοδοχείου και να ρίχνει στο πάτωμα νάϋλον σακουλάκι, το οποίο περιείχε άλλα επτά χάπια "Εκσταση".

    Οι τέσσερις Βρετανοί θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησής τους.

    [08] ΦΛΟΓΑ ΑΦΗ 12

    Αρχισε πριν από λίγο στην αρχαία Ολυμπία η τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θα ταξιδέψει μέχρι το Σίδνευ της Αυστραλίας όπου θα γίνουν φέτος οι Ολυμπιακοί αγώνες.

    Η φλόγα θα διασχίσει όλη σχεδόν την Ελλάδα μέσα σε δέκα ημέρες και θα παραδοθεί στους Αυστραλούς διοργανωτές στο Παναθηναϊκό στάδιο στην Αθήνα στις είκοσι Μαίου.

    Η τελετή της αφής μεταδίδεται απευθείας από το δεύτερο κανάλι της τηλεόρασης του Ρικ .

    [09] ΜΠΑΡΤΣΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ

    Διεξάγεται απόψε ο δεύτερος επαναληπτικός ημιτελικός του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης, Τσιάμπιονς Λιγκ, μεταξύ δύο ισπανικών ομάδων, της Μπαρτσελόνα και της Βαλένθια.

    Στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει η Βαλένθια με 4-1.

    Ο αποψινός αγώνας, που θα αρχίσει στις εννέα και σαράντα πέντε, θα μεταδίδεται απευθείας από το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι του ΡΙΚ.

    Η ομάδα που θα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης.

    Η ΡΕΑΛ ηττήθηκε ψές εκτός έδρας με δύο-ένα από τη Μπάγερν Μονάχου, αλλά προκρίνεται, γιατί στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει με δύο-μηδέν.

    [10] ΕΛΛΑΣ ΚΑΛΑΘΟ

    Ο Παναθηναικός προκρίθηκε για την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας, στην οποία θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

    Σε χθεσινοβραδινό αγώνα, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης, ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη δεύτερή του νίκη επί της ΑΕΚ, την οποία συνέτριψε με ογδόντα οκτώ-εξήντα.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, τριών μποφόρ και παροδικά μέτριοι τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά μέχρι ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βόρειους ανέμους, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη .

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 10 May 2000 - 15:27:21 UTC