Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-12-13

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΛΕΜΕΣΟΣ ΦΟΝΟΣ
  • [02] ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΝΕΚΡΗ
  • [03] ΥΟΡΚΗ ΤΕΛΙΚΕΣ
  • [04] ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΣΙΝΚΙ
  • [05] ΠΑΠΑ ΕΛΣΙΝΚΙ
  • [06] ΝΤΕΜΙΡΕΛ ΣΧΕΣΕΙΣ
  • [07] ΕΤΖΕΒΙΤ ΕΥΡΩΠΗ
  • [08] ΕΤΖΕΒΙΤ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [09] ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [10] ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΠΛΕΡ
  • [11] ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΛΕΜΕΣΟΣ ΦΟΝΟΣ

    Πενηνταπεντάχρονος από τη Λάρνακα, βρέθηκε το πρωί νεκρός σε υπόγειο γραφείο πολυκατοικίας στην τουριστική περιοχή Αμαθούντος, στη Λεμεσό.

    Πρόκειται για τον Αδάμο Γεωργίου, ο οποίος εργαζόταν θυρωρός σε συγκρότημα διαμερισμάτων.

    Τον Γεωργίου βρήκε αλλοδαπός, ο οποίος σε κατάθεσή του στην Αστυνομία ανέφερε ότι, λίγο ενωρίτερα, άκουσε πυροβολισμούς.

    Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και διεξάγει έρευνες για διαλεύκανση της υπόθεσης.

    [02] ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΝΕΚΡΗ

    Νεκρή βρέθηκε στο διαμέρισμά της, στην Ακρόπολη, η καθηγήτρια τέχνης Ελισάβετ Σάββα, τριανταέξι ετών.

    Τη Σάββα βρήκε νεκρή η μητέρα της, στις εννέα χθες το βράδυ.

    Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις της αστυνομίας και του ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, δεν υπάρχει υπόνοια για έγκλημα.

    Η Σάββα υπηρετούσε στη Διανέλλιο Τεχνική Σχολή και στο γυμνάσιο Αραδίππου, στη Λάρνακα.

    Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.

    [03] ΥΟΡΚΗ ΤΕΛΙΚΕΣ

    Πραγματοποιούνται σήμερα στη Νέα Υόρκη νέες συναντήσεις του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα Αλβάρο ντε Σότο με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    Η αυλαία των συνομιλιών πέφτει αύριο με συναντήσεις του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

    Μετά το τέλος των συνομιλιών, ο Κόφι Ανάν θα ετοιμάσει έκθεση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, που θα δοθεί και στα δύο μέρη.

    [04] ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΣΙΝΚΙ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η απόφαση της συνόδου κορυφής του Ελσίνκι διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο αρχών και κανόνων, που διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή και δίνει την ευκαιρία για λύση του Κυπριακού.

    Σε συνέντευξή του στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση, ο κύριος Παπανδρέου σημείωσε ότι η απόφαση για την υποψηφιότητα της Τουρκίας δίνει ισχυρά κίνητρα στους Τουρκοκύπριους να συμμετάσχουν στη διαδικασία ένταξης της Κύπρου, και να σταματήσουν να μιλούν για απομόνωση και για δημιουργία δικού τους ανεξάρτητου κράτους, το οποίο δεν αναγνωρίζεται από κανένα.

    [05] ΠΑΠΑ ΕΛΣΙΝΚΙ

    Πολύ σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου την απόφαση της συνόδου κορυφής του Ελσίνκι.

    Σε δήλωσή του στο Ρικ, ο κύριος Παπαπέτρου ανέφερε ότι η απόφαση θέτει τις σχέσεις Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου σε νέα βάση και νέο πλαίσιο το οποίο θα δώσει στο μέλλον ορατά αποτελέσματα.

    Η απόφαση, σημείωσε, ενισχύει την ειρήνη στην περιοχή μας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για λύση του κυπριακού.

    Παρ' όλα αυτά, κατέληξε, η δική μας πλευρά θα επιμένει στην ανάγκη ενός έντιμου συμβιβασμού στο Κυπριακό.

    [06] ΝΤΕΜΙΡΕΛ ΣΧΕΣΕΙΣ

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ δήλωσε ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για καλύτερες σχέσεις με την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι η χώρα του έχει δεσμευτεί να λύσει τις όποιες συνοριακές της διαφορές με ειρηνικούς τρόπους.

    Σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι υπήρξε σημαντική προσέγγιση μετά τους σεισμούς και εξέφρασε την ελπίδα ότι το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί θα συνεχιστεί.

    [07] ΕΤΖΕΒΙΤ ΕΥΡΩΠΗ

    Μέσα στους επόμενους μήνες η Τουρκία ελπίζει να καλύψει την απόσταση από τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    Ο Ετζεβίτ, ο οποίος μιλούσε ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο Ντεμιρέλ, δήλωσε ότι στην πραγματικότητα η Τουρκία δεν έχει πολλά πράγματα να κάνει και ότι πρέπει να κάνει μερικά ακόμη βήματα.

    Είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της οικονομίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    [08] ΕΤΖΕΒΙΤ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τουρκικό τύπο αναφέρουν ότι ο Μπουλέντ Ετζεβίτ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς προτού ανακοινώσει την αποδοχή της υποψηφιότητας της Τουρκίας.

    Το περιεχόμενο της επικοινωνίας δεν έγινε γνωστό, αλλά οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντενκτάς αποδέχθηκε την απόφαση ως διαταγή προερχόμενη από την Αγκυρα.

    [09] ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Τετρακόσια άτομα συνελήφθησαν χθες στην Τουρκία για συμμετοχή σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα εναντίον της απαγόρευσης της χρήσης της παραδοσιακής ισλαμικής μαντήλας στα πανεπιστήμια.

    Στην Κωνσταντινούπολη, όπου οργανώθηκε αλυσίδα από τον ασιατικό τομέα της πόλης μέχρι τον ευρωπαϊκό, συνελήφθησαν πάνω από διακόσια άτομα.

    [10] ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΠΛΕΡ

    Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα,φέρεται να δήλωσε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Γκάρντιαν.

    Πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση ανανέωσε τις προσπάθειές της για την επιστροφή των γλυπτών, βασίζοντας την εκστρατεία της στις ζημιές που υπέστησαν κατά τις εργασίες συντήρησής τους στο Βρετανικό Μουσείο κατά τη δεκαετία του '30.

    [11] ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Νέο πλήγμα δέχθηκε το ποδόσφαιρο από τα χθεσινά επεισόδια βίας που δημιούργησαν οπαδοί του Απόλλωνα στον αγώνα της ομάδας τους με το ΑΠΟΕΛ για το κύπελλο Κύπρου, στο Τσίρειο στάδιο.

    Η αστυνομία συνέλαβε δεκαεπτά άτομα, δέκα από τα οποία είναι ανήλικοι. Τα έκτροπα συνεχίστηκαν καί μετά τη λήξη του αγώνα, όταν οι οπαδοί του Απόλλωνα επιτέθηκαν εναντίον οπαδών του ΑΠΟΕΛ οι οποίοι ανταπέδωσαν, ενώ στη συνέχεια στράφηκαν εναντίον του προπονητή του σωματείου τους καί ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα, τους οποίους αποδοκίμασαν έντονα για την πορεία της ομάδας τους.

    Οι ταραξίες έσπαζαν ό,τι εύρισκαν μπροστά τους και προκάλεσαν ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Ο καιρός

    Αστατος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα είναι σήμερα ο καιρός.

    Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι,τριών έως τεσσάρων, αλλά ισχυροί πέντε μποφόρ στις περιοχές των καταιγίδων. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά παντού ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους δέκα επτά βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 19 βαθμούς στα παράλια.

    Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά ενδέχεται να πέσουν μερικές βροχές καθώς επίσης και λίγα χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις ασθενείς ως μέτριοι τριών εως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους πέντε βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους επτά στα παράλια.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 13 December 1999 - 11:50:46 UTC