Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-06-28

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 1999
  • [01] ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
  • [02] ΚΑΚΛΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ
  • [03] ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΡΕΙΑ
  • [04] ΟΤΣΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • [05] ΚΛΑΡΚ ΣΕΡΒΟΙ
  • [06] ΠΙΝΟΣΕ ΒΑΣΑΝΑ
  • [07] ΙΤΑΛΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [08] ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
  • [09] ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
  • [10] ΣΤΙΒΟΣ ΤΕΛΟΣ
  • [11] ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ
  • [12] ΤΖΟΚΕΡ

  • [01] ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται σήμερα ή αύριο να εγκρίνει τα σχέδια ψηφίσματος για τις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα και για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης.

    Η διατύπωση για τα δύο ψηφίσματα συμφωνήθηκε στη Νέα Υόρκη μεταξύ των πέντε μονίμων μελών σε κατ ιδίαν διαβουλεύσεις.

    Υστερα από παρασκηνιακές διπλωματικές προσπάθειες της κυβέρνησης, στα δύο ψηφίσματα περιέχονται οι διορθωτικές διατυπώσεις που επεδίωκε, σε σχέση με την έκθεση του Γενικού Γραμματέα.

    Στο σχέδιο ψηφίσματος για τις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα, υιοθετείται η πρόταση της Ομάδας των Οκτώ και οι τέσσερις αρχές που θα διέπουν τις συνομιλίες. Οι δύο πλευράς καλούνται να προσέλθουν στις συνομιλίες με εποικοδομητική διάθεση.

    Στο σχέδιο ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης, υπενθυμίζονται προηγούμενα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και καλούνται όλες οι χώρες να σεβαστούν και να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να επηρεάσουν την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [02] ΚΑΚΛΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε πως, ούτε οι τουρκικές απειλές και οι προκλήσεις, αλλά ούτε οι πιέσεις και "συμβουλές" των Αμερικανών συνηγόρων των Τούρκων στρατοκρατών είναι ικανές να κάμψουν την αντίσταση της Ελλάδας σε ό,τι αποτελεί ουσιαστική απεμπόληση εθνικών δικαίων.

    Ο κύριος Κακλαμάνης μιλούσε σε ειδική τελετή στην Κάλυμνο, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων για τα πενήντα χρόνια από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στον εθνικό κορμό.

    [03] ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΡΕΙΑ

    Εξακόσιοι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες από την κατεχόμενη Κερύνεια πραγματοποιούν πορεία επικοινωνίας, διαφώτισης και αλληλεγγύης με τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας.

    Οπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, οι Ελληνοκύπριοι έφτασαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ο Δήμαρχος της πόλης και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων υπογράμμισαν ότι αυτή η πορεία είναι η απαρχή για μια στενότερη επαφή και επικοινωνία με τον Ελληνισμό της Κύπρου, αλλά και συμπαράστασης για τη δικαίωση του αγώνα.

    [04] ΟΤΣΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

    Η Τουρκία αρνήθηκε χθες την είσοδο στο εδαφός της σε δύο ιταλούς δικηγόρους του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ενώ αύριο αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

    Τούρκοι διπλωμάτες ανέφεραν ότι το αίτημα των δικηγόρων δεν έγινε δεκτό, υποστηρίζοντας ότι οι όροι για να παραστεί κάποιος στη δίκη, προσδιορίστηκαν πριν από την εναρξή της.

    Η Αγκυρα αρνήθηκε την παρουσία διεθνών παρατηρητών στη δίκη του Οτσαλάν με το πρόσχημα ότι αυτό θα αποτελούσε παρέμβαση στην ανεξαρτησία του τουρκικού δικαστικού συστήματος.

    [05] ΚΛΑΡΚ ΣΕΡΒΟΙ

    Ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στρατηγός Ουέσλι Κλάρκ υποστήριξε ότι Σερβικές παραστρατιωτικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο παραβιάζοντας την ειρηνευτική συμφωνία.

    Σε δηλώσεις σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο στρατηγός Κλάρκ ανέφερε ότι οι Σέρβοι, ορισμένοι από τους οποίους διατηρούν σχέσεις με κατασκοπευτικούς οργανισμούς, έχουν μέρος της ευθύνης για τα βίαια επεισόδια στο Κοσσυφοπέδιο.

    [06] ΠΙΝΟΣΕ ΒΑΣΑΝΑ

    Ο Ιατρικός Σύλλογος της Χιλής διαβίβασε επίσημα έγγραφα σε Ισπανό Δικαστή που αποδεικνύουν την ύπαρξη διακόσιων πενήντα χιλιάδων περιπτώσεων βασανιστηρίων στην διάρκεια της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέ.

    Ο ισπανός Δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν έχει υποβάλει αίτημα για την έκδοση του Πινοσέ από την Βρετανία με την κατηγορία της γενοκτονίας και της τρομοκρατίας.

    Ο Πινοσέ, ηλικίας ογδοντα τριών ετών, παραμένει σε κατ'οίκον περιορισμό στο Λονδίνο, αναμένοντας την έναρξη της διαδικασίας της έκδοσης.

    [07] ΙΤΑΛΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Το παραδοσιακό προπύργιό της, τον δήμο της Μπολόνια, απώλεσε από τη Δεξιά στον χθεσινό δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών η ιταλική Αριστερά, για πρώτη φορά από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

    Με ποσοστό πενήντα κόμμα εξηντα εννέα τοις εκατόν ο Τζόρτζιο Γκουατσαλόκα, ο οποίος υποστηρίχθηκε από το σύνολο των κομμάτων της Δεξιάς, επεκράτησε της υποψηφίου της Αριστεράς, Σίλβια Μπαρτολίνι.

    [08] ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

    Εχουν μεταφερθεί στην εκκλησία του συνοικισμού Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα από τη ρωσική μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Αγιον Ορος, οι τίμιες κάρες των αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

    Ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος δήλωσε ότι οι τίμιες κάρες θα μεταφερθούν για προσκύνημα και σε νοσοκομεία σε όλη την Κύπρο.

    Οι τίμιες κάρες θα παραμείνουν στην εκκλησία του συνοικισμού Αγίων Αναργύρων στην Λάρνακα, μέχρι τις 6 Ιουλίου.

    [09] ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

    Πέθανε την αυγή στη Λάρνακα, σε ηλικία ογδονταεπτά ετών ο Νίκος Μακρίδης, τέως βουλευτής Αμμοχώστου και πατέρας του βουλευτή του Δησύ Ισίδωρου Μακρίδη.

    Ο Νίκος Μακρίδης, από το Λευκόνοικο, πήρε μέρος σε όλους τους αγώνες της Κύπρου, από το 1931 έως σήμερα.

    Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις τέσσερις το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στη Λάρνακα.

    [10] ΣΤΙΒΟΣ ΤΕΛΟΣ

    Ο ΓΣΟ αναδείχθηκε πρωταθλητής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες στους Παγκύπριους αγώνες στίβου, που έληξαν ψες στο ΓΣΖ.

    Τη δεύτερη θέση και στις δύο κατηγορίες πήρε ο ΓΣΠ.

    [11] ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ

    Στους Βαλκανικούς αγώνες στίβου, που έληξαν χθες στην Κωνσταντινούπολη, η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση τόσο στα αγωνίσματα ανδρών, όσο και στα αγωνίσματα γυναικών.

    [12] ΤΖΟΚΕΡ

    Οι αριθμοί που κληρώθηκαν ψες στον Τζόκερ είναι:

    8, 15, 21, 25, 36

    Τζόκερ ο αριθμός 8.

    Σημειώθηκε τζακ ποτ, και στην επόμενη κλήρωση η πρώτη κατηγορία θα πληρώσει εξακοσιες χιλιάδες λίρες.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 28 June 1999 - 11:10:11 UTC