Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-06-24

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΙΟΥ 1999
  • [01] ΚΑ ΜΕΤΡΑ
  • [02] ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ
  • [03] ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΣΥΠΙ
  • [04] ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΥΚΑ
  • [05] ΗΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
  • [06] ΓΙΟΥΓΚΟ ΝΑΤΟΙΚΟΙ
  • [07] ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ
  • [08] ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΚΑ ΜΕΤΡΑ

    Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει σήμερα δραστικά μέτρα για αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουγήθηκε μετά τη νέα σαρανταοκτάωρη απεργία των πιλότων της Πασυπί που άρχισε τα μεσάνυκτα.

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών Λεόντιος Ιεροδιακόνου δήλωσε ότι δεν αποκλείεται το υπουργικό συμβούλιο να αποφασίσει συνέχιση της ελευθεροποίησης των αερομεταφορών, αυτό όμως θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά των Πιλότων της Πασυπί.

    Η κυβέρνηση, ανέφερε ο κύριος Ιεροδιακόνου, επιθυμεί την επιβίωση των Κυπριακών Αερογραμμών, πρέπει όμως να υπερασπισθεί το επιβατικό κοινό, τον τουρισμό και την οικονομία του τόπου, η οποία δεν μπορεί να εξαρτάται από τις ιδιοτροπίες και την ανέυθυνη συμπεριφορά, κατά την έκφραση του, μιας μερίδας υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών.

    [02] ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ

    Για αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάσθηκαν στην εκτέλεση των πτήσεων των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίες επηρεάσθηκαν από την σαρανταοκτάωρη απεργία των πιλότων της Πασυπί, η εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο δράσης και χρησιμοποίησε κυβερνήτες και αεροσυνοδούς που ανήκουν στη Συνυκά Σεκ.

    Μερικές πτήσεις συμπτύχθηκαν ενώ επιστρατεύθηκαν και αεροπλάνα ξένων εταιρειών για να καταστεί δυνατή η εκτέλεση των δρομολογίων.

    Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Λάρνακα μετέδωσε ότι το πρωί έγιναν οι πτήσεις προς το Ντουπάη και το Αμστερνταμ, ενώ άλλες θα γίνουν αργότερα σήμερα.

    Απο τη σαρανταοκτάωρη απεργία των μελών της Πασυπί επηρεάζονται τριάντα δύο πτήσεις με εννέα χιλιάδες τετρακόσιους επιβάτες.

    Ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Τάκης Κυριακίδης σε δηλώσεις στο ΡΙΚ κατάγγειλε ότι απεργοί προσπάθησαν να παρεμποδίσουν συναδέλφους τους, που ανήκουν σε άλλες συντεχνίες, να εισέλθουν σε αεροσκάφη σε μια προσπάθεια να ακυρωθούν οι πτήσεις.

    [03] ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΣΥΠΙ

    Απαντώντας εκ μέρους της ΠΑΣΥΠΙ ο Λεωνίδας Λεωνίδου είπε ότι τα μέλη της Συντεχνίας βρίσκονται στο αεροδρόμιο, περιορίζονται όμως σε πικετοφορία και δεν άσκησαν βία σε οποιονδήποτε.

    Ο κύριος Λεωνίδου έθεσε, ωστόσο, θέμα ασφάλειας σε μελλοντικές πτήσεις στις οποίες μέλη της ΠΑΣΥΠΙ θα κληθούν να συνεργαστούν με πιλότους άλλων συντεχνιών που δεν στηρίζουν την απεργία τους.

    [04] ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΥΚΑ

    Ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Υπαλλήλων Κυπριακών Αερογραμμών ΣΥΝΥΚΑ Κώστας Δημητρίου υπερασπίστηκε το δικαίωμα της συντεχνίας να αποφασίζει όπως αυτή κρίνει ορθό.

    Η ΣΥΝΥΚΑ, ανέφερε, είναι εντελώς αντίθετη με το αίτημα της ΠΑΣΥΠΙ για την κοινή αρχαιότητα και χαρακτήρισε σκανδαλώδες και ανεπίτρεπτο να υπάρχουν εκβιασμοί και απειλές εναντίον των μελών της και μάλιστα γραπτώς.

    [05] ΗΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

    Διαβουλεύσεις για τα δύο προσχέδια ψηφισμάτων για την Κύπρο, άρχισαν στα Ηνωμένα Εθνη, τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, μετά και την υποβολή από το γενικό γραμματέα του διεθνούς οργανισμού της έκθεσης για την προσφορά των καλών του υπηρεσιών.

    Το ένα ψήφισμα αφορά την ανανέωση της θητείας της Ουνφικύπ και το άλλο τις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα.

    Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη μετέδωσε ότι όπως έγινε γνωστό, έχει ήδη επέλθει σχεδόν πλήρης συμφωνία μεταξύ των πέντε επί του κειμένου του σχεδίου για την ειρηνευτική δύναμη, το οποίο θα επαναβεβαιώνει το ψήφισμα 1217 όπως ζητούσε η Λευκωσία.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ, εκεί που θα χρειαστούν περαιτέρω διαβουλεύσεις, είναι στο ψήφισμα για τις καλές υπηρεσίες, με το οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας θα υιοθετεί τη σχετική παράγραφο της τελευταίας έκθεσης Ανάν για την έκκληση της ομάδας των Οκτώ.

    [06] ΓΙΟΥΓΚΟ ΝΑΤΟΙΚΟΙ

    Ο ανώτερος διοικητής του Νάτο στρατηγός Γουέσλυ Κλαρκ και ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Χαβιέ Σολάνα, μεταβαίνουν σήμερα στην Πρίστινα, πρωτεύουσα του Κοσσυφοπέδιου.

    Οι δύο επικεφαλής του Νάτο θα έχουν διαβουλεύσεις με τον διοικητή της ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο Μάικ Τζάκσον και τους ηγέτες της αλβανόφωνης κοινότητας και της κοινότητας των Σέρβων τους οποίους και θα προσπαθήσουν να πείσουν να μη εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

    Σε δηλώσεις του ο στρατηγός Κλαρκ ανέφερε ότι η αποστολή πενήντα πέντε χιλιάδων στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο ίσως αποδειχθεί ανεπαρκής και κάλεσε τις χώρες που συμμετέχουν στη δύναμη να επιταχύνουν την αποστολή των αποσπασμάτων τους.

    [07] ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

    Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας ζήτησε τη λήψη νέων σκληρών νομοθετικών μέτρων για αντιμετώπιση της δράσης των Ισλαμιστών.

    Την αξίωση τους οι στρατιωτικοί εξέφρασαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ, στην τελευταία συνεδρία του Συμβουλίου.

    [08] ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

    Κούρδοι αντάρτες εξαπέλυσαν τις πρωϊνές ώρες επίθεση με ροκέτες εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων τουρκικής κρατικής εταιρείας στην ανατολική επαρχία Μπάτμαν.

    Από τις ροκέτες πλήγηκαν δύο δεξαμενές πετρελαίου με αποτέλεσμα να προκληθούν πυρκαγιές.

    Οι φύλακες των εγκαταστάσεων ανταπέδωσαν τα πυρά, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα εμφανίζονται παροδικές νεφώσεις.

    Αργότερα πιθανόν να πέσουν λίγες μεμονωμένες βροχές στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι ως ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ γενικά, αλλά ισχυροί ως πολύ ισχυροί πέντε έως έξι μποφόρ στα νότια παράλια.

    Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νοτιανατολικά παράλια, στους 22 στα δυτικά και νότια παράλια και στους 14 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 24 June 1999 - 12:50:17 UTC