Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-05-26

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

TETAΡΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ 1999
  • [01] ΣΕΙΣΜΙΚΑ ΝΕΟ
  • [02] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ
  • [03] ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΚΑΤΩ
  • [04] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΠΑΦΕΣ
  • [05] ΝΑΤΟ ΔΥΝΑΜΗ
  • [06] ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΧΕΡΣΑΙΑ
  • [07] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ/ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ
  • [08] ΒΕΛΓΙΔΑ ΦΟΝΟΣ
  • [09] ΑΜΚΕ ΧΡΥΣΑ

  • [01] ΣΕΙΣΜΙΚΑ ΝΕΟ

    Ελαφρές ρωγμές σε σπίτια, κυρίως στη Λεμεσό και την Πάφο, προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους πέντε βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες βράδυ στην Κύπρο. Ρωγμές προκλήθηκαν σε εικοσιένα σπίτια και υποστατικά στην επαρχία Λεμεσού και σε τρία σπίτια στην επαρχία Πάφου. Εξάλλου, ένας Ολλανδός τουρίστας ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Πάφου, υπέστη εκδορές όταν από το σεισμό έπεσαν κομμάτια από ψευδοτάβανο. Επίκεντρο του σεισμού ήταν θαλάσσια περιοχή, δέκα έως δεκαπέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάφου. Ο σεισμός,που σημειώθηκε στις οκτώ και δεκαπέντε, έγινε αισθητός στην Πάφο,τη Λεμεσο,τη Λευκωσία και άλλες περιοχες της Κύπρου.

    [02] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ

    Το ΝΑΤΟ συνέχισε κατά τη διάρκεια της νύκτας και σήμερα την αυγή με αμείωτους ρυθμούς τις επιδρομές του εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, και όπως μεταδίδεται κτυπήθηκε για τρίτη φορά το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης στην πόλη Νόβι-Σαντ. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Μπέτα το κτίριο πλήγηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα με τρεις πυραύλους. Ιδιαίτερα έντονη ήταν η δραστηριότητα των νατοϊκών αεροσκαφών στο Κοσσυφοπέδιο. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Τανγιούγκ σε διάστημα δύο ωρών τριάντα πύραυλοι έπληξαν πόλεις και χωριά στην επαρχία, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

    [03] ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΚΑΤΩ

    Στο μεταξύ το πρακτορείο Τανγιούγκ μετέδωσε ότι η γιουγκοσλαβική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε στη διάρκεια της νύκτας ένα νατοϊκό αεροσκάφος τύπου Χάρριερ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροσκάφος κατερρίφθη στην περιοχή του Παζάρεβατς, εβδομήντα χιλιόμετρα νοτιανατολικά του Βελιγραδίου.

    [04] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΠΑΦΕΣ

    Το επίκεντρο των διπλωματικών προσπαθειών για εξεύρεση λύσης στο Γιουγκοσλαβικό μεταφέρεται και πάλι σήμερα στη Μόσχα όπου ο Ρώσος απεσταλμένος Βίκτωρ Τσερνομίρντιν θα έχει νέες συνομιλίες με τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Στρόουπ Τάλμποτ και το Φινλανδό πρόεδρο Μάρτι Αχτισάαρι. Ηδη ο κύριος Τάλμποτ συναντήθηκε το πρωϊ στη Μόσχα με το ρώσσο υπουργό Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ. Αργότερα ο κύριος Ιβανόφ θα αναχωρήσει για τη Στοκχόλμη για να συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν.

    [05] ΝΑΤΟ ΔΥΝΑΜΗ

    Στο μεταξύ το ΝΑΤΟ αποφάσισε να αυξήσει στις πενήντα χιλιάδες τις στρατιωτικες του δυνάμεις στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, επιμένοντας, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να εκληφθεί ως προετοιμασία για χερσαία επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία. Η επίσημη εκδοχή είναι πως η δύναμη αυτή θα είναι σε θέση να διασφαλίσει την επιστροφή των προσφύγων, όταν υπογραφεί κάποιο ειρηνευτικό σύμφωνο για το Κοσσυφοπέδιο.

    [06] ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΧΕΡΣΑΙΑ

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες η Γερουσία απέρριψε τελικά τον όρο για απαγόρευση της ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων στη Γιουγκοσλαβία χωρίς την έγκριση του Κογκρέσσου. Η απόρριψη έγινε με πενήντα δύο ψήφους υπέρ και σαράντα οκτώ εναντιον. Ο υπουργός Αμυνας Γουίλλιαμ Κόεν προειδοποίησε σε κλειστή συνεδρία της Επιτροπής Αμυνας ότι ο Λευκός Οίκος θα ασκούσε βέτο στο σχετικό νομοσχέδιο, εάν η Γερουσία περιλάμβανε σ' αυτό την απαγορευτική διάταξη για ανάπτυξη των χερσαίων δυνάμεων.

    [07] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ/ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ

    Ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος Ρίτσιαρτ Χόλμπρουκ διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν έντονα αναμεμειγμένες στο Κυπριακό και συνομιλούν τακτικά με όλα τα μέρη. Εσπευσε, ωστόσο, να συμπληρώσει πως θα παραπλανούσε εάν έλεγε ότι βλέπει οποιαδήποτε σημεία άρσης του αδιεξόδου. Ο κύριος Χόλμπρουκ συζήτησε το Κυπριακό σε συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου. Ο κύριος Παπανδρέου δήλωσε ότι υπήρξαν κάποιες συζητήσεις γύρω από πιθανή ανάληψη πρωτοβουλίας από την Ομάδα των Οκτώ για το Κυπριακό.

    [08] ΒΕΛΓΙΔΑ ΦΟΝΟΣ

    Η αστυνομία συνέλαβε χθες βράδυ στη Λάρνακα δύο άτομα σχετικά με το φόνο της Βελγίδας Αλθέα Εθελ Ντάουνιγκ, εβδομήντα-ενός ετών. Πρόκειται για τους Οδυσσέα Αφουξενίδη, εικοσιενός ετών και Ιωάννη Καπασαλίδη, δεκαεννέα ετών. Και οι δύο είναι ομογενείς από τη Ρωσία και κάτοχοι Ελληνικού διαβατηρίου. Οι ύποπτοι θα προσαχθούν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για την έκδοση διατάγματος κράτησης τους. Η άτυχη Βελγίδα, είχε βρεθεί νεκρή στο μπάνιο του διαμερίσματός της και έφερε τραύματα απο μαχαίρι στο λαιμό, το στήθος και την κοιλιακή χώρα.

    [09] ΑΜΚΕ ΧΡΥΣΑ

    Η Κύπρος εξασφάλισε δύο χρυσά, δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης που διεξάγονται στο Λίνχτενστάιν. Χρυσά μετάλλια εξασφάλισαν ο Αννινος Μαρκουλίδης στα εκατό μέτρα με χρόνο δέκα δεύτερα και εξήντα ένα εκατοστά και ο Χριστόδουλος Χριστοδουλίδης στο Τζούτο στην κατηγορία εξήντα-έξι κιλών. Αργυρά μετάλλια εξασφάλισαν ο Γιώργος Γεωργίου στην κατηγορία εκατόν κιλών στο Τζούτο και ο Λάμπρος Ιακώβου στη Δισκοβολία. Τα τέσσερα χάλκινα μετάλλια πήραν στο Τζούτο ο Θεόδωρος Μαντρίτης στα εξήντα κιλά, ο Δημήτρης Γεωργιάδης στα ογδόντα ένα κιλά, ο Φαέθων Μιχαηλίδης στα ενενήντα κιλά και ο Δημήτρης Τούμπας στη δισκοβολία.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 26 May 1999 - 8:32:45 UTC