Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-05-20

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 1999
  • [01] ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
  • [02] ΤΣΕΡΝΟ ΠΙΣΩ
  • [03] ΤΑΛΜΠΟΤ ΓΥΡΙΖΕΙ
  • [04] ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΥΓΚΟ
  • [05] ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΥΠΡΟΣ
  • [06] ΕΘΝΙΚΟ
  • [07] ΠΙΣΤΟΛΙ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [08] ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΑΝΕΙΑ
  • [09] ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΑ
  • [10] ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ

  • [01] ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

    Η νατοϊκή αεροπορία κτύπησε τις πρώτες πρωινές ώρες νοσοκομείο στο Βελιγράδι,με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία τουλάχιστον άτομα,και να τραυματιστούν πολλά άλλα, περιλαμβανομένων δύο εγκύων που βρίσκονταν στο μαιευτήριο. Το νοσοκομείο επλήγη από πυραύλους στη διάρκεια σφοδρών επιθέσεων κατά της γιουγκοσλαβικής πρωτεύουσας, που εξαπελύθησαν λίγο μετά την αναχώρηση από εκεί του Ρώσου απεσταλμένου Βίκτωρ Τσιερνομιρτιν.

    Εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανέφερε ότι σχεδόν όλα τα νοσοκομειακά κτίρια υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές,ιδιαίτερα ο γυναικολογικός θάλαμος, και πρόσθεσε ότι έγινε απομάκρυνση των νεογέννητων και των εγκύων,και μεταφορά τους σε άλλα νοσοκομεία. Είπε επίσης ότι τραυματίστηκαν από γυαλιά πολλοί ασθενείς του νοσοκομείου,καθώς και μέλη του προσωπικού, αφού όλα σχεδόν τα τζάμια του νοσοκομείου έσπασαν. Aπο την επίθεση εναντίον του νοσοκομείου έσπασαν επίσης τα τζάμια καθώς και η κυρία είσοδος της κατοικίας του πρεσβευτή της Σουηδίας στο Βελιγράδι,που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομειο.

    [02] ΤΣΕΡΝΟ ΠΙΣΩ

    Στο μεταξύ ο ρώσος απεσταλμένος για το γιουγκοσλαβικό Βίκτορ Τσερνομίρτιν επέστρεψε στη Μόσχα απο το Βελιγράδι για ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους Αμερικανούς. Ο Τσερνομίρτιν μεταφέρει μαζί του στη Μόσχα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Σλόποταν Μιλόσεβιτς για την ανάγκη συνομιλιών με τα Ηνωμένα Εθνη,με στόχο τον τερματισμό της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία.

    Ανακοίνωση που εκδόθηκε απο το γραφείο του Σλόποταν Μιλόσεβιτς,ύστερα απο τις συνομιλίες με τον κύριο Τσιερνομίρτιν,που κράτησαν επτά ώρες , αναφέρει επίσης ότι η συμμετοχή της Γιουγκοσλαβίας είναι απαραίτητη για την επεξεργασία των λεπτομερειών των αρχών οι οποίες περιέχονται στο σχέδιο της Ομάδας των Οκτώ. Συμφωνήθηκε επίσης ότι ο ρώσος απεσταλμένος και ο γιουγκοσλάβος πρόεδρος θα επαναλάβουν τις συνομιλίες τους την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη μετά τις επαφές που ο Βίκτορ Τσερνομίρτιν θα έχει στη Μόσχα με τον αμερικανό μεσολαβητή Στρόουμπ Τάλμποτ και τον φινλανδό πρόεδρο Μάρτι Αχτισαάρι.

    [03] ΤΑΛΜΠΟΤ ΓΥΡΙΖΕΙ

    Ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ συνεχίζει σήμερα τις επαφές του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες,προτού μεταβεί στη Μόσχα. Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ Τζέημς Ρούμπιν,ο κύριος Τάλμποτ μεταβαίνει σήμερα από τη Βόννη στο Παρίσι για επαφές με τη γαλλική κυβέρνηση. Στη συνέχεια θα πάει στη Μόσχα,και από εκεί στις Βρυξέλλες για να ενημερώσει το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο σχετικά με τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων.

    [04] ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΥΓΚΟ

    Πληροφορίες από το Κοσσυφοπέδιο αναφέρουν ότι περισσότεροι απο χίλιοι σέρβοι στρατιώτες λιποτάκτησαν από τη μονάδα τους και επέστρεψαν στις πολεις από όπου κατάγονται. Στις πόλεις αυτές επραγματοποιούντο διαδηλώσεις όχι μόνο εναντιον του πολέμου, αλλά και εναντιον της ηγεσίας του Σλόποταν Μιλόσεβιτς. Πολλοί από τους στρατιώτες δηλωσαν ότι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν οποιονδήποτε επιδρομέα στα συνορα,όχι όμως και να σκοτώνονται "σαν πουλιά" από τη νατοϊκη αεροπορια.

    [05] ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Η Ελλάδα θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει για να διασφαλίσει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ακόμα και αν η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά συνεχίσουν να τηρούν αρνητική στάση και να μη συμμετέχουν στην ενταξιακή διαδικασία. Αυτό πρέπει να είναι σαφές σε όλους, τόνισε κατηγορηματικά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης σε ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη συζήτηση θέματος για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

    [06] ΕΘΝΙΚΟ

    Αρχισε πριν από μιαμισυ περίπου ώρα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Κατά τη συνεδρία θα συζητηθεί η στρατηγική στο Κυπριακό εν όψει της πρωτοβουλίας που αναμένεται να εκδηλωθεί στο Κυπριακό το Σεπτέμβριο και της εμπλοκής στις προσπάθειες της ομάδας των οκτώ πλουσιοτέρων κρατών του κόσμου. Κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθεί επίσης η κρίση στη Γιουγκοσλαβία.

    [07] ΠΙΣΤΟΛΙ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Η αστυνομία Λεμεσού συνέλαβε το πρωί για παράνομη κατοχή πιστολιού τον Λεωνίδα Αιτινίτη,Ελληνοπόντιο,εικοσιέξη χρόνων και τον Καράκα Βιτάλι, εικοσιεννέα χρόνων από τη Λευκορωσία. Σε διαμέρισμα, όπου διαμένουν,στη λεωφόρο Αμαθούντος στη Λεμεσό, άνδρες του ΤΑΕ Λεμεσού, βρήκαν ύστερα από έρευνα, ένα πιστόλι με οκτώ φυσίγγια διαμετρήματος εννέα χιλιοστών.

    [08] ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΑΝΕΙΑ

    Τερματίζεται η παραχώρηση για φέτος δανείων από τον Οργανισμό Χρηματοδότησης Στέγης. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά την αποστολή εγκυκλίου απο την Κεντρική Τράπεζα προς τα τραπεζικά συγκροτήματα για δραστικό περιορισμό των δανείων. Ο Διευθυντής του Οργανισμού Χαράλαμπος Σιαμπαρτάς επιβεβαίωσε την αποστολή της εγκυκλίου και δήλωσε ότι με βάση τα νέα δεδομένα δεν θα παραχωρηθούν φέτος άλλα δάνεια. Ο κύριος Σιαμπαρτάς επισήμανε ότι δημιουργείται πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρόσθεσε πως ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης έπρεπε να είχε εξαιρεθεί από την απόφαση αυτή και να τύχει διαφορετικής μεταχείρισης λογω του κοινωφελούς ρόλου του. Ανέφερε επίσης ότι ο Οργανισμός θα προβεί σε διαβήματα με στόχο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

    Επισημαίνεται ότι για να υποβάλει κάποιος αίτηση στον Οργανισμό για παραχώρηση δανείου απαιτείται τώρα να έχει καταθέσεις για εννέα συνεχείς μήνες και όχι για τρείς, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Ο κυριος Σιαμπαρτάς διέψευσε πληροφορίες ότι η αποστολή της εγκυκλίου απο την Κεντρική συνδέεται με τη μείωση του επιτοκίου δανεισμού από τον Οργανισμό και άσκηση πιέσεων από τις εμπορικές τράπεζες.

    [09] ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΑ

    Μαθητής απο τη Λεμεσό, ο Στέφανος Κοτσώνης, δεκαέξη χρόνων, τραυματίσθηκε χθες βράδυ κρίσιμα σε οδικό δυστύχημα στη Λεμεσό. Ο Στέφανος οδηγούσε μοτοποδήλατο το οποίο συγκρούσθηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Ιερεμίας Ιωάννου απο τη Λεμεσό. Απο τη σύγκρουση ο Στέφανος τραυματίσθηκε κρίσιμα. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λεμεσού, λόγω όμως της κρισιμότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λευκωσίας.

    [10] ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ

    Η Ιταλική Λάτσιο κατέκτησε ψες το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, νικώντας στον τελικό την Ισπανική Μαγιόρκα με 2-1. Ο αγώνας διεξήχθη στο Μπέρμιγχαμ και ήταν ο τελευταίος του θεσμού, αφού από την επόμενη περίοδο το κύπελλο Κυπελλούχων συγχωνεύεται με το κύπελλο Ουέφα.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 20 May 1999 - 7:44:56 UTC