Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-04-19

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΒΑΣΗ
  • [02] ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΟΣΟΒΟ
  • [03] ΓΙΟΥΓΚ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
  • [04] ΠΡΙΣΤΙΝΑ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ
  • [05] ΓΙΟΥΓΚΟ ΡΩΣΙΑ
  • [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [07] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
  • [08] ΒΙΑΓΚΡΑ ΣΗΜΕΡΑ
  • [09] ΣΗΜΙΤΗΣ ΗΠΑ

  • [01] ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΒΑΣΗ

    Επεισόδια έξω απο βάση του Νάτο στον Αραξο, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, σημειώθηκαν στη διάρκεια χθεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ειρήνης της Πάτρας και άλλοι φορείς, εναντίον των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία.

    [02] ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΟΣΟΒΟ

    Εκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γιουγκοσλαβία απηύθυνε η υφυπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας Γκίλα Ολτμαν, η οποία ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων, σηματοδοτώντας την πρώτη ανοιχτή ρήξη στους κόλπους της κυβέρνησης συνασπισμού του Καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ.

    [03] ΓΙΟΥΓΚ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

    Στο μεταξύ σοβαρό κίνδυνο μεγάλης οικολογικής καταστροφής έχουν προκαλέσει οι προχθεσινοβραδινοί βομβαρδισμοί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Τα νατοϊκά αεροσκάφη κτύπησαν ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής αζωτούχων λιπασμάτων και πετροχημικών, με αποτέλεσμα να σχηματισθεί νέφος με τοξικά αέρια κοντά στο Βελιγράδι. Από κτύπημα εξάλλου που δέχθηκε διυλιστήριο στην ίδια περιοχή, σχηματίσθηκε πετρελαιοκηλίδα μήκους δεκαπέντε έως είκοσι χιλιομέτρων στο Δούναβη, η οποία κατεθύνεται στη Μαύρη Θάλασσα..

    [04] ΠΡΙΣΤΙΝΑ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ

    Επίθεση δέχθηκε χθες βράδυ και η Πρίστινα. Σύμφωνα με το Τανγιούγκ νατοικά αεροπλάνα εκτόξευσαν δύο πυραύλους εναντίον του αεροδρομίου της πρωτεύουσας του Κοσσυφοπεδίου. Κατά το Τανγιούγκ η αποτελεσματική δράση της αντιαεροπορικής άμυνας της Γιουγκοσλαβίας ανάγκασε τα αεροπλάνα να σταματήσουν τις επιδρομές και να απομακρυνθούν προς την Αλβανία.

    [05] ΓΙΟΥΓΚΟ ΡΩΣΙΑ

    Ο απεσταλμένος του προέδρου Γέλτσιν για το γιουγκοσλαβικό Βίκτωρ Τσερνομίρτιν, υποβάλλει σήμερα στον Ρώσο πρόεδρο και άλλους Ρώσους ηγέτες προτάσεις, που έχει επεξεργασθεί, για τερματισμό του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Σε δηλώσεις χθες βράδυ ο Τσερνομίρτιν απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τις προτάσεις του, και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί τη Γιουγκοσλαβία και δυτικές χώρες.

    [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Στην Τουρκία, το Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς του Μπουλέντ Ετζεβίτ προηγείται σταθερά των άλλων κομμάτων, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών, αλλά δεν θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θεαματική άνοδο σημείωσε το ακροδεξιό κόμμα Εθνικιστικής Δράσης. Αντίθετα μεγάλη πτώση σημείωσαν το κόμμα του Ορθού Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ και της Μητέρας Πατρίδας του Μεσούτ Γιλμάζ. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Ντενίζ Μπαϋκάλ μένει εκτός βουλής αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το όριο του δέκα τοις εκατό που απαιτείται για να εισέλθει στην εθνοσυνέλευση.

    [07] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

    Νέες σφοδρές επιθέσεις κατά των πόλεων Νόβι Σαντ και Παρατσίν διενήργησαν μετά τα μεσάνυκτα νατοϊκά αεροσκάφη στη Γιουγκοσλαβία. Δεν έχει γνωσθεί αν σημειώθηκαν θύματα ή η έκταση των ζημιών. Στις δύο μετά τα μεσάνυκτα ήχησαν οι σειρήνες στη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα, αλλά έως τώρα δεν έχει μεταδοθεί αν υπέστη επίθεση. Πάντως, λίγο νωρίτερα, οι κάτοικοι του Βελιγραδίου αψηφώντας τον κίνδυνο, τις βροχές και τους ανέμους παρακολούθησαν και πάλι συναυλίες, ενώ πολλοί σχημάτισαν αλυσίδα σε γέφυρα της πόλης για να παρεμποδίσουν τον βομβαρδισμό της.

    [08] ΒΙΑΓΚΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

    Κυκλοφορεί από σήμερα ελεύθερα και στην Κύπρο το Βιάγκρα, το περίφημο χάπι για αντιμετώπιση της ανδρικής ανικανότητας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχουν παραγγελθεί ήδη δέκα χιλιάδες χάπια.

    [09] ΣΗΜΙΤΗΣ ΗΠΑ

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης συναντάται το απόγευμα στη Νέα Υόρκη με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν. Σημίτης και Αναν θα συζητήσουν την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στην Τουρκία υπο το φως των αποτελεσμάτων των χθεσινών βουλευτικών εκλογών. Ο Κώστας Σημίτης έφθασε στη Νέα Υόρκη χθες βράδυ, πρώτο σταθμό της επίσκεψης του στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα πενηντάχρονα του ΝΑΤΟ.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 22 April 1999 - 9:42:52 UTC