Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-11-12

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Αρνήθηκε ενοχή και στις δεκαεννέα κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του, ο υπό διαθεσιμότητα Διευθυντής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, Χριστόδουλος Νικολαϊδης.

Οι κατηγορίες αφορούν συνωμοσία και δωροληψία από δημόσιο λειτουργό για παραχώρηση αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς.

Ο Χριστόδουλος Νικολαϊδης, που παρουσιάστηκε το πρωί στο Επαρχιακό Διαστήριο Λευκωσίας, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση πέντε χιλιάδων λιρών μέχρι την έναρξη της δίκης του, στις δεκαεπτά Ιανουαρίου.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε σήμερα και ο Ανδρέας Τσαγγαρίδης, για να του απαγγελθούν κατηγορίες για την ίδια υπόθεση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν διευκρινίσεις από την κατηγορούσα αρχή, για τις δώδεκα από τις εικοσι-επτά κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης τους.

Η διαδικασία ορίστηκε για τις δεκαεπτά Νοεμβρίου, οπότε η κατηγορούσα αρχή θα παρουσιάσει περαιτέρω στοιχεία για τις κατηγορίες, που αφορούν συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος για παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών στην Κύπρο.


Σε νέα επίπεδα ρεκόρ έφθασε το πρωί η κυπριακή χρηματαγορά.

Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά σαράντα-οκτώ και μισή μονάδες, καταλήγοντας στις επτακόσιες-εβδομήντα-επτά κόμμα τριάντα τέσσερις.

Νέα άνοδο είχαμε και στον όγκο των συναλλαγών, ο οποίος ξεπέρασε τα πενήντα- έξι και μισό εκατομμύρια λίρες.

Εκτός πατώματος, παρέμειναν πέντε χρηματιστηριακά γραφεία λόγω καθυστερημένων εγγράφων.

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει την αναστολή της διαπραγμάτευσης, από την ερχόμενη Δευτέρα, των τίτλων των εταιρειών

Ι.Γ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ

ΛΑΙΚΗΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗ

ΦΡΙΝΤΛΕΙΣ και Σαιβέ-ντσαρ.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, γίνεται ώστε να δοθεί χρόνος στις εν λόγω εταιρείες για να εφαρμόσουν απρόσκοπτα το νέο σύστημα εκκαθάρισης και τελείωσης συναλλαγών.


Πεδίο μάχης θύμιζε το μεσημέρι η Πλατεία Λοζάν, στην Πάφο, εξαιτίας επεισοδίου που προκλήθηκε, όταν αστυνομική δύναμη και λειτουργοί του τμήματος διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών, προσπάθησαν να απομακρύνουν Τουρκοκυπρία από τουρκοκυπριακό σπίτι.

Οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι η γυναίκα εισήλθε στο σπίτι παράνομα.

Η τουρκοκυπρία πρόβαλε αντίσταση στην έξωση της.

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν ήταν άνευ προηγουμένου, με την γυναίκα να ουρλιάζει και να πέφτει στο έδαφος και τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν την ανάλογη βία για να την απομακρύνουν.

Οπως δήλωσε ο Επαρχος Πάφου, Νίκος Ρούσος, η τουρκοκύπρια μπήκε αυθαίρετα και παράνομα στο σπίτι, αφού έσπασε το τζάμι του παραθύρου και τις αλυσίδες, ενώ τόνισε πως δεν θα διωχθεί εφόσον συμμορφωθεί.

Τελικά η αστυνομία κατάφερε διά της βίας να απομακρύνει την τουρκοκύπρια και αφού αντικαταστάθηκαν οι κλειδαριές, το σπίτι θα δοθεί σε δικαιούχο, εννιαμελή οικογένεια.


Κλειστό θα παραμένει το όγδοο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, τις ημέρες που θα εργάζεται το χυτήριο του εργοστασίου Νέμιτσας.

Αυτό δήλωσε το πρωί στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας θα διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν πράγματι το χυτήριο προκαλεί προβλήματα στους μαθητές.

Δεν θα υπάρχει καθυστέρηση στα μαθήματα των παιδιών αφού η έρευνα, όπως είπε ο κύριος Ιωαννίδης, δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 15 ημέρες, και το σχολείο θα παραμένει κλειστό μία στις δέκα ημέρες, δηλαδή μόνο όταν θα εργάζεται το χυτήριο.

Χθες δεκάδες μαθητές του σχολείου εξετάστηκαν από ομάδα γιατρών του νοσοκομείου Λεμεσού, αφού παρουσίασαν και πάλι αναπνευστικά προβλήματα, που όπως υποστηρίζεται, προκλήθηκαν εξαιτίας των αναθυμιάσεων από τα φουγάρα του χυτηρίου.


Αρχισαν το πρωί στο Ντέρπαν της Νοτίου Αφρικής οι εργασίες της συνόδου κορυφής της Κοινοπολιτείας, στην οποία συμμετέχουν 47 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Στη σύνοδο συμμετέχει και ο Πρόεδρος Κληρίδης, ο οποίος στο περιθώριο της συνόδου θα έχει διάφορες επαφές για το Κυπριακό. To απόγευμα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλέρ.

Μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, τόσο ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοπολιτείας, Εμέκα Ανια-όκου, όσο και ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Τάμπο Μπέκι, εξήραν το ρόλο του οργανισμού στην βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.

Από την πλευρά της, η αρχηγός της Κοινοπολιτείας, Βασίλισα Ελισάβετ, επεσήμανε πως η σύνοδος φέρνει μαζί τη Δύση και την Ανατολή, το Βορρά και το Νότο.


Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε, τίποτε να μην σκιάσει την επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον στην Αθήνα.

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, ύστερα από το τέλος της τετράωρης συνεδρίας της Κυβερνητικής Επιτροπής, που σηνήλθε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Ο Δημήτρης Ρέππας, ανέφερε ότι είναι αυτονόητο ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται.

Πρόσθεσε δε, πως η ελευθερία της έκφρασης είναι κατοχυρωμένη στην Ελλάδα, δεν μπορεί, όμως, να έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα και το κύρος της χώρας.


Για ανυπαρξία κατηγορεί το ΑΚΕΛ την κυβέρνηση, τόσο για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για λύση του Κυπριακού, όσο και για τις εξελίξεις γύρο από το θέμα της αναβάθμισης της Τουρκίας σε υποψήφια πρός ένταξη χώρα στην Ευρωπαικη Ενωση.

Υστερα απο συνεδρία του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Νικος Κατσουρίδης, είπε οτι οι εξελίξεις στο Κυπριακό δικαιώνουν το ΑΚΕΛ.

Δηλαδή, επαληθεύεται η θεση του κόμματος οτι οι ΗΠΑ, ενδιαφερονται για λύση στο Κυπριακό,μόνο στο βαθμο που εξυπηρετούνται οι στοχοι τους, και ιδιαίτερα, ο άμεσος στόχος να μπει η Τουρκία στον προθάλαμο της Ευρωπαικης Ενωσης,εμφανίζοντας ως δηθεν προοδο την τυπική έναρξη συνομιλιων.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ δήλωσε εξάλλου οτι το κόμμα του, δεν έχει καταλήξει στο αν τελικά, θα απαντήσει στο ερωτηματολόγιο που απέστειλε ο προεδρος Κληρίδης στα κόμματα, αναφορικά με την σταση που θα πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα στη σύνοδο Κορυφής του Ελσινκι.


Μάχη με τον χρόνο, δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Νότια Ιταλία, για να απεγκλωβίσουν, τουλάχιστον τριάντα ανθρώπους, που παραμένουν θαμμένοι στα ερείπια εξαώροφης πολυκατοικίας.

Την νύκτα, η ανάσυρση ενός εικοσιπεντάχρονου, που επέζησε για 24 ώρες κάτω απο τόνους τσιμέντου, αναπτέρωσε το ηθικό των συγγενών, που αγωνιούν για τους δικούς τους.


Η νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα τεθούν σε εφαρμογή τα πολιτικά σχέδια εκτάκτων αναγκών, είναι ο στόχος, σειράς επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, που άρχισε ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος.

Το πρωί, ο κύριος Χάσικος είχε συνάντηση με τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, Σπύρο Κυπριανού.

Σε δηλώσεις αμεσως μετα, ο υπουργός Αμυνας χαρακτήρισε τα πολιτικά σχέδια εκτάκτων αναγκών σαν ένα εργαλείο που ενισχύει την άμυνα.

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι θα μεταβεί στη Μόσχα στις αρχές Ιανουαρίου.

Κληθείς να απαντήσει στην πρόσκληση του Οικονόμου Χριστόφορου, για δημόσια συζήτηση αναφορικά με το θέμα των αγνοουμένων, ο κύριος Χάσικος είπε ότι δεν νομίζει πως ο πάτερ Χριστόφορος θα επιμένει στη δήλωση του.

Το θέμα των αγνοουμένων, παρατήρησε ο κύριος Χάσικος, δεν προσφέρεται ούτε για αντιπαράθεση, ούτε για δημόσιες συγκρούσεις και δηλώσεις.


Οξύνεται η αντιπαράθεση στο Δημοκρατικό Κόμμα με νέες επικριτικές δηλώσεις του Προέδρου του κόμματος.

Ο Σπύρος Κυπριανού αναφέρθηκε εκ νέου σε στελέχη του ΔΗΚΟ, τα οποία όπως είπε, τον υπονομεύουν, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να φύγει από το κόμμα, ενώ κάλεσε όσους τον αμφισβητούν να το πούν ξεκάθαρα.

Προκάλεσε, μάλιστα, τους αμφισβητίες, τονίζοντας ότι αν θέλουν την σύγκληση παγκυπρίου συνεδρίου για να θέσουν θέμα ηγεσίας, δεν θα διστάσει να το συγκαλέσει.


Η χρήση και διακίνηση σκληρών ναρκωτικών στην Κύπρο, όπως ηρωίνη και κοκαίνη, ανησυχεί έντονα τις διωκτικές αρχές.

Η Υπηρεσία Δίωξης έχει εξαπολύσει εκστρατεία για τον περιορισμό τους, ζητώντας παράλληλα και τη βοήθεια του κοινού.


Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκυρίακο η αντικατοχική διαφωτιστική εκστρατεία στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Αύριο Σάββατο, στο οδόφραγμα, μαζί με στελέχη και μέλη του ΠΑΚ, συγγενείς αγνοουμένων και μέλη της Αδούλωτης Κερύνειας και Ελεύθερης Μόρφου, θα βρίσκονται τα κατηχητικά Σχολεία Αγίου Νικολάου Εγκωμης, με τους καθηγητές τους και τον ιερέα της κοινότητας τους.

Επίσης, στις έντεκα το πρωί, τριακόσιοι Ελλαδίτες αδελφοί μας, θα ενώσουν την φωνή τους με τους αγωνιστές του οδοφράγματος.

Την Κυριακή στο οδόφραγμα, θα βρίσκεται και η χορωδία του Δήμου Αγίου Δομετίου, που θα συνοδεύεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα πραγματοποιήσει αντικατοχική συναυλία, η οποία θα αρχίσει στις δέκα το πρωί.

Επίσης, στο οδόφραγμα, θα βρίσκεται και το προσφυγικό Σωματείο "Σύσκληπος" Κερύνειας.


Και τώρα η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Αύριο ο καιρός θα είναι και πάλι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, 3 ως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Σήμερα η πιο ψηλή θερμοκρασία στη Λευκωσία ήταν 22 βαθμοί και η πιο χαμηλή 10, στη Λεμεσό 24 με 14, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 24 με 13, στην Κερύνεια και την Πάφο 24 με 13 και τέλος στον Πρόδρομο 13 με 6 βαθμούς.

Τις επόμενες μέρες ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Μια ματιά τώρα στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Αθήνα υπάρχει συννεφιά και η θερμοκρασία ανέρχεται στους 15 βαθμούς.

Στο Λονδίνο υπάρχει επίσης συννεφιά και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 9 βαθμούς.

Στις Βρυξέλλες ο καιρός είναι αίθριος και η θερμοκρασία φθάνει τους 7 βαθμούς.

Στο Παρίσι ο καιρός είναι επίσης αίθριος ενώ η θερμοκρασία ανέρχεται στους 7 βαθμούς.

Στη Ρώμη ο καιρός είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 17 βαθμούς και τέλος στην Μόσχα η θερμοκρασία είναι στους πλην 1 βαθμούς και ο καιρός είναι κυρίως αίθριος.


Εδώ ολοκληρώθηκε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΑ.

Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις οκτώ και μισή.

Καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 12 November 1999 - 16:27:22 UTC