Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-10-25

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Με ανθρώπινο αίμα βάφτηκε και πάλι η άσφαλτος, σε ένα πρωτοφανές ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί στη Λεμεσό και στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο Μάριος Λίλλιτου, από το Κολόσσι, ηλικίας, μόλις δυόμιση ετών.

Το μικρό αγοράκι, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι, όταν έπεσε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας του με συνοδηγό την μητέρα του, στην συμβολή των λεωφόρων Πάφου και Νίκαιας, με κατεύθυνση το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Αιμόφυρτο το μικρό αγοράκι, πήρε στην αγκαλιά της η μητέρα του και μαζί με τον σύζυγο της, το μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Οι γιατροί ανήμποροι να κάνουν οτιδήποτε διαπίστωσαν απλώς το θάνατο του.


Παρουσιάστηκε αυτοβούλως στον κεντρικό σταθμό Λεμεσού, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, ο Κλεάνθης Κλεάνθους, γνωστός ως Αθως, ιδιοκτήτης μπυραρίας, ο οποίος κατεζητείτο σε σχέση με την υπόθεση των πλαστών αδειών παραμονής.

Ο Αθως, όπως εκτιμά η Αστυνομία, γνωρίζει πάρα πολλά για την υπόθεση, ενώ μέχρι το απόγευμα δεν έδωσε κατάθεση στους ανακριτές.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο Αθως αρνείται να καταθέσει οτιδήποτε στους ανακριτές ύστερα από συμβουλή του δικηγόρου του.

Ο Αθως αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος αργά απόψε, χωρίς να κατηγορηθεί.

Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία αναζητεί τον Γεώργιο Αθανασίου Ηλία, 37 ετών, από τη Λεμεσό, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απαγωγής και διαφθοράς θήλεως κάτω των 16 χρονών, αποζήν από κέρδη πορνείας και μαστροπείας, που διαπράχθηκαν στη Λεμεσό, μεταξύ 15 Αυγούστου και 24 Σεπτεμβρίου, 1999.


Η κυβέρνηση θα εξετάσει οποιαδήποτε καταγγελία που παρουσιάζεται και τεκμηριώνεται αναφορικά με παρανομίες, δηλωσε σήμερα ο κεβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπετρου

Ο κύριος Παπαπέτρου τόνισε, ακόμη, ότι εκεί που υπάρχουν πρόσωπα τα οποία είναι δυνατόν να επηρεάσουν την εξέταση υποθέσεων, οι ανακριτικές αρχές και ο Γενικός Εισαγγελέας θα ζητήσουν να απομακρυνθούν και να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Ο κύριος Παπαπέτρου ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενώπιον της οποιοδήποτε νέο στοιχείο που να διακαιολογεί άνοιγμα υπόθεσης, που έχει ξαναεξεταστεί, αλλά εάν υπάρξουν νέα στοιχεία που να δικαιολογούν νέα έρευνα τότε θα γίνει.


Προγράμματα για την ενσωμάτωση των Ελληνοποντίων στο κοινωνικό σύνολο, προωθούν από κοινού οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου.

Αυτό δήλωσε το πρωί, στη Λάρνακα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γρηγόρης Νιώτης, επιστρέφοντας στην Αθήνα.

Αξίζουν, είπε, της αγάπης, της συμπάθειας και στήριξης μας.


Τη σαφή θέση ότι η Κύπρος έχει δικαίωμα να ενταχθεί στην Ευρωπαική Ενωση, ανεξάρτητα από τη λύση ή μή του Κυπριακού, διατύπωσε ο Πρόεδρος του Ιταλικού κοινοβουλίου Λουτσιάνο Βιολάντε, μετά τις επίσημες επαφές του στην Κύπρο, όπου βρέθηκε προσκεκλημένος του Προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κύριο Βιολάντε, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ιταλικής βουλής με ψήφισμα που εχει ήδη υιοθετήσει δεσμεύει την ιταλική κυβέρνηση να εργαστεί για την απρόσκοπτη ένταξη της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κύπρο πρόεδρος του Ιταλικού κοινοβουλίου και ο Σπύρος Κυπριανού ύστερα από τη συναντηση τους, χαρακτήρισε ως ιστορικό το γεγονός.

Δήλωσε, επίσης, ότι με τον Ιταλό συναδελφό του προχωρούν σε ουσιαστικές συνομιλίες τόσο για το ρόλο της Ιταλίας, όσο και για άλλα θέματα που αφορούν την περιοχή μας και έχουν σχέση με την διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας.

Ο Ιταλός αξιωματούχος, έγινε αργότερα δεκτός από τον Προεδρο της Δημοκρατίας, ενώ είχε συνάντηση και με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη.


Ο Γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο σημείωσε σήμερα υποχώρηση 1,15%, καταλήγοντας στις πεντακόσιες- ενενήντα-έξι κόμμα εξήντα-έξι μονάδες.

Στην χρηματιστηριακή συνάντηση, απουσίαζαν από το πάτωμα τρία χρηματιστηριακά γραφεία, ενώ για άλλη μία φορά, ξεπεράστηκε το όριο των δύο χιλιαδων πράξεων στην προσυνεδρία.

Εν τω μεταξύ, την αντίθεση τους στην επιβολή φορολογίας, ενός τοις εκατόν επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, εκφράζουν στον σταθμό μας τόσο επενδυτές, όσο και χρηματιστές.

Ζητούν, να αφεθεί και άλλος χρόνος, έτσι ώστε να ωριμάσει ο θεσμός.

Στην περίπτωση που είναι αναπόφευκτη η επιβολή φορολογίας, εισηγούνται την αλλαγή στον περί φόρου εισοδήματος νόμο, ο οποίος και επιτρέπει την φορολόγηση των κερδών των επενδυτών από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Προσόδων.


Ο πρόεδρος και τα μέλη της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων του Νομού Σερρών, που βρίσκονται στην Κύπρο, είχαν το πρωί συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Ο Μακαριώτατος τους ενημέρωσε για το εθνικό Θέμα και τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην συνέχεια, η αντιπροσωπεία είχε σειρά άλλων επαφών και κατέθεσε στεφάνια στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.


Αρχισε στη Λευκωσία, η διήμερη ετήσια συνεδρία του κλαδικού Συμβουλίου Ξενοδοχείων, Εστιατορίων, Επισιτισμού και Τουρισμού, της Παγκόσμιας Συντεχνίας Γεωργίας, Τροφίμων, Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Επισιτισμού.

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Μουσιούττας, σημείωσε ότι, η Κύπρος είναι μία από τις πρώτες χώρες που κύρωσε την Σύμβαση 172, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, για τις Συνθήκες εργασίας στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, ενώ έχει κυρώσει μεγάλο αριθμό συμβάσεων, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Εξάλλου, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, ανέφερε ότι η Κύπρος, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρας και οικονομίας, όπου ο τουρισμός κατέχει εξέχουσα θέση και επιβάλλεται να τυγχάνει προσεκτικής συμπεριφοράς.


Το κυβερνών Περονικό κόμμα της Αργεντικής έχασε τη μάχη, στις χθεσινές προεδρικές εκλογές, αφού μεγάλος νικητής για την Προεδρία της χώρας, αναδείχθηκε ο υποψήφιος της κεντρο-αριστερής αντιπολίτευσης και δήμαρχος του Μπουένος Αϊρες.

Η Συμμαχία της αντιπολίτευσης, εκλέγει τον νέο Αργεντινό πρόεδρο, με ποσοστό 51% έναντι 35%, του υποψηφίου του Περονικού Κόμματος και αυτό σημαίνει και τη λήξη της δεκαετούς κυριαρχίας του Περονικού κόμματος στη χώρα.

Ο Φερνάντο Ντε λα Ρουά, θα διαδεχθεί τον απερχόμενο Πρόεδρο Κάρλος Μένεμ, στον οποίο το Σύνταγμα, απαγορεύει για τρίτη φορά να διεκδικήσει την εξουσία.

Ο 62χρονος νέος Πρόεδρος της Αργεντινής, έχει υποσχεθεί την αναθέρμανση της οικονομίας και τον περιορισμό του ελλείμματος της χώρας.

Στην Ελβετία, εξάλλου, και έπειτα από τη χθεσινή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα αναδεικνύεται πρώτη δύναμη συγκεκτρώνοντας 44 έδρες στην Κάτω Βουλή, 29 περισσότερες από όσες είχε συγκεντρώσει το 1995.


Ολόκληρο χρηματοκιβώτιο βάρους 200 και πλέον κιλών σήκωσαν ριφιφίδες από τα επαρχιακά γραφεία Ευημερίας Λεμεσού.

Η κλοπή, σύμφωνα με την αστυνομία, πρέπει να έγινε μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής όταν το γραφείο ήταν κλειστό.

Το χρηματοκιβώτιο περιείχε 1,148 λίρες, μεγάλο αριθμό επιταγών διαφόρων ποσών και μεγάλο αριθμό εγγράφων του Γραφείου Ευημερίας.

Από την σκηνή περισυνελέγησαν διάφορα τεκμήρια και δακτυλικά αποτυπώματα για εξετάσεις.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε τοπικές νεφώσεις δυνατό να φέρουν λίγες βροχές στις ανατολικές κυρίως περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και τοπικά 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι το πρωί θα είναι βόρειοι ασθενείς, 3 μποφόρ και το απόγευμα βορειοανατολικοί μέτριοι ως δυνατοί, 4 ως 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 17 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Σήμερα η πιο ψηλή θερμοκρασία στη Λευκωσία ήταν 26 βαθμοί και η πιο χαμηλή 16, στη Λεμεσό 28 με 19, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 28 με 18, στην Κερύνεια και την Πάφο 28 με 17 και τέλος στον Πρόδρομο 16 με 10 βαθμούς.

Τις επόμενες μέρες ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.


Μια ματιά τώρα στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Αθήνα ο καιρός είναι αίθριος και η θερμοκρασία ανέρχεται στους 24 βαθμούς.

Στο Λονδίνο η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 16 βαθμούς και ο καιρός είναι κυρίως αίθριος.

Στις Βρυξέλλες υπάρχει συννεφιά και η θερμοκρασία φθάνει τους 14 βαθμούς.

Στο Παρίσι υπάρχει επίσης συννεφιά και η θερμοκρασία ανέρχεται στους 15 βαθμούς.

Στη Ρώμη ο καιρός είναι αίθριος με την θερμοκρασία να φθάνει τους 26 βαθμούς και τέλος στην Μόσχα ο καιρός είναι επίσης αίθριος και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 4 βαθμούς.


Εδώ, ολοκληρώθηκε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΑ.

Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 8 και μισή.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 25 October 1999 - 16:27:15 UTC