Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-10-23

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Περατώθηκε πρίν απο λίγο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η διαδικασία έκδοσης διατάγματος προσωποκρατησης εναντίον του Ανδρέα Τσαγγαρίδη.

Μετά από πολύωρη συνεδρία και δύο διακοπές το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα της αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του Τσαγγαρίδη διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες.

Συνδεόμαστε αμέσως με το στούντιο δύο και τον Γιώργο Μιχαήλ, ο οποίος παρακολούθησε την διαδικασία για να μας ενημερώσει.

Γιώργο, καλό απόγευμα.


Σε νέες συλλήψεις αναμένεται να προβεί τις επόμενες ώρες η αστυνομία σε σχέση με τις πλαστές άδειες παραμονής.

Ηδη, όπως αναφέρθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, κατά την διαδικασία ανανέωσης του διατάγματος κράτησης του Πάμπου Αναστασιαδή, καταζητείται ιδιοκτήτης μπυραρίας εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ αναζητούνται άλλα δύο πρόσωπα για ανάκριση.

Το δικαστήριο εξέδωσε εναντίον του Πάμπου Αναστασιάδη και του Μάριου Γιαλλούρη νέα διατάγματα κράτησης για έξι μέρες.

Ο επικεφαλής του ανακριτικού κλιμακίου επικαλέστηκε γραπτές καταθέσεις μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες ο Αναστασιάδης με το Γιαλλούρη εξέδιδαν πλαστές άδειες σε αλλοδαπές καλλιτέχνιδες έναντι του ποσού των εκατόν εβδομήντα λιρών για κάθε μια.


Σπάσιμο των κατεστημένων μέσα στην Δημόσια Υπηρεσία και απομάκρυνση όλων εκείνων που διαφθείρουν την πολιτική και κονωνική ζωή του τόπου, είναι ο απώτερος στόχος της κυβέρνησης με αφορμή τα περιστατικά διαφθοράς.

Στις δηλώσεις αυτές προέβει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τονίζοντας ότι η πολιτεία είναι έτοιμη να πάρει σειρά μέτρων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η εναλαξξιμότητα.

Το μέτρο αυτό θα αφορά το διοικητικό και γραφειακό προσωπικό της Υπηρεσίας Αλλοδαπών, που σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, θα εναλλάσσεται κάθε 5 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τα έγγραφα που εξαφανίστηκαν από την υπηρεσία, ο κ. Χριστοδούλου ανακοίνωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα θα υπάρξουν κυρώσεις.


Επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο στον τάφο του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Γιάννου Κρανιδιώτη και του γιού του Νικόλα, τελέστηκε το πρωί στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Παρόντες συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και απλοί πολίτες με ολοζώντανες τις μνήμες του τραγικού θανάτου από την μοιραία πορεία του Πρωθυπουργικού Φάλκον πριν απο 40 μέρες.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Θα αποτελούσε τακτικό λάθος να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της αμερικανικής πρωτοβουλίας για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Αυτό επεσήμανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γρηγόρης Νιώτης, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού.

Ερωτηθείς αν η αποτυχία της αποστολής Μόουζες θα επηρεάσει την απόφαση της Αθήνας για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο κύριος Νιώτης είπε ότι η αμερικανική διαμεσολάβηση βρίσκεται σε εξέλιξη και θα αποτελούσε τακτικό λάθος αν περιοριζόταν η εμβέλεια της.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, είπε ότι η απόφαση της Αθήνας για την προσπάθεια να δοθεί στην Τουρκία στο Ελσίνκι, το καθεστώς υπό ένταξη χώρας, θα ληφθεί ανάλογα με τις προτεραιότητες και τα εθνικά συμφέροντα.


Εντονες ανησυχίες για τον τρόπο που επιχειρεί η κυβέρνηση να επιλύσει τα δημοσιονομικά προβλήματα, εκφράζει το ΚΕΒΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ύστερα από έκτακτη συνεδρία της, η εκτελεστική επιτροπή του ΚΕΒΕ χαρακτηρίζει τα τελευταία μέτρα ως μονοδιάστατα, με την έννοια ότι επικεντρώνονται αποκλειστικά στον τομέα των εσόδων.

Τονίζει, επίσης, ότι στις προτάσεις της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνονται προτάσεις ενίσχυσης παραγωγικών τομέων της οικονομίας, όπως η βιομηχανία και ο τουρισμός.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Βασίλης Ρολόγης εξέφρασε αντίθεση για την επιβολή τέλους ύψους ένα τοις εκατόν επί των χρηματιστηριακών πράξεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι με τον τρόπο αυτό σκοτώνουμε την κότα που γεννά χρυσά αυγά.

Ο κύριος Ρολόγης ανέφερε ότι το ΚΕΒΕ τάσσεται υπέρ επιβολής φορολογίας ύψους 0,6 τοις χιλίοις, φέρνοντας ως παράδειγμα το Ελληνικό χρηματιστήριο.


Αθώος κρίθηκε από το κακουργιοδικείο του Παλέρμο στην Ιταλία, ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας Τζούλιο Αντρεότι, ο οποίος κατηγορείτο για διασυνδέσεις με την Μαφία.

Η δίκη του επτά φορές Πρωθυπουργού και εφ' όρου ζωής γερουσιαστή, κράτησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Το δικαστήριο έκρινε οτι τα αποδεικτικά στοιχεία στην δίκη δεν ήταν αρκετά για να στηρίξουν τις κατηγορίες κατα του Αντρεότι.

Οι κατηγορίες στηρίχθηκαν κυρίως σε καταθέσεις μεταμελημένων μαφιόζων, οι οποίες όμως έρχονταν σε αντίθεση μεταξύ τους.

Ο πολιτικός κόσμος της Ιταλίας, καθώς και το Βατικανό υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την απόφαση του Δικαστηρίου.


Συντηρούσαν μέσα σε περβόλι στο Φρέναρος, μαζί με τα άλλα δένδρα, και τέσσερα δενδρύλια χασίς που ποτίζονταν αυτόματα με σταγόνες.

Οι Μάρκος ΧατζηΘεωρή Μάστρου, 60 ετών, και ο βοηθός του Κρέων Αρέστη, 26 ετών, από το Φρέναρος, τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ αναζητούνται στην περιοχή κι' άλλες χασισοφυτείες, καθώς και συνεργάτες τους.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η μεγάλη σημασία που διαδραματίζει η απόδημη Ελληνίδα στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας, τονίσθηκε κατά τη συνδιάσκεψη που διοργάνωσε το πρωί το Συμβούλιο του Απόδημου Ελληνισμού στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης σε χαιρετισμό του, που διάβασε ο Πορεδρικός Επίτροπος Μανώλης Χριστοφίδης, χαρακτήρισε την Ελληνίδα, ζωντανό κύτταρο και εκφραστή του Ελληνισμού στην οικουμενική προοπτική και ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού είπε ότι οι απόδημοι αποτελούν τεράστια δύναμη, η οποία μόλις πρόσφατα άρχισε να αξιοποιείται.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γρηγόρης Νιώτης είπε ότι η εθνική στρατηγική σφυρηλάτησης της ενότητας των αποδήμων, αποτελεί στίβο διαρκούς αναζήτησης και επεξεργασίας.


Ενα τεχνητό τείχος που στήθηκε στο μέσο του πεζόδρομου της Λήδρας, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες της περιοχής.

Το τείχος εντάσσεται στο πλαίσιο του σκηνικού των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε επίδειξη μόδας το απόγευμα.

Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν πως το τείχος τοποθετήθηκε παράνομα και προκάλεσε δυσκολίες στην διακίνηση των πελατών τους.

Το μεσημέρι, μέρος του τείχους αφαιρέθηκε χωρίς όμως να ικανοποιηθούν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι ζητούν αποζημιώσεις.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε τοπικές νεφώσεις δυνατό να δώσουν λίγες βροχές στις παράλιες κυρίως περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 19 στα νότια παράλια και στους 14 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ, ολοκληρώθηκε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΑ.

Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 8 και μισή.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 23 October 1999 - 14:27:13 UTC