Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-20

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Εννιάχρονο αγοράκι από τη Λάρνακα, και δεκαεπτάχρονος εθνοφρουρός, από τον Κόρνο, έχασαν τη ζωή τους σε οδικά δυστυχήματα.

Στο δεύτερο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ο εθνοφρουρός Μιχάλης Μιχαήλ, από τον Κόρνο.

Ο Μιχάλης οδηγούσε το αυτοκίνητό του στον δρόμο Μαθιάτη-Σιάς, όταν σε κάποιο σημείο του δρόμου όπου υπήρχε αριστερή στροφή, ξέφυγε της πορείας του, με αποτέλεσμα να κτυπήσει σε πεύκο και να το αποκόψει.

Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.


Η Ραίσα Γκορμπατσώφ, σύζυγος του τελευταίου Σοβιετικού ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, άφησε τις πρώτες πρωινές ώρες την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών, μετά από άνιση μάχη με την λευχαιμία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πανεπιστημιακής κλινικής του ΜίνΣτερ, στην Γερμανία, η Ραίσα Γκορμπατσώφ, υπέστη σοβαρό καρδιακό επεισόδιο.

Στο πλευρό της παρέμεινε μέχρι και τις τελευταίες ώρες, ο σύζυγος της.

Η Ραίσα Γκορμπατσώφ είχε εισαχθεί στην κλινική στις 26 Ιουλίου, και υποβαλλόταν σε χημιοθεραπεία.

Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση της υγείας της είχε παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση.

Εκπρόσωπος του Ιδρύματος Γκορμπατσώφ, ανέφερε πως ακόμη μελετάται το που και πότε θα γίνει η ταφή.


Το χοντρό διπλωματικό παιχνίδι για το Κυπριακό, άρχισε στη Νέα Υόρκη, όπου αυτή την ώρα ο Πρόεδρος Κληρίδης, συναντάται με τον απεσταλμένο της Βρετανίας για το Κυπριακό, Σερ Ντεϊβιντ Χανέϊ.
Στην διαπίστωση πως η κατοχή των συγκεκριμένων μετοχών ιδιωτικής τοποθέτησης απο κρατικούς λειτουργούς στην εταιρία Λούης, δεν αντιβαίνει στον περι δημόσιας υπηρεσίας νόμο, αποφάνθηκε ο γενικός εισαγγελέας της δημοκρατίας.

Ωστόσο, όπως διευκρίνησε, ανεξαρτήτως της ύπαρξης παρανομιών ή όχι, πεποίθηση του είναι πως οι θεσμοί έχουν τρωθεί.

Επιπρόσθετα ο γενικός εισαγγελέας ζήτησε την διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας απο τα υπουργεία οικονομικών, συγκοινωνιών και εμπορίου, καθώς και απο την επιτροπή κεφαλαιαγοράς για να διαπιστωθεί εαν εκκρεμούσαν συμβόλαια της συγκεκριμένης εταιρίας με το κράτος, κατά τον κρίσιμο χρόνο διάθεσης των μετοχών της εταιρίας σε ιδιωτική τοποθέτηση.


Στο δεύτερο του σπίτι, στη δεύτερή του οικογένεια, βρισκόταν σήμερα ο Δημήτρης Χριστόφιας, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε το κόμμα του.

Μετά τη δίμηνη περιπέτεια της υγείας του, η παρουσία του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, φόρτισε την ατμόσφαιρα, τόσο για τους συνεργάτες του, όσο και για τον ίδιο.

Θέλησε γι' αυτό να επαναλάβει τις ευχαριστίες του στον κόσμο που του συμπαραστάθηκε στις ώρες της δοκιμασίας.

Κατά την τρίωρη παραμονή του στο ΑΚΕΛ, ο Δημήτρης Χριστόφιας ενημερώθηκε από τη Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής για το Κυπριακό και παρέστη στην εκδήλωση για τα ογδοντάχρονα του Χρίστου Κουρτελάρη.


Το θέμα του φακέλου της Κύπρου έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής την Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε ότι η ΑΤ ΧΟΚ επιτροπή της Κυπριακής Βουλής, που συστάθηκε γιά μελέτη του θέματος, θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, άν αυτό ζητηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία.

Ο κύριος Κακλαμάνης, προέβη στη δήλωση αυτή, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο.


Από την Αραδίππου, προμηθεύονταν τα ναρκωτικά οι εθνοφρουροί Κυριάκος Αντωνίου, και Ελευθέριος Λοϊζίδης από τα Λειβάδια και Εφραίμ Ανδρέου, από τη Λάρνακα, οι οποίοι τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση.

Οι τρείς στρατιώτες, είχαν μετατρέψει την Πύλη του στρατοπέδου, στην οποία ήταν σκοποί, σε κέντρο εμπορίας ναρκωτικών, πωλώντας χασίς σε νεαρούς που τους επισκέπτονταν συχνά.

Η Αστυνομία αναζητεί τώρα τον προμηθευτή, καθώς και μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών.


Κοινή πρόταση για δημιουργία επιτροπής που θα δρά σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών αποφάσισαν να υποβάλουν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας στην Γενική Συνελευση των Ηνωμένων Εθνών.

Οι δυο υπουργοί συναντηθηκαν με πρωτοβουλία του Ισμαήλ Τζέμ χθές βράδυ στη Νέα Υορκη.


Μια νέα γενναιόδωρη προσφορά προστέθηκε στην προσπάθεια επούλωσης των πληγών των σεισμόπληκτων αδελφών μας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το Συγκρότημα Εταιρειών Ιωάννου και Παρασκευαίδη, το οποίο προσέφερε 25 προκατασκευασμένες κατοικίες και 400 αντίσκηνα, συνολικής αξίας 300 χιλιάδων λιρών.

Το συγκρότημα υποσχέθηκε να αναλάβει όλα τα έξοδα κατασκευής, μεταφοράς και ανέγερσης των κατοικιών, καθώς και τα έξοδα μεταφοράς και εγκατάστασης των αντισκήνων.

Παράλληλα, το ΚΕΒΕ προσέφερε πέντε χιλιάδες λίρες προς τους σεισμοπαθείς της Αττικής στην μνήμη του αδικοχαμένου Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γιάννου Κρανιδιώτη.


Στην Κύπρο, με συντονισμένες ενέργειες της Βουλής και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, αρχίζει μία νέα προσπάθεια για ανάδειξη του θέματος των αγνοουμένων στην πραγματική του διάσταση.

Μετά την σύσταση της ομάδας εργασίας, η Βουλή θα φέρει το όλο θέμα σε Ευρωπαικό, Κοινοπολιτειακό και διεθνές επίπεδο.

Σε πρωϊνή συνάντηση του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής, Σπύρου Κυπριανού και της Ενιαίας Επιτροπής Αγνοουμένων, αποφασίστηκε να υπάρξει πλήρης κινητοποίηση με αφορμή και την 4η διακρατική προσφυγή.


Δωρεά δύο εκατομμυρίων λιρών, για φιλανθρωπικούς σκοπούς, εξήγγειλε ο Χριστόδουλος Πετρίδης από την Πάφο.

Το πρωί, έγινε η υπογραφή των συμβολαίων για την ανέγερση του Πετρίδειου Μεγάρου, για άπορα και ορφανά παιδιά της Πάφου, παρουσία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος άρχισε διήμερη περιοδεία στην Πάφο.


Οι αλυσίδες καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ και Μουλτιράμα ξεκινούν επίσημα τις εργασίες τους στην Κύπρο μέσω των δημοσίων εταιρειών CTC και Woolworth.
Μήνυμα συμπαράστασης προς τη Ρωσική κυβέρνηση και τη Δούμα, όσον αφορά τις τρομοκρατικές ενέργειες των τελευταίων εβδομάδων, που πλήττουν πόλεις της Ρωσίας, διαβίβασε ο Πρόεδρος της Βουλής στον Ρώσο πρέσβη στη Λευκωσία.

Ο Σπύρος Κυπριανού επέστησε την προσοχή του διεθνούς παράγοντα στην αντιμετώπιση του κλίματος τρομοκρατίας που έχει λάβει, όπως είπε, επικίνδυνες διαστάσεις.

Ο Γκεόργκι Μουράτωφ, έκανε λόγο για ομάδες της διεθνούς τρομοκρατίας, που τροφοδοτούνται από ανεξάρτητες πηγές και κρύβονται πίσω από τις ενέργειες αυτές, με στόχο την αποσταθεροποίηση Μουσουλμανικών περιοχών του Καυκάσου.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε τοπικές νεφώσεις δυνατό να δώσουν λίγες βροχές στις παράλιες κυρίως περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 21 στα νότια παράλια και στους 14 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε τώρα, ένα επεισόδιο από την περιπετειώδη κοινωνική σειρά ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΔΟΣΗ, την σειρά ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ, την κυπριακή σειρά του ΛΟΓΟΥ, ΑΝΗΣΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ και ένα επεισόδιο από την κωμική σειρά, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 20 September 1999 - 16:27:21 UTC