Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-07-11

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Κυρίες και κύριοι, χαίρετε.

Υπόθεση κατοχής σκληρών ναρκωτικών εξετάζει και πάλι η Αστυνομία, έπειτα από την σύλληψη, χθες βράδυ, έντεκα ατόμων στις Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Και οι έντεκα, προσήχθησαν μετά το μεσημέρι στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διατάγματα κράτησής τους.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ανέφερε πως οι συλλήψεις έγιναν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

Στη μία περίπτωση άνδρες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών Αμμοχώστου, Λευκωσίας και Αρχηγείου, συνέλαβαν οκτώ άτομα, στο χωριό Σωτήρα, την ώρα που παρασκεύαζαν ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, για να την καπνίσουν.

Στον ίδιο χώρο, βρέθηκε επίσης ένα γραμμάριο κοκαϊνης και ένα γραμμάριο φυτικής ύλης.

Στη Λάρνακα εξάλλου, άνδρες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν ένα άτομο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δέκα γραμμάρια κοκαϊνης.

Λίγο αργότερα, η Αστυνομία συνέλαβε άλλα δύο άτομα.

Στην κατοχή του ενός βρέθηκαν τρία γραμμάρια κάνναβις και του άλλου πέντε γραμμάρια σκόνης που πιστεύεται πως είναι κοκαϊνη.


Απόπειρα φόνου εναντίον του Τουρκοκύπριου Τζεμάλ Μουσταφά Κασάπογλου, σαράντα πέντε ετών, αλλαντοποιού, διαπράχθηκε το πρωί στη Λεμεσό.

Εναντίον του Κασάπογλου, ρίφθηκε αριθμός πυροβολισμών, με αυτόματο όπλο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η απόπειρα φόνου, έγινε περίπου στις οκτώ και τριάντα το πρωί, όταν το θύμα, βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, στην πρώην Τουρκοκυπριακή συνοικία.

Οι σφαίρες, έπληξαν την οικία του, χωρίς ο ίδιος να πάθει οτιδήποτε.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την Αστυνομία, που άρχισε έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.


Ελλαδίτης αξιωματικός ο οποίος υπηρετούσε στην Κύπρο, ο Βλάσιος Κουτσανζώνης τριάντα τριών ετών, αυτοπυροβολήθηκε το πρωί και βρήκε ακαριαίο τον θάνατο.

Ο Κουτσανζώνης, αυτοπυροβολήθηκε στις εννέα το πρωί με το υπηρεσιακό του πιστόλι, στο γραφείο του, σε Μονάδα στη Λευκωσία.

Αμέσως κλήθηκε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος και διενήργησε αυτοψία.

Διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος

προκλήθηκε από εξ'επαφής βολή στον κρόταφο.

Ο Κουτσανζώνης είναι έγγαμος και έχει δύο παιδία.

Ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής έδωσε οδηγίες για άμεση διεξαγωγή ανάκρισης, ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το μοιραίο.


Συμπληρώνονται φέτος εικοσιπέντε χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα του πραξικοπήματος, η οποία σήμανε και την αρχή του δράματος της Κύπρου.

Tο πρωί, τελέστηκαν σε όλους τους Ιερούς Ναούς της ελεύθερης Κύπρου πάνδημα μνημόσυνα, για όσους έπεσαν κατά την διάρκεια του επάρατου πραξικοπήματος, προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας.

Του μνημοσύνου στην Ιερά Μονή Αγίας Θέκλας, προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος, έστειλε μηνύματα ενότητας και ελπίδας.

Στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης τελέστηκε το Εθνικό Μνημόσυνο της Ουρανίας Κοκκίνου με ομιλητή τον Πάτροκλο Σταύρου.

Το επίσημο μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα, θα τελεσθεί στη Λευκωσία, την ερχόμενη Πέμπτη 15 Ιουλίου, στις οκτώ και τριάντα το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Του μνημοσύνου θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Βουλής.

Μετά την τέλεση του μνημοσύνου, θα τελεσθεί από τον Μακαριώτατο, τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων, στο Νέο Κοιμητήριο, όπου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.


Η κρίσιμη περίοδος που περνά το Κυπριακό, επιβάλλει προσπάθειες προς πάσα κατεύθυνση, έτσι ώστε να μην υπάρξει εκτροπή, από τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε πως με σύνεση, αποφασιστικότητα και προγραμματισμό, στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου, πρέπει να διαφυλάξουμε την ορθή πλεύση του Κυπριακού, χωρίς να υπάρξει αλλοίωση της βάσης των συνομιλιών.

Από την πλευρά του, ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, επεσήμανε την ανάγκη για εθνικό σχεδιασμό, όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις, σε συνεργασία και με την Ελλάδα.

Επαναλαμβάνοντας τους φόβους του Σοσιαλιστικού Κόμματος, για παραμερισμό των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ο κύριος Ομήρου χαρακτήρισε ως εκβιασμό, την εκτίμηση που εξέφρασε ο κόμης Ράντσαου, ότι εάν δεν υπάρξει τώρα λύση στο Κυπριακό, τότε οδηγούμαστε οριστικά σε διχοτόμηση.


Ο καύσωνας κυρίευσε για τα καλά σήμερα την πρωτεύουσα αφού ο υδράργυρος, άγγιξε τους τριάντα εννέα βαθμούς Κελσίου.

Με έρημη πόλη έμοιαζε για άλλη μία φορά η Λευκωσία, αφού οι κάτοικοί της, την εγκατέλειψαν για χάριν λίγη δροσιάς στις παραλιακές πόλεις.

Οσοι δε αναγκαστικά δεν κατέφυγαν στη θάλασσα και τις παραλίες, βρήκαν καταφύγιο στις πισίνες της πρωτεύουσας, που γέμισαν ασφυκτικά από μικρούς και μεγάλους.

Στις δύο επόμενες ημέρες, το θερμόμετρο θα βρίσκεται, όπως και σήμερα στους 40 βαθμούς, με την θερμοκρασία να είναι κατά τέσσερις βαθμούς υψηλότερη της κανονικής.


Το προσφυγικό σωματείο Αυλώνας ενίσχυσε σήμερα τη διαφωτιστική εκστρατεία στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Εθνομάρτυρα Κυπριανού και στους άλλους κληρικούς και λαϊκού,ς που απαγχονίστηκαν από τους Τούρκους στις 9 Ιουλίου 1821.

Τον χώρο του Λήδρα Πάλας, όπου εκεί βρίσκονται κάθε Σαββατοκυρίακο, μέλη του ΠΑΚ, συγγενείς αγνοουμένων και μέλη της Αδούλωτης Κερύνειας Ελεύθερης Μόρφου επισκέφθηκαν και αρκετοί ξένοι τουρίστες.

Ακολούθησαν αντικατοχικά ποιήματα και τραγούδια, από τις αγωνίστριες του Οδφράγματος και από τα μέλη του Προσφυγικού Σωματείου.


Την πρώτη του συνάντηση ως Πρωθυπουργός του Ισραήλ, έχει αυτή την ώρα ο Εχούντ Μπαράκ, με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο σημείο ελέγχου Ερέζ, στην Λωρίδα της Γάζας.

Κατα την συνάντηση των δυο ανδρών, αναμένεται να συζητηθεί κυρίως η εφαρμογή της συμφωνίας του Ουάι Πλαντέησιον, η οποία παρουσιάζει αρκετά προβλήματα.

Παράλληλα εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, διαδήλωσαν κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιείται η συνάντηση ζητώντας απο τον Μπαράκ την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων, καθώς και διακοπή του προγράμματος των εβραικών εποικισμών.

Ο ίδιος ο Μπαράκ προήδρευσε νωρίτερα της πρώτης συνεδρίας του νεου Υπουργικού Συμβουλίου του Ισραήλ, κατα την οποία εγκρίθηκε σχέδιο για αύξηση των μελών του Συμβουλίου σε 24 μέλη.


Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, θυμίζει η Τεχεράνη.

Χιλιάδες φοιτητές, συνεχίζουν για τέταρτη μέρα τις δυναμικές εκδηλώσεις τους, απαιτώντας από την κυβέρνηση του Μοχάμαντ Χαταμί, ριζικές μεταρρυθμίσεις και απειλώντας πως θα αποκλείσουν τους δρόμους της πρωτεύουσας, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Οι φοιτητές, ζητούν μεταξύ άλλων, την αποπομπή του αρχηγού της Ιρανικής αστυνομίας, ο οποίος ηγήθηκε της αιματηρής επιχείρησης στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης.

Η επιχείρηση, κατά την οποία σκοτώθηκαν ορισμένοι φοιτητές, φαίνεται να είχε την πλήρη υποστήριξη των φανατικών Ισλαμιστών.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν, πως ο Αγιατόλαχ Αλι Χαμενέι, πνευματικός ηγέτης του Ιράν, αντιμετωπίζει τώρα την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του, απέναντι στους συμμάχους του μεταρρυθμιστή Προέδρου Μοχάμαντ Χαταμί, που θέλει να δώσει περισσότερη πολιτική ελευθερία στον λαό.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, δύο ως τριών Μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία, θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια και στους 21 στα δυτικά παράλια και τις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την περιπετειώδη σειρά "Εαρ Αμέρικα".

Ακολουθεί η ξένη σειρά περιπέτειας "Πενσακόλα" και η Ελληνική ταινία "Νταντά με το ζόρι", με τους Μίμη Φωτόπουλο και Γεωργία Βασιλειάδου.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 11 July 1999 - 15:27:27 UTC