Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-07-07

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Πεντέμισι κιλά κοκαίνης, ανευρέθηκαν, σε πλοίο, υπό Λιβεριανή σημαία το οποίο αγκυροβόλησε στο λιμάνι Λεμεσού.

Η αστυνομία και οι Τελωνειακές Αρχές, δεξήγαγαν από το πρωί έρευνες στο πλοίο, ύστερα από πληροφορίες ότι αυτό μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Στις έρευνες, συμμετείχαν άνδρες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών και τελωνειακοί.

Οι έρευνες, ολοκληρώθηκαν γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι.

Τα ναρκωτικά που πιστεύεται ότι είναι αξίας πέραν του ενός εκατομμυρίου λιρών, τοποθετήθηκαν σε σακούλες και μεταφέρθηκαν στο Αρχηχείο της Αστυνομίας.


Για φιάσκο τεραστίων διαστάσεων από την Αστυνομία μίλησε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κίκης Γιάγκου, θυμίζοντας την ανακάλυψη 80 κιλών ναρκωτικών στην Φάρμα του Σταύρου Κουρουνιάδη παραμονές των προεδρικών εκλογών του 98.

Ο κύριος Γιάγκου κατηγόρησε την τότε ηγεσία της Αστυνομίας, για παράνομη συνδιαλλαγή με τον Κουρουνιάδη ο οποίος όπως ισχυρίστηκε τους παράδωσε τα ναρκωτικά με ανταλλάγματα.

Προϋπόθεση ήταν να αφεθεί ελεύθερος ο γιός του Κουρουνιάδη και να μήν διωχθεί ποινικά ο ίδιος κάτι που έγινε, σύμφωνα με τον κύριο Γιάγκου.


Το Κυπριακό πρέπει να παραμείνει πάση θυσία, στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών και οι προσπάθειες λύσης να στηρίζονται στα ψηφίσματα και τις Συμφωνίες Κορυφής.

Αυτό δήλωσε, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ύστερα από συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου και συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις.

Σε απόφαση της Ολομέλειας, αναφέρεται ότι, η εμπλοκή των Οκτώ, με το κείμενο της Κολωνίας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εκτροπή από τα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κύριος Χριστόφιας, άσκησε αυστηρή κριτική και στην κυβέρνηση Κληρίδη, την οποία, δεν θεωρεί, όπως είπε, άμοιρη ευθυνών για τις τελευταίες εξελίξεις.


Η κυβέρνηση αναμένει την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και δεν συντηρά εικασίες, φήμες ή εκτιμήσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιπλέον, ο Κώστας Σερέζης, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατέχει η κυβέρνηση, η περιοδεία του Αμερικανού Υπουργού Αμυνας στην περιοχή, δεν έχει σχέση με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε πως δεν τέθηκε θέμα σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, λόγω και του κλίματος που δημιουργήθηκε, μετά την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.


Το ΑΚΕΛ απέρριψε την πρόταση του Δημοκρατικού Συναγερμού, για συνεργασία των κομμάτων στο Κυπριακό.

Την απόφαση, έλαβε η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Χριστόφιας, ύστερα από τη συνεδρία, τόνισε ότι ο χώρος για ενότητα και συναινέσεις, είναι το Εθνικό Συμβούλιο.

Οι χειρισμοί στο Κυπριακό, δήλωσε, δεν μπορούν να γίνουν ούτε από δύο κόμματα, ούτε από τα κόμματα, προσθέτοντας ότι, ο Πρόεδρος Κληρίδης και η ηγεσία του ΔΗΣΥ, δεν έπεισαν εδώ και έξι χρόνια, ότι τους ενδιαφέρει η ενότητα και η συναίνεση.

Ο κύριος Χριστόφιας, είπε ακόμη ότι αποτελεί παραπλάνηση, η θέση ότι τα δύο κόμματα, έχουν κοινές ή παραπλήσιες απόψεις στο Κυπριακό, τόσο επί της ουσίας, όσο και επί των χειρισμών.


Η Τουρκία βρίσκεται και πάλι στο εδώλειο του κατηγορουμένου, μέτα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αποδεχθεί την προσφυγή της οικογένειας του Σολωμού Σολωμού ο οποίος δολοφονήθηκε άναδρα απο τούρκους, στα επεισόδια της Δερύνειας.

Στην απόφαση της αποδοχής της προσφυγής, της οικογένειας Σολωμού, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θέτει γενικο θέμα υποχρέωσης, της Τουρκίας να σεβαστεί όλα τα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες στα κυπριακά εδάφη που κατέχει στρατιωτικά.


Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξακρίβωση των αιτιών του σοβαρού ατυχήματος, που σημειώθηκε προψές στο Λιμάνι Λεμεσού, κατά το οποίο το κρουαζιερόπλοιο "Αλ Σαλάμ Ποκάτσιο 98", κτύπησε δύο εμπορικά πλοία και με το φουγάρο του κτύπησε τον βραχίονα της γερανογέφυρας, προκαλώντας ζημιές πέραν των 800 χιλιάδων λιρών.

Οι αρχές του λιμανιού, αποδίδουν το ατύχημα, στους ανέμους που απέπνεαν κατά τον απόπλου του κρουαζιερόπλοιου.


Οκταήμερη προσωποκράτηση επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στον Σύρο, Μανσούρ Τζιαβάτ, ο οποίος θεωρείται ύποπτος, για τη δολοφονία της φίλης του, Ναταλίας Γκόρλοβα, εικοσιενός χρόνων, από την Ουκρανία.

Ο ύποπτος, είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου και νυμφευμένος με Ελληνοκύπρια, από το 1983.

Η δολοφονία, διαπράχθηκε πριν από δύο ημέρες στην Πράγα, στο διαμέρισμα όπου συζούσαν τον τελευταίο μήνα ο ύποπτος με το θύμα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υπόπτου, την μέρα της δολοφονίας βρισκόταν μαζί με το θύμα στο διαμέρισμά τους.

Οταν όμως βγήκε για να φέρει νερό, στην επιστροφή, είδε την είσοδο της πολυκατοικίας κλειδωμένη και αμέσως έσπασε το τζάμι και προχώρησε στο διαμέρισμα.

Εκεί, όπως υποστηρίζει, αντίκρυσε την φίλη του ξαπλωμένη στο πάτωμα, να αιμορραγεί και να έχει καρφωμένα στο στήθος της, δύο μαχαίρια.

Σύμφωνα με τον λοχία που εξετάζει την υπόθεση, ο ύποπτος, έδωσε οικοιοθελώς κατάθεση στην αστυνομία αμέσως μόλις επέστρεψε από την Πράγα.

Κατόπιν η αστυνομία, ενημέρωσε τις Αρχές της Τσεχίας και ήδη άρχισαν να γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για εξυχνίαση της υπόθεσης.


Η τρικυμία που κτύπησε τις τελευταίες μέρες το Προεδρικό, πέρασε σήμερα, αφού οι ψαράδες, πέτυχαν το στόχο τους και θα έχουν συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητήσουν τα προβλήματά τους.

Η ανακοίνωση του ραντεβού στους ψαράδες, έγινε το μεσημέρι.

Μέχρι τότε όμως, η κατάσταση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ήταν αρκετά τεταμένη.


Γύρω στις τρεις και τριάντα την αυγή, φωτιά ξέσπασε στο αυτοκίνητο του Ηλία Γιακουμή από τον Στρόβολο, ιδιοκτήτη πρακτορείου στοιχημάτων.

Εκπρόσωπος τύπου του ΤΑΕ που επισκέφθηκε την περιοχή, απέφυγε να διευκρινίσει, κατά πόσο πρόκειται για κακόβουλη πράξη ή ατύχημα.

Σύμφωνα πάντως με καλά ενημερωμένες πηγές της Πυροσβεστικής, πρόκειται για εμπρησμό.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις.

Το αυτοκίνητο μάρκας BMW, βρισκόταν σταθμευμένο σε ισόγειο χώρο της οικίας του ιδιοκτήτη, στην Λεωφόρο Τσερίου.


Στην Τουρκία, νέο οικονομικό σκάνδαλο έφερε στην επιφάνεια, η απόπειρα αυτοκτονίας του Υπουργού Οικονομικών.

Ο Τούρκος αξιωματούχος, δεν άντεξε την διαρροή απόρρητου εγγράφου, ενώ στην όλη υπόθεση ενέχεται και ο Μεσούτ Γιλμάζ.


Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη στηρίξει τους πατατοπαραγωγούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν εδώ και τέσσερα χρόνια, προβλήματα με την εμπορία των πατατών.

Την σχετική απόφαση έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο και όπως δήλωσαν οι Υπουργοί Εμπορίου και Γεωργίας, αποφασίστηκε όπως, η αρμόδια Υπουργική Επιτροπή, σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες, προχωρήσει στον υπολογισμό των ζημιών που υπέστησαν οι πατατοπαραγωγοί, ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης.

Ενωρίτερα το πρωί οι πατατοπαραγωγοί, εξέθεσαν τα προβλήματα τους, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών στη παρουσία του Τάκη Κληρίδη, βουλευτών της Επαρχίας Αμμοχώστου και αγροτικών οργανώσεων.

Αύριο οι πατατοπαραγωγοί, θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου και θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Σε μερικές όμως νότιες και ανατολικές παράλιες περιοχές θα εμφανισθεό ομίχλη και χαμηλή συννεφιά.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 20 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΠΑΡΕΑ και στην συνχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθεί το τελευταίο επεισόδιο της κυπριακής σειράς Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΠΙΤΣΙΛΙΑΣ.

Στις έξι και πενήντα παρακολουθήστε ζωντανά την κλήρωση του ΛΟΤΤΟ σε απ'ευθείας σύνδεση με το ΣΚΑΙ.

Θα ακολουθήσει η κωμική σειρά ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ και στην συνέχεια το πρώτο επεισόδιο του τηλεμαγκαζίνο "Ε ναι λοιπόν" με τη Ρούλα Κορομηλά.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 7 July 1999 - 16:27:24 UTC