Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-07-02

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Στα ίχνη μεγάλης σπείρας διοχέτευσης κλοπιμαίων εισαγόμενων αυτοκινήτων, βρίσκεται η Αστυνομία.

Ηδη, συνελήφθησαν δύο πρόσωπα και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ αναζητούνται συνεργάτες τους.

Στην κατοχή των δύο υπόπτων, βρέθηκαν 13 αυτοκίνητα πολυτελείας και τριάντα μηχανές διαφόρων μοντέλων, η αξία των οποίων, ξεπερνά τις τριακόσιες χιλιάδες λίρες.


Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε από τηλεφώνημα άγνωστου άνδρα στα γραφεία των Κυπριακών Αερογραμμών, που βρίσκονται απέναντι, από τον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβητού, ότι δήθεν εκεί είχε τοποθετηθεί βόμβα.

Το τηλεφώνημα, έγινε στις δέκα και επτά πρώτα λεπτά, το πρωί και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας εκκένωσαν το κτίριο και απέκλεισαν την περιοχή.

Αφού πέρασε το χρονικό όριο ασφαλείας, στο κτίριο εισήλθαν πυροτεχνουργοί, με τους ειδικά εκπαιδευμένους για αυτές τις περιπτώσεις σκύλους.

Μετά από δύο ώρες ταλαιπωρίας ο συναγερμός έλαβε τέλος με τους υπαλλήλους να επιστρέφουν στις εργασίες τους και αφού πρώτα δεν ανακαλύφθηκε ο, τιδήποτε το ύποπτο, από τις έρευνες.


Με σύνεση και ψυχραιμία, από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές θα αντιμετωπισθεί, η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις Κυπριακές Αερογραμμές, δηλώνουν και οι τέσσερις Συντεχνίες στην εταιρεία.

Το μήνυμα αυτό, στέλλουν στην κυβέρνηση οι συντεχνίες, μέλη των οποίων πραγματοποίησαν το πρωί εκδήλωση-πικεττοφορία, έξω από το Προεδρικό.

Σε υπόμνημά τους που επέδωσαν στον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, καλούν την κυβέρνηση, να καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δίδοντας χρονικό περιθώριο δεκαπέντε ημερών για ειρηνική επίλυση της διαφοράς μεταξύ των πιλότων της ΠΑΣΥΠΙ και της διεύθυνσης της Εταιρείας.

Παράλληλα, κατηγόρησαν ανοικτά τον Υπουργό Συγκοινωνίων, ως υπεύθυνο για την κρίση, αφού, όπως υποστηρίζουν, αθέτησε συμφωνηθέντα.


Τραγικό δυστύχημα, σημειώθηκε το πρωί στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας, με αποτέλεσμα επτά εθνοφρουροί να βρουν ακαριαίο θάνατο, όταν το στρατιωτικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν, συγκρούστηκε μετωπικά με νταλίκα και μετατράπηκε σε μία άμορφη μάζα σιδερικών.

Και οι επτά στρατιώτες, υπηρετούσαν στη τέταρτη Μοίρα Καταδρομών στη Ρεντίνα και επρόκειτο, να απολυθούν από το στράτευμα, στις 25 Ιουλίου.

Την αυγή είχαν ξεκινήσει, με το στρατιωτικό τζιπ - ασθενοφόρο, για το 424 Γενικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να υποβληθούν στις τελευταίες ιατρικές εξετάσεις.

Η μοίρα όμως τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία Θεσσαλονίκης, το στρατιωτικό όχημα, επιχείρησε αντικανονικό προσπέρασμα, προπορευόμενου γεωργικού μηχανήματος, με αποτέλεσμα να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουστεί με τη νταλίκα.


Οι Τουρκικές πόλεις άρχισαν να βάφονται με αίμα, μετά την απόφαση γιά θανατική καταδίκη του Αμπτουλλάχ Οτσαλάν.

Δύο επιθέσεις Κούρδων ανταρτών σε καφενεία, κόστισαν την ζωή σε έξι άτομα, ενώ τραυματίστηκαν άλλα εννέα.


Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών και η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Αν Χέρκους, επιμένει ότι δεν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην παράλειψη παραγράφου για το θέμα των αγνοουμένων στα δύο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Κώστας Σερέζης, δήλωσε, πως η κυβέρνηση εκτιμά, ότι υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα συνεννόησης στους κόλπους των Ηνωμένων Εθνών.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της αξιοπιστίας.


Είναι απαράδεκτο και λυπηρό εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι με παρέμβαση της Ανν Χέρκους δεν περιλήφθηκε παράγραφος για το θέμα των αγνοουμένων στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τονίζουν οι εκπρόσωποι των συγγενών αγνοουμένων.

Σε δηλώσεις τους, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, οι εκπρόσωποι των συγγενών αγννουμένων, ανέφεραν πως στις τάξεις της Επιτροπής Συγγενών επικρατεί απογοήτευση από το όλο ζήτημα.

Κατά την συνάντηση τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συζητήθηκε το σχέδιο δράσης που είχε υποβληθεί γραπτώς.

Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε η δημιουργία μόνιμης ομάδας Εργασίας και παρακολούθησης του θέματος των αγνοουμένων, που θα αποτελείται απο διάφορους φορείς.

Παράλληλα, υπήρξε εισήγηση απο την Επιτροπή, όπως δημιουργηθεί μνημείο ηρώων για τους εκταφέντες στα στρατιωτικά κοιμητήρια Λακατάμιας και Κωνσταντίνου και Ελένης.


Τη σημαντική πρόοδο της Κύπρου, σε όλους γενικά τους τομείς, διαπιστώνει ο Υφυπουργός Οικονομικών της Ελλάδας.

Ωστόσο ο Γεώργιος Δρυς, κάνει αναφορά και στην στασιμότητα που παρατηρείται, στην επίλυση του Κυπριακού.

Ο κύριος Δρυς, είχε το πρωί συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, από τον οποίο και ενημερώθηκε, για την παρούσα κατάσταση του Κυπριακού.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει σήμερα ο Κυπριακός Ελληνισμός, είναι η συνέχιση της Τουρκικής εισβολής, καθώς επίσης, και ο τρόπος που επιχειρείται να λυθεί το Κυπριακό.

Ο Μακαριώτατος, κλήθηκε επίσης να σχολιάσει τις πληροφορίες που φέρουν την Αν Χέρκους, να έχει παρέμβει ώστε να μην περιληφθεί παράγραφος για το θέμα των αγνοουμένων, στα δύο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Η ετοιμότητα του Ραούφ Ντενκτάς να μεταβεί στη Νέα Υόρκη για συνομιλίες με τον Κόφι Ανάν, εάν αυτό του ζητηθεί, ανοίγει ένα παράθυρο, για να να προσέλθει τελικά στο τραπέζι των συνομιλιών.

Αυτή την εκτίμηση, εξέφρασε ο απεσταλμένος της Γερμανίας για το Κυπριακό Ντέτλεφ Ράντσαου ολοκληρώνοντας τις επαφές του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο, η δήλωση των Οκτώ με την ταυτόχρονη έκδοση των δύο ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας δημιουργεί ευνοϊκό κλίμα για σημαντική εξέλιξη στο Κυπριακό.


Το Κυπριακό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, διαβεβαιώνουν Ισπανία και Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα, Φρανσίσκο Ντα Κόστα, ύστερα από πρωϊνή συνάντηση του με τον Πρόεδρο Κληρίδη, εξέφρασε την εκτίμηση, ότι το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου, βρίσκεται στο τέρμα του δρόμου και δεν αποτελεί θέμα, το οποίο θα δημιουργήσει προβλήματα στην ενταξιακή διαδικασία της Κύπρου.

Με τον Πρόεδρο Κληρίδη, συναντήθηκε και ο Ισπανός Υφυπουργός για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαικής Ενωσης Ραμόν Ντε Μιγκέλ, ο οποίος ανέφερε ότι η χώρα του, υποστηρίζει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρώπη, ώστε να υπάρξει ισορροπία, όπως είπε, στην Ενωση και να ενισχυθεί η μεσογειακή της διάσταση.

Εξάλλου, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο κύριος Ντε Μιγκέλ διαβεβαίωσε ότι η επίλυση του Κυπριακού, δεν αποτελεί προϋπόθεση, για την ένταξη της νήσου στην Ενωση.


Ακατάλληλα ήταν τα καύσιμα που εχρησιμοποιούντο επί τρία χρόνια στα Ρωσικά άρματα Ταφ ογδόντα, με αποτέλεσμα να έχουν μειωμένη απόδοση, παραδέχθηκε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής.

Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν έχει προκληθεί καμία απολύτως ζημιά στα άρματα από την ποιότητα των καυσίμων.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε για το θέμα, ο κ.Χρυσοστομής ανέφερε ότι το λάθος, πιθανότατα να μην οφείλεται στην εταιρεία που παρέδιδε τα καύσιμα, αλλά σε λανθασμένες παραγγελίες της Εθνικής Φρουράς.


Συθέμελα σείεται ο Δήμος Λεμεσού από τα τελευταία δραματικά γεγονότα που σχετίζονται με ατασθαλίες και παρατυπίες και τα οποία οδήγησαν το δημοτικό αρχιτέκτονα - πολεοδόμο Μιχάλη Ιακωβίδη σε παραίτηση, ενώ το δημοτικό συμβούλιο έθεσε σε διαθεσιμότητα το δημοτικό μηχανικό Χρήστο Στυλιανίδη.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λεμεσού Δημήτρης Κοντίδης με δηλώσεις του εξέφρασε αισιοδοξία ότι έρχονται καλύτερες ημέρες.


Στα δύο δισεκατομμύρια εκατόν τριάντα τρία εκατομμύρια λίρες έφτασαν τα δάνεια που παραχώρησε το Συνεργατικό Κίνημα το 1998, ενώ το 61% του ποσού, παραχωρήθηκε για απόκτηση ιδιόκτητης οικογενειακής κατοικίας.

Τα στοιχεία αυτά, έδωσε ο έφορος συνεργατικών εταιρειών Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης σε διάσκεψη τύπου, με την ευκαιρία της αυριανής Διεθνούς Ημέρας Συνεργατισμού.


Η Αρμενική Εκκλησία στην Κύπρο, έχει κηρύξει τεσσαρα-κονθήμερη περίοδο πένθους για τον θάνατο του Πατριάρχη και Καθόλικου Πασών των Αρμενίων, Καρεκίν του Πρώτου, που συνέβη την περασμένη Τρίτη, στο Ετσμιατζίν της Αρμενίας.

Την Κυριακή 4 Ιουλίου, στις 10.30 το πρωί θα τελεστούν μνημόσυνα στις Αρμενικές εκκλησίες στη Λευκωσία και τη Λάρνακα.

Στις 8 Ιουλίου, ημέρα της ταφής του μακαριστού Πατριάρχη, η Αρμενική Μητρόπολη Κύπρου, στην οδό Αρμενίας 47, στην Ακρόπολη, θα δέχεται συλλυπητήρια μεταξύ των ωρών 10 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι, και οι προσερχόμενοι, θα μπορούν να υπογράψουν το επίσημο βιβλίο συλλυπητηρίων.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά σε μερικές παράλιες περιοχές, θα σχηματισθεί ομίχλη.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοδυτικοί, δύο ως τριών Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 στα παράλια και στους 15, στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΠΑΡΕΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΠΙΤΣΙΛΙΑΣ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στην συνέχεια, μην χάσετε την ελληνική κωμική σειρά, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 2 July 1999 - 15:27:11 UTC