Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-22

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Πολλές αντιδράσεις προκαλεί η εισοσιτετράωρη απεργία των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίες προκαλούν ακόμη και σκέψεις για την κατάργηση της εταιρείας.

Ο Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης, δήλωσε ότι το Υπουργείο του, μελετά το ενδεχόμενο της φιλελευθεροποίησης των αερομεταφορών, γεγονός που όπως είπε, θα αποβεί προς όφελος τόσο των τουριστών, όσο και των κυπρίων.

Ο κύριος Ρολάνδης, αποκάλυψε ακόμη, ότι έχει δεχθεί αρκετά παράπονα από ξένους πρέσβεις, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία των πολιτών τους εξ'αιτίας της εικοσιτετράωρης απεργίας των πιλότων.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Μουσιούτας, χαρακτήρισε την απεργία ως παράτυπη, λέγοντας ότι οι πιλότοι βρίσκονται εκτός τάξεως.

Παράλληλα, ο κύριος Μουσιούτας, δήλωσε ότι η απεργία αυτή, θα έχει μεγάλο κόστος για την οικονομία του τόπου.

Από την πλευρά τους οι πιλότοι, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενώ παράλληλα έθεσαν θέμα κακοδιαχείρισης στην εταιρεία.

Ο εκπρόσωπος των πιλότων διερωτήθηκε ακόμη γιατί απερρίφθει η πρόταση των πιλότων για εξασφάλιση ποσοστού μετοχών της εταιρείας.


Στο αεροδρόμιο Λάρνακας οι απεργοί πραγματοποίησαν πικεττοφορία, ενώ η ταλαιπωρία των επιβατών μειώθηκε στο ελαχιστο με συγχωνεύσεις πτήσεων.

Με πέντε ειδικά ναυλωμένες πτήσεις, άρχισαν από το απόγευμα να αναχωρούν οι επιβάτες των Κυπριακών Αερογραμμών, που περίμεναν από το πρωί, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η απεργία των πιλότων, επηρέασε 11 πτήσεις και 3000 επιβάτες.


Ο Γενικός Εισαγγελέας της δημοκρατίας, Αλέκος Μαρκίδης έδωσε δημοσιογραφική διάσκεψη για την υπόθεση των 3.7 εκτομμυρίων λιρών που διερευνάται σε σχέση με τον πρώην Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθο.

Η υπόθεση κατέληξε σε εξώδικη διατύπωση κατηγοριών εναντίον του τέως Μητροπολίτη Λεμεσού.

Ο μητροπολίτης Χρύσανθος έχει το δικαίωμα να απαντήσει ή να σιωπήσει, σημείωσε ο κύριος Μαρκίδης, προσθέτοντας ότι θα συνεκτιμηθεί η στάση που θα τηρήσει.


Στις δωροδοκίες μαρτύρων, αποδίδει το φαινόμενο των υποθέσεων που δεν οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο κύριος Αγγελίδης, ο οποίος μιλούσε ύστερα από δεξίωση που παρέθεσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δήλωσε ότι την τελευταία στιγμή, βασικοί μάρτυρες αλλάζουν τις καταθέσεις τους, με αποτέλεσμα, να μην στοιχειοθετείται ποινική υπόθεση.

Εξάλλου, ο κύριος Αγγελίδης δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος ουδέποτε θα επιτρέψει να παρουσιαστούν από την Αστυνομία ενώπιον του δικαστηρίου στημένες υποθέσεις, γιατί, όπως είπε, είναι αυτές που καταστρέφουν την καλή εικόνα του Σώματος.

Ακόμη, αναφερόμενος στο οργανωμένο έγκλημα είπε ότι αλλοίμονο να μην είχε η αστυνομία το πάνω χέρι.


Ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, εκτιμά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβει στις επιβαλλόμενες παραστάσεις προς τον Αμερικανό πρέσβη Κένεθ Μπριλ, για παραβίαση των θεσμών και την αναγκαιότητα να υπάρχουν ομαλές σχέσεις με όλα τα κόμματα.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Προεδρο της Δημοκρατίας, ο κύριος Κυπριανού εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις παραστάσεις Κληρίδη, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε στον Πρόεδρο Κληρίδη ότι δεν ήταν προθεση του να πλήξει τους θεσμούς.


Αθήνα και Λευκωσία εκτιμούν ότι παρά τους υψηλούς τόνους με τους οποίους αντέδρασε η τουρκική πλευρά στη δήλωση των Οκτώ για το Κυπριακό, εντούτοις δεν απέρριψε και το ενδεχόμενο να προσέλθει τελικά, σε απευθείας συνομιλίες.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας Κυριάκος Ροδουσάκης ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι άσχετα με τις γνωστές προυποθέσεις που θέτει η Τουρκία, έχει ανακοινώσει ότι θα προσέλθει σε διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης φθάνοντας το μεσημέρι από τις Βρυξέλες, σημείωσε ότι η τουρκική πλευρά τηρεί πάντοτε την ίδια αρνητική στάση, παραμονές καθε ξένης πρωτοβουλίας.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Προεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, ύστερα από συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας την περίοδο που διανύουμε λεπτή και δύσκολη.

Ο Σπύρος Κυπριανού συμφώνησε με την πολιτική της κυβέρνησης να μην τοποθετητείται δημόσια, αναφορικά με τηνν δήλωση των Οκτω, αναμένοντας το επόμενο βήμα από τον Γενικό Γραμματεα των Ηνωμένων Εθνών.


Θετικό, διατηρώντας όμως παράλληλα κάποιες επιφυλάξεις για επιμέρους σημεία του, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΚΕΑ Αλέξης Γαλανός το τελικό κείμενο για το κυπριακό της ομάδας των 8 πιο ανεπτυγμένων χωρών.

Ο κύριος Γαλανός υποστήριξε πως και η νέα πρωτοβουλία για το κυπριακό είναι ενταγμένη στο παιγνίδι των αμερικανικών προεδρικών εκλογών και την διεκδίκηση των ψήφων της ομογένειας απο τους υποψηφίους.


Σε κρίσιμη συνεδρία συνέρχεται αυτή την ώρα το εκτελεστικό γραφείο και η κοινοβουλευτική ομάδα του δημοκρατικού κόμματος.

Αντικείμενο της συνεδρίας η οξεία αντιπαράθεση που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του προέδρου του κόμματος Σπύρου Κυπριανού και του αναπληρωτή προέδρου Νίκου Κλεάνθους με αφορμή το θέμα του προϋπολογισμού για την άμυνα.

Νωριτερα πάντως ο Μάριος Ματσάκης χαρακτήρισε αχρείαστη την αντιπαράθεση, ενώ τάχθηκε υπερ της ψήφισης απο το ΔΗΚΟ του προϋπολογισμού για το ταμείο αμυντικής θωράκισης.


Σύγκρουση Νομοθετικής και Εκτελεστικής Εξουσίας προέκυψε κατά την συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος θέματος σχετικά με τον τρόπο Λειτουργίας Δελφιναρίων και του καθεστώτος εισαγωγής δελφινιών στην Κύπρο.

Η άρνηση του Υπουργείου Γεωργίας να καταθέσει στην Επιτροπή την εισήγηση πρός το Υπουργικό Συμβούλιο για χορήγηση άδειας δελφιναρίου στην Αγία Νάπα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της επιτροπής που διέκοψε την συζήτηση δύο φορές.

Τελικά η επιτροπή δεν ολοκλήρωσε το έργο της και ο προεδρός της Δημήτρης Ηλιάδης σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ζήτησε την κατάθεση της εισήγησης υπενθυμίζοντας ότι τυχόν άλλη άρνηση έχει και ποινικές συνέπειες.

Ο Υπουργός Γεωργίας ερωτηθείς ξεκαθάρισε κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει υποστηρίζοντας ότι μόνο οι αποφάσεις του Υπουργικού είναι προς δημοσιοποίηση.


Επιστρέφουν στις βάσεις τους τα Νατοικά αεροσκάφη πού συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ φαίνεται ότι θα χρειαστεί και άλλες ειρηνευτικές δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο.


Η πρώτη έκθεση Ευρωπαικών Εφευρέσεων από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ανοίγει στις επτά απόψε στην Πύλη Αμμοχώστου και τα εγκαίνια θα τελέσει ο πρόεδρος της δημοκρατίας.

Η Κύπρος, είναι η μόνη από τις υπό ένταξη χώρες στην Ευρωπαική Ενωση η οποία έχει γίνει επίσημο μέλος του Ευρωπαικού Γραφείου Προστασίας της ευρεσυτεχνίας, το οποίο είναι ο δεύτερος σημαντικότερος Οργανισμός στην Ευρώπη.

Η προσχώρηση της Κύπρου στο Ευρωπαικό Γραφείο, ανοίγει πλέον τις πόρτες στη βιομηχανία και το εμπόριο της Ενωμένης Ευρώπης.

Ηδη τριανταπέντε χιλιάδες εφευρέτες από την Ευρώπη ενέγραψαν τις εφευρέσεις τους στην Κύπρο για προστασία.

Παράλληλα, στην έκθεση των σύγχρονων εφευρέσεων θα φιλοξενηθεί και έκθεση αρχαίων ελληνικών εφευρέσεων.


Εξήντα περίπου αιτήσεις για δημιουργία ραδιοτηλεοπτικών σταθμών βρίσκονται ενώπιον της αρχής ραδιοτηλεόρασης, δήλωσε ο πρόεδρος της.

Ο Αλέκος Ευαγγέλου συναντήθηκε με τον υπουργό εσωτερικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία της αρχής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου ανέφερε οτι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι ετοιμο το θεσμικό και νομικό πλαίσιο, ενω αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η στελέχωση της Αρχής.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Σε μερικές παράλιες περιοχές θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, κυρίως δυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ και τοπικά μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς, ενώ στις ψηλότερες ορεινές περιοχές στους 18 βαθμούς.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΠΑΡΕΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΠΙΤΣΙΛΙΑΣ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στην συνέχεια μην χάσετε την ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ, με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 23 June 1999 - 14:27:13 UTC