Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-14

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Πρωτο κόμμα αναδεικνύεται η Νεα Δημοκρατία στις χθεσινές ευρωεκλογές στην Ελλάδα, με τρεις μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, παρόλο που εξασφαλίζει ίσο αριθμό εδρών με το κυβερνών κόμμα.

Ο βέλγος πρωθυπουργός Ζαν Λικ Ντεάν πρόκειται να υποβάλει την παραίτηση της κεντρο-αριστερής κυβέρνησής του στον βασιλιά Αλβέρτο μετά την ήττα του στις χθεσινές εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, για όλες τις χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης, οι σοσιαλιστές και οι σοσιαλδημοκράτες, χάνουν την πλειοψηφία στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο.


Πέντε νεκροί μεταξύ των οποίων τρείς Γερμανοί δημοσιογράφοι, είναι ο απολογισμός των πρώτων επεισοδίων βίας, μετα την είσοδο της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η είσοδος Νατοικών στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο και ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η αντιπαράθεση τους με την Ρωσική ειρηνευτική δύναμη.


Στην έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους ενός εκατομμυρίου, εκατόν χιλιάδων λιρών, αναμένεται πως θα προχωρήσει σύντομα η Βουλή, για τη δημιουργία 250 νέων θέσεων Εθελοντών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Το θέμα συζήτησε το πρωί, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η οποία και ζήτησε περαιτέρω διευκρινήσεις, ώστε την ερχόμενη Δευτέρα να είναι σε θέση να εγκρίνει το σχετικό κονδύλι.

Ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, κατατέθηκε επίσης εισήγηση, για παράταση της ισχύος της Νομοθεσίας περί Εκτακτης Εισφοράς για την Αμυνα, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2002.


Τα δικαιώματα των ανθρώπων του τύπου, και ειδικότερα της ελεύθερης διακίνησης και εκτέλεσης των καθηκόντων τους, μελέτησε η Επιτροπή Θεσμών και Αξιών της Βουλής.

Αφορμή, για τη συζήτηση ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, υπήρξαν παράπονα, πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Προέδρου της Ενωσης Συντακτών Κύπρου, εκ μέρους της δημοσιογράφου, Χρύσως Συλβέστρου, για κακοποίησή τους από αστυνομικά όργανα.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Διοικήσεως, αφού εξέτασε τα παράπονα καυτηριάζει τη στάση της αστυνομίας σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε η σωστή αντιμετώπιση, ενώ για την ίδια υπόθεση, υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδοχές.

Από πλευράς Αστυνομίας, ο εκπρόσωπός της Γιαννάκης Ηλιάδης αναφέρθηκε στα γεγονότα, ενώ επεσήμανε πως αυτά βρίσκονται ακόμη ενώπιον Δικαστηρίου.

Η ίδια Επιτροπή, μελέτησε πρόταση του βουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου, για την αναγκαιότητα δημιουργίας του θεσμού του Επιτρόπου Καταναλωτή, για αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως αυτό των διοξινών.


Απεχώρησε σήμερα ο ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης του Σάββα Ιωάννου Κινέζου, κατηγορούμενου στην υπόθεση φόνου του Χαμπή Αεροπόρου.

Ο δικηγόρος Νεόφυτος Παπαμιλτιάδους, αποχώρησε μετά την διαφωνία του με την γραμμή που ακολούθησε, κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ο συνάδελφός του, επίσης συνήγορος του Κινέζου, Νίκος Κληρίδης.

Ο κύριος Κληρίδης ζήτησε από το κακουργιοδικείο να διατάξει δίκη εντός δίκης, για την κατάθεση που ελήφθη από τον Κινέζο στις 17 Δεκεμβρίου, η οποία όπως υποστήριξε έγινε κατόπιν ψυχολογικής πίεσης και παραπλάνησης του πελάτη του.

Ο Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης, δεν έφερε ένσταση, και το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα για διεξαγωγή δίκης εντός δίκης για να διαπιστωθεί εαν η κατάθεση μπορεί να γίνει δεκτή ως μαρτυρία.

Η ακρόαση της υπόθεσης θα συνεχισθεί στις 23 του μήνα.


Με την μνήμη στραμμένη στα κατεχόμενα μέρη μας, ο Δήμος της κατεχόμενης Κωμόπολης της Μόρφου διοργανώνει στις δεκαοκτώ Ιουνίου, το τρίτο ετήσιο φεστιβάλ Μόρφου στον Υπαίθριο χώρο Μακεδονίτισσα Κάρτεν, στην Λευκωσία.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Θεμιστοκλέους, ενώ ο δημοφιλής έλληνας τραγουδιστής Δάκης θα τραγουδήσει γνωστές επιτυχίες του.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ακόμη χορευτικό πρόγραμμα καθώς επίσης και πολιτική σάτιρα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος τοπικά όμως θα σχηματισθεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοδυτικοί 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 20 στα νότια παράλια και στους 15 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΠΑΡΕΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν, η κυπριακή σειρά ΟΙ ΔΙΠΛΑΡΕΣ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στην συνέχεια, μην χάσετε την ελληνική κωμική σειρά, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ, με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 14 June 1999 - 16:27:18 UTC