Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-12

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κυρίες.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι Αλβανόφωνοι κάτοικοι της Πρίστινα, στα Νατοϊκά στρατεύματα που εισήλθαν τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Κοσσυφοπέδιο.

Ακόμη πιο θερμή, όμως, ήταν η υποδοχή που έτυχαν οι Ρώσοι στρατιώτες, από τους Σέρβους, καθώς ήταν οι πρώτοι που έφθασαν στην περιοχή.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβάνωφ απέδωσε σε κακή συνεννόηση με το ΝΑΤΟ, την μετακίνηση των Ρωσικών στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο, εξήγηση που έγινε αποδεκτή από τον Λευκό Οίκο.


Τα όνειρα δύο νέων, οι οποίοι προετοιμάζονταν για το γάμο τους,

έσβησαν πρόωρα στην άσφαλτο.

Ο Μιχάλης Αχιλλέως, από το Λιοπέτρι, εικοσιενός ετών, καλουψής, και η αρραβωνιαστικιά του, Αντρη Γιαλλούρη, από την Ξυλοφάγου, 15 ετών, βρήκαν ακαριαίο θάνατο όταν το αυτοκίνητο τους, καρφώθηκε σε γεφύρι στον Ποταμό Λιοπετρίου. Εν τω μεταξύ, υπέκυψε στα τραύματα του ο Στέλιος Ευσταθίου, από το Τραχώνι Λεμεσού, 72 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ύστερα από σοβαρό τροχαίο δυστύχημα.


Παρέμβαση στην αντιπαράθεση μεταξύ της Αμερικανικής Πρεσβείας και των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, έκανε σήμερα με δηλώσεις του, ο πρώτος Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο κύριος Ομήρου τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια από μέρους των Αμερικανών, για εμπλοκή τους στα εσωτερικά της Κύπρου.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Αγιο Τριφύλλιο, πρώτο Επίσκοπο Λευκωσίας, έγινε το πρωί, περιφορά της εικόνας και της τιμίας κάρας του αγίου.

Μετά τη θεία λειτουργία, στον ιερό ναό Φανερωμένης σχηματίσθηκε πομπή, η οποία διήλθε τους πεζόδρομους Ονασαγόρου και Λήδρας.

Επικεφαλής της πομπής ήταν φιλαρμονική της αστυνομίας, και ακολουθούσαν μαθητές, οδηγοί, το ιερατείο, ενώ το τίμιο λείψανο και την εικόνα συνόδευε στρατιωτικό άγημα.

Στην περιφορά, μετείχαν οι δημοτικές αρχές της πόλης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως εκ μέρους της πολιτείας, άλλοι επίσημοι και πλήθος πιστών.

Οι εκδηλώσεις για τον Αγιο Τριφύλλιο οι οποίες οργανώνονται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή και το Δήμο Λευκωσίας, κορυφώνονται αύριο στη θεία λειτουργία, κατά την οποία θα επανακαθιερωθεί ο άγιος ως πολιούχος της Λευκωσίας.


Στους ήρωες του απελευθερωτικού μας αγώνα 1955-'59, Ανδρέα Πατσαλίδη, Κώστα Αναξαγόρα, Παναγιώτη Γεωργιάδη και Αλέκο Κωνσταντίνου, που έπεσαν στις είκοσι Ιουνίου του '58 στα Κούρδαλι, είναι αφιερωμένη αυτό το Σαββατοκυρίακο, η διαφωτιστική εκστρατεία του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Το πρωί, μαζί με τα στελέχη του ΠΑΚ, τους συγγενείς αγνοουμένων και τα μέλη της Αδούλωτης Κερύνειας και Ελεύθερης Μόρφου, στο Οδόφραγμα, βρισκόταν ο Αθλητικός Σύλλογος "ΑΡΗΣ" Σπηλιών-Κουρδάλων, ο Σύνδεσμος Αποδήμων και η Εκκλησιαστική Επιτροπή των δύο Κοινοτήτων.

Στο χώρο παρευρέθηκαν επίσης ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Γυναικών Παναγία Χρυσο-κουρδαλιώτισσα, που πραγματοποίησε αντικατοχική εκδήλωση στην μνήμη των τεσσάρων Ηρώων των Κοινοτήτων τους, για τα 41 χρόνια από την ημέρα της θυσίας τους, καθώς και συγγενείς των τεσσάρων Ηρώων.

Σε ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΠΑΚ, Αρης Χατζηπαναγιώτου κάλεσε τους αγωνιστές του '55-'59, να συνεχίσουν τον αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου, για να δικαιωθεί η θυσία των πεσόντων του έπους του '55.

Αύριο, την διαφωτιστική εκστρατεία θα ενισχύσει και η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αρωνα.


Με αίτημα την απελευθέρωση του ηγέτη των Κούρδων Αμπτουλλάχ Οτσιαλλάν, περίπου εκατόν Κούρδοι που ζούν στην Κύπρο πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία.

Ανάμεσα στους ομιλητές στην εκδήλωση, ήταν ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Στέλιος Θεοδούλου, ο οποίος χαρακτήρισε την δίκη Οτσαλάν, ως κακόγουστα σκηνοθετημένη και εκτελούμενη παράσταση.

Οι συγκεντρωθέντες, πορεύθηκαν στην συνέχεια προς το Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, όπου επέδωσαν επιστολή σε αξιωματικούς της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, απευθυνόμενη προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Στην επιστολή, οι Κούρδοι αναφέρονται στις κακές συνθήκες διεξαγωγής της δίκης Οτσαλάν και ζητούν από τον Κόφι Ανάν, να παρέμβει μέσω των διεθνών αντιπροσώπων του, για ανθρωπιστικά και νομικά θέματα.

Ζητούν ακόμη, επανάληψη της δίκης

σύμφωνα με τα δημοκρατικά πρότυπα.


Νέα σοβαρά επεισόδια συνέβησαν το απόγευμα στην Πάφο μεταξύ ομογενων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί, όπως η χαμηλή παραγωγή και η διάθεση των προϊόντων τους, απασχόλησαν το παγκύπριο αμπελουργικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Πάφο.

Το συνέδριο, ενέκρινε υπόμνηνα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Κώστας Θεμιστοκλέους, ο οποίος υποσχέθηκε οικονομική στήριξη του αγροτικού κόσμου.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο ως τριών Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα παράλια και στους 11, στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την ελληνική σειρά "Αγνωστος Πόλεμος" και την ξένη σειρά "Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή".

Ακολουθεί, η ξένη κοινωνική ταινία "Το μυστικό του Λάκι" με τους Ρίτσιαρντ Ντιν Αντερσον και Μπάρναρτ Χιούς.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 12 June 1999 - 15:27:12 UTC