Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-26

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, είχε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις πληροφορίες που έχει ο κ. Κυπριανού σχετικά με το Κυπριακό.

Ο κ. Κυπριανού συγκάλεσε δημοσιογραφική διάσκεψη στην οικία του στις 4 το απόγευμα.


Την πίστη ότι η Κύπρος θα καταστεί τελικά πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μαζί με τις υπόλοιπες υπό ένταξη χώρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρώντας το πρωί για την Ολλανδία και την Δανία, όπου θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του.

Οπως δήλωσε ο κ. Κασουλίδης, στόχος αυτών των επισκέψεων είναι η προώθηση της ενταξιακής πορείας της Κύπρου και η ανασκόπηση των εξελίξεων γύρω από την πορεία αυτή, καθώς και η συζήτηση του Κυπριακού.

Αναφερόμενος στις μέχρι τώρα επαφές του, ο κ. Κασουλίδης είπε πως "το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η ενταξιακή πορεία και οι ενταξιακές συνομιλίες θα προχωρήσουν μέχρι τη συμπλήρωσή τους".

"Το πολιτικό θέμα της Κύπρου", πρόσθεσε, "θα εξεταστεί μετά το τέλος αυτών των συνομιλιών".


Σχέδιο δράσης για απεγκλωβισμό από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει το θέμα των αγνοουμένων απέστειλε η επιτροπή συγγενων αγνοουμένων στο προεδρικό μέγαρο.

Το σχέδιο δράσης επιδόθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής από τους συμπροέδρους της επιτροπής Νίκο Θεοδοσίου και Αγάπιο Χηράτο.

Πρόκειται για ένα πακέτο εισηγήσεων για δραστηριοποίηση σε διάφορα επίπεδα στην Κύπρο, την Ελλαδα, τον Ευρωπαικό χώρο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εκπρόσωποι της επιτροπής σε δηλώσεις αναφέρθηκαν και στις διεργασίες εκταφής λειψάνων στις ελεύθερες περιοχές, για τις οποίες μετέδωσε αποκλειστικές πληροφορίες χθες βράδυ η τηλεόραση του Λόγου.


Εκ των υστέρων ενημερώθηκε ο υπουργός εσωτερικών για την απαγόρευση εισόδου στην Κύπρο του Γιουγκοσλάβου ανευ χαρτοφυλακίου Υπουργού.

Οπως αποκάλυψε ο κύριος Χριστοδούλου ο επί καθήκοντι αστυνομικός ενήργησε από μόνος του με βάση κατάλογο προσώπων στα οποία απαγορεύεται η είσοδος τόσο στην Κύπρο όσο και σε όλες της χώρες μέλη της Ευρωπαικής ένωσης.

Εν τω μεταξύ η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους κόλπους της πολιτικής ζωής.

Ο Γενικός Γραματέας του ΑΚΕΛ έκανε λόγο για ρεζίλεμα της Κύπρου προειδοποιώντας ότι θα υποστούμε οικονομικο-κοινωνικές επιπτώσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού δήλωσε ότι ξεπεράσαμε το όριο επισημαίνοντας ότι δίδεται η εικόνα ότι δεν είναι μόνο ο Μιλόσεβιτς στόχος αλλά ολόκληρη η Γιουγκοσλαβία.

Της κυβερνητικής πολιτικής υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης,ο οποίος την χαρακτήρισε ως αναγκαία η οποία έγκειται στην εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

Επιμελώς απέφυγε να σχολιάσει το γεγονος ο πρέσβης της Ρωσσίας Γκεόρκι Μουράτωφ ωστόσο εξέφρασε εμμέσως την δυσφορία του.


Με ιδιαίτερη σφοδρότητα συνεχίσθηκαν χθες βράδυ, οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ κατα της Γιουγκοσλαβίας.

Μεταξύ άλλων πλήγησαν η κατοικία του Προέδρου Μιλόσεβιτς στο προάστειο Ντουμπάνοβτσι, καθώς και το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης στην πόλη Νόβισαντ.


Με αγωνία η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί την έναρξη νεου γύρου συνομιλιών στην Μόσχα, μεταξύ του Ρώσου απεσταλμένου Βίκτορ Τσερνομίρντιν, του Αμερικανού αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ και του Φινλνδού Προέδρου Μάρτι Αχτισάαρι.
Την προσφυγική έδρα της μητροπόλης από την οποίαν κατάγεται, επισκέφθηκε το πρωί ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος.

Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος και πολλοί Κερυνειώτες, ενώ η δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης Ελλη Λεπτού, εκ μέρους όλων των σωματείων και οργανώσεων της επαρχίας, επέδωσε στον Μακαριώτατο δίσκο με το καράβι της Κερύνειας.

Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, λόγω της συγγένειας που τους δένει.

Ο Μακαριώτατος, δεν παρέλειψε να ευχηθεί για την επιτυχή εξέλιξη της υγείας του κυρίου Χριστόφια.

Το μεσημέρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας παρεκάθησε με τη συνοδεία του και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρέσβης της Αιγύπτου στην Κύπρο.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνέχισε σήμερα την περιοδεία του στην Ελλάδα, με επίσκεψη στα Μέγαρα.

Ο δήμαρχος της πόλης, προσφώνησε τον Πατριάρχη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του καθώς, όπως είπε, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας βρίσκεται στη γενέτηρα του Βυζαντα, που ίδρυσε το Βυζάντιο.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έκανε τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας που τοποθετήθηκε στον κεντρικό δρόμο των Μεγάρων για να θυμίζει την επίσκεψη του Πατριάρχη.


Δύο Ελληνες από τον Πόντο, οι Οδυσσέας Αφουξενίδης, 21 ετών και Ιωάννης Καπασακαλίδης, 19 ετών, τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση, ως ύποπτοι για την άγρια δολοφονία της Βελγίδας Αλφεα Εθελ Ντάουνιγκ, 71 ετών, στη Λάρνακα.

Η Αστυνομία καταζητεί επίσης ρώσο φίλο τους, στο διαμέρισμα του οποίου βρέθηκαν κοσμήματα, ταξιδιωτικές επιταγές και πιστωτικές κάρτες του Θύματος.


Ο εγκέλαδος προκάλεσε ρωγμές σε εικοσιμία οικίες στην Λεμεσό και σε τρείς στην επαρχία Πάφου, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Ευτυχώς δεν προκλήθηκε πανικός είπε ο διοικητής της Πολιτικής Αμυνας, γεγονός που αποδεικνύει όπως είπε ότι μάθαμε να αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο του σεισμού.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος έδωσε εντολή στα κλιμάκια της δύναμης, να βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο μετασεισμών.

Σύμφωνα όμως με τους σεισμολόγους, η περίοδος των μετασεισμικών δονήσεων έχει παρέλθει.

Απο την πρώτη στιγμή της σεισμικής δόνησης, πρόσθεσε ο κύριος Πενταλιώτης, η δύναμη ενεργοποιήθηκε και άρχισε αμέσως την συλλογή πληροφοριών.

Η Πολιτική Αμυνα λειτούργησε βάσει του νέου σχεδίου που έχει ετοιμαστεί για αντιμετώπιση σεισμών, κατέληξε ο προυστάμενος της δύναμης.


Στην ηθική και υλική αναγνώριση του πολύ σημαντικού έργου που επιτελεί στον τομέα της Ιατρικής έρευνας το Ινστιτούτο Νευολογίας και Γενετικής, προχώρησε ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Ηνωμένου Βασιλείου.

Χρηματοδότησε τις έρευνες που επιτελεί το ινστιτούτο με ποσό 75.000 λιρών.

Σκοπός να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί ανακάλυψη της ερευνητικής ομάδας του εργαστηρίου του γιατρού Λεωνίδα Φυλακτή για ασθενείς που πάσχουν από Μυοτονική Δυστροφία και την επέμβαση και διόρθωση των κληρονομικών λαθών που ευθύνονται για την ασθένεια.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 2-3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς, Η ΠΑΡΕΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι, Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά, ΟΙ ΔΙΠΛΑΡΕΣ και στις έξη και σαράντα-πέντε, ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς, ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ, και στην συνέχεια την ελληνική κωμική σειρά, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 26 May 1999 - 16:27:10 UTC