Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-23

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας έχουν προκαλέσει το θάνατο 1200 πολιτών και περίπου το 1/3 των θυμάτων είναι παιδιά, δήλωσε η Μαργκίτ Σαβόβιτς, πρόεδρος της γιουγκοσλαβικής επιτροπής συνεργασίας με τη UNICEF.

Την ίδια ώρα στη βάση Αβιάνο της Ιταλίας οι νατοϊκοί γιορτάζουν τις χίλιες επιδρομές που πραγματοποίησαν.


Συνεχίζοντας την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος συλλειτούργησε με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και αρχιερείς των δύο Εκκλησιών στον ιερό ναό Παναγίας Παλλουριωτίσσης.

Προσφωνώντας τον Πατριάρχη Πέτρο, ο Μακαριώτατος εξήρε την εκκλησιαστική ιστορία του Αλεξανδρινού θρόνου.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος επέδωσε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας την ύψιστη τιμιτική διάκριση της Εκκλησίας της Κύπρου το παράσυμο του Αποστόλου Βαρνάβα.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης πρόσφερε στον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου αντίγραφα παλαιών εγκολπίων και την εικόνα του ιδρυτή της Αλεξανδρινής Εκκλησίας του Αποστόλου Μάρκου.

Το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος παρέθεσε προς τιμήν του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου, επίσημο γεύμα στο Μέγα Συνοδικό, στο οποίο παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων και άλλοι επίσημοι.

Ο Μακαριώτατος αναφερόμενος στην ορθόδοξη μαρτυρία που δίδει το παλαίφατο πατριαρχείο Αλεξανδρείας στη μαύρη ήπειρο, τόνισε τη συμβολή της ιερατικής σχολής στην Κένυα την οποία θεμελίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και επέδωσε στον Πατριάρχη Πέτρο εικόνισμα των ιδρυτών της Εκκλησίας Κύπρου.


Ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχίζει την επίσημη επίσκεψη του στην Ελλάδα και το πρωί τέλεσε την αρχιερατική θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τα μέλη της διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στον καθεδρικό ναό των ΑΘηνών.

Χθες βράδυ μίλησε σε μεγάλη συγκέντερωση νέων στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Πρόσκαιρη χαρακτήρισε την ένταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον πρόεδρο Κληρίδη και την αντιπολίτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης.

Τα πράγματα βαίνουν καλώς είπε χαρακτηριστικά και το εθνικό συμβούλιο θα συνέλθει στις 25 Ιουνίου για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλούσε μετά το τέλος του μνημοσύνου του δημιουργού του πρώτου ελεύθερου ραδιοσταθμού της Κύπρου Νίκου Νικολαϊδη, που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό Αγίου Θεο δώρου στην Πάφο.


Την πρόταση για συγκρότηση συμβουλίου εθνικής πολιτικής θα θέσει ξανά ενώπιον των κομματων η ΕΔΕΚ.

Ανακοίνωση του κόμματος χαρακτηρίζει ως φιάσκο τη τελευταία σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου και εκφράζει την ελπίδα ότι οι πρόσφατες εμπειρίες θα οδηγήσουν τις πολιτικες δυνάμεις σε μια πιο εποικοδομητική αντιμετώπιση της εισήγησης.

Για να μην προβληθούν νομικίστικα επιχειρήματα περί αντισυνταγματότητας του ΣΕΠ, συνεχίζει η ανακοινωση, τονίζουμε ότι οι υποχρεώσεις του προέδρου που προκύπτουν από την πρόταση δεν είναι νομικής αλλά πολιτικης φύσεως.


Οι μοτοσυκλετιστές του ΠΑΚ συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας και σύμπαραστάθηκαν στις Μάνες των Αγνοουμένων.
Την αισιοδοξία ότι θα κερδηθεί με αποφασιστικότητα και πολιτική σύνεση ο δύσκολος αγώνας που διεξάγει σήμερα ο κυπριακός ελληνισμός, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, σε χαιρετισμό του στο συνέδριο του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 - 59.

Στο χαιρετισμό του, που διάβασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε ότι ο κυπριακός ελληνισμός τιμά εκείνους που αγωνίστηκαν στο πλαίσιο της ΕΟΚΑ.


Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε τις πρωινές ώρες στο δικαστικό μεγαρο Λάρνακας προκαλώντας μόνο ελαφρές υλικές ζημιές.

Συνελήφθηκαν δύο νεαροί οι οποίοι τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση, ενώ αύριο προσάγεται στο δικαστήριο και τρίτος ύποπτος.

Στην κατοχή του ενός συλληφθέντος βρέθηκαν πυροκροτητές, μία μαύρη κουκούλα και μονωτική ταινία.


Το γύρο της Λευκωσίας πραγματοποίησαν οι ποδηλάτες της πρωτεύουσας, με στόχο να δώσουν το μήνυμα ότι το ποδήλατο είναι ένα συγκοινωνιακό μέσο.

Οι ποδηλάτες πέρασαν από τους κυριότερους δρόμους της Λευκωσίας, οι οποίοι σήμερα ήταν ιδιαίτερα βολικοί λόγω του γεγονότος ότι ήταν κυρίως άδειοι.


Αναγγέλονται απόψε τα βραβεία του πεντηκοστού δεύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών, σε τελετή πού θα μεταδοθεί απ'ευθείας από τη Γαλλική τηλεόραση.

Τρείς είναι οι επικρατέστερες ταινίες για το Χρυσό Φοίνικα.

Το "Ολα για τη μητέρα μου" του Πέντρο Αλμοδοβάρ, "Το ταξίδι της Φελίσια" του Ατομ Εγκόγιαν και "Η ιστορία του Στρέιτ" του Ντέιβιντ Λιντς.

Στο φεστιβάλ παρουσιάστηκαν εξαιρετικές ταινίες, του Ευρωπαικού και Αμερικανικού κινηματογράφου, ωστόσο, με εξαίρεση τη Ρωσία, ήταν φανερή η απουσία ταινιών απο τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 2 εώς 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και νότια παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα δυτικά παράλια και στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, κυρίες και κύριοι, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την περιπετειώδη σειρά Εαρ Αμέρικα την ξένη περιπετειώδη σειρά Πενσακόλα και την οικογενειάκη ταινία Ο Ρόμπιν του Λόκσλι.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 23 May 1999 - 15:27:12 UTC