Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-06

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Ο πάγος έσπασε και η φόρμουλα για την ειρήνη στην Γιουγκοσλαβία βρέθηκε.

Τα παραμελημένα Ηνωμένα Εθνη, επανέρχονται στο προσκύνειο.

Οι ηγέτες του κλαπ των επτά πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου, μαζί με την Ρωσία, συμφώνησαν από την Βόνη, να υιοθετήσουν την γερμανική πρόταση, η οποία προνοεί την συμμετοχή και των Ηνωμένων Εθνών.


Οι πολιτικοί στόχοι, εργοστάσια και διυλιστήρια, είναι πλέον ο πρώτος στόχος των νατοϊκών επιδρομών, ενώ έρχονται σε δεύτερη μοίρα οι επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι επιθέσεις, συμπλήρωσαν ήδη επτά εβδομάδες, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των θυμάτων.


Ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής επιβεβαίωσε ότι χθες τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη κατά την πτήση τους προς και από την Κύπρο.

Τα ελληνικά αεροσκάφη έπαιρναν μέρος στην άσκηση "Τοξότης", που διεξήχθη στο πλαίσιο του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου.

Ο κ. Χρυσοστομής, ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημήτριο Δήμου, την Παρασκευή θα επισκεφθεί Κύπριους αξιωματικούς στην Κρήτη, όπου έχει εγκατασταθεί το αντιαεροπορικό σύστημα S- 300.


Κατατίθεται την ερχόμενη Πέμπτη στην ολομέλεια της Βουλής, ο προϋπολογισμός για την άμυνα του κράτους, ανεξάρτητα απο τις οποιεσδήποτε διαφορές που προέκυψαν πρόσφατα, μεταξύ των κομμάτων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας, Τακης Χατζηδημητρίου, ανέφερε ακόμη, οτι συζητήθηκε η αναγκαιότητα μεταστέγασης του Υπουργείου Αμύνης και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς σε νέο σύγχρονο κτίριο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τόπου και να παρέχει την δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία και ασφάλεια, σε κρίσιμες ώρες.

Συζητήθηκε ακόμη το θέμα της καλύτερης αξιοποίησης των εφεδριών, ενω διατυπώθηκαν εισηγήσεις και για την ενίσχυση του Ταμείου Ευημερίας του Εθνοφρουρού, το οποίο λόγω έλλειψης πόρων, έχει αδειάσει πλήρως.


Την εκτίμηση ότι η παράταση της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία επηρεάζει και την πορεία των εξελίξεων στο Κυπριακό, εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης, ύστερα από συνάντηση του πολιτικού γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς, εάν προωθείται μία συνεργασία Βρετανίας, Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, ο κύριος Αναστασιάδης είπε, πως διαφαίνεται ότι καταβάλλεται μια προσπάθεια, ωστόσο επεσήμανε πως οι εξελίξεις εξαρτούνται από την στάση της Τουρκικής πλευράς.


Την άποψη οτι, δεν πρέπει να επιδιώκονται τώρα νέες δηλώσεις από την ευρωπαϊκή ένωση, αναφορικα με την ενταξιακή πορεία της Κύπρου και τις προοπτικές λύσης του κυπριακού, εξέφρασε ο διαπραγματευτής με την ευρωπαϊκή ένωση Γιώργος Βασιλείου.

Επεσήμανε παράλληλα πως οι επίσημες δηλώσεις της ευρωπαϊκής ένωσης μέχρι στιγμής μας ικανοποιούν.

Ο κύριος Βασιλείου, προέβει στις δηλώσεις αυτές, ύστερα από συναντηση της γραμματείας των Ενωμένων Δημοκρατών με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, κατα την οποία έγινε συζήτηση για την εσωτερική διακυβέρνση.


Δυναμικά εμπλέκεται η Ρωσία στον τομέα της πολιτικής άμυνας και των καταφυγίων.

Διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ρωσσίας η οποία ετοιμάζεται, προνοεί ακόμη την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων όπως πυρκαγιές, φυσικές καταστροφές, σεισμούς και ατυχήματα.

Στην συμφωνία, θα υπάρχει προνοια για συνεργασία στον τομέα των καταφυγίων, αφού συμφωνα με τον ρώσσο πρέσβη, η χώρα του, λόγω και της εμπειρίας της στο θέμα, θα είναι ωφέλιμη.

Γκεόρκι Μουράτωφ και Χριστόδουλος Χριστοδούλου συζήτησαν το πρωί θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ασχολήθηκαν ακόμη με προβλήματα που αντιμετωπίζουν Ρωσσοι τουρίστες στα κυπριακά αεροδρόμια και λιμάνια.


Τρεις ρουκέτες, εκτόξευσαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυκτα εναντίον τριών τραπεζών στην Ακτή Μιαούλη του Πειραιά.

Η μία ρουκέτα εξερράγη στην αμερικανική τράπεζα "Τσέις Μανχάταν".

Οι άλλες δύο ρουκέτες έσπασαν τις τζαμαρίες των τραπεζών "Μίντλαντ", που είναι Βρεττανική, και της γαλλικής "ΒΝΡ", και έπεσαν στο εσωτερικό των κτιρίων, χωρίς να εκραγούν.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν βρεθεί εκτοξευτήρες και γίνονται έρευνες από την αστυνομία για να εντοπισθούν τα σημεία απ`όπου εκτοξεύθηκαν οι ρουκέτες.

Ωστόσο όπως εκτιμά η αστυνομία δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το χτύπημα είναι "έργο" της οργάνωσης "17 Νοέμβρη".


Το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας καταδίκασε σε 10χρονη φυλάκιση πατέρα, από τον Συνοικισμό Ανθούποληε, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά, την ανήλικη κόρη του.

Το όνομα του βιαστή δεν δόθηκε στη δημοσιότητα για να μην φανερωθεί η ταυτότητα του θύματος.

Ο ύποπτος, βρέθηκε ένοχος στις κατηγορίες για διαφθορά γυναίκας κάτω των δεκατριών, για αιμομιξία και για παρά-φύσιν ασέλγεια σε γυναίκα κάτω των δέκατριών.


Κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας των Σάββα και Γιώργου Σαββίδη, που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του Νοσοκομείου Λάρνακας.

Πατέρας και γιος υπέστηκαν χθες βαριά εγκαύματα από πυρκαγιά στο εργοστάσιο πυρηνελαίου, που διατηρούν στην ελεύθερη βιομηχανική ζώνη εμπορίου, κοντά στο Καλό Χωριό.

Το χώρο του εργοστασίου επισκέφθηκε σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις έρευνες της οποίας αποκλείεται το ενδεχόμενο, η πυρκαγιά να τέθηκε κακόβουλα.


Την τετραήμερη κράτηση του Εύρου Βιολάρη για κατοχή ναρκωτικών, διέταξε το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του υπόπτου βρέθηκαν δέκα σύριγγες.

Στην κατοχή του Βιολάρη υπήρχε και μικρή ποσότητα κάνναβης.

Οπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης, ο ύποπτος είναι Μαρωνίτης και πηγαινοέρχεται στα κατεχόμενα.

Απο έρευνες που έγιναν στο σπίτι του, βρέθηκαν σημειώσεις και τηλέφωνα τα οποία αξιολογούνται.


Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες της Αστυνομίας στο βυθό του Λιμανιού Λάρνακας για εντοπισμό οπλισμού που σύμφωνα με την ομολογία - κατάθεση του Γιώργου Χριστοδούλου Ζαβράντωνα, 22 χρόνων, από την Αραδίππου, είχε παραδοθεί από το δολοφονηθέντα Φώτη Πετρακίδη.

Οι έρευνες διεξάγονται με πλοιάριο, πλωτό σκάφος και δύτες.


Σε δίωρη στάση εργασίας κατείλθαν το πρωί οι υπαλλήλοι του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης.

Αίτημα τους η αναδιοργάνωση του τμήματος και η πλήρωση των κενών θέσεων.

Από τη στάση επηρεάστηκαν πολλοί τομείς του τμήματος, όπως ο Σεισμολογικός σταθμός, ο οποίος έμεινε χωρίς επιτήρηση, σταμάτησαν τη λειτουργία τους τα γεωτρύπανα που ανορύσουν γεωτρήσεις και επηρεάστηκε επίσης το χημείο του τμήματος.

Η στάση έγινε με την πλήρη υποστήριξη της ΠΑΣΥΔΥ, ενώ οι απεργοί προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των μέτρων, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.


Η Κενυατική κυβέρνηση πούλησε τον Αμπντουλλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία, γιά πέντε εκατομμύρια δολλάρια.

Αυτό κατήγγειλαν Κενυάτες βουλευτές στο κοινοβούλιο της χώρας, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα "Ντέιλι Νέιτιον" στο Ναιρόμπι.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Ναιρόμπι διέψευσε τις κατηγορίες, ωστόσο δυτικοί διπλωμάτες ανέφεραν ότι οι Κενυατικές δυνάμεις ασφαλείας οργάνωσαν την απαγωγή και παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, και στους 14 βαθμούς στα δυτικά παράλια και τις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς, Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΡΟΖΑΛΙΑ.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή το Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ και στην συνέχεια την Ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 6 May 1999 - 16:27:14 UTC