Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-30

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ενισχύονται οι ελληνικές ενοπλες δυνάμεις μετά τις σημαντικότατες αποφάσεις για την ενίσχυση της Αμυνας που ελαβε το ΚΥΣΕΑ

Οπως ανακοινωσε ο Πρωθυπουργός η Ελλάδα θα εξοπλιστει με 50 αεροσκαφη Φ16, με 15 Μιραζ 2000 ενω το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε και τη συμμετοχή της χωρας στην Ευρωπαική συμπαραγωγή του μαχητικου Γιουροφαιτερ ωστε το 2005 η Ελλαδα να αποκτήσει 90 ακομη αεροσκαφη τετοιου τύπου.


Ούτε και η ίδια η γη αντέχει πλέον στους ανελέητους βομβαρδισμούς των νατοικών, οι οποίοι εδώ και 38 μέρες, πραγματοποίησαν 12,000 επιδρομές και έριξαν χιλιάδες έξυπνες βόμβες.

Η γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα δέχθηκε χθες βράδυ, το σφοδρότερο βομβαρδισμό από την έναρξη των επιδρομών, ενώ ένας σεισμός πεντέμιση βαθμών στη κλίμακα ρίχτερ, συμπλήρωσε το εφιαλτικό σκηνικό.


Λίγες μόνο ώρες μετά το ανελέητο σφυροκόπημα του Βελιγραδίου, στην Γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη ο Ρώσος απεσταλμένος Βίκτορ Τσερνομίρτιν, ο οποίος πραγματοποιεί συνομιλίες με τον Σλόμποταν Μιλόσεβιτς.

Αναχωρώντας από την Ρώμη, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ειρηνευτική αποστολή του, θα καταλήξει σε λύση.

Στο Βελιγράδι, ο Τσερνομύρτιν θα συναντηθεί επίσης με τον ηγέτη των Αλβανών, Ιμπραίμ Ρουγκόβα.

Ο Ρώσος απεσταλμένος είχε τονίσει από την Ρώμη ότι υπολογίζει στη λογική του προέδρου Μιλόσεβιτς και προειδοποποίησε ότι η κλιμάκωση των Νατοικών βομβαρδισμών, αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στην επίτευξη πολιτικής λύσης.

Εν τω μεταξυ στη Μόσχα, συνεχίστηκαν οι εντατικές διπλωματικές διεργασίες.

Ο Καναδός Υπουργός Εξωτερικών Λόιντ Αξ-γουέρδι, είχε συνομιλίες με το Ρώσο ομόλογο του Ιγκόρ Ιβάνοφ, ενώ σε χθεσινή συνάντηση με Κόφι Ανάν και Γιώργο Παπανδρέου, τονίστηκε ο ρόλος του Συμβουλίου Ασφαλείας γιά ειρήνευση στη Γιουγκοσλαβία.


Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω απο την Αμερικανική Πρεσβεία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Επαρχιακής Επιτροπής Μαθητών Λευκωσίας.

Απο νωρίς το πρωί ο χώρος απέναντι απο το κτίριο της Πρεσβείας κατακλίστηκε από νιάτα των λυκείων και γυμνασίων της Λευκωσίας και της Λάρνακας.

Εν τω μεταξύ, απο το λιμάνι της Λεμεσού, αναχώρησε το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Σέρβους, που αποτελείται απο 20 τόννους τρόφιμα και φάρμακα και συγκεντρώθηκε απο το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα σε συνεργασία με την Εκκλησία της Κύπρου.


Πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του εμπορικού πλοίου "Εύξεινος Πόντος" ξέσπασε χθες βράδυ ανοικτά της Πέτρας του Ρωμιού.

Λιμενικό σκάφος της αστυνομίας περισυνέλεξε τα μέλη του πληρώματος και τα μετέφερε στο λιμάνι Λεμεσού.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.


Στις 31 Μαίου θα συνεχιστεί στο νησί Ιμραλί, η δίκη του Κούρδου ηγέτη Αμπτουλλάχ Οτσαλάν, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και της απόπειρας κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας.

Αυτό αποφάσισε σήμερα, το Δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας της Αγκυρας, όπου άρχισε η δίκη Οτσαλάν, ερήμην του φυλακισμένου ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Οι δύο κατηγορίες εναντίον του Οτσαλάν, επισύρουν την ποινή του θανάτου.


Ο πρόεδρος Κληρίδης δεν αρνήθηκε ποτέ να συναντήσει το πρόεδρο της Βουλής ή τη κοινοβουλευτική επιτροπή άμυνας δήλωσε ο Κώστας Σερέζης όταν κλήθηκε να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό εκπρόσωπο ο Γλαύκος Κληρίδης προτίθεται να έχει μια τέτοια σύσκεψη πολύ σύντομα.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε επιστολή στο πρόεδρο της Βουλής με κοινοποίηση στα μέλη της επιτροπής άμυνας για να τους ενημερώσει πως δεν είναι δυνατό να συναντηθεί μαζί τους την ερχόμενη Δευτέρα καθώς θα πρέπει πρώτα να διαβουλευθεί με την Αθήνα για τα νέα οπλικά συστήματα που θα αγοράσει η κυπριακή κυβέρνηση.


Οι θρησκευτικές επιπτώσεις από την προσπάθεια των διαφόρων εκκλησιών, για την προώθηση μίας ειρηνευτικής διαδικασίας στη περιοχή της Μέσης Ανατολής, είναι το θέμα συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου άρχισαν το απόγευμα στη Λεμεσό.

Οι εικοσιπέντε σύνεδροι, εκπρόσωποι των διαφόρων θρησκευμάτων, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι, τους οποίους συνόδευε ο Γιώργος Βασιλείου, επισκέφθηκαν το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Στόχος του σεμιναρίου, όπως δήλωσε ο κύριος Βασιλείου που προεδρεύει των εργασιών, είναι η προώθηση ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των εκκλησιών στην επίτευξη ειρήνης αλλά και η εξεύρεση κοινών σημειών, στα καίρια θέματα που θέτουν οι θρησκείες της ευρύτερης περιοχής της Μεσης Ανατολής.

Την εκκλησία της Κύπρου, εκπροσωπεί ο Χωρεπίσκοπος Τριμυθούντος Βασίλειος.


Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε εναντίον τριών νεαρών ατόμων λίγα λεπτά πριν τη μία χθες βράδυ, στο χωριό Επισκοπή στην Επαρχία Λεμεσού.

Προς διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Γεώργιος Στεφάνου Προδρόμου 39 ετών, από την Επισκοπή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Προδρόμου σε δρόμο της Επισκοπής ανέκοψε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι Μαριος Κυριάκου 37 ετών μηχανοδηγός από τη Λευκωσία, Ευστάθιος Ρογήρου Ηρακλέους 24 ετών εργάτης από την Επισκοπή και Γεώργιος Σωκράτους 25 ετών επίσης εργάτης από τη Λεμεσό, και πυροβόλισε εναντίον τους με κυνηγετικό όπλο.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 15 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και στους 11 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ κυρίες και κύριοι, ολοκληρώθηκε το απογευματινό μας δελτίο.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ, και η Ελληνική κωμική σειρά ΡΟΖΑΛΙΑ, ένα μπεστ σέλερ, με τους Αννα Παναγιωτοπούλου και Ελένη Γερασιμίδου.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ και την Ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας βράδυ.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 30 April 1999 - 15:27:17 UTC