Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-23

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Σε νέα εν ψυχρώ σφαγή αμάχων προχώρησε χθες το βράδυ το ΝΑΤΟ, παραμονή της εκδήλωσης στην Ουάσινγκτον, για τα πενηντάχρονά του.

Δεκαπέντε τουλάχιστον άτομα σκοτώθηκαν, σύμφωνα με Γιουγκοσλάβους αξιωματούχους, από την επίθεση που εξαπέλυσε η Συμμαχία, κατά του κτιρίου όπου στεγάζεται η Σερβική Κρατική Τηλεόραση.

Δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν.

Ο ΛΟΓΟΣ και το συντακτικό προσωπικό του καταδικάζουν το απάνθρωπο έγκλημα, αποτίουν φόρο τιμής στους νεκρούς συναδέλφους μας και εκφράζουν τη συμπάθεια τους προς τους συγγενείς τους.

Να παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ για τη μεγάλη σφαγή, που ετοίμασε ο Γιώργος Γεωργιάδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σε ναυάγιο κατέληξε η διπλωματική πρωτοβουλία του Ρώσου Προεδρικού απεσταλμένου Βίκτορ Τσερνομίρτιν για επίλυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο.

Παρά τις αρχικές φήμες ότι ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ήταν έτοιμος για ένα σημαντικό συμβιβασμό αναφορικά με την παρουσία ξένων στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο, τόσο Ρωσικές, όσο και Γιουγκοσλαβικές πηγές, κατέστησαν σαφές πως η Γιουγκοσλαβία δεν αποδέχεται διεθνή στρατιωτική παρουσία.

Νωρίτερα Μπίλ Κλίντον και Τόνι Μπλαίρ επανέλαβαν πως για να σταματήσουν οι Νατοικοί βομβαρδισμοί, θα πρέπει να γίνουν αποδεκτοί από τον Μιλόσεβιτς, όλοι οι όροι της Συμμαχίας.


Στον σημαντικό ρόλο της Ελλάδος στα Βαλκάνια, αναφέρθηκε χθες βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στον γνωστό Αμερικανό δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου CNN, Λάρι Κινγκ.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ - ΔΗΛΩΣΗ"


Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, επιβεβαίωσε ότι η Γερμανική προεδρία της Ευρωπαικής Ενωσης, υπέβαλε σήμερα πρόταση, υπό μορφή ρηματικής διακοίνωσης, προς την Κυπριακή Δημοκρατία, με την οποία την καλεί να απαντήσει, κατά πόσο θα ευθυγραμμισθεί με την Ευρωπαική Ενωση, στο θέμα του εμπάργκο πετρελαίου, κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Οπως είπε ο κύριος Κασουλίδης, η απάντηση της Κύπρου, θα δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ ΔΗΛΩΣΗ"


Το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι το εξωφρενικό έγκλημα που ξεκίνησαν οι Κλίντον και Μπλέρ κατά της Γκιουγκοσλαβίας, και παρέσυραν μαζί τους και τους ηγέτες των άλλων Νατοϊκών χωρών, δεν μπορεί να ερμηνευθεί από κανένα σώφρονα άνθρωπο, ως πράξη λογική, που μπορεί να βοηθήσει τη Διεθνή Ειρήνη και την ανθρωπότητα γενικότερα.

Τα ΠΑΚ, προσθέτει, πως οι εκ προθέσεως δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αμάχων πολιτών, Νοσοκομείων, Σχολείων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κατοικιών, τρένων και κάθε είδους μη στρατιωτικών στόχων, αποτελούν οργανωμένα εγκλήματα του Κοινού Ποινικού Δικαίου σε διεθνή κλίμακα, από ασθενείς και διεστραμένους εγκεφάλους.

Και ο απλός ειρηνικός άνθρωπος διερωτάται, ποιός θα σώσει την ανθρωπότητα από τους φρενοβλαβείς Ηγέτες;

Το ΠΑΚ, καλεί τους ηγέτες των Νατοϊκών χωρών της Ευρώπης να διαχωρίσουν τη θέση τους, παρατηρώντας ότι και ο Χίτλερ, όταν διέπραττε τα εγκλήματά του, αισθανόταν παντοδύναμος και δεν πίστευε ότι θα υπήρχε δύναμη να τιμωρήσει τον ίδιο και τους συμμάχους του.

Ομως καταλήγει, έσφαλε οικτρά.


Την αποφασιστικότητα της Βρετανίας για ουσιαστική προσπάθεια προς επανέναρξη συνομιλιών των δύο πλευρών στην Κύπρο, χωρίς προϋποθέσεις, επεσήμανε σε συνέντευξη τύπου η Βρετανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών, Τζοϋς Κουϊν.

Στόχος, ανέφερε η ανώτερη αξιωματούχος του Φόρεϊν Οφις, είναι όπως αργότερα αυτό το χρόνο, αρχίσει ο διάλογος, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Σημείωσε, παράλληλα, πως οι δύο πλευρές, πρέπει να επιδείξουν ευελιξία και να κινούνται στο πνεύμα του πάρε δώσε.

Ενωρίτερα το πρωί, η Τζοϋς Κουίν είχε πρόγευμα εργασίας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια μετέβη στα κατεχόμενα, όπου είχε συνομιλίες με τον Ραούφ Ντενκτάς.

Συνάντηση είχε, επίσης, με την Αναπληρωτή Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Αν Χέρκους.


Με κάθε λαμπρότητα, η Εθνική Φρουρά και η ΕΛΔΥΚ, τίμησαν σήμερα τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς.

Στο Σταυροβούνι, καταδρομείς πραγματοποίησαν εντυπωσιακές ασκήσεις, με αναρριχήσεις, καταρριχήσεις και υφαρπαγές σκοπών.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Αμυνας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Αμυνας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ-ΔΗΛΩΣΗ"


Η εκδήλωση της ΕΛΔΥΚ έγινε στο στρατόπεδο της Μονάδας στη Μαλούντα και σ'αυτήν παρέστη ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Κυριάκος Ροδουσάκης.

Σε δηλώσεις του, ο κύριος Ροδουσάκης προειδοποίησε ότι μία χερσαία επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, θα προκαλέσει αστάθεια και ευρύτερη αποσταθεροποίηση στην περιοχή,

Στην τελετή, εψάλη δέηση στο μνημείο πεσόντων και έγινε κατάθεση στεφάνων.


Την ελπίδα, ότι θα υπάρξει συνεργασία, μεταξύ της Δημοκρατίας της Τσεχίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πορεία ένταξης τους στην Ευρωπαική Ενωση, εξέφρασε ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της χώρας, Εγκον Λάνσκι.

Οι δηλώσεις του κυρίου Λάνσκι, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, έγιναν ύστερα από συνάντηση του, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

Ο κύριος Λάνσκι, συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού και τον Υπουργό Εξωτερικων Ιωάννη Κασουλίδη.


Οποιαδήποτε καθυστέρηση, στην έγκριση των κονδυλίων του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης, δυσκολεύει το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Γιαννάκης Χρυσοστομής, σχολιάζοντας την πρόθεση του ΑΚΕΛ, να μην ψηφίσει κάποια από τα κονδύλια.

Στο ίδιο πλαίσιο, ήταν και η δήλωση του Αναπληρωτή Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας, Αντώνη Καρά, βουλευτή του ΔΗΣΥ.


Συνελήφθη το μεσημέρι από την Αστυνομία ο Γρηγόρης Σίμου Γρηγορίου, 31 ετών, άεργος από τη Λεμεσό και τώρα στην Πάφο, ως ύποπτος για τη χθεσινή ληστεία στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου, στην Χλώρακα.

Στην κατοχή του Γρηγορίου βρέθηκε ένα γάντι, ενώ ο ίδιος αρνείται ενοχή.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσαγωγή υπόπτων ατόμων στον κεντρικό σταθμό Πάφου για ανάκριση.


Η για τριαντα-δύο συνεχείς μήνες διοργανούμενη από το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα εκστρατεία διαφώτισης, στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκυρίακο, από μέλη του ΠΑΚ συγγενείς αγνοουμένων, την Παγκύπρια Ενωση Γεωπόνων, ως και από μέλη των Σωματείων, Αδούλωτη Κερύνεια και Ελεύθερη Μόρφου.

Την Κυριακή, στο Οδόφραγμα θα βρίσκεται και το Δημοτικό Συμβούλιο Δαλιού, με επικεφαλής τον Δήμαρχό του και τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας Δαλιού, που θα συνοδεύουν τους μαθητές της έκτης τάξης των δημοτικών σχολείων της κωμόπολης.

Οι μαθητές, θα παρουσιάσουν αντικατοχικό καλλιτεχνικό προγραμμα.

Την εκστρατεία την Κυριακή θα ενισχύσουν, επίσης, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η Αρμένικη Νεολαία Κύπρου, οι γυναίκες του ΘΟΙ ΦΙΛΙΑΣ, ως και τα συστήματα Προσκόπων 288 και 293 Παλιομετόχου και Μακεδονίτισσας


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ, και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς, ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε, το τέταρτο επεισόδιο της Ελληνικής κωμικής σειράς, ΡΟΖΑΛΙΑ, ένα μπεστ σέλερ με τους Αννα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Γερασιμίδου και Κώστα Μπάση.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ και στη συνέχεια την ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 24 April 1999 - 15:27:10 UTC