Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-18

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Κυρίες και κύριοι, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.

Ο θάνατος ενός τρίχρονου κοριτσιού σημάδεψε την 25η νύκτα των Νατοικών βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβικής επικράτειας.

Αντίθετα με τις δύο προηγούμενες νύκτες, χθές οι επιδρομές ήταν σφοδρότατες, σπέρνοντας την φρίκη και τον όλεθρο στους κατοίκους της Γιουγκοσλαβίας.

Εν τω μεταξύ, το πρόσθετο ποσό των έξι δισεκατομμυρίων δολλαρίων πού ζητεί το Πεντάγωνο από το Κονγκρέσσο, θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να συνεχίσουν το αποτρόπαιο έργο τους, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Τσιντά.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Το ελληνικό σχέδιο για την επίλυση της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία, θα αναπτύξει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης στους ομολόγους του των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ κατά τη σύνοδο της συμμαχίας που θα αρχίσει στις 23 του μήνα στην Ουασιγκτον.

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε το μεσημέρι για την αμερικανική πρωτεύουσα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΙΤΗ


Περισσότεροι από 37 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι προσέρχονται από το πρωί σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τους 550 βουλευτές της νέας Βουλής, αλλά και τις περιφερειακές και τις δημοτικές αρχές της χώρας.

Είκοσι κόμματα διεκδικούν την ψήφο των Τούρκων ψηφοφόρων, αλλά μόνο τέσσερα είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσουν το όριο του 10% και θα εκπροσωπηθούν στη νέα Βουλή.

Κανένα κόμμα δεν αναμένεται να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία και θεωρείται βέβαιη η συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού δύο ή και περισσότερων κομμάτων.

Σύμφωνα με την μοναδική δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, το Αριστερό Δημοκρατικό κόμμα του πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη με ποσοστό 20,3%.

Την πρώτη θέση διεκδικούν με αξιώσεις, πάντως, και οι Ισλαμιστές του κόμματος της Αρετής, καθως η δημοσκόπηση της εφημερίδας "Ραντικάλ" δίνει στο κόμμα του Ρετσάι Κουτάν ποσοστό 19,3%.

Στην τρίτη θέση αναμένεται να αναδειχθεί το κόμμα της Μητέρας Πατρίδας του Μεσούτ Γιλμάζ και στην τέταρτη το κόμμα του Ορθού Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ.

Εν τω μεταξύ, σε ένα επεισόδιο στην ανατολική Τουρκία, οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο ενόπλους.


Tα θεσμικά και οργανωτικά προβλήματα των σύγχρονων πολιτικών κομμάτων, ανέπτυξε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Δημήτρης Τσάτσος σε ημερίδα για την σοσιαλδημοκρατία.

Ο κύριος Τσάτσος στην εισήγηση του επεσήμανε την σημασία των κομματικών θεσμών ως θεμέλιο για την δημοκρατία των κρατών.

Παράλληλα, προσεγγίζοντας την επικαιρότητα αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, κατέθεσε την επιστημονική του άποψη για το πότε μπορεί να επιτευχθεί ενοποίηση κομμάτων.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εσπεριδοκαλλιεργητές, αφού όπως αναφέρουν, τα περιθώρια επιβίωσης του κλάδου τους, έχουν στενέψει ασφυκτικά.

Κατά την διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του συνδέσμου τους, κατήγγειλαν σε αυστηρό μάλιστα ύφος, την στάση της κυβέρνησης, έναντι στα πολλά και επί σειράν ετών άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Την συνέλευση παρακολούθησε ο Γιώργος Μιχαήλ.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Συνεχίσθηκε και σήμερα η διαφωτιστική εκστρατεία στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, από μέλη του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, συγγενείς αγνοουμένων, και μέλη της Αδούλωτης Κερύνειας και της Ελεύθερης Μόρφου.

Την εκστρατεία ενίσχυσαν πρόσκοποι και λυκόπουλα του ενενηκοστού-πρώτου συστήματος προσκόπων Αγίου Ανδρέα.

Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης έγινε συμβολική δενδροφύτευση, καθώς και καθαριότητα του χώρου στο οδόφραγμα, από τους προσκόπους.

Σε δηλώσεις τους, εκπρόσωποι των προσκόπων και λυκόπουλων, διαβεβαίωσαν για τη συνεχή συμπαράσταση τους στον αγώνα των συγγενών των αγνοουμένων.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με παροδικές, αραιές νεφώσεις. Αυξημένη υγρασία θα προκαλέσει καταχνιά ή ομίχλη σε μερικές, κυρίως παράλιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι ευμετάβλητοι ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της σειράς "Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΣΟΥΖΑΝ" και την περιπετειώδη σειρά "ΠΕΝΣΑΚΟΛΑ".

Στις έξι και είκοσι μην χάσετε την ξένη οικογενειακή ταινία "ΑΚΡΩΣ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ" με τους Ομάρ Σαρίφ και Βαλ Κίλμερ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 18 April 1999 - 14:27:09 UTC