Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-16

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χριστός Ανέστη, κυρίες και κύριοι, και χρόνια σας πολλά.

Ενω η κοινή γνώμη σε ολόκληρο τον κόσμο παραμένει συγκλονισμένη απο την φονική επίθεση του ΝΑΤΟ κατα αμάχων προσφύγων στο Κοσσυφοπέδιο, τα αεροσκάφη της Συμμαχίας προέβησαν τις πρωινές ώρες σε νεα σφοδρή επιδρομή εναντίον καταυλισμού Σέρβων προσφύγων.

Απο θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, καθώς οι Σέρβοι είχαν προλάβει να κρυφτούν στα καταφύγια.

Τα αεροσκάφη της Συμμαχίας φρόντισαν πάντως να βομβαρδίσουν για αλλο ενα βράδυ την Γιουγκοσλαβία, τραυματίζοντας αρκετά άτομα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Κροκοδείλια δάκρυα έριξαν για την σφαγή Αλβανοφώνων προσφύγων απο Νατοικούς πυραύλους, οι χώρες μέλη της Συμμαχίας, καθώς και το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Απο την Ουάσιγκτων, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπίλ Κλίντον χαρακτηρισε λυπηρό, αλλα αναπόφευκτο γεγονός, την αεροπορική επιδρομή κατα των αμάχων προσφύγων.

Μιλώντας σε συνέδριο εκδοτών Αμερικανικών εφημερίδων , ο Μπίλ Κλίντον ανέφερε πως θα ήταν λάθος, κατά την έκφραση του, η αλλαγή της τακτικής του ΝΑΤΟ, λόγω των άμαχων θυμάτων.

Λύπη για τον θάνατο δεκάδων αμάχων προσφύγων στο Κοσσυφοπέδιο, απο Νατοικούς πυραύλους, εξέφρασε και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ωστόσο σε μια ένδειξη της μεγάλης διαίρεσης που επικρατεί στους κόλπους του γυρω απο την κρίση, στην απόφαση που αναγνώσθηκε απο τον Πρόεδρο Αλέν Ντεζαμέ, δεν αναφέρεται η λέξη ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Σερβίας, η Γιουγκοσλαβία ζήτησε να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας για να καταδικάσει την επίθεση, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να εχει δοθεί κάποια απάντηση.

Εν τω μεταξύ, Ρώσοι στρατιωτικοί και διπλωμάτες εκτιμούν ότι το ΝΑΤΟ, θα εξαπολύσει χερσαία επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, που θα διαρκέσει επτά ως δέκα ημέρες.

Στην Μόσχα,εξ'αλλου η Ρωσική Δούμα τάχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της ένταξης της Γιουγκοσλαβίας στην ενωση Ρωσίας-Λευκορωσίας.


Ευρωπαϊκη συναντηση των κομματων της αριστερας οργανώνει το ΑΚΕΛ με στοχο την συζήτηση τρόπων για άμεσο τερματισμο των βομβαρδισμων και ειρηνική επίλυση του προβλήματος στο Κοσσυφοπέδιο.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί στις 21-22 Απριλιου στο διεθνές συνεδριακο κεντρο.

Σ'αυτην εχουν προσκληθει 40 Ευρωπαικα κομματα της αριστερας, ολα τα ελληνοκυπριακα και δύο τουρκοκυπριακα κομματα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ως δυσφήμιση της βουλής και των αρχηγών των κομμάτων την οποία δεν ανέχεται, χαρακτήρισε ο πρόεδρος Σπύρος Κυπριανού τις πληροφορίες που διαβιβάστηκαν στην προεδρία της ευρωπαϊκής ένωσης για ενέργειες τους, προς υποστήριξη της Γιουγκοσλαβίας εναντι των νατοϊκων βομβαρδισμών.

Οπως δήλωσε ο κύριος Κυπριανού ζήτησε ήδη πλήρη ενημέρωση απο το υπουργείο εξωτερικών των στοιχείων που δόθηκαν στην ευρωπαϊκή ένωση.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αναχώρησε πριν από λίγο στην Αθήνα για ιδιωτική επίσκεψη.

Στην τελεφωνική μας γραμμή έχουμε τον Μάριο Μανουσόπουλο ο οποίος ήταν στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Μάριε, καλό απόγευμα...

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Σοβαρό, χαρακτήρισε ο Υπουργός Αμυνας, το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες βράδυ, όταν ένοπλος Τούρκος στρατιώτης εισήλθε με προταγμένο όπλο στην νεκρή ζώνη, στην περιοχή Ομορφίτας, και δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά στον αέρα από εθνοφρουρό.

Ο κύριος Χρυσοστομής σημείωσε πως ο τούρκος στρατιώτης επέστρεψε στα κατεχόμενα αφού δεν διαπιστώθηκε ότι κτυπήθηκε.

Σημείωσε επίσης ότι η κυπριακή κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε έντονα στα Ηνωμένα Εθνη για το επεισόδιο.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ


Φθορά στο σοσιαλδημοκρατικό κίνημα προκαλούσαν οι συνεχείς δημόσιες αντεκλίσεις των Ενωμένων Δημοκρατών και των Νέων Οριζόντων, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, δικαιολογώντας τη στάση του κόμματος του να τους αποκλείσει από τις διεργασίες.

Ο κύριος Λυσσαρίδης, απαντώντας σε επικρίσεις ότι η σοσιαλδημοκρατία γίνεται για αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ, ανέφερε ότι αν αυτή ήταν η πρόθεση, τότε δεν θα έχαναν ένα χρόνο σε διαδικαστικά θέματα, αλλά θα προχωρούσαν άμεσα.

ΔΗΛΩΣΗ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ

Εν τω μεταξύ, οι Ενωμένοι Δημοκράτες με ανακοίνωση τους τονίζουν ότι η απόφαση της ΕΔΕΚ έχει ενταφιάσει την πολύμηνη προσπάθεια των πέντε εμπλεκομένων φορέων για τη δημιουργία ενός πολυδύναμου σοσιαλδημοκρατικού σχήματος στον ευρύτερο χώρο του κέντρου.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας των Ενωμένων Δημοκρατών, χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την απόφαση της ΕΔΕΚ.

ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ


Ολα τα νέα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται μετά την απόφαση της ΕΔΕΚ για σύσταση του νέου κόμματος, συζητούνται αυτή την ώρα από τα συλλογικά όργανα του ΔΗΚΟ.

Ο πρόεδρος του κόμματος Σπύρος Κυπριανού δήλωσε νωριτερα πως δεν τον εξέπληξαν οι εξελίξεις μεταξύ των πέντε για την σοσιαλδημοκρατία.


Αυτή η κατάληξη στις διεργασίες για το νέο πολιτικό σχήμα ήταν αναμενόμενες δήλωνει το ΑΚΕΛ.

Τις πρόσφατες εξελίξεις σχολίασε το μέλος του πολιτικού γραφείου Αντρος Κυπριανού.

"ΗΧΟΣ-ΤΑΙΝΙΑ"


Ποινή πεντάχρονης φυλάκισης επέβαλε το Κακουργιοδικείο στον Χαράλαμπο Κόκκινο, 35 ετών, πρώην υπεύθυνο του υποκαταστήματος της Λαϊκής Τράπεζας, στο Στρόβολο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκλεψε ποσό ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων λιρών, από λογαριασμούς πελατών.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο τόνισε ότι ο Κόκκινος οδηγήθηκε στη διάπραξη του αδικήματος κάτω από την επίδραση του ακαταμάχητου παθους του για το εύκολο κέρδος μέσα από τα τυχερά παιγνίδια.

Το δικαστήριο παρατήρησε, ακόμη, ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύθηκε τη θέση του και χαρακτήρισε τον τρόπο που έδρασε, δηλαδή την υπεξαίρεση χρημάτων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, ως περίτεχνο.

Ο Κόκκινος διοχέτευε τα περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό του φίλου του Γιαννάκη Μαρτούδη, υπαλλήλου πρακτορείου στοιχημάτων, τον οποίο είχε παραπλανήσει.

Ο δεύτερος απέσυρε τα χρήματα σε μετρητά και τα παρέδιδε στον κατηγορούμενο.


Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2000 θα λειτουργήσουν νέες μονάδες αφαλάτωσης με ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Θεμιστοκλέους μετά από διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους κοινοτάρχες Ζακακίου και του χωριού Μαρί.

Ο μεν κοινοτάρχης Ζακακίου εξέφρασε τη διαφωνία του για εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης στη περιοχή, ενώ από την άλλη ο κοινοτάρχης του χωριού Μαρί είπε στον Υπουργό ότι μια μονάδα θα ήταν ευπρόσδεκτη στην κοινότητα του.

Η κυβέρνηση όπως είπε ο κύριος Θεμιστοκλέους πρέπει τώρα να πάρει τελικές αποφάσεις, έτσι ώστε μέσα στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί να είναι δυνατή η παραγωγή 40 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των αφαλατώσεων.


Νέα βιομηχανική πολιτική που να προνοεί και επενδύσεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, εισηγήθηκε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για έγγραφο που αποτελείται από 65 σελίδες και ήταν το αποκλειστικό θέμα συζήτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του ο κύριος Ρολάνδης ανέφερε ότι το έγγραφο, προνοεί την υψηλή τεχνολογία και την υποδομή στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, καθώς και διάφορα κίνητρα για να ενισχυθούν οι υφιστάμενες επιχειρήσεις.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες θα σχηματιστεί αραιή ομίχλη.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 12 στα νότια παράλια και στους 8 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς "Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ" και στη συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι "Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ".

Ακολουθούν, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς "ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ" και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του "Λόγου" "Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του".

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικο μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 16 April 1999 - 15:27:10 UTC