Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-07

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Με την ελπίδα ότι θα είναι επιτυχής η αποστολή του στο Βελιγράδι, ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για την Γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα, μέσω Αθηνών, για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμποταν Μιλόσεβιτς.

Σστόχος του να φέρει μαζί του στην Κύπρο, τους τρεις Αμερικανούς στρατιώτες αιχμαλώτους οι οποίοι κρατούνται από τις γιουγκοσλαβικές αρχές.

Στον τηλεθάλαμο ο συνάδελφος Μάριος Μανουσόπουλος ο οποίος παρακολουθήσε τις ραγδαίες εξελίξεις της ημέρας.

ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Αθήνα, Δημήτρης Ρέππας, επιβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος Μιλόσεβιτς κάλεσε στο Βελιγράδι, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Σπύρο Κυπριανού, για να του παραδώσει τους τρεις Αμερικανούς αιχμαλώτους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Ελληνική κυβέρνηση, βρίσκεται σε συνεννόηση, για να διευκολύνει την επιχείρηση μεταφοράς των τριών Αμερικανών από την Γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα.

Οπως είπε ο κύριος Ρέππας, η κυβέρνηση θα διαθέσει το αεροπλάνο ή άλλο μέσο που θα τους μεταφέρει. Αναφερόμενος στην κρίση στο Κόσοβο, ο κ. Ρέππας είπε οτι η Ελλάδα πιστεύει, και αυτό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τη δήλωσή του, πως τώρα περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να βρεθεί λύση μέσω του διαλόγου.

Ο κ. Ρέππας είπε οτι η Γιουγκοσλαβία οφείλει να είναι αξιόπιστη για την πρότασή της για μονομερή εκεχειρία και σημείωσε οτι μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί οι εγγυήσεις για να είναι αξιόπιστη η πρόταση της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης.

Οταν ρωτήθηκε για το ποιές πρέπει να είναι αυτές οι εγγυήσεις, είπε οτι πρόκειται για την ανεμπόδιστη επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, για την απομακρυνση των στρατιωτικών δυνάμεων της Γιουγκοσολαβίας απο το Κοσοβο και για την εγκατάσταση στην περιοχή διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης.

Ο κ.Ρέππας είπε επίσης οτι παράλληλα με την παροχή εγγυήσεων απο την Γιουγκοσλαβία πρέπει να υπάρξει η πολιτική προσέγγιση απο τη Δύση ώστε να επιτευχθεί διάλογος για το θέμα.

Ο κ.Ρέππας ειπε οτι στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στις 14 Απριλίου θα συζητηθεί κατά προτεραιότητα το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, ενώ σήμερα και αύριο στα συμβούλια υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο θα καθοριστεί η στάση που θα τηρήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση στους πρόσφυγες και ειδικότερα τον αριθμό των προσφύγων που θα πάρει κάθε χώρα.


Νέα δολοφονία εγκλωβισμένου, διεπράχθη την περασμένη Κυριακή στα κατεχόμενα, όπως προκύπτει από νεκροψία που διενεργήθηκε, επί της σορού του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Θύμα είναι ο 85χρονος Γιάννης Ηλία Μανιταράς από το Ριζοκάρπασο.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε σήμερα ο Γεώργιος Χριστοδούλου, είκοσι-δύο ετών, από την Αραδίπου, σαν ύποπτος για την δολοφονία του Φώτη Πετρακίδη, από την Εγκωμη, που βρέθηκε διάτρητος από σφαίρες στον βυθό του Υδατοφράκτη Παρθενίτης, στην Αραδίππου.

Ο εντοπισμός πολλών κηλίδων αίματος στο αυτοκίνητο που οδηγούσε το μοιραίο βράδυ ο Χριστοδούλου, καθώς και το γεγονός ότι το όχημα, θεάθηκε το ίδιο βράδυ στην περιοχή, όπου ήταν εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητό του θύματος, ενισχύει τις αστυνομικές υποψίες.


Η υιοθέτηση της συνθήκης του Σένγκεν, που θα συμβάλει και στον έλεγχο των μεταναστών στην Κύπρο, καθώς και η διοικητική αποκέντρωση, ήταν στο τραπέζι συζήτησης, μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου και του Προέδρου των ΕΔΗ Γιώργου Βασιλείου.

Στη συνάντηση, που έγινε στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής επίσκεψης του Υπουργού στα πολιτικά κόμματα, συζητήθηκαν επίσης, οι άμεσες προτεραιότητες που έχει θέσει ο κύριος Χριστοδούλου, με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Ο κύριος Βασιλείου πάντως προειδοποίησε τον κύριο Χριστοδούλου πως χωρίς αξιοκρατία και εκσυγχρονισμό των διαδικασιών, θα αποτύχει στο έργο του.


Παγκύπρια συγκέντρωση αλληλεγγύης των ξενοδοχοϋπαλλήλων προς τους απεργούς της Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε μπροστά στα δύο ξενοδοχεία της εταιρείας ΛΟΡΔΟΣ ΧΟΛΝΤΙΝΓΚΣ.

Εκπρόσωποι των συντεχνιών, καταφέρθηκαν τόσο, κατά της εργοδοτικής πλευράς για την συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της, όσο και κατά του Υπουργού Εργασίας, για την παραπομπή της διαφοράς σε διαιτησία.

Δηλώνουν, όμως, ετοιμότητα για διάλογο.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει άστατος και θα πέσουν και πάλι τοπικές βροχές και πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήμενες περιοχές ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 βαθμούς στα παράλια και στους 3 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά την δεύτερη ταινία μιας σειράς ντοκυμανταίρ παραγωγής του Λόγου, με γενικό τίτλο ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ και στην συνέχεια την ιστορική ταινία ΚΒΟ ΒΑΝΤΙΣ.

Ακολουθούν η εκπομπή Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ και στις επτά σε άμεση μετάδοση από τον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου Μετοχίου Κύκκου, η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο αμέσως μετά την ακολουθία γύρω στις 8.30.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 7 April 1999 - 16:27:16 UTC