Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-03-31

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Με την έβδομη νύκτα βομβαρδισμών, απάντησε το ΝΑΤΟ, στη μεσολαβητική προσπάθεια του Γεβγκένι Πριμακόφ.

Απορρίπτοντας τις προτάσεις που υπέβαλε ο Πρόεδρος Μιλοσέβιτς, η Βορειο- ατλαντική Συμμαχία προειδοποίησε ότι οι αεροπορικές επιδρομές θα ενταθούν.

Εν τω μεταξύ, ο Χαβιέ Σολάνα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλα θα επιλυθούν μέχρι τις 23 Απριλίου, όταν αρχίσει η πανηγυρική Σύνοδος γιά τα πενηντάχρονα του ΝΑΤΟ.

Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Τσιντά.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ελληνικό σχεδιο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία και τα Σκόπια

Ενα S130 ηδη αναχωρησε για την Αλβανία, ενω στα Τιρανα εφτασε ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών ο οποιος νωρίτερα συναντήθηκε στην Αθηνα με τους πρωην υπουργους εξωτερικών της Ελλαδας

Ανθρωπιστική βοηθεια στελνει και η Τουρκία που ζήτησε αδεια από την ελληνική κυβέρνηση για να περασει ενα μεταγωγικό απο τον εθνικό εναεριο χωρο

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Την εκτίμηση ότι πιθανόν να υπάρξει εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία, εξέφρασε ο πρέσβης της Ρωσίας Γκεόργι Μουράτοφ.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, στον οποίο επέδωσε απόφαση της Ρωσικής Δούμας για τις Νατοϊκές επιθέσεις, ο κύριος Μουράτοφ άφησε επίσης να νοηθεί ότι δεν υφίσταται πλέον το εμπάργκο όπλων σε ό,τι αφορά την Γιουγκοσλαβία.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ.


Ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται ο αποτροπιασμός και η ανησυχία των γυναικών της Κύπρου για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, επέδωσαν το πρωί στον πρέσβη της Γιουγκοσλαβίας στην Κύπρο, εκπρόσωποι των γυναικείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ταυτόχρονα, οι γυναίκες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς το λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Επιδίδοντας το ψήφισμα, η Αντιγόνη Παπαδοπούλου ανέφερε ότι οι Κύπριοι είχαν μιά ανάλογη εμπειρία το 1974 με πολλούς νεκρούς και αγνοούμενους.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας Ιβάν Μάρκιτς εξέφρασε τη βαθιά συγκίνηση του για τη συμπαράσταση των Κυπρίων γυναικών.


Ο ΛΟΓΟΣ συμπαρίσταται και στηρίζει τον αγωνιζόμενο Ορθόδοξο Σερβικό λαό

Με το σύνθημα "Λογαριάσατε λάθος με τον νού σας εμπόροι", Ο ΛΟΓΟΣ διοργανώνει την προσεχή Παρασκευή τηλεμαραθώνιο αλληλεγγύης προς τον αγωνιζόμενο Σερβικό λαό.

Τον συντονισμό του τηλεμαραθωνίου, ο οποίος θα αρχίσει στις πέντε το απόγευμα, θα έχει η γνωστή Ελληνίδα δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη, πλαισιωμένη από το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού μας.

Κατά την διάρκεια του τηλεμαραθωνίου αλληλεγγύης θα διοργανωθούν πληθώρα εκδηλώσεων, προκειμένου να εξασφαλισθή οικονομική βοήθεια καθώς και τρόφιμα φάρμακα και άλλα νοσηλευτικά είδη για αποστολή στα θύματα των Αμερικανο-νατοικών βομβαρδισμών.

Η μαραθώνια εκπομπή θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, παγκύπριο έρανο, επίκαιρες συζητήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει ζωντανή σύνδεση με όλες τις πόλεις της Κύπρου.


Το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, ανακοινώνει ότι, από αύριο Πέμπτη πρώτη Απριλίου, αρχίζει την συλλογή κάθε είδους ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αδελφούς Ορθόδοξους Σέρβους, που είναι θύματα του εγκλήματος των Αμερικανο- εγγλέζων και των άλλων Νατοϊκών επιδρομικών δυνάμεων.

Το ΠΑΚ τονίζει ότι, είναι η ώρα που ο κυπριακός Ελληνισμός θα πρέπει να αποδείξει ακόμα μια φορά την ανθρωπιά του και τα αδελφικά του αισθήματα, με την πρόθυμη και άμεση συμπαράσταση του στον περήφανο αγωνιζόμενο Σερβικό λαό.

Η συγκέντρωση της βοήθειας θα γίνεται στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΚ στη Λευκωσία, στην Οδό Πατριάρχου Γρηγορίου 29, παραπλεύρως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και στην αίθουσα του Ιερού Ναού Παναγίας Ευαγγελίστριας Παλλουριώτισσας στον περίβολο της Εκκλησίας.


O Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης έχει εκφράσει πρόθεση και επιθυμία να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο.

Οπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης, ο ομόλογός του της ελληνικής κυβέρνησης Δημήτρης Ρέπας, τον ενημέρωσε οτι υπάρχει πρόθεση και επιθυμία απο τον Κωστα Σημίτη, να έλθει για επίσκεψη μίας ημέρας.

Σκοπός είναι η ανταλλαγή απόψεων πάνω στις εξελίξεις, ιδιαίτερα μετά τα όσα κρίσιμα συμβαίνουν στην περιοχή μας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες για ενδεχόμενη συνάντηση Σημίτη - Ντεμιρέλ κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο κύριος Σερέζης παρέπεμψε στις δηλώσεις του Ελληνα ομολόγου του Δημήτρη Ρέππα ο οποίος τις έχει διαψεύσει.


Πολιτεία και εκκλησία τίμησαν σήμερα τον διακεκριμένο Ελληνοαμερικανό Κυπριακής καταγωγής Κλέϊ Κωνσταντίνου.

Απονέμοντας του το μετάλλιο εξαίρετης προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης εξήρε τον ζήλο και την αφοσίωση του για την προώθηση των δικαίων της Κύπρου.

Ο Κλέι Κωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης για μια ειρηνική Κύπρο.

Εκ μέρους της Κυπριακής εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος του απένειμε το μετάλλιο Απόστόλου Βαρνάβα.

Εξαίροντας την προσφορά του ο Μακαριώτατος του ζήτησε να συνεχίζει να αγωνίζεται για τα δίκαια της Κύπρου.

Ο Κλέι Κωνσταντίνου ήταν μέχρι τον Ιανουάρο του 1999 πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειων στο Λουξεμβούργο.

Από την πρώτη Μαίου αναλαμβανει καθήκοντα ως πρύτανης της Σχολής διπλωματίας και διεθνων σχέσεων του Πανεπιστημίου Σέτον Χάλλ της Νέας Υερσέης.


Την αγανάκτηση τους για τη στάση των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στη Διερευνητική Επιτροπή, Ζιαν Πιέρ Ριτέρ, εξέφρασαν οι συγγενείς αγνοουμένων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 15ου Μαραθωνίου Αγάπης.

Δεκάδες συγγενείς αγνοουμένων συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα του αεροδρομίου Λευκωσίας και μαζί με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας, ζήτησαν από τις μεγάλες δυνάμεις, την βοήθεια τους για διακρύβωση της τύχης των προσφιλών τους προσώπων.

Την στιγμή της επίδοσης του ψηφίσματος σημειώθηκαν μικρά επεισόδια μεταξύ των συγγενών και των ειρηνευτών, τα οποία προκάλεσε η άρνηση της Αν Χέρκους να παραλάβει το ψήφισμα.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των συγγενών επέδωσε ψηφίσματα στις Πρεσβείες των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Η κόντρα μεταξύ του Αρχηγού της Αστυνομίας και του Διευθυντή των Φυλακών, μεταφέρθηκε ενώπιον της Ατ Χώκ επιτροπής για την εγκληματικότητα.

Αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα 35 χρόνια υπηρεσίας στις κεντρικές φυλακές, και αναγκασμένος, όπως είπε, να αμυνθεί του διασυρμού του απο τον κύριο Αγγελίδη, ο Γιώργος Αναστασιάδης παρέδωσε στην επιτροπή, επιστολές που έστειλε απο το 1994 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, προειδοποιώντας για ανάμειξη αστυνομικών και δεσμοφυλάκων σε απόπειρες μεταφοράς εντός των φυλακών, ναρκωτικών, κινητών τηλεφώνων και εργαλείων αποδράσεως.

Κληθείς να απαντήσει, ο Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι εκ πρώτης όψεως δέν είναι τίποτε τεκμηριωμένο, ενώ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επιφυλάχθηκε να μελετήσει τα αρχεία του Υπουργείου του, καθώς οι συγκεκριμένες καταγγελίες και προειδοποιήσεις, έγιναν προτού αναλάβει τα καθήκοντα του.


Αποφασισμένη να στηρίξει την Υπηρεσία θήρας, ηθικά αλλά και έμπρακτα, προκειμένου να συνεχίσει την προσφορά της, είναι η κυβέρνηση,

Σε σχετικές δηλώσεις προέβη ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία λειτουργών του Ταμείου θήρας.

Ο κύριος Χριστοδούλου είπε ακόμη, ότι έχει διευθετηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της υπηρεσίας, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην καλύτερη συνεργασία του ταμείου θήρας και της αστυνομίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε, ακόμη, ότι θα δοθεί οικονομική στήριξη στην οικογένεια του δολοφονηθέντος Διευθυντή της Υπηρεσίας θήρας Σάββα Σάββα.


Στο στάδιο της πλήρους αντιπαράθεσης έχει περάσει η απεργία στα ξενοδοχεία της εταιρείας Λόρδος Χόλτιγκς, στη Λάρνακα, μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων στο Υπουργείο Εργασίας.

Το Υπουργείο Εργασίας παρέπεμψε τη διαφορά σε διαιτησία, όπως δήλωσε το πρωί, πριν από την έναρξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η εργοδοτική πλευρά έχει ήδη απαντήσει ότι αποδέχεται την παραπομπή σε διαιτησία.

Ωστόσο, οι συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ σε επιστολή τους προς του υπουργό Εργασίας αναφέρουν ότι αποδέχονται τη διαιτησία εάν η κατάσταση επανέλθει στη μορφή που βρισκόταν πριν τη δημιουργία της διαφοράς και ανασταλούν όλα τα εκατέρωθεν μέτρα.

Εν τω μεταξύ, οι απεργοί στα δύο ξενοδοχεία έκλεισαν το πρωί για μιά ώρα το δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίσει.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, 3 ως 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 31 March 1999 - 16:27:13 UTC