Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-03-20

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Υπόθεση πρωτοφανούς κακοποίησης Βουλγάρας από τον σύζυγο της εξετάζει η Αστυνομία.

Θύμα είναι η Πένκα Ρανγκέλοβα, τριαντα-τεσσάρων ετών η οποία διέμενε στην Κύπρο μαζί με τον σύζυγο της Μπόρνταν Ιβάνωφ, σαραντα-δύο ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιβάνωφ κτύπησε με ποτήρια στο κεφάλι την σύζυγο του, καθώς και με τα χέρια σε διάφορα μέρη του σώματος της, για λόγους ηθικής.

Ακολούθως πήρε ψαλίδι και έκοψε τα μαλλιά της, για να δεί, όπως είπε, την έκταση των τραυμάτων της.

Η Ρανγκέλοβα μεταφέρθη στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοσκομείου Λευκωσίας, όπου της έγιναν ογδόντα συνολικά ραφές.

Ο Ιβάνωφ συνελήφθη από την Αστυνομία και τέθηκε υπο κράτηση, ενω αργότερα θα οδηγηθεί ενώπιoν του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Στην σκηνή του εγκλήματος διενήργησε σήμερα αυτοψία, ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Αμερικανικό σχέδιο για λύση του Κυπριακού, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, επιστροφή της Αμμοχώστου και της Μόρφου, αποκάλυψε η εβδομαδιαία αθηναϊκή εφημερίδα "Επενδυτής".

Το σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, παρουσίασε ο Τόμας Μίλλερ στη Λευκωσία, την Αθήνα και την Αγκυρα κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην περιοχή.

Το σχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με την εφημερίδα, έγινε κατ'αρχήν αποδεκτό από τις δύο πλευρές, προβλέπει ότι η τελική διαπραγμάτευση, θα γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Οι δύο ηγέτες, όπως αναφέρεται, θα προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η αμερικανική φόρμουλα, προβλέπει ένα σύνταγμα για το ομόσπονδο κράτος και άλλα δύο συντάγματα, για κάθε κράτος χωριστά.

Η πρωτοβουλία, ανήκει στην Ουάσιγκτον αλλά η πρόσκληση θα εκδηλωθεί από τις οκτώ πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Για το θέμα της συνομοσπονδίας, η Ουάσινγκτον, διαμήνυσε ρητά στον Ντενκτάς ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο αίτημα του, εκτός εάν μεταβάλει άποψη η Ελληνοκυπριακή πλευρά.


Αυτή τη στιγμή ο Κυπριακός Ελληνισμός αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο στην ιστορία του, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, απευθύνοντας παράλληλα, έκκληση στην πολιτική ηγεσία και τον λαό να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο και να σταθούν ορθοί στις επάλξεις.

Ο Μακαριώτατος, μιλούσε σε τελετή αποκάλυψης της προτομής του αγωνιστή Θεόφιλου Γεωργιάδη, που δολοφονήθηκε πριν από ακριβώς πέντε χρόνια από Τούρκους πράκτορες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε ότι οι Τούρκοι, καραδοκούν να πάρουν και την άλλη μισή μας πατρίδα και αυτό θα το πετύχουν, εάν δεκτούμε τις απαράδεκτες λύσεις που προσπαθούν να μας επιβάλουν οι ξένοι.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ


Στην μνήμη του αγωνιστή Θεόφιλου Γεωργιάδη, που δολοφονήθηκε άνανδρα απο τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες, πριν απο πέντε χρόνια, είναι αφιερωμένη αυτό το Σαββατοκυρίακο, η διαφωτιστική εκστρατεία του Παγκυπρίου Αντικατοχικού Κινήματος, στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΚ Αρης Χατζηπαναγιώτου, εξήρε το έργο και την προσφορά του ήρωα Θεόφιλου Γεωργιάδη και τόνισε πως η θυσία του, αποτελεί φάρο στον αγώνα για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες.

Την εκστρατεία του ΠΑΚ, της Αδούλωτης Κερύνειας, της Ελεύθερης Μόρφου και των συγγενών αγνοουμένων, ενίσχυσαν σήμερα η Λέσχη Λαιονς Αμμοχώστου Σαλαμίς, ο Σύνδεσμος Ευημερίας Ηλικιωμένων Αμμοχώστου, καθώς και μαθητές από το Γκράμαρ Σκούλ Λεμεσού συνοδευόμενοι απο καθηγητές και γονείς.


Πυκνώνουν επικίνδυνα και για άλλη μία φορά, τα σύννεφα πολέμου πάνω από την ταραγμένη επαρχία του Κοσσυφοπεδίου, και το ΝΑΤΟ, είναι πλέον πανέτοιμο για δράση.

Νωρίς το πρωί, άρχισε η επιχείρηση μεταφοράς των περίπου χιλίων τριακοσίων διεθνών παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, οι οποίοι απομακρύνονται από το Κοσσυφοπέδιο και φθάνουν στα Σκόπια.

Σε μία άλλη εξέλιξη, το Στέϊτ Ντιπάρντμεντ, ζήτησε από τους Αμερικανούς πολίτες, να εγκαταλείψουν την πρώην Γιουγκοσλαβία, παρά τις διαβεβαιώσεις του Βελιγραδίου, ότι δεν θα υπάρξουν αντίποινα σε βάρος των Αμερικανών.

Στο Βελιγράδι, τα μέλη των περισσοτέρων Ευρωπαϊκών πρεσβειών και της αυτής των Ηνωμένων Πολιτειών, άρχισαν επίσης να αποχωρούν από την περιοχή.

Η κατάσταση πάντως παραμένει τεταμένη ενώ Σερβικές δυνάμεις, άρχισαν τις πρωινές ώρες μεγάλη αντεπίθεση στα χωριά της Ντρένιτσα.

Παράλληλα, Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον δήλωσε πως, οι σύμμαχοι της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, είναι έτοιμοι να δώσουν το πράσινο φως, για την έναρξη αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.


Δεν πρόκειται να επιτραπεί στον τέως Υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη, να μιλήσει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, δήλωσε ο Πρόεδρος του Σώματος Σπύρος Κυπριανού.

Ο κύριος Κυπριανού, ο οποίος μιλούσε πριν από τις εργασίες του Παγκυπρίου Συνεδρίου των αρχιτεκτόνων, ανέφερε ότι την απόφαση αυτή, πήραν οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, βάσει της γνωμάτευσης της Γενικής Εισαγγελίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις επιστολές που αντάλλαξαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, ο Σπύρος Κυπριανού, ανέφερε ότι μιλούν από μόνες τους και δεν χρειάζονται σχολιασμό.

Συμπλήρωσε παράλληλα, ότι τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Κύπρο, έχουν δημιουργήσει αρνητική εικόνα προς το εξωτερικό, και απευθυνόμενος προς τους συμβούλους του Προέδρου, τους κάλεσε να προβληματιστούν πολύ σοβαρά.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις διεργασίες για τη σοσιαλδημοκρατία, ο κύριος Κυπριανού, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή, εγείρεται ένα σοβαρό πρόβλημα, η συμμετοχή των Ενωμένων Δημοκρατών στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι αν δεν αποχωρήσουν, τότε δεν βλέπει οι προσπάθειες να ευοδώνονται.


Προς επίλυση οδηγείται το θέμα των 89 λαθρομεταναστών οι οποίοι παραμένουν σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Λάρνακας.

Οι κυπριακές Αρχές αισιοδοξούν ότι ο Λίοβανος θα δεχθεί την επιστροφή τους.

Οι λαθρομετανάστες κατήλθαν το πρωί γιά λίγο σε απεργία πείνας ζητώντας είτε να παραμείνουν στην Κύπρο, είτε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Κρήτη.

Λιβάνιοι αξιωματούχοι αναγνώρισαν ότι η αναχώρηση των λαθρομεταναστών έγινε από τη χώρα τους. Τωρα δε, αναμένουν οδηγίες από την κυβέρνηση του Λιβάνου για τα περαιτέρω.


Νέα σοβαρά επεισόδια μεταξύ νεαρών ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ενωση και νεαρών από την Πάφο σημειώθηκαν χθες βράδυ στην οδό Αγίου Αντωνίου, στην Πάφο, την ώρα μάλιστα που υπήρχε αρκετή κίνηση στα κέντρα διασκέδασης που βρίσκονται εκεί.

Αιτία των επεισοδίων ήταν ο ξυλοδαρμός νεαρού από τέσσερις ομογενείς, οι οποίοι τον κτύπησαν και τον άφησαν αιμόφυρτο στο δρόμο.

Στη συνέχεια επενέβησαν άλλοι νεαροί για να τον σώσουν και τότε τα επεισόδια γενικεύθηκαν.

Επί τόπου κατέφθασαν άνδρες της Αστυνομίας οι οποίοι συνέλαβαν τους ταραξίες.


Με ραγδαίες βροχές και σφοδρούς ανέμους ξύπνησε σήμερα η Πάφος, μετά από μεγάλη περίοδο ηλιοφάνειας.

Παράλληλα, ξέσπασε ανεμοστρόβιλος με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές σε υποστατικά και καλλιέργειες. τόσο στην πόλη της Πάφου, όσο και σε χωριά της υπαίθρου.

Στην περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου ο ανεμοστρόβιλος ανήρπασε τσίγγινο σκέπαστρο βιοτεχνίας και ανέτρεψε μηχανή σκυροδέματος, ενώ σε άλλες περιοχές δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο υδατοπρομήθειας.

Στέγες κτηνοτροφικών υποστατικών ανηρπάγησαν και στην ύπαιθρο.


Η Ορθοδοξία διεδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των σχέσεων του ελληνισμού με τον Παλαιστινιακό λαό, ανέφερε στις εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής αρχής Γιασσέρ Αραφάτ.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, στον χαιρετισμό του κάτω από τις συνεχείς επευφημίες των συνέδρων, τόνισε επίσης πως οι δεσμοί των δύο λαών συνεχίζονται και ενισχύονται.

Η άφιξη στο χώρο του συνεδρίου, του παλαιστίνιου ηγέτη, έγινε δεκτή με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Τον Γιασέρ Αραφάτ προσφώνησε ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος εξήρε τη συνεισφορά του παλαιστίνιου ηγέτη για τη διεθνή ειρήνη.

Εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.


Συνεχίζεται στην Τουρκία, το πρωτόγνωρο κύμα βομβιστικών επιθέσεων, που ταλανίζει τη χώρα, από τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε και συνελήφθη ο Αμπτουλάχ Οτσαλάν.

Χθες βράδυ, σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο στην περιοχή Μερτέρ της Κωνσταντινούπολης, οι Τουρκικές αρχές ασφαλείας, κατά τη διάρκεια επεισοδίου ανταλλαγής πυροβολισμών, σκότωσαν ένα άνδρα, πιστεύοντας πως είναι τρομοκράτης.

Εν τω μεταξύ, ο ένας εκ των συνηγόρων του Κούρδου ηγέτη, ο οποίος τον επισκέφθηκε χθες, στις φυλακές του Ιμραλί, δήλωσε πως οι δεσμοφύλακες, δεν του επέτρεψαν να συνομιλήσει ιδιαιτέρως με τον πελάτη του, ώστε να προετοιμαστεί για την υπεράσπιση.

Την ίδια ώρα, το πολιτικό σκηνικό παρουσιάζει και πάλι σοβαρούς τριγμούς.

Η συμμαχία Ισλαμιστών και δυσαρεστημένων πολιτικών, για την ανατροπή του Πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ, κλονίζεται, με αφορμή, την ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών και γενικών εκλογών, για τις 18 Απριλίου.


Τη μεγαλύτερη των προκλήσεων στον αέρα κατέκτησαν σήμερα οι δύο κυβερνήτες του αερόστατου "Μπρίτλινγκ", κάνοντας ταυτόχρονα το όνειρό τους πραγματικότητα και καταρρίπτοντας ένα σημαντικό αεροναυτικό ρεκόρ.

Ο Βρετανός ερευνητής Μπράϊαν Τζόουνς και ο Ελβετός ψυχίατρος Μπερτράν Πικάρ, πραγματοποίησαν με το αέροστατό τους, τον πρώτο γύρο του κόσμου, χωρίς μάλιστα κανένα σταθμό.

Ο Πικάρ, 41 ετών και ο Τζόουνς, 51 ετών, οι οποίοι, ξεκίνησαν το ταξίδι τους, πριν από τρεις εβδομάδες, από την Ελβετία, έφθασαν νωρίς το πρωί, στις ακτές της Αφρικής, στο ύψος της Μαυριτανίας και με ταχύτητα 180 χιλιομέτρων την ώρα, τερμάτισαν τελικά με επιτυχία, γύρω στο μεσημέρι, στην Αίγυπτο.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.Στο Τρόοδος αναμένεται να χιονίσει.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα παράλια και στους 3 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την ελληνική κινηματογραφική ταινία "Το Μεγάλο Κανόνι" με τους Θανάση Βέγγο και Μάρω Κοντού.

Στις έξι και τριάντα, θα μεταδοθεί η κωμωδία "Ο Κούκλος" με τους Ρίτσιαρντ Πράϊορ και Τζάκι Γκίλσον.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 20 March 1999 - 16:27:17 UTC