Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-03-15

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Εμπόλεμη ζώνη είναι ολόκληρη η Τουρκία, περιλαμβανομένων και των τουριστικών περιοχών της χώρας, προειδοποίησε η στρατιωτική πτέρυγα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Σε ανακοίνωση του, ο Λαικός στρατός γιά την απελευθέρωση του Κουρδιστάν, συμβουλεύει τους τουρίστες, να μην επισκέπτονται την Τουρκία, γιατί δεν είναι πλέον ασφαλείς.

Η Γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι παίρνει στα σοβαρά τις απειλές που διατύπωσε το Πέ Κα Κα, αφού η Τουρκία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουριστών.

Την ίδια ώρα, η Τουρκική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, σκίτσα των δραστών της πολύνεκρης επίθεσης σε πολυκατάστημα της Κωνσταντινούπολης, πού κόστισε τη ζωή, σε δεκατρία άτομα.

Η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ήταν η χειρότερη εδώ και πολλές δεκαετίες, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Τουρκία συγκλονίζεται από βομβιστικές επιθέσεις, πού ακολούθησαν την σύλληψη του Αμπντουλλάχ Οτσαλάν.

Εν τω μεταξύ, σε νέα εκρηξη βόμβας, κάτω από σταθμευμένο φορτηγό, τραυματίστηκαν δύο άτομα, περιλαμβανομένου και του δράστη της επίθεσης, ενώ έκρηξη σημειώθηκε και μπροστά από τα γραφεία της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Αγκυρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία γυναίκα.


Η Ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει δια του εκπροσώπου της πληροφορίες περι συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος-Τουρκίας.

Την κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κυριος Ρέππας, δεν την απασχολεί τετοιο θεμα, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αφού δεν αποτελεί αυτη την ώρα επιλογη.

Εν τω μεταξύ ο τούρκος πρόεδρος Σουλειμαν Ντεμιρέλ εξακολουθεί να συνδέει την Ελλαδα, με την τρομοκρατία.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΤURKISH DAILY NEWS, απευθύνει έκκληση στα μέλη του ΝΑΤΟ να ασκήσουν πίεση στην Ελλάδα ώστε οπως ισχυρίζεται να διακόψει τις σχεσεις της με το ΠΕΚAΚΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τελος τις τουρκικές θεωρίες περί γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο .


Οι Αλβανοί υπέγραψαν την διεθνή ειρηνευτική συμφωνία γιά το Κοσσυφοπέδιο, κατά το δεύτερο γύρο συνομιλιών, στο Παρίσι.

Την ανακοίνωση γιά την υπογραφή, εκανε νωρίς το απόγευμα, μέλος της Αλβανικής αντιπροσωπείας, μιλώντας από την Πρίστινα.

Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της αλβανικής αντιπροσωπείας στο Παρίσι είχε ήδη ενημερώσει την Ουάσινγκτων γιά την πρόθεση των Αλβανών, να υπογράψουν την συμφωνία, κάτι πού επιβεβαίωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον Σάντι Μπέργκερ, με δηλώσεις του στο CNN.

Επιστολή στην οποία η αλβανική αντιπροσωπεία δήλωνε έτοιμη να υπογράψει τη συμφωνία είχε αποσταλεί και στους συμπροεδρεύοντες των συνομιλιών υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γαλλίας Ρόμπιν Κουκ και Ιμπέρ Βεντρίν.

Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την ελπίδα ότι και η Σερβική αντιπροσωπεία θα υπογράψει την συμφωνία.


Το κυπριακό και την ένταξη της Κύπρου στην ευρωπαική ένωση, συζητεί ο υπουργός εξωτερικών Ιωαννης Κασουλίδης με τον πρόεδρο του συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαικής Ενωσης, Υπουργό εξωτερικών της Γερμανίας Γιοσκαφ Φίσιερ.

Συμφωνα με το γερμανικό υπουργείο εξωτερικών αντικείμενο των συνομιλιών Φίσερ-Κασουλίδη είναι πέραν της ενταξιακής πορείας της Κύπρου και οι προσπάθειες αναθερμανσης μίας πρωτοβουλίας για την λύση του πολιτικού σκέλους του Κυπριακού, που διερευνούν οι ΗΠΑ και είναι εν γνωσει της Γερμανίας.

Ο ειδικός απεσταλμένος του υπουργείου εξωτερικών για το Κυπριακό, κόμης Ντετλεφ Ράντσαου, ο οποίος είχε την περασμενη εβδομάδα συνομιλίες στην Κύπρο έχει υποβάλει την έκθεσή του και - συμφωνα με τις ίδιες πηγές- "δεν υπήρξε κομιστής αισόδοξων μηνυμάτων".


Σε νέες βαρβαρότητες προβαίνει ο κατακτητής σε βάρος της πολιτιστικής μας κληρονομίας, προκλήσεις που προκαλούν την αντίθεση και των τουρκοκυπρίων.

Σύμφωνα με δημοσιεύμα στον τουρκοκυπριακό τύπο, σε σταύλο έχουν μετατρέψει και την εκκλησία του χωριού Στρογγυλός, της επαρχίας Αμμοχώστου.

Στο μεταξυ σε γυναίκα της χρονιάς ανακηρύχθηκε η Τιτίνα Λοϊζίδου απο το γυναικείο τμήμα του παγκύπριου συνδέσμου στις Ηνωμένες πολιτείες.

Μιλώντας σε εκδήλωση προς τιμή της, στην Νέα Υόρκη, η κυρία Λοϊζίδου τόνισε την σημασία της δικαστικής απόφασης σε βάρος της Τουρκίας όχι μόνο για την ίδια αλλά και για όλες τις γυναίκες της Κύπρου.


Στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις σοβαρές καταγγελίες που έκαναν ο Αρχηγός Αστυνομίας και ο Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, ο ένας εναντίον του άλλου, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Ο κύριος Κόσης, είχε το πρωί, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Αντρέα Αγγελίδη, ενώ αργότερα δέχθηκε στο γραφείο του για 25 λεπτά, τον Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών, Γιώργο Αναστασιάδη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ


Νέο θανατηφόρο δυστύχημα είχαμε το πρωί στην Λευκωσία, με θύμα ηλικιωμένο οικογενειάρχη απο το Στρόβολο.

Πρόκειται για τον Αντρέα Βασιλείου, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα στην λεωφόρο Τροόδους, όταν κάτω απο συνθήκες που διερευνόνται, το μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαινε, παρασύρθηκε απο εμπορικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Μάριος Αλωνεύτης με κατεύθυνση το Στρόβολο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Βασιλείου, ο οποίος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση, στο τμήμα πρώτων βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Λίγο αργότερα, και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο άτυχος οικογενειάρχης υπέκυψε στο μοιραίο.


Υπόθεση εμπρησμού εξετάζει η Αστυνομία Πάφου, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στις δώδεκα και τριάντα το βράδυ, στο αυτοκίνητο του Ανδρέα Πλάτωνα από την Πάφο, ενώ αυτό ήταν σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης της δημοτικής αγοράς.

Αμέσως ειδοποιήθηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία που έφθασε επί τόπου και κατέσβεσε την πυρκαγιά.

Μετά από έρευνες του ΤΑΕ Πάφου και των ειδικών της πυροσβεστικής υπηρεσίας, διεφάνη ότι πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια.

Ως ύποπτη συνελήφθει η Ευσταθία Παντελή, σαράντα ετών, εν διαστάσει σύζυγος του Πλάτωνα.


Γενικότερο θέμα ανεξαρτητοποίησης ή αποχώρησης Βουλευτή από το κόμμα, με το οποίο εξελέγη και προσχώρηση του σε άλλο κόμμα, αποφάσισε να συζητήσει την ερχόμενη Δευτέρα η κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών Αξιων και Επιτρόπου διοικήσεως, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα και του εφόρου εκλογής.

Η απόφαση λήφθηκε με αφορμή επιστολές του δικηγόρου Ανδρέα Αγγελίδη προς τον πρόεδρο της Βουλης, σε σχέση με την μετακίνηση της Βουλευτή Κατερίνας Παντελίδου στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ελάχιστη πρόοδο σημειωθηκε στην επιλυση των προβλημάτων που αντιμετωπιζει η επαρχια Λαρνακας υστερα απο τη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό μεταξύ κυβέρνησης και ολων των φορεων της Πολης.

Στη συσκεψη πηραν μερος οι Υπουργοι Οικονομικων, Εσωτερικών, Γεωργίας και Συγκοινωνιων και Εργων και από την αλλη ο Δημαρχος, οι Βουλευτες και οικονομικοι παράγοντες της επαρχιας Λαρνακας.

Μετα τη σύσκεψη ο Δήμαρχος Λαρνακας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν δεσμεύτηκε σε μια σειρα αιτημάτων τους, ενώ προειδοποίησε ότι ο Δημος θα προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να ματαιωσει την εγκατάσταση της μοναδας αφαλάτωσης στην περιοχη Αλυκής.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η στενότερη συνεργασία στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, είναι ο κύριος στόχος τριήμερης Συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων, που άρχισε το πρωί στη Λάρνακα.

Σε αυτήν μετέχουν οι τελωνειακές υπηρεσίες από είκοσι-μία ευρωπαϊκές χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΙΝΤΕΡΠΟΛ ως παρατηρητής.

Στο στόχαστρο της Συνόδου βρίσκεται το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και εμπορευμάτων.


Ο κύπριος καταναλωτής, δέν προστατεύεται επαρκώς παραδέχθηκε ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νίκος Ρολάνδης.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσαν απο κοινού, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στα θέματα προστασίας του καταναλωτή, ο κύριος Ρολάνδης παραδέχθηκε ότι υπάρχει αρκετή δουλεία να γίνει.

Στο ίδιο μήκος κύμματος, κινήθηκαν και οι διαπιστώσεις της Ευρωπαικής Επιτροπής.

Ο πρέσβης της επιτροπής, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση, με την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής και τη συνεργασία της Βουλής, θα εισάξει νέα νομοθεσία και να προσαρμόσει την υπάρχουσα.


Στο πλαίσιο της φιλίας και συνεργασίας του κυπριακού και του αρμενικού λαού, η κυβέρνηση παραχώρησε έξι συσκευές αιμοδιάλυσης στο υπουργείο υγείας της αρμενίας.

Τις συσκευές παρέλαβαν απο τον υπουργό υγείας Χρήστο Σολωμή, αντιπροσωπεία της αρμενικής κοινότητας, με επικεφαλής τον αντιπρόσωπο τους στην βουλή Πετρός Καλαϊτζιάν.

Απο την πλευρά του ο κύριος Καλαϊτζιάν ευχαρίστησε τον κυπριακό λαό και την κυβέρνηση για την βοήθεια που παρέχει στον αρμενικό λαό.


Στο σφυρί θα βγεί ελεφαντόδοντο στην Ναμίμπια ύστερα από δέκα χρόνια.

Το Αφρικανικό κράτος, θα θέσει σε δημοπρασία πρός Ιάπωνες αγοραστές, 13.8 τόννους ελεφαντόδοντου πού βρισκόταν αποθηκευμένο γιά πολλά χρόνια.

Η δημοπρασία ενδέχεται να αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια δολλάρια που θα διατεθούν γιά την προστασία των ελεφάντων.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αραιές ψηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις ασθενείς ως μέτριοι 3 ως 4 μποφόρ στην αρχή και ασθενείς 2 ως 3 μποφόρ αργότερα.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 7 στα παράλια και στον 1 βαθμό στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακή σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 15 March 1999 - 16:27:12 UTC