Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-03-11

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ποινική δίωξη εναντίον δεκαοκτώ ατόμων, άσκησαν οι τρεις εισαγγελείς πρωτοδικών στην Αθήνα, για την υπόθεση της παράνομης εισόδου, και αποχώρησης από την Ελλάδα, του Απτουλάχ Οτσαλάν.

Πρόκειται για τους Αντώνη Ναξάκη, την συγγραφέα Δαμιανάκου και την κόρη της Ελένη Βασιλοπούλου, καθώς και τον βουλευτή Κώστα Μπαντουβά.

Διώκονται επίσης άλλα 14 πρόσωπα που άμεσα ή έμμεσα φέρονται να είχαν εμπλακεί στη μεταφορά και φιλοξενία του Οτσαλάν στην Ελλάδα.

Αντίγραφο της δικογραφίας και του πορίσματος θα διαβιβασθεί στη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Κώστα Μπαντουβά.


Αποκυήματα φαντασίας, αποτελούν τα περί έντασης στο Αιγαίο κατά τις τελευταίες ημέρες, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ


Απαντούν δυναμικά οι κούρδοι στην σύλληψη του ηγέτη τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιδεινώθηκε η υγεία του Απτουλάχ Οτσαλάν, γενονός που ευαισθητοποίησε την Ιταλία.

Μας ενημερώνει ο Κωνσταντίνος Τσιντάς.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Το Εθνικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να μην προσφύγει η Κυπριακή Δημοκρατία για συζήτηση του κυπριακού στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ανέφερε ταυτόχρονα ότι μέσα στον Απρίλιο θα συνέλθει και πάλι το Εθνικό Συμβούλιο για συζήτηση θεμάτων στρατηγικής και τακτικής που θα οδηγήσει σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Το μόνο κόμμα που διαφώνησε ήταν η ΕΔΕΚ και σύμφωνα με τον Πρόεδρο της, όσο δεν πάμε στη Γενική Συνέλευση, το κυπριακό θα θεωρείται μια διακοινοτική διαφορά.

Ο κύριος Λυσσαρίδης εξέφρασε ακόμα φόβους ότι θα βρεθούν προσχήματα για να μην προσφύγουμε ούτε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Γενική Συνέλευση.

Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί υιοθέτησαν τις απόψεις που εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι οι συνθήκες αυτή την περίοδο δεν είναι ευνοικές για προσφυγή στη Γενική Συνέλευση.


Χωρίς να αποκομίσει κάτι συγκεκριμένο από τις επαφές του στη Κύπρο αναχώρησε το απόγευμα ο ειδικός συντονιστής για το κυπριακό Τόμας Μίλλερ.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας η βάση για λύση του κυπριακού είναι τα ψηφίσματα του Συμβιουλιου Ασφαλείας.

Το πρωί ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Ραούφ Ντενκτάς εξέφρασε την ελπίδα οτι θα ληθεί το κυπριακό.

Ο αμερικανός διπλωμάτης, επανέλαβε οτι, η πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζεται, ενώ σημείωσε πως μία συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς θα ήταν χρήσιμη αφού πρώτα δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα.


Καμία διαφοροποίηση όσον αφορά το αδιέξοδο στο Κυπριακό δεν διαπίστωσε κατά τις εδώ επαφές του, ο εκπρόσωπος της Γερμανικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ντέτλεβ Ράντσαου, ο οποίος αναχωρεί το απόγευμα για τη χώρα του.

Το πρωί, ο Γερμανός διπλωμάτης σε δημοσιογραφική διάσκεψη εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους δεν έχει εντοπίσει, όπως είπε, κάποια ευελιξία ή ετοιμότητα, ώστε οι δύο πλευρές να μπορούν να εισέλθουν σε μία νέα φάση διαπραγματεύσεων.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης, είπε ο Εκπρόσωπος της Γερμανικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξέφρασε ετοιμότητα για διαπραγμάτευση, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Από την άλλη, όμως, ο Ραούφ Ντενκτάς, επιμένει πρώτα, στο θέμα της αναγνώρισης της οντότητας του ψευδοκράτους, για να εισέλθει αργότερα, όπως υποστηρίζει, σε μία νέα διαδικασία συνομιλιών.


Για να επιτευχθεί συμφωνία στην Κύπρο, απαιτείται αποδοχή της οντότητας δυο κρατών, επανέλαβε ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς.

Ο Ντενκτάς χαρακτήρισε ακόμη βυζαντινό τέχνασμα την αίτηση της Κύπρου για ένταξη στην Ε.Ε.

Παράλληλα ο κατοχικός ηγέτης επανέφερε και το θεμα του επικοισμού της Αμμοχώστου, σημειώνοντας αυτή τη φορά ότι είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθούν κάποια κτίρια της κλειστής πόλης του Βαρωσίου για κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς σκόπους όπως υποστήριξε.

Είναι δικαίωμα μας είπε χαρακτηριστικά να χρησιμοποιήσουμε μερικά κτίρια στο Βαρώσι.


Ο Βουλευτής Χρίστος Πουργουρίδης επιμένει στις κατηγορίες εναντίον του Υπουργού Εσωτερικων Ντίνου Μιχαηλίδη.

Πρόκειται για την πρώτη του αντίδραση μετά την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία διαπιστώνεται ότι η έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως δεν περιέχει ότιδήποτε μεμπτό εναντίον του Ντίνου Μιχαηλίδη, για το θέμα της αλλαγής πολεοδομικών ζωνών και της αγοράς οικοπέδων στην περιοχή Καλόγηροι.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥΡΓΟΥΡΙΔΗ

Της απόφασης πάντως του Υπουργικού Συμβουλίου υπεραμύνθηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο οποίος από τη μία απέφυγε να απαντήσει ευθέως στον βουλευτή του κόμματος του ενώ από την άλλη είπε πως η τελική απόφαση είναι αρκούντως δικαιολογημένη.


Δυο εκρήξεις βομβών σημειώθηκαν χθες βράδυ στην Λεμεσό.

Η πρώτη σημειώθηκε γύρω στις δέκα, κάτω απο αυτοκίνητο που βρισκόταν εξω απο το γραφείο πώλησης αυτοκινήτων Μαυρομμάτης Μότορς.

Αμέσως μετά την έκρηξη εθεάθει αυτοκίνητο, να εγκαταλείπει τη σκηνή με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Από την έκρηξη, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητο και μικρότερες σε παρακείμενα οχήματα, ενώ έσπασαν υαλοπίνακες της Κυπριακής λέσχης, που βρίσκεται πάνω από το γραφείο.

Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στο Τραχώνι, λίγο πριν τις έντεκα.

Παρα τις έρευνες της Αστυνομίας, δεν έχει εντοπισθεί το σημείο της έκρηξης.


Πολύ ικανοποιητικά μπορούν να χαρακτηρισθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος της Λαϊκής Τράπεζας κατά το 1998.

Τα κέρδη από εργασίες, σημείωσαν αύξηση της τάξης του δεκαεννέα-κόμμα- επτά- τοις-εκατό και έφθασαν τα πενηντατρία-κόμμα-δύο εκατομμύρια λίρες.

Το δε κέρδος ανά μετοχή, έφθασε τα τριάντα-τέσσερα κόμμα πέντε σεντ σε σχέση με τριάντα κόμμα τρια σεντ το 1997.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συγκροτήματος, αποφάσισε τη διανομή μερίσματος δώδεκα τοις εκατό, πέραν του προμερίσματος, ύψους οκτώ τοις εκατό το οποίο ήδη πληρώθηκε.


Ως το μεγαλύτερο επίτευγμα του αιώνα στην Κύπρο, χαρακτήρισε το Συνεργατικό κίνημα, ο Νίκος Ρολάνδης.

Ο Υπουργός εμπορίου Βιομηχανίας και τουρισμού, ο οποίος προσφώνησε την ετήσια γενική συνέλευση της Παγκύπριας Συνεργατικής Συνομοσπονδίας, τόνισε την άναγκη εναρμόνισης και του τομέα αυτού με το Ευρωπαικό κεκτημένο.

Προειδοποίησε ακόμη ότι η πορεία αυτή θα έχει δυσκολίες και θα προκαλέσει κλυδωνισμούς, αλλά ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι, η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό του συνεργατικού κινήματος.


Τον κώδωνα του κινδύνου για την τουριστική βιομηχανία, έκρουσε εκ'νέου ο αρμόδιος Υουργός Νίκος Ρολάνδης με αφορμή την διαφορά στα ξενοδοχεία της εταιρίας ΛΟΡΔΟΥ.

Ο κύριος Ρολάνδης επεσήμανε ότι εν όψει της αναμονής μεγάλου τουριστικού ρεύματος, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να βρούν την χρυσή τομή.

Ο αρμόδιος για τον Τουρισμό Υπουργός, είπε ακόμη ότι θα υπάρξει ενεργότερη παρέμβαση του για την επίλυση της διαφοράς, στο πλαίσιο που επιτρέπουν οι θεσμοί.


Αδιέξοδο και αβεβαιότητα, επικρατεί στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου, μετά την αποτυχία του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Οκτώ ωρες διαπραγματεύσεων δεν ήταν ικανές να πείσουν τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, να δεχθεί την ειρηνευτική συμφωνία πού σχεδιάστηκε στο Ραμπουγιέ.

Ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος εμμένει στην άρνηση του γιά παρουσία Νατοϊκών στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο.

Εξάλλου, με τον Χόλμπρουκ συναντήθηκε και ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 7 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 11 March 1999 - 16:27:10 UTC