Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-03-09

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Καλησπέρα κυρίες και κύριοι.

Το κρανίο, ένα ρολόι και κομμάτια από ρούχα και κουβέρτα, βρήκε το πρωί η αστυνομία, η οποία συνεχίζει τις έρευνες στο πηγάδι, κοντά στο χωριό Φασούλα, όπου χθες βρέθηκαν ανθρώπινα οστά.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα οστά φαίνεται να ανήκουν σε άντρα.

Να συνδεθούμε με τη Λεμεσό και τον Πάμπο Μιτίδη, για να μας ενημερώσει για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Πάμπο.......

Σήμερα βρέθηκαν και νέα όπλα και εκρηκτικά, τι ακριβώς βρέθηκε.


Για οκτώ ημέρες, προφυλακίσθηκε ώς ύποπτος για την έκρηξη βόμβας, στην είσοδο της οικίας του πρώην θυροφύλακα Παύλου Δημητρίου στον Στρόβολο, ο Χαράλαμπος Αγαθοκλέους, άλλως Λεμής από το Τραχώνι Λεμεσού.

Κατά την προσαγωγή του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ο Λοχίας Παρασκευάς Αναστασιάδης, ανέφερε ότι το θύμα, κατονόμασε τον Λεμή, ώς τον άνθρωπο που τον απείλησε πρίν από περίπου ένα χρόνο στην Πάφο.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Δημητρίου ανέκοψε εν ώρα καθήκοντος στην Υπηρεσία Θήρας, αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο Λεμής μαζί με άλλα δύο άτομα.

Σύμφωνα με την σχετική υπόθεση, που εκκρεμεί στο Επαρχιακό Δικαστηρίο Πάφου για εκδίκαση, ο σημερινός ύποπτος επιτέθηκε και κτύπησε τον Δημητρίου.

Η υπεράσπιση μάλιστα, ζήτησε από το δικαστήριο, να της δοθεί η ευκαιρία, να παρουσιάσει μαρτυρία που να ενισχύει το άλλοθι του υπόπτου.

Αίτημα όμως που απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Η αστυνομία πάντως, συνεχίζει τις έρευνες της και σύντομα αναμένονται, τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων στα ρούχα του Λεμή, που παραλήφθηκαν από το σπίτι του Λουκά Φανιέρου, στην Λάρνακα όπου διαμένει.


Για κλοπές, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα κατηγορείται 43χρονος Κύπριος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στην Αθήνα, ύστερα από αίτημα της Ιντερπόλ.

Πρόκειται για τον Λοϊζο ή Λούη Κωνσταντίνου, του Ανδρέα, απο το Καϊμακλί Λευκωσίας.

Σε βάρος του Κωνσταντίνου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης απο τις Κυπριακές αρχές, προκειμένου να παραπεμφθεί στην κυπριακή δικαιοσύνη για να δικαστεί.

Ο Κωνσταντίνου κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής και ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Κύπρο.


Πενθήμερο διάταγμα κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον του Αναστάση Ανδρέα Αντωνίου, είκοσι-τεσσάρων χρόνων από τη Λεμεσό.

Ο Αντωνίου θεωρείται από την Αστυνομία, ως ο παραλήπτης των πέντε κιλών χασίς, που έφερε μαζί της από την Αθήνα, η νεαρή Παρασκευή Γκούμα.

Η Αστυνομία αποκάλυψε ότι το κίνητρο της εισαγωγής και διάθεσης ναρκωτικών από τον Αντωνίου ήταν οι διακοπές το καλοκαίρι στην Ιταλία.


Ο απεσταλμένος της Γερμανικής Προεδρίας, δεν έθεσε σε καμία από τις επαφές του στην Κύπρο, θέμα λύσης συνομοσπονδίας δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Γερμανός απεσταλμένος, διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα, από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο εκπρόσωπος, είπε εξάλου ότι από τις επαφές Ραντσάου, αποκομίζεται η εντύπωση, ότι παρ'όλα τα προβλήματα που δυνατό να προκύψουν, η ενταξιακή πορεία της Κυπρου κινείται τώρα, σε περισσότερο απρόσκοπτη τροχιά.


Οσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών στην Τουρκία, τόσο θα αυξάνονται οι τόνοι και οι απειλές της Αγκυρας εκτιμά ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είπε ακόμη ότι οι ελέγχοντες την Τουρκία και τα συμφέροντα που τους υπαγορεύουν, δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί το όποιο θερμό επεισόδιο.

Αναφορικά, με την περιοδεία του Ειδικού Συντονιστή στο αμερικανικό Υπουργείου Εξωτερικών, Τόμας Μίλερ, ο κύριος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι δεν είναι άσχετη με τις προσπάθειες αποτροπής ή τουλάχιστον υποβάθμισης των κινδύνων, ενός θερμού επεισοδίου.


Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και η δημιουργία μικτής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας Κύπρου - Αρμενίας, συζήτησαν, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Βαρτάν Οσκανιάν.

Οπως δήλωσε ο κύριος Αναστασιάδης ύστερα από την συνάντηση, η Κύπρος μπορεί να βοηθήσει την Αρμενία στην προσπάθεια της, να καταστεί πλήρες μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας, είπε ότι τόσο η Κύπρος όσο και η χώρα του, αντιμετωπίζουν προβλήματα με την Τουρκία και αναφέρθηκε στο θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.


Το πότε λήγει το χρονικό πλαίσιο που έθεσε ο Πρόεδρος Κληρίδης, για παγοποίηση της αγοράς των οπλικών συστημάτων, στην επιστολή του προς τον Κόφι Ανάν, θα το κρίνει ο ίδιος.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος πρόσθεσε, ότι προς το παρόν, δεν επηρεάζεται η αμυντική θωράκιση της Κύπρου.


Θέμα ευρύτατου ανασχηματισμού της κυβέρνησης για βελτίωση της γενικότερης εικόνας της, έθεσε ο πρόεδρος της Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης Αλέξης Γαλανός.

Υπεραμύνθηκε της θέσης του κόμματός του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, έστω και αν, όπως υποστήριξε ο κύριος Γαλανός, το ΑΚΕΛ αντιτίθεται σε μια τέτοια εξέλιξη.

Ο προέδρος του ΚΕΑ, μιλούσε μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία, συζήτησαν θέματα που εκκρεμούν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, τα οποία περιλαμβάνονται και στον πολιτικό διάλογο.


Κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης, προς τον Κουρδικό λαό και τον ηγέτη του Αμπτουλάχ Οτσαλάν, διοργανώνουν την προσεχή Πέμπτη, οι οργανώσεις Νεολαίας και Φοιτητών της Κύπρου.

Με σύνθημα, "Λευτεριά στο Κουρδιστάν και στον Αμπτουλάχ Οτσαλάν", οι νέοι της Κύπρου, καλούνται να δώσουν μαζικά το παρόν τους σε πορεία, με αφετερία την Αμερικανική πρεσβεία και η οποία θα κατάληξει στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου και θα δοθεί συναυλία αλληλεγγύης, προς τον Κουρδικό λαό.


Διάσταση απόψεων σχετικά με την ύπαρξη ή όχι προβληματικών εκπαιδευτικών στα σχολεία, επικράτησε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπης Παιδείας της Βουλής, η οποία συνήλθε για να μελετήσει το θέμα.

Η συνεδρία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο αμέσως μετά το τέλος της, έγιναν δηλώσεις.

Ο Ηλίας Δημητρίου Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων, εξέφρασε μεγάλη ανησυχία, για τα όσα κατατέθηκαν στην συνεδρία και αποκάλυψε ότι, αυτή την στιγμή, υπάρχουν στα σχολεία περίπου 172 προβληματικοί καθηγητές.


Την ικανοποίηση του, για τις εργασίες ανέγερσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου της Λευκωσίας και την τήρηση των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό, υπό την εποπτεία του, ο Πρόεδρος Κληρίδης, ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης του έργου και ιδιαίτερα για το κέντρο παραπληγικών, καθώς και για τον τρόπο εκτέλεσης των δύο δωρεών, των κυρίων Σιακόλα και Παρασκευαϊδη.


Ενώ η βία κλιμακώνεται στο Κοσσυφοπέδιο, οι Αλβανοί αντάρτες, έπειτα από διεθνείς πιέσεις, αποδέχθηκαν την συμφωνία ειρήνευσης, το προσχέδιο της οποίας ετοιμάστηκε στις πρόσφατες συνομιλίες του Ραμπουγιέ.

Τώρα, η προσοχή όλων στρέφεται πρός την Σερβική πλευρά, η οποία αντιτίθεται στην παρουσία Νατοικών ειρηνευτικών στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο, πού αποτελεί μέρος της συμφωνίας.


Την απόλυση του πρωθυπουργού Γεβγκένι Πριμακόφ, μελετά ο Μπορίς Γέλτσιν, αναφέρουν πολιτικοί κύκλοι στη Μόσχα.

Ο ρώσος ηγέτης έχει ενοχληθεί από την άνοδο του Πριμακόφ στην κορυφή της Ρωσικής πολιτικής ιεραρχίας και την αυξημένη δημοτικότητα του.

Οι συνεχείς ασθένειες έχουν μειώσει αισθητά την επιρροή του 68χρονου Γέλτσιν.


Εννέα μέτρα άγαλμα πρός τιμήν της κούκλας Μπάρμπι, κατασκεύασαν οι Αυστραλοί.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στη Μελβούρνη και σηματοδοτούν την έναρξη των εορτασμών γιά τα σαραντάχρονα της διάσημης κούκλας.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ και τοπικά 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς, Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε, οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ, με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 9 March 1999 - 18:47:30 UTC