Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-03-07

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Νέα παγκόσμια επιτυχία της Ελλάδας στον κλασικό αθλητισμό.

Η Κατερίνα Θάνου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξήχθη στο Μαεμπάσι της Ιαπωνίας, επικρατώντας στα εξήντα μέτρα με έξι δευτερόλεπτα ενενήντα έξι εκατοστά, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ενα θερμό επεισόδιο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, θα είναι οπωσδήποτε μεγάλο και θα έχει ως αποτέλεσμα, μία σκληρή αντιπαράθεση και ίσως την πρόκληση σύρραξης, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα επισημαίνει ότι, επιθυμία της χώρας του, είναι η ειρήνη στις σχέσεις της με την Τουρκία.

Αναφερόμενος, στην πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σημειώνει ότι η Ελλάδα, έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στη μετάδοση τεχνογνωσίας και με πολιτικές πρωτοβουλίες, να βοηθήσει στην ομαλή ένταξη της Κύπρου.

Είπε τέλος, ότι αναμένεται σύντομα να επισκεφθεί την Κύπρο, για να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας, που θα αφορά την εναρμόνισή της με το κοινοτικό κεκτημένο.


Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο απευθείας διαπραγματεύσεων το καλοκαίρι, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης τονίζοντας ωστόσο, ότι αυτό εξαρτάται και από τις προθέσεις της άλλης πλευράς.

Ο κύριος Κασουλίδης, ο οποίος μιλούσε ύστερα από το μνημόσυνο του Πολύκαρπου Γιωρκάτζιη, ανέφερε ότι ο διεθνής παράγοντας, ανέλαβε διεργασίες και θα πρέπει να αναμένουμε τις εξελίξεις τους.

Εξάλλου αναφερόμενος στο θέμα που προέκειψε με την σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Αμπτουλάχ Οτσαλάν, διευκρίνησε ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στις σχέσεις Αθήνας Λευκωσίας.

Ζημιά διευκρίνησε ο Υπουργός Εξωτερικών γίνεται, εάν αμφισβητείται η αποφασιστικότητα της Ελλάδας να σταθεί στο πλευρό της Κύπρου.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου, μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας.


Η τουρκία ήγειρε και επίσημα στην ευρωπαϊκή ένωση θέμα συνεργασία της Κύπρου με την τρομοκρατία, με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν.

Στη δήλωση αυτή προέβει ο Ντέτλεβ Ραντσάου φθάνοντας το απόγευμα την Κύπρο.

Μας ενημερώνει ο Βαγγέλης Ευαγγελίδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σκληρούς τόνους χρησιμοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, απέναντι στην κλιμακούμενη επιθετικότητα της Αγκυρας, εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή το θέμα Οτσαλάν.

Μιλώντας, αργά χθές το βράδυ σε εκδήλωση αποστράτων της ΕΛΔΥΚ, κάλεσε τους Τούρκους ηγέτες, να μην παίζουν με τη φωτιά, όταν πέραν των φραστικών κλιμακώσεων, προχωρούν και σε προκλήσεις, οι οποίες, δεν απέχουν του κινδύνου επεισοδίων.

Προειδοποίησε μάλιστα, πως οι ίδιοι, θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για ότι συμβεί.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Προθεσμία μέχρι αύριο Δευτέρα, έθεσε στην Τουρκία, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για να δώσει απαντήσεις, αναφορικά με τις συνθήκες μεταφοράς και κράτησης του Αμπτουλάχ Οτσαλάν, στις φυλακές της νησίδας Ιμραλί, στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Σύσσωμο το Συμβούλιο της Ευρώπης, εντείνει τις πρωτοβουλίες του στην κατεύθυνση της Αγκυρας, πιέζοντας, για την εξασφάλιση μίας δίκαιης και έντιμης δίκης για τον Οτσαλάν.

Η δίκη πάντως του Κούρδου ηγέτη, έχει καθοριστεί, για τις 24 Μαρτίου, σε Τουρκικό πολιτικό δικαστήριο, στη παρουσία δύο στρατιωτικών δικαστών.

Την ερχόμενη εβδομάδα εξάλλου, οι αντιπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα συνεχίσουν τη συνεδρίασή τους στο Στρασβούργο, όπου κύριο θέμα συζήτησης θα αποτελέσουν οι εξελίξεις στην υπόθεση Οτσαλάν.


Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι εργασίες του καταστατικού συνεδρίου του Δημοκρατικου Συναγερμού.

Στη σημερινή ημέρα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, τροποποιήσεις στο κατραστατικό για τις επαρχιακές γραμματείες και τα επαρχιακά συμβουλίου.

Παραλληλα, ψηφίστηκε όπως οι υπουργοί της κυβέρνησης που συμμετέχουν στις συνεδρίες του Πολιτικού Γραφείου, να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μεγάλη πλειοψηφία των τροποποιήσεων έγκριθηκαν ομόφωνα, μέσα σε πνεύμα συναίνεσης.


Υπάρχουν δεσμοφύλακες στις κεντρικές φυλακές, που δεν εκτελούν το καθήκον τους και εξυπηρετούν τα συμφέροντα φυλακισμένων και εγκληματιών, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, με αφορμή τη χθεσινή σύλληψη δεσμοφύλακα, που φέρεται να πήρε λεφτά από τον ισοβίτη Αλ Καπόνε.

Ο Νίκος Κόσης, είπε ότι οι δεσμοφύλακες αυτοί, είναι μετρημένοι στα πέντε δάκτυλα και όσοι αποδειχθεί πως έχουν ευθύνες, θα το πληρώσουν.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν, χθες το βράδυ, μετά το τέλος του αγώνα, Ανόρθωσης-Αποέλ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τόνισε πως από μόνη της η αστυνομία, δεν μπορεί να επιβάλει την τάξη, εφόσον δεν συνεργάζονται τα σωματεία.


Κρατούμενος, ο οποίος συνελήφθει χθες σε σχέση με υπόθεση κατοχής και εμπορίας πέντε κιλών χασίς, καταγγέλνει μέσω του δικηγόρου του, ότι κακοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών Λάρνακας.

Πρόκειται για τον νεαρό φοιτητή Δημήτρη Δημητρίου, 22 ετών, από τη Λεμεσό.

Ο νεαρός, ισχυρίζεται ότι τον είχαν με δεμένα τα μάτια και τον κακοποιούσαν, απειλώντας μάλιστα να τον βιάσουν.

Ο πατέρας του νεαρού φοιτητή προειδοποιεί ότι είναι αποφασισμένος, να θυσιάσει και την τελευταία ρανίδα του αίματος του για να προστατεύσει το παιδί του.


Εγινε το πρωί η ενθρόνιση του νέου ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μαχαιρά, Αρχιμανδρίτη Αρσενίου, μετά από αρχιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο παρέστησαν οι Μητροπολίτες Κιτίου Χρυσόστομος και Λεμεσού Αθανάσιος.

Ο νέος Ηγούμενος, είναι τριάντα ενός ετών και γεννήθηκε στη Λάρνακα.

Μετά τις σπουδές του, στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ακολούθησε το μοναστικό δρόμο, στο Αγιο Ορος.

Το 1992, επέστρεψε στην Κύπρο και εγκαταστάθηκε στη μονή των Ιερέων και στη συνέχεια στην Ιερά Μονή Μαχαιρά, της οποίας αναλαμβάνει από σήμερα τη διαποίμανση.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ-ΔΗΛΩΣΗ"


Θανατηφόρο δυστύχημα με θύματα ζεύγος ηλικιωμένων, σημειώθηκε στις επτά το πρωί, στο δρόμο Τσερίου - Αναλυώντα.

Νεκροί είναι, ο Ανδρέας Μεσαρίτης και η σύζυγός του Μιριάνθη, και οι δύο 81 ετών, κάτοικοι Στροβόλου.

Οι δύο ηλικιωμένοι, βρήκαν ακαριαίο θάνατο όταν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Χρίστος Πελεκανίδης, κάτοικος Πυργών.


Η Κυπρία γυναίκα, θα παραμείνει στις επάλξεις του αγώνα του Κυπριακού λαού, μέχρις ότου απελευθερωθεί και το τελευταίο κατεχόμενο χωριό του νησιού.

Το μήνυμα αυτό, έδωσαν σήμερα γυναίκες απο ολόκληρη την Κύπρο, που βρέθηκαν κοντά στις ηρωικές μάνες των αγνοουμένων, στο οδόφραγμα του Λήδρα Παλας, με αφορμή, την αυριανή επέτειο για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Η διαφωτιστική εκστρατεία ήταν αφιερωμένη αυτό το Σαββατοκυρίακο, στις αγωνίστριες γυναίκες της Κύπρου και ιδιαίτερα, στις ηρωίδες γυναίκες του Οδοφράγματος.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΚ Αρης Χατζηπαναγιώτου, τόνισε πως η παρουσία γυναικών στο οδόφραγμα απο ολόκληρη την Κύπρο, αποδεικνύει την αγάπη για την πατρίδα και τον πόθο για απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας.


Στην Ινδία και σε διάστημα λιγότερο των εικοσιτεσσάρων ωρών, άλλη μία αεροπορική σύγκρουση, σε κατοικημένη περιοχή αυτή τη φορά, προκαλεί το θάνατο, εικοσιτριών ατόμων.

Ενα Ρωσικής κατασκευής, μεταγωγικό αεροσκάφος των Ινδικών αερογραμμών συνετρίβη, κοντά στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, κατά την προσπάθειά του να προσγειωθεί.

Ξαφνικά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής, κτύπησε σε ψηλό ανεγειρόμενο τοίχο και στη συνέχεια, σε τσιμεντένιο ντεπόζιτο νερού, κοντά σε καλύβες και μικρά σπίτια, τα οποία αμέσως μετά πήραν φωτιά και καταστράφηκαν ολοσχερώς.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές ψηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειονατολικοί 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, στους 7 στα δυτικά παράλια και στους 5 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα επεισόδιο της σειράς Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΣΟΥΖΑΝ και την περιπετειώδη σειρά PENSACOLA

Στις 6.30 θα μεταδοθεί ένα νέο επεισόδιο της κωμικής σειράς Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΧΟΛΗ.

Ακολουθεί στις 7.15 το όγδοο επεισόδιο της σειράς του ΛΟΓΟΥ ΑΝΗΣΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 7 March 1999 - 16:27:10 UTC