Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-01-24

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Παρολίγον αεροπορική τραγωδία στην Πάφο όταν κατά την προσγείωση αεροσκάφους των αερογραμμών της Ζιμπάπουε, έσκασαν τέσσερα ελαστικά του αεροσκάφους.

Ο πιλόττος κατόρθωσε να προσγειώσει κανονικά το αεροσκάφος το οποίο προερχόταν από την Φραγκφούρτη και είχε προορισμό την Χαράρε της Ζιμπάπουε.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 114 επιβάτες ενώ άλλα 21 άτομα αποτελούσαν το πληρώμα.

Το αεροσκάφος επρόκειτο να παραλάβει άλλους 52 επιβάτες από την Πάφο.


Ερευνες διεξάγει η αστυνομία, σχετικά με την ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα, στο χωριό Γεράσα της Επαρχίας Λεμεσού.

Η βόμβα εξερράγει στις 4 και τριάντα το πρωί.

Είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της οικίας του Ευάνθη Ιωάννου, 31 ετών και από την έκρηξη συγκλονίστηκε όλο το χωριό.


Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στο αυτοκίνητο του Νικολάου Σαρπέϊ 37 χρονών από την Ουκρανία, τα μεσάνυκτα.

Το αυτοκίνητο μάρκας Λάτα Σαμάρα ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του στην οδό Μιχάλη Καραολή στην Πάφο.

Η αστυνομία βρήκε στο χώρο του εμπρησμού δοχείο το οποίο περιείχε βενζίνη.


Ραντεβού με τον θάνατο στο βυθό της θάλασσας στη Λάρνακα, είχε το πρωί ο 37χρονος Βρετανός στρατιώτης, Τζων Ραν.

Εξέπνευσε ενώ εξερευνούσε μαζί με άλλα δέκα άτομα, το ναυάγιο του σκάφους Ζηνοβία.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Αναχωρεί σε λίγο από την Κύπρο, άπρακτος, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, αφού δεν μπόρεσε να συναντήσει ούτε τον Πρόεδρο Κληρίδη ούτε και τον κατοχικό ηγέτη.

Ο Βρετανός διπλωμάτης, ήρθε στην Κύπρο, με την ευκαιρία της καθιερωμένης συνάντησης των πρεσβευτών της Βρετανίας, στη Λευκωσία, την Αθήνα και την Αγκυρα, η οποία γίνεται σε τακτά διαστήματα.

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι δεν τίθεται από Κυπριακής πλευράς, θέμα απομάκρυνσης του Σερ Ντεϊβιντ Χάνεϊ από τα καθήκοντά του, ως απεσταλμένου για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην προσωποποιούμε ορισμένες ενέργειες, γιατί, όπως εξηγεί, εξωθούμε με τον τρόπο αυτό, τις ξένες κυβερνήσεις να καλύπτουν τέτοιες ενέργειες.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης, επεσήμανε πως με την έντονη αντίδραση και την επιστολή του Προέδρου Κληρίδη, πλέον έχουν σταλεί τα μηνύματα, γι'αυτό και δεν χρειάζεται οποιοδήποτε περαιτέρω διάβημα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Οι δηλώσεις του Χάνεϊ, προκάλεσαν δυσπιστία και πλέον τίθεται θέμα αξιοπιστίας, για το πρόσωπό του, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, σημείωσε πως την όποια πρωτοβουλία προς την απομάκρυνση από τα καθήκοντά του, θα πρέπει να αναλάβει η Βρετανική κυβέρνηση.

Παράλληλα, ανέφερε πως θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, ποιές πράγματι είναι οι θέσεις των Βρετανών στο κυπριακό.


Κανένα κόμμα που συμμετέχει στις διεργασίες για τη Σοσιαλδημοκρατία, δεν έχει διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο λύσης του κυπριακού δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ενωμένων Δημοκρατών Κώστας Θεμιστοκλέους, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Μάρκου Κυπριανού.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι δεν υπάρχουν κόμματα μειοψηφίας ή πλειοψηφίας, σημειώνοντας ότι το κυπριακό πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί βάση των συμφωνιών που ο ίδιος ο Σπύρος Κυπριανού υπέγραψε, βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Κώστας Θεμιστοκλέους, κάλεσε το ΔΗΚΟ σε διάλογο, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα, ώστε να βρεθεί η κοινή συνισταμένη και να δημιουργηθεί το νέο σχήμα.


Ο υπουργός γεωργίας Κώστας Θεμιστοκλέους υπεραμύνεται της επιλογής, για ανέγερση εργοστασίου αφαλάτωσης στον Αγιο Θεόδωρο της Λάρνακας.

Ο υπουργός γεωργίας μιλούσε μετά το πέρας του αγιασμού για την εβδομάδα του δέντρου που έγινε στο ΣΤ δημοτικό σχολείο Λακατάμιας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Τελέστηκε το πρωί, στην παρουσία του Προεδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, στην εκκλησία Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, το ετήσιο μνημόσυνο του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, με την συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατό του.

Από την εκκλησία, πραγματοποιήθηκε πορεία προς τον τάφο του Διγενή, όπου τελέστηκε τρισάγιο.

Ομιλητής ήταν ο Υπουργός Υγείας Χρήστος Σολωμής, ο οποίος τόνισε την υποστήριξη της Ελλάδος και των όπου γης Ελλήνων, στον αγώνα της Κύπρου.

Τόνισε επίσης, την καλή θέληση που έχει επιδείξει η Ελληνοκυπριακή πλευρά, για επίλυση του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι τώρα εναπόκειται στην άλλη πλευρά, να δείξει θέληση για πρόοδο.


Μαθητές και πρόσκοποι ενίσχυσαν την διαφωτιστική εκστρατεία στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, που διοργανώνουν κάθε Σαββατοκυρίακο, στελέχη του ΠΑΚ, συγγενείς αγνοουμένων και μέλη προσφυγικών σωματείων.

Σε δηλώσεις τους, οι μαθητές του Γυμνασίου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Τρίτου στο Πλατύ Αγλαντζιάς, εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους, για την συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας πατρίδας και επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους, να αγωνιστούν μέχρι την τελική δικαίωση.

Σε μία επίσης, συμβολική ενέργεια θύμησης για την κατοχή και για την αποκοπή επικοινωνίας με τα κατεχόμενα, μέλη του εβδομηκοστού πρώτου Συστήματος Προσκόπων Καϊμακλίου κατασκεύασαν στο Οδόφραγμα, ημιτελή γέφυρα, από ξύλα και σχοινί.


Απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος Γεράσιμος Αρσένης, από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα και το επίπεδο της χθεσινής συζήτησης που είχε με προέδρους μαθητικών συμβουλίων, από διάφορα σχολεία της Αθήνας, όσον αφορά την εκτόνωση της κρίσης στη παιδεία.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ - ΔΗΛΩΣΗ "


Συνέρχεται στη Λωζάνη εκτάκτως, η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία και θα αποφασίσει, εάν θα διαγραφούν ή όχι, οι δεκατρείς κατηγορούμενοι, για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του Ολυμπιακού Κινήματος, αυτό της δωροληψίας.

Η ανακριτική επιτροπή, ολοκλήρωσε την έκθεσή της για τα μέλη της ΔΟΕ, που κατηγορούνται ότι εισέπραξαν συνολικά εξακόσιες χιλιάδες δολλάρια, από την Επιτροπή Υποψηφιότητας του Σολτ Λέϊκ Σίτι της Αυστραλίας, για την διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, του 2002.

Εκπρόσωπος πάντως της Ολυμπιακής Επιτροπής των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε πως ένα νέο σύστημα επιλογής είναι πιθανόν να καθιερωθεί άμεσα ακόμη και για την πόλη που θα διοργανώσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006, η επιλογή της οποίας θα γίνει τον Ιούνιο στη Σεούλ.


Με ένα νέο πολιτικό ελιγμό, χωρίς όμως να αιφνιδιάσει, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, απομάκρυνε χθες βράδυ από την κυβέρνησή του, τον Υπουργό Αμυνας Ιτζχάκ Μορντεχάϊ.

Το πρώην μέλος της Ισραηλινής κυβέρνησης, ανέλαβε ήδη την ηγεσία ενός νέου κεντρώου κόμματος, το οποίο αναμένεται να κατέλθει στις εκλογές της 17ης Μαίου - με υποψήφιο τον ίδιο - για την πρωθυπουργία της χώρας, εναντίον του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ.

Η απόφαση ελήφθη μετά την απομάκρυνσή του Μορντεχάϊ, ο οποίος δεν δέχθηκε την πρόταση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κομματος Λικούντ.

Στο νέο αυτό κόμμα, συμμετέχουν επίσης ο πρώην αρχηγός του Ισραηλινού στρατού, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και ο πρώην δήμαρχος του Τελ Αβίβ.


Ευρεία σε σκορ νίκη πέτυχε το ΑΠΟΕΛ που εξακολουθεί με 37 βαθμούς να ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με την Ομόνοια.

Σε σημερινό αγώνα με τον οποιον ολοκληρώθηκε η δέκατη εκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας στο ποδόσφαιρο κέρδισε τον Ολυμπιακό με 5- 0.


Και να ολοκηρώσουμε το δελτίο μας, με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις ασθενείς 2-3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στις ψηλότερες οριενές περιοχές όπου θα σχηματισθεί παγετός.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα επεισόδιο του MR BEAN και την περιπετειώδη σειρά PENSACOLA

Στις έξι και τριάντα, θα μεταδοθεί ένα επεισοδίο της κωμικής σειράς Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΧΟΛΗ.

Ακολουθεί στις επτά και δέκα, το τέταρτο επεισόδιο της σειράς του ΛΟΓΟΥ, ΑΝΗΣΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 24 January 1999 - 15:28:43 UTC