Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-12-12

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης συναντάται αυτή τη στιγμή με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ενωμένης ευρώπης στη Βιέννη.

Στην τηλεφωνική μας γραμμή βρίσκεται ο απεσταλμένος του ΛΟΓΟΥ Μιχάλης Παυλίδης για να μας ενημερώσει για τη συνάντηση.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η βουλετής Κατερίνα Παντελίδου Πασχαλίδου ανακοίνωσε την προσχώρηση της στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Σχετική δήλωση της κυρίας Παντελίδου ανέγνωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, στο έκτακτο διήμερο προγραμματικό συνέδριο που πραγματοποιεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Στην δήλωση της η κυρία Παντελίδου αναφέρει οτι η απόφαση της αποτελεί πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τον τόπο και προσθέτει οτι ο ΔΗΣΥ εκφράζει σήμερα όλο τον Φιλελεύθερο κεντρώο χώρο.

Ο κύριος Αναστασιάδης ανακοίνωσε επίσης την προσχώρηση στο κόμμα του πρωην κυβερνητικού εκπροσώπου και συμβούλου τύπου της Κυπριακής πρεσβείας στην Αθήνα Πέτρου Βοσκαρίδη.

Στην σημερινή πρώτη μέρα του συνεδρίου εγκρίθηκε η πολιτική πρόταση του κόμματος με τίτλο "Ευρωδημοκρατία, η πρόταση μας για τον εικοστό-πρώτον αιώνα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε οτι η Κύπρος διατηρεί αλώβητο το δικαιώμα να εγκαταστήσει όποτε αυτή κρίνει σκόπιμο τους Ρωσσικούς πυραύλους.


Επαναπολιτικοποίηση του Κυπριακού στο διεθνή χώρο και απεγκλωβισμό απο τους πυραύλους Ες 300 προτείνει η Κεντρική επιτροπή του ΑΚΕΛ.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Χριστόφιας, αναλύοντας τα αποτελέσματα της διήμερης συνόδου της επιτροπής, επανέλαβε την εισήγηση του κόμματος του για κοινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Τονίσε ακόμη ότι η τελική απόφαση για τους πυραύλους θα πρέπει να ληφθεί απο τις κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας.


Νεα σοβαρά επεισόδια μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών, σημειώθηκαν στην Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, λίγες μόνο ώρες πρίν την άφιξη του Αμερικανού Προέδρου Μπίλ Κλίντον, στην περιοχή.

Η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας του Ουάϊ Πλαντέησιον.

Ο Μπίλ Κλίντον θα πρέπει να σκέφτεται πάντως περισσότερο την χθεσινοβραδυνή απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσωπων, η οποία ενέκρινε τρία άρθρα για καθαίρεση του.

Τα άρθρα θα κατατεθούν για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, την ερχόμενη εβδομάδα.


Οκταήμερη κράτηση επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού στον 21χρονο Κινέζο φοιτητή Χουά Τσεγκ Μπου.

Ο Κινέζος φοιτητής συνελήφθη χθες βράδυ στη Λεμεσό σχετικά με τις αστυνομικές έρευνες για το φόνο δύο φοιτητών συμπατριωτών του στις 2 Δεκεμβρίου.

Τον Χουάν Τσεγκ Βού, εντόπισε σε υπόγειο ιδιωτικής κλινικής, ο αντισυνταγματάρχης της Εθνικής Φρουράς Πολύκαρπος Αγαθοκλέους.


Εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν έτοιμος για χρήση ανακάλυψε τα ξημερώματα η αστυνομία, στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Κυριάκος Καίμης 27 χρόνων απο το Στρόβολο.

Συγκεκριμένα, άνδρες του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών ανέκοψαν για έλεγχο το εν λόγω αυτοκίνητο, στην συμβολή των λεωφόρων Λεμεσού και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, και ύστερα απο έρευνα εντόπισαν σ'αυτό τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο Κα'ί'μης, οδηγήθηκε στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διαταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης.


Συγκινητικές στιγμές, εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διφώτισης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας, όταν όταν τουρίστες απο την Τρίπολη, προσπάθησαν να περάσουν το οδόφραγμα της ντροπής.

Προορισμός τους το κατεχόμενο μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνα στην Τρεμετουσιά, η χάρη του οποίου γιορτάζεται σήμερα.

Τη διαφωτιστική εκστρατεία ενισχύσαν σήμερα, μαθητές του Λυκείου Κύκκου Αλφα, το προσφυγικό σωματείο Αφάνεια και μέλη της φοιτητικής παράταξης Πρωτοπορία του ΑΤΙ.


Δυο νίκες φιλοξενουμένων και μια νίκη γηπεδούχου ομάδας ειχαμε στους απογευματινούς αγώνες της δωδέκατης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Η Ανόρθωση πέρασε αλώβητη απο το Δασάκι της Αχνας κερδίζοντας τον Εθνικό με 2-0 και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ συνέχισε τις επιτυχίες.

Η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε στο Τσίρειο τον Αρη με 2-1.

Επάνοδο στις νίκες ειχαμε για την Αλκή που επικράτησε στη Λάρνακα του Ευαγόρα με 3-1.

Στις εφτά αποψε θα ξεκινήσει το παιχνίδι ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνα.


Με χαρούμενα πρόσωπα, παιδικά και όχι μόνο, γέμισαν οι δρόμοι της Λευκωσίας, ενώ στην οδό Λήδρας είχαμε και χιόνια.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικςε αραιές νερώσεις.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό και τα αντολικά παράλια, γύρω στους 8 στα νότια παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές όπου και ενδέχεται να σχηματισθεί παγετός.


Παρακολουθήστε στη συνέχεια την ελληνική ταινία Ο ΚΩΤΣΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ με τους Κώστα Βουτσά, Ελένη Ερήμου και Γιάννη Βογιατζή.

Δείτε στη συνέχεια σε απευθείας μετάδοση από το Στρόβολο τον αγώνα για το Παγκύπριο πρωταθλημα καλαθόσφαιρας ανδρών Α κατηγορίας της Λαικής ασφαλιστικής μεταξυ των ομάδων Κεραυνός- Απόλλων

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 12 December 1998 - 15:27:16 UTC