Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-12-02

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ενα από τα πλέον στυγερά εγκλήματα στην Κύπρο, διερευνά η Αστυνομία.

Ενας άνδρας και μία γυναίκα, βρέθηκαν το μεσημέρι δολοφονημένοι σε χαράδρα στην περιοχή Τροοδίτισσας.

Επί τόπου πήγε ο ανταποκριτής μας Πάμπος Μιτίδης, ο οποίος θα μας δώσει σε λίγο όλες τις λεπτομέρειες.


Δύο Σύροι, που εργάζονταν στο Κυπριακό ψαροκάϊκο Χασέντ Καρίμ, συνελήφθησαν για υπόθεση πειρατείας, και προσήχθησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, ενώ το καίκι έπλεε χθες το βράδυ σε διεθνή ύδατα, οι δύο Σύροι, Χάλεντ Τουρκ 29 ετών, και Αχμέτ Σανκαρί 32 ετών, ζήτησαν από τον καπετάνιο Ευστάθιο Καρσουμά, να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί προς την Συρία.

Ο καπετάνιος αρνήθηκε, και οι δύο ύποπτοι, αφού του επιτέθηκαν, κατάφεραν να τον απομονώσουν σε καμπίνα.

Τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, προσέγγισε το ψαροκάϊκο και ζήτησε εξακρίβωση στοιχείων.

Αφού δεν υπήρξε ανταπόκριση, ρίφθησαν προειδοποιητικοί πυροβολισμοί, ενώ ο καπετάνιος κατόρθωσε να διαφύγει και αφού βγήκε στο κατάστρωμα, φώναξε στην Αστυνομία ότι υπήρχε ανταρσία.

Μετά τις συλλήψεις, το σκάφος ελλιμενίσθηκε στη Λάρνακα γύρω στις 4.10 την αυγή.


Σόκ και πάλι στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ενώπιον του οποίου προσήχθη το πρωί σαράντα-πεντάχρονος, πατέρας πέντε παιδιών, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για βιασμό της ανήλικης θυγατέρας του.

Την συγκλονιστική αυτή υπόθεση, που ήλθε στην επιφάνεια λίγες μόνο ημέρες μετά την υπόθεση βιασμού δεκατριάχρονου αγοριού από τρείς δεκα-οκτάχρονους, κατήγγειλε στην Αστυνομία, η εν διαστάσει σύζυγος του υπόπτου.

Συγκεκριμένα, εναντίον του υπόπτου, γίνονται ανακρίσεις για βιασμό της δεκατριάχρονης κόρης του, για αιμομιξία και για παρά φύση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου, κάτω των δεκατριών ετών, αδικήματα που διαπράχθησαν πριν από δύο ή τρία χρόνια.

Το Δικαστήριο, αφού άκουσε τα γεγονότα κεκλεισμένων των θυρών, διέταξε την οκταήμερη κράτηση του πατέρα προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.


Διαφορετικές είναι οι εκτιμήσεις των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, σε ότι αφορά στο θέμα των πυραύλων Ες-300.

Οι πολιτικοί αρχηγοί, προέβησαν σε δηλώσεις, αμέσως μετά από ενημέρωση που είχαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την σύσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή, στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι ουδέποτε το Εθνικό Συμβούλιο ή η Βουλή, αμφισβήτησε την αγορά των πυραύλων και επανέλαβε ότι η απόφαση και το συμβόλαιο για τους Ες-300, θα ισχύουν μέχρι τέλους.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας διατύπωσε την εκτίμηση, ότι υπάρχουν καινούργια στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, φανερά ενοχλημένος μετά την ενημέρωση από τον Πρόεδρο Κληρίδη, δήλωσε πως δεν αισθάνεται να γνωρίζει την πλήρη αλήθεια για το τί συνέβη στην σύσκεψη στην Αθήνα.

Μέχρι σήμερα, είπε χαρακτηριστικά, δεν άνοιξα το στόμα μου, γιατί δεν είναι η ώρα, ούτε για αποκάλυψη, ούτε για συγκάλυψη.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, επανέλαβε πως δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος για αλλαγή της απόφασης που έχει ληφθεί για το θέμα των πυραύλων και ότι η Ελλάδα, βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών, Μιχάλης Παπαπέτρου, δήλωσε μετά τη συνάντηση, ότι το κόμμα του εμμένει στη θέση για επανεξέταση της απόφασης για τους Ες-300.

Η επανεξέταση του θέματος, κατέληξε, πρέπει να γίνει υπό το φως των εξελίξεων αλλά και των απόψεων της ελληνικής κυβέρνησης.


Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού το γεγονός ότι το κόμμα του δεν προσκλήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, εφόσον μετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του, ο κύριος Κουτσού εξέφρασε τη θέση ότι θα έπρεπε να υπάρξει επίσημη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου εάν, όπως σημείωσε, βρισκόμαστε πράγματι σε κρίσιμη φάση.

Τέλος, ανέφερε ότι με βάση την πληροφόρηση την οποία έχει, αλλά και από τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, είναι σε θέση να διαβεβαιώσει, από την πλευρά του, ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Αθηνών- Λευκωσίας.


Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του Χίλτον, έχει συγκαλέσει το Υπουργικό Συμβούλιο, για αντικατάσταση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης, ανέφερε ότι οι ζημιές του Χίλτον, είναι της τάξης των επτακοσίων με οκτακοσίων χιλιάδων λιρών, ενώ και για φέτος, προβλέπονται παρόμοιες ζημιές.

Οσον αφορά την έκθεση του λειτουργού του Υπουργείου Εμπορίου για πιθανές ατασθαλίες, ο κύριος Ρολάνδης, είπε ότι η έκθεση αυτή, δεν μελετήθηκε σε βάθος από το Υπουργικό, διότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Χίλτον διαβίβασαν επιστολή προς τον Πρόεδρο Κληρίδη, μέσα από την οποία δίδονται κάποιες απαντήσεις.

Εξάλλου, ο κύριος Ρολάνδης, ανακοίνωσε ότι στην θέση του αποβιώσαντος Ρένου Πρέντζα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού, έχει διορισθεί ο δικηγόρος Πέτρος Φρακάλας.


Εκτός των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς γιατρούς αποφάσισε να παραμείνει η ΠΑΣΥΔΥ ύστερα από έκτακτη σύσκεψη της κεντρικής της γραμματείας.

Αιτιολογώντας αυτή την απόφαση ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου, τόνισε πως η αναγνώριση της συντεχνίας των κυβερνητικών γιατρών ΠΑΣΥΚΙ από την εξ' υπουργών επιτροπή, συγκρούεται με τους θεσμούς και τις νόμιμες διαδικασίες.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον Υπουργό Οικονομικών, ο κύριος Χατζηπέτρου τον κατήγγειλε για ασυνέπεια στις θέσεις του.


Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, έχει αυτή την ώρα ο πρώην Πρωθυπουργός και ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς Μπουλέντ Ετζεβίτ.

Ολες οι ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο Ντεμιρέλ, ενδέχεται να αναθέσει στον Μπουλέντ Ετζεβίτ, την εντολή σχηματισμού της πεντηκοστής έκτης κυβέρνησης στην χώρα.

Σύμφωνα δε με το επικρατέστερο σενάριο, ο Ετζεβίτ θα ηγηθεί μίας κυβέρνησης συνασπισμού, στην οποία θα μετέχουν το κόμμα της Μητέρας Πατρίδας του πρώην Πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ και το κόμμα του Ορθού Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ.


Ενα νέο κεφάλαιο στην μεταλλευτική ιστορία της Κύπρου, άνοιξε σήμερα.

Η Κοινοπραξία της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας και της Αυστραλιανής Οξιάνα, άρχισαν γεωφυσική έρευνα σε ακτίνα τριακοσίων τετραγωνικών μιλίων στην περιοχή Τροόδους.

Σκοπός της έρευνας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων των δύο εταιρειών, είναι ο εντοπισμός κοιτασμάτων χαλκού και άλλων πολύτιμων λίθων, που εκτιμούν ότι υπάρχουν στην περιοχή.

Η έρευνα, η οποία στην πρώτη φάση, θα κοστίσει περίπου εκατό χιλιάδες λίρες, διεξάγεται με την πλέον σύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία, με μηχανήματα που μεταφέρθηκαν ειδικά από τον Καναδά και την Ιταλία.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις, που ωστόσο δυνατόν να δώσουν λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα παράλια.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ώς βορειοανατολικοί ασθενείς, 2-3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 περίπου βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 5 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Δείτε αμέσως μετά το δεύτερο επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Η ΓΑΛΗΝΗ και στη συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και σαράντα, οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και σαράντα, θα μεταδοθεί το τελευταίο επεισόδιο της κυπριακής παραγωγής του Λόγου, Η ΠΑΡΕΑ.

Νεώτερες ειδήσεις στις οκτώ.

Καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 2 December 1998 - 16:27:47 UTC