Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-11-09

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Σύννεφο στις σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ, χαρακτήρισε ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Λευκωσία, Σεμί Τζουρ, την κράτηση δύο Ισραηλινών σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση κατασκοπείας εναντίον της Εθνικής Φρουράς.

Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο κύριος Τζουρ, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό το σύννεφο που παρουσιάστηκε το Σαββατοκυρίακο θα μας αφήσει, είπε χαρακτηριστικά, και θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις καλές μας σχέσεις.

Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός Πρόεδρος Εζερ Βάισμαν, μέσω του Γενικού Διευθυντή του γαφείου του, Αριέλ Σούμερ, απέστειλε μήνυμα φιλίας προς τον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη.

Αμέσως μετά την αναχώρηση των Ισραηλινών επισήμων, στο προεδρικό έφθανε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέκος Σιάμπος.

Ο κύριος Σιάμπος κληθείς να σχολιάσει το κατα πόσο, δια της διπλωματικής οδού, ζητήθηκε απελευθέρωση των κρατουμένων, είπε ότι κάθε χώρα ενδιαφέρεται οσάκις παρουσιάζεται περίπτωση σύλληψης υπηκόων της και δικαιολογείται να ζητήσει πληροφορίες.

Επι του ιδίου θέματος ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ο οποίος επίσης μιλούσε μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, συνέδεσε τις ενέργειες των συλληφθέντων με την Τουρκο-ισραηλινή, στρατιωτική συνεργασία.

Πεποίθηση μου, είπε ο κύριος Λυσσαρίδης, είναι πως πρόκειται για κατασκοπεία, υπέρ του Ισραήλ και κατ' επέκταση, ίσως και για την Τουρκία.


Την υπόσχεση ότι θα φέρει πίσω τους δύο Ισραηλινούς που συνελήφθησαν για κατασκοπεία σε βάρος της Εθνικής Φρουράς, έδωσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, ακόμη, όπως είπε, κι αν δεν εργάζονταν για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.

Οπως μετέδωσε το ραδιόφωνο της χώρας, ο κύριος Νετανιάχου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, ότι κάθε Ισραηλινός πολίτης είναι σημαντικός και πως αφού εξετασθεί η υπόθεση θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Εξάλλου, μιλώντας στην Ισραηλινή τηλεόραση, ο Βενιαμίν Νετανιάχου δεν αρνήθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες εργάζονται για την Μοσσάντ.

Πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ δήλωσε από την πλευρά του, ότι οι δύο συλληφθέντες είναι πιθανώς μισθοφόροι που ίσως συγκέντρωναν πληροφορίες για λογαριασμό της Τουρκίας.

Αυτός όμως, πρόσθεσε, δεν είναι ο τρόπος λειτουργίας της Μοσσάντ.


Δεν υπάρχει θέμα απόλυσης των δύο Ισραηλινών που κρατούνται για κατασκοπεία, δηλώνουν ανώτατοι αξιωματούχοι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης, δήλωσε ότι εάν οι δύο Ισραηλινοί είναι ένοχοι θα προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Είπε, επίσης, ότι δέν έγινε προς τον ίδιον καμία παρέμβαση για να πέσει το θέμα στα μαλακά.

Και να γινει παρέμβαση, συνέχισε, η απάντηση είναι ότι εδώ υπάρχει κράτος, υπάρχει δικαιοσύνη και ο νόμος θα ακολουθήσει την πορεία του.

Εξάλλου, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε ότι η Αστυνομία δεν έχει δυνατότητα σε αυτήν ειδικά την περίπτωση να απελευθερώσει οποιονδήποτε ή να τερματίσει ανάκριση χωρίς να πάρει εντολή από το αρμόδιο όργανο του κράτους, που είναι ο Γενικός Εισαγγελέας.

Για το ίδιο θέμα ο υπουργός αμυνας Γιαννάκης Ομήρου επεσήμανε ότι για αυτή την υπόθεση, δεν θα αποφασίσει κανένας έξω απο αυτή την Κύπρο


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 9 November 1998 - 16:27:18 UTC