Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-10-24

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση Νικηφόρος - Τοξότης '98.

Η τελευταία φάση της άσκησης, πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Λάρνακας, με την συμμετοχή τεσσάρων αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, δύο ΕΦ-16 και δύο Α-7 Κορσέαρ, τα οποία έπληξαν στόχους με πραγματικά πυρά.

Κατά την διάρκεια της άσκησης, έγινε επίσης ρίψη αλεξιπτωτιστών, καταδρομέων της Εθνικής Φρουράς, από μεταγωγικό ΣΕ-130.

Αντιαρματικοί πύρααλοι Μίλαν επί τεθωρακισμένων Ζαραράκα, έπληξαν με ακρίβεια τους στόχους τους, καθώς επίσης και οι πυραύλοι ΧΟΤ, που εκτοξεύτηκαν από ελικόπτερα Γκαζέλε.

Εξίσου εντυπωσιακά ήταν και τα τεθωρακισμένα Ρωσικά άρματα μάχης, Τ-80, τα οποία έπληξαν με ακρίβεια στόχους εν κινήση.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Προκλητικότατοι και σήμερα οι Τούρκοι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν, με πολεμικά αεροσκάφη, την έλευση των δύο ελληνικών μαχητικών ΕΦ-16 και των δύο ΑΛΦΑ επτά - ΚΟΡΣΕΑΡ να προσεγγίσουν το χώρο της άσκησης ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ.

Αποτέλεσμα ήταν να διεξαχθούν σκληρές μάχες στον αέρα, αρκετές από τις οποίες κατέληξαν μάλιστα, σε εμπλοκή.

Τα Ελληνικά Πολεμικά Αεροσκάφη αναχαίτησαν σε όλες τις περιπτώσεις τα Τουρκικά, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τα τέσσσερα μαχητικά που συμμετείχαν στην άσκηση, να έρθουν στην Κύπρο και να πλήξουν με πραγματικά πυρά τους εικονικούς στόχους.

Σε μια άλλη εξέλιξη, με αφορμή την άσκηση Νικηφόρος-Τοξότης, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο για αποσταθεροποίηση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Η Τουρκία, σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι έτοιμη να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, κατά των Ελληνικών στρατιωτικών προετοιμασιών που απειλούν άμεσα την ούτω καλουμένη, Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.


Κατέπλευσαν το πρωί στην Λάρνακα τρία από τα πέντε σκάφη του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που πήραν μέρος στην άσκηση ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και ΤΟΞΟΤΗΣ.

Πρόκειται για την Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ, το αντιτορπιλλικό ΚΙΜΩΝ και το υποβρύχιο ΤΡΙΤΩΝ, τα οποία το κοινό μπορεί να επισκεφθεί σήμερα και αύριο από τις 4 εως τις 6 το απόγευμα.


Η Τουρκία και το Ισραήλ υπέγραψαν νέα στρατιωτική συμφωνία για την κατασκευή ενός νέου τύπου πυραύλων αέρος-εδάφους "Πόπαϋ" ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, η συμφωνία υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα στην Αγκυρα και αποτελεί ένα νέο στάδιο της στρατιωτικης συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.


Με επεισόδια σημαδεύτηκαν τα δύο χρόνια εκδηλώσεων του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος και των συγγενών των αγνοουμένων, για ενημέρωση των ξένων που διέρχονται από το Οδόφραγμα προς τα κατεχόμενα.

Ομάδα γυναικών, που συμμετείχε στην εκδήλωση ανέκοψε με τα ίδια τους τα σώματα, λεωφορείο που μετεφερε προσκεκλημενους στην ανοικτη εκδηλωση των Ηνωμενων Εθνων, η οποία διεξαγόταν την ίδια ώρα, στο ξενοδοχειο Ληδρα Παλλας.

Νωρίτερα τελέστηκε δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο οποίος τόνισε ότι η διασφάλιση της ειρήνης και της ελευθερίας στο νησί, θα επιτευχθεί με την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων και εποίκων από την κατεχόμενη Κύπρο.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του, δηλώνει ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, ο οποίος ανακοίνωσε και τη διακοπή της συνεργασίας του με τον δικηγόρο του, Χρίστο Κιτρομιλίδη.

Την ίδια ώρα, ο οικονομικός σύμβουλος του Μητροπολίτη Αλκης Μαυρονύχης δήλωσε ότι παραμένει σύμβουλος του Πανιερωτάτου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Τραγικό θάνατο βρήκε χθες βράδυ αλλοδαπός εργάτης, όταν μοτοποδήλατο που οδηγούσε κατέπεσε σε χαντάκι βάθους τριών μέτρων στην περιοχή Μούτταλου στην Πάφο.

Τον 29χρονος ιρακινός Αγουάτ Αχμάτ Ατίβ, αντελήθφηκαν κάτοικοι της περιοχής το πρωί και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Ο Ατίβ έφθασε στην Κύπρο ως προσωρινός επισκέπτης και διέμενε στο Μέσα Χωριό.

Στην κατοχή του δεν βρέθηκε διαβατήριο ή άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα και η αστυνομία χρειάστηκε 8 ολόκληρες ώρες για να διαπιστώσει την ταυτότητα του.


Δεν απελάθηκαν τελικά οι πέντε Νιγηριανοί λαθρομετανάστες, μετά την άρνηση του κυβερνήτη του αεροσκάφους, που θα τους μετέφερε, να επιτρέψει την επιβίβασή τους.

Εξάλλου χθες το βράδυ σημειώθηκε ανταρσία, των σαραντα-οκτώ υπό απέλαση αλλοδαπών, με βανδαλισμούς και φωτιές, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, όπου κρατούνται.

Την ανταρσία κατέστειλε με δυναμική της επέμβαση, η Μηχανοκίνητη Μονάδα Αμεσης Δράσης, ύστερα από πολύωρες άκαρπες διαπραγματεύσεις.

Οκτώ αλλοδαποί τραυματίστηκαν ελαφρά.


Υστερα από ένα άγρυπνο βράδυ μαραθώνιων διαβουλεύσεων, Γιασέρ Αραφάτ και Βενιαμίν Νετανιάχου υπέγραψαν στο Λευκό Οίκο, ιστορική συμφωνία γιά το Μεσανατολικό.

Η συμφωνία, επιτεύχθηκε έπειτα από εννέα ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων, υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Πολιτειών, με προσωπικές παρεμβάσεις του Μπίλ Κλίντον και του βασιλιά της Ιορδανίας, Χουσείν.

Εκτιμάται ότι η ενδιάμεση συμφωνία αποτελεί ένα πρώτο βήμα πρός την οριστική διευθέτηση του Μεσανατολικού, στις τέσσερις Μαίου 1999.

Πάντως, λίγες μόνο ώρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, η Ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε θέσεις της φιλο-ιρανικής οργάνωσης Χιζμπολλάχ, στο Νότιο Λίβανο.

Οι Παλαιστίνιοι στην Δυτική Οχθη χαιρέτισαν την επίτευξη της συμφωνίας, χαρακτηρίζοντας την, ως θεμέλιο λίθο για οριστική ειρήνευση στην Μέση Ανατολή.

Τα συμφωνηθέντα, προβλέπουν αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων απο το 13.1 τοις εκατον των εδαφών της Δυτικής Οχθης, ενώ ως αντάλλαγμα οι Παλαιστίνιοι, θα επιβάλουν μέτρα ασφαλείας για αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών.


Με ανοικτή εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας, η Ειρηνευτική Εύναμη γιόρτασε τα 50 χρόνια από τη παγκόσμια διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την έναρξη των ειρηνευτικών αποστολών των Ηνωμένων Εθνών.

Με επικεφαλής την αναπληρωτή αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Αν Χέρκους, άντρες των Ηνωμένων Εθνών τραγούδησαν και προσέφεραν φαγητό και ποτά στους παρευρισκομένους.

Δεν έλειψαν όμως και τα ατυχήματα αφού ένα μικρό παιδάκι έπεσε από ένα άλογο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.


Στις 4 τα ξημερώματα τερματίζεται η θερινή ώρα.

Κατά την ώρα αυτή οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μία ώρα πίσω.

Ο θεσμός αυτός εφαρμόζεται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης.


Με τρείς αγώνες ξεκίνησε σήμερα η έκτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Πρώτης Κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Τα αποτελέσματα στο ημίχρονο των απογευματινών αγώνων είναι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΛ 0-0

ΑΕΚ-ΕΥΑΓΟΡΑΣ 0-0 και

ΑΡΗΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ 1-2

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ 7.00 μ.μ.

Ο αγώνας Παραλιμνίου Ανόρθωσης, αρχίζει στις επτά το βράδυ.


Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 2-3 Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 βαθμούς στα παράλια και στους 12 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.
Αμέσως μετά απολαύστε τη συνέχεια της σειράς επιστημονικής φαντασίας "SLIDERS" και στις έξι και πέντε, δείτε ακόμη ένα επεισόδιο της σειράς "ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΔΟΣΗ"

Ακολουθεί στις έξι και πενήντα-πέντε ένα ακόμη επεισόδιο του νέου κύκλου της σειράς "SENTINEL" και στις επτά και σαράντα-πέντε, παρακολουθήστε την εύθυμη κυπριακή σειρά, παραγωγής του ΛΟΓΟΥ, "ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ".

Για την κύρια ενημέρωση της ημέρας, θα είμαστε και πάλι μαζί σας, στις οκτώ και δέκα-πέντε.

Καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 24 October 1998 - 14:27:31 UTC