Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-08-20

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδος ούτε πάνω στο θέμα των υπερπτήσεων, ούτε σ'αυτό της έλευσης των πυραύλων ΕΣ-300, ούτε και έγινε οποιαδήποτε σκέψη για ματαίωση ή αναβολή της άφιξης τους.

Δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη κατά την άφιξη του στη Λάρνακα με το σκάφος του Καίτη, επιστρέφοντας από τις διακοπές του στα ελληνικά νησιά με την οικογένεια του και στενούς οικογενειακούς του φίλους.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης, ανέφερε ότι για το κυπριακό ισχύουν οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Ερωτηθείς για το θέμα του Βιντζηλαίου, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι πιστεύει ότι έκανε το σωστό και γι'αυτό δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.


Ενωρίτερα το πρωϊ ο πρόεδρος Κληρίδης, σταθμεύοντας στο λιμάνι της Πάφου για ανεφοδιασμό του σκάφους του ΚΑΙΤΗ, δήλωσε ότι δεν έχει οποιεσδήποτε πληροφορίες ότι ο Τόμας Μίλλερ, μεταφέρει κάποιες ιδέες για το Κυπριακό.

Πληροφορίες θα έχει είπε, όταν θα συναντηθεί με τον κύριο Μίλλερ.

Αυτά που γράφει ο τύπος, πρόσθεσε, μάλλον δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σε σχέση με ότι ήξερε την στιγμή που έφυγε από την Κύπρο.


Τις απόψεις του Εθνικού Συμβουλίου θα μεταφέρει ο Πρόεδρος Κληρίδης στη συνάντηση που θα έχει στις 27 Αυγούστου με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στην Αθήνα, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής τίποτα το νεότερο για διευθέτηση συνάντησης του Εθνικού Συμβουλίου με τον Κώστα Σημίτη.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, σημειώνοντας ότι κατά τη συνάντηση Κληρίδη-Σημίτη θα γίνει συζήτηση και συνεκτίμηση των δεδομένων και των εξελίξεων και αν κριθεί σκόπιμο, τότε θα διευθετηθεί η συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Η ημερήσια διάταξη της συνάντησης, είπε ο κύριος Στυλιανίδης, έχει καθοριστεί, ύστερα από διαβουλεύσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη και των πρέσβεων Κυριάκου Ροδουσάκη και Χριστόδουλου Πασιαρδή.

Παράλληλα, ο κύριος Στυλιανίδης τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, σημειώνοντας ότι η κοινή στρατηγική Αθηνών και Λευκωσίας είναι δεδομένη, και είναι αυτή, στην οποία βασίζεται η όλη πολιτική φιλοσοφία και θεώρηση του κυπριακού.


Μαχητικό αεροσκάφος, τύπου ΕΦ-τέσσερα της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κατέπεσε, γύρω στη μία και τριάντα, στην θαλάσσια περιοχή του πεδίου βολής Ανδρου.

Του αεροσκάφους επέβαιναν δύο πιλότοι, η τύχη των οποίων μέχρι αυτή την ώρα αγνοείται.

Οι δύο πιλότοι είναι ο Σμηναγός Πέτρος Πολυχρονάκης και ο Υποσμηναγός Γεώργιος Παπαθανασίου.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας δεν έχει, μέχρι στιγμής, επισήμως ανακοινώσει, τα αίτια της πτώσης, όμως σύμφωνα με πληροφορίες το μαχητικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Ανδραβίδα, για να συμμετάσχει, μαζί με άλλα τρία αεροσκάφη του ιδίου τύπου και δύο Μιράζ-2000, σε εκπαιδευτική άσκηση μικρής κλίμακας με την επωνυμία "Ιέραξ".

Η άσκηση προέβλεπε αναχαιτίσεις μεταξύ αεροσκαφών ανόμοιου τύπου, σε διάφορα ύψη.

Οι δύο χειριστές του ΕΦ-4, ενώ πετούσαν ιδιαίτερα χαμηλά, έχασαν τον έλεγχο του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να πέσει στην θάλασσα.

Για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δύο πιλότων έχουν σπεύσει στην περιοχή ένα αεροσκάφος τύπου ΣΕ-130, δύο ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας, ένα πλοίο και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.


Συνέχεια στα ρόζ σκάνδαλα του Λευκού Οίκου έδωσε η Μόνικα Λεβίνσκι, η οποία σε νέα κατάθεση της, περιέγραψε με λεπτομέρειες τις σχέσεις τις με τον Μπίλ Κλίντον.

Η Λεβίνσκι κατέθεσε ότι είχε διαφόρων τύπων σεξουαλικές επαφές με τον πρόεδρο, αντικρούοντας την κατάθεση του πλανηταρχη, ότι η σχέση τους ήταν απλώς μία ανάρμοστη περιπέτεια.

Εξάλλου, δείγμα γενετικού υλικού DNA, έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον, έπειτα από σχετικό αίτημα του ανεξάρτητου κατήγορου Κένεθ Στάρ, γιά να διαπιστωθεί η προέλευση της υποτιθέμενης ύπαρξης λεκέ από σπέρμα, στο φόρεμα της Μόνικα Λεβίνσκι.

Την είδηση μετέδωσαν τα Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα NBC και ABC, πού ανέφεραν ότι η δειγματοληψία έγινε σε νοσοκομείο στα περίχωρα της Ουάσιγκτων.

Στα εργαστήρια του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, έχει ολοκληρωθεί η ανάλυση του "λεκέ" και γιά αυτό ζητήθηκε δείγμα DNA του προέδρου για να γίνουν συγκρίσεις.

Πάντως, τα αποτελέσματα των εξετάσεων παραμένουν μυστικά.

Ο Μπίλ Κλίντον είχε ερωτηθεί στην κατάθεση του γιά το λεκέ από σπέρμα στο φόρεμα της Λεβίνσκι, ενώ το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, έχει αρνηθεί να επιβεβαιώσει αν όντως υπάρχει λεκές στο φόρεμα, το οποίο δόθηκε γιά εξέταση πρίν από ένα μήνα.

Σήμερα θα καταθέσει επίσης και η Λίντα Τρίπ, φίλη της Λεβίνσκι, πού ηχογραφούσε τις συνομιλίες της με την πρώην υπάλληλο του Λευκού Οίκου και απο την οποία ξεκίνησε η όλη υπόθεση.


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του νοσοκομείου Λεμεσού, ο Συριακής καταγωγής Μωχάμεντ Αμπντουλλάχ, ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού, έπειτα από χθεσινοβραδυνή άγρια καταδίωξη.

Ο αστυνομικός Πανίκος Φιλίππου ύστερα από οδηγίες του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και εναντίον του διετάχθη πειθαρχική έρευνα.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση το επεισόδιο συνέβη γύρω στις 6 και 30 το απόγευμα, όταν αστυνομικοί υπέδειξαν σε ύποπτο όχημα να σταματήσει για έλεγχο.

Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε με αποτέλεσμα να καταδιωχθεί από περιπολικό.

Σε κάποιο σημείο του δρόμου Λεμεσού-Υψωνα, το ύποπτο αυτοκίνητο σταμάτησε και ο οδηγός και συνοδηγός προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας.

Οι αστυνομικοί τους καταδιώξαν και όταν ο ένας αστυνομικός πρόλαβε τον αλλοδαπό, αυτός αντιστάθηκε και άρχισε να κτυπά τον αστυνομικό.

Ο οδηγός του ύποπτου αυτοκινήτου κατευθύνθηκε στο σημείο της συμπλοκής, για να βοηθήσει τον φίλο του.

Ο δεύτερος αστυνομικός τον κάλεσε επανειλημμένα να σταματήσει χωρίς ωστόσο να συμμορφωθεί.

Τότε ο αστυνομικός Πανίκος Φιλίππου πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να πλήξει τον Αμπντουλλάχ στον αριστερό βραχίονα και το στήθος.

Ο δεύτερος αλλοδαπός που βρισκόταν στο αυτοκίνητο διέφυγε και καταζητείται.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο αλλοδαποί εργοδοτούνταν από την οικογένεια Αεροπόρου και διέμεναν στην Κύπρο παράνομα.


Για τα μάτια δύο νεαρών Ρωσίδων σημειώθηκε αργά χθες βράδυ, άγρια συμπλοκή με μαχαιρώματα, μεταξύ νεαρών Κυπρίων και Ρώσων στο Λούνα Παρκ "Ρόντεο", στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν με μαχαίρι τέσσερις Κύπριοι, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Ο σοβαρά τραυματισθείς είναι ο Δημήτρης Πατρόκλου 16 ετών, μαθητής, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Νοσοκομείου Λεμεσού.

Ελαφρότερα τραυματίστηκαν ο Ανδρέας Πατσάλη, επίσης 16 ετών και ο δεκαοκτάχρονος Μιχάλης Σταύρου, οι οποίοι αφού έτυχαν των Πρώτων Βοηθειών απελύθηκαν.

Οι δράστες, δύο ανήλικοι Ρώσοι, οδηγήθηκαν το πρωϊ ενώπιον του δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε πενθήμερο διάταγμα κράτησής τους.

Στην κατάθεση τους οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι νεαροί Κύπριοι, ενοχλούσαν τις νεαρές φίλες τους.


Με την λήψη απεργιακών μέτρων τον Σεπτέμβριο, απειλεί η συντεχνία των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών ΑΣΥΣΕΚΑ, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.

Εκπρόσωποι της συντεχνίας ΑΣΥΣΕΚΑ, η οποία καλύπτει κυρίως μέλη του τεχνικού προσωπικού, των Κυπριακών Αερογραμμών, είχαν το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκο Ρολάνδη.

Τα μέλη της συντεχνίας ενημέρωσαν τον κύριο Ρολάνδη αναφορικά με τις διαφορές που έχουν με τις Κυπριακές Αερογραμμές, όσον αφορά το θέμα των αυξήσεων και άλλων παρεμφερών θεμάτων καθώς και για τις διαφορές που προκύπτουν από την συμφωνία που έκανε η εταιρία με την ΣΥΝΥΚΑ.

Από την πλευρά του, ο κύριος Ρολάνδης εξέφρασε την πρόθεσή του να μεσολαβήσει προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν απεργιακά μέτρα, τα οποία θα επιδρούσαν αρνητικά στον Τουρισμό.

Κάλεσε επίσης τις συντεχνίες να επιδείξουν διαλλακτικότητα.


Νέα επιχείρηση σκούπα πραγματοποίησαν σήμερα τα συνεργεία του Δήμου Πάφου στις παραλίες της Πάφου.

Η επιχείρηση διήρκεσε μία περίπου ώρα και κατασχέσθηκαν κρεβάτια, ομπρέλλες, ταχύπλοα σκάφη και άλλα θαλάσσια είδη, που τοποθετήθηκαν παράνομα στις παραλίες.

Κατά την επιχείρηση κατάσχεσης των θαλάσσιων ειδών δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο, αφού εκείνη την ώρα απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους.

Τα συνεργεία του Δήμου Πάφου συνόδευαν άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου.

Ολα τα είδη μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους.

Η όλη επιχείρηση εντασσόταν στο πλαίσιο της εκστρατείας εξυγίανσης των παραλιών και πάταξης όλων των παρανομιών.

Εκπρόσωπος του Δήμου Πάφου ανέφερε ότι η εκστρατεία θα συνεχισθεί μέχρις ότου συμμορφωθούν όλοι οι παρανομούντες.


Σε θετικό κλίμα και με πνεύμα καλής θέλησης πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση του δεύτερου συνδέσμου ξενοδόχων ΕΞΕΚ-ΣΤΕΚ και των συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ, υπό την παρουσία μεσολαβητή, για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Οπως εγνώσθη, η επόμενη συνάντηση τους έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς τη παρουσία μεσολαβητή, ενώ όπως πληροφορούμαστε επήλθε σύγκλιση στη πλειοψηφία των θέσεων των δύο μερών, και η εξεύρεση συνολικής συμφωνίας δεν είναι μακριά.

Το σοβαρό όμως αδιέξοδο στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, παραμένει μεταξύ ΠΑΣΥΞΕ-συντεχνιών, που αύριο θα έχουν νέα ύστατη συνάντηση πριν την κήρυξη εργατικού αδιεξόδου.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε θα συνεχιστεί ο αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα τραπούν σε ασθενείς βορειοδυτικούς 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με μέτριους θαλάσσιους ανέμους 4 έως 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα νότια παράλια και στους 30 στα δυτικά.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 38 βαθμοί και η πιο χαμηλή 20, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 34 με 21, στη Λεμεσό 35 με 22, στην Κερύνεια και την Πάφο 31 με 20


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 20 August 1998 - 14:27:32 UTC