Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-04-17

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η άκρα του Θεού συγκατάβαση φθάνει σήμερα στο αποκορύφωμά της.

Το λυτρωτικό έργο της επί της γής θείας οικονομίας έχει ολοκληρωθεί.

Ο Υιός του Θεού ως κοινός άνθρωπος φιλοξενείται στον τάφο, από τον οποίο ωστόσο θα εκπηγάσει η αληθινή ζωή.

Για τούτο, και

"Μεγαλύνομέν σε Ιησού, Βασιλεύ, και τιμώμεν την ταφήν και τα πάθη σου, δι ως έσωσας ημάς εκ της φθοράς".


Κυρίες και κύριοι, χαίρετε.

Ως ανεπιθύμητο πρόσωπο, απελαύνεται στη χώρα του ο Ιάπωνας καταζητούμενος Ούτσι Τοσιγιάσι, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης "Υπέρτατη Αλήθεια".

Ο Τοσιγιάσι εντοπίστηκε το πρωί στη Λάρνακα, και τέθηκε υπό αστυνομική επιτήρηση.

Λεπτομέρειες από τον ανταποκριτή μας στη Λάρνακα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Τη άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την εγκατάσταση του πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος ΕΣ-300, στην Κύπρο, επαναβεβαίωσε σε δηλώσεις του λίγο πριν φθάσει στην Αγκυρα, για επίσημη επίσκεψη, ο Αμερικανός Υπουργός Αμυνας Ουίλιαμ Κόεν.

Ο κύριος Κόεν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ευχή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι όπως οι Ελληνοκύπριοι μην αποκτήσουν τους ρωσικούς πυραύλους, ζητώντας παράλληλα από την Τουρκία να χαμηλώσει τους τόνους γύρω από το θέμα αυτό.

Ο Αμερικανός Υπουργός Αμυνας έκανε έκκληση για μείωση της έντασης στην Κύπρο, αναγνωρίζοντας ωστόσο το νόμιμο δικαίωμα της κάθε χώρας να εκσυγχρονίσει και να αναβαθμίσει τις αμυντικές δυνατότητες της.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις προσπάθειες του Ρίτσιαρντ Χόλμπρουκ, για λύση του κυπριακού, είπε ότι προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένει όπως ο προεδρικός απεσταλμένος ασκήσει πιέσεις προς την Ελλάδα και την Τουρκία.

Οι συνομιλίες του Αμερικανού Υπουργού Αμυνας στην Αγκυρα θα επικεντρωθούν σε διμερή θέματα καθώς και στις ελληνο-τουρκικές διαφορές και το Κυπριακό.


Η ένταξη μιας διαιρεμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να θέσει τέρμα στις επιδιώξεις της Τουρκίας να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εκτιμά ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για εξωτερικές σχέσεις Χανς Βαν ντεν Μπρούκ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος μιλούσε σε συνέντευξη τύπου στην Ουάσιγκτον, ολοκληρώνοντας τις εκεί επαφές του, απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς τον Ντενκτάς και την Αγκυρα να αλλάξουν γραμμή όσον αφορά την αδιάλλακτη στάση τους απέναντι στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου και τις διακοινοτικές συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού.

Αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, ο κύριος Βαν Ντεν Μπρουκ, σημείωσε ότι η ενωμένη Ευρώπη υποστηρίζει την είσοδο της Κύπρου, αλλά παράλληλα, υπάρχει απογοήτευση για την απόφαση των Τουρκοκυπρίων να απέχουν από τις διαπραγματεύσεις.

Ερωτηθείς εάν θα έπρεπε να παγοποιηθεί η διαδικασία ένταξης της Κύπρου για να πεισθεί η Τουρκία να άρει τις αδιάλλακτες θέσεις της, ο Ευρωπαίος Επίτροπος απάντησε ότι το πραγματικό ερώτημα, το οποίο τίθεται είναι εάν θα πρέπει να αδικηθεί η αίτηση της Κύπρου λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας.


Νέο κύμα αντιδράσεων προκαλούν στην Πάφο οι προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις των Βρετανών στον Ακάμα από τις 21 μέχρι τις 23 Απριλίου.

Παρά το γεγονός ότι δόθηκαν επίσημες διαβεβαιώσεις για ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων στον Ακάμα, εντούτοις οι βρετανοί επιστρέφουν με επίσημη άδεια της κυβέρνησης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ενόψει των εορτών του Πάσχα άρχισε νωρίς το πρωί η μεγάλη έξοδος από τις πόλεις προς την ύπαιθρο, με το τμήμα τροχαίας να βρίσκεται επί ποδός για την όσο το δυνατό καλύτερη ρύθμιση της τροχαίας κίνησης.

Οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες έλαβαν και φέτος επιπρόσθετα μέτρα για την πρόληψη των δυστυχημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ταχύτητα, στο επικύνδινο προσπέρασμα, στις ζώνες ασφαλείας, στη μή χρήση προστατευτικού κράνους για τους μοτοσυκλεττιστές, και στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ωστόσο σε πολλά κύρια οδικά σημεία αστυνομικοί της τροχαίας, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, σταματούσαν οδηγούς, όχι για να μοιράσουν κλήσεις, αλλά για να χαρίσους στους χιλιάδες οδηγούς που έφευγαν για την ύπαιθρο, πασχαλινά αυγά και κεριά, μαζί φυσικά με ευχές για Καλό Πάσχα και ασφαλή οδήγηση.


Οι προετοιμασίες για την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης φθάνουν στο αποκορύφωμα τους.

Οι καταναλωτές από την πρωτεύουσα, αλλά και εκτός, κατέκλυσαν από νωρίς τους εμπορικούς δρόμους της Λευκωσίας για τα καθιερωμένα Πασχαλινά ψώνια.

Οι σημερινές συναλλαγές επικεντρώθηκαν σε είδη ρουχισμού και υπόδησης, αλλά παράλληλα ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες προετοιμασίες για το λαμπριάτικο τραπέζι.

Φθαρτά, κρεατικά, καθώς και η πατροπαράδοτη φλαούνα θα εμπλουτίσουν και φέτος τις γεύσεις του γιορταστικού τριημέρου.


Σταθερή αλλά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σύμφωνα με το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν, ο ασθενής εξακολουθεί να βρίσκεται σε ήπια καταστολή και υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Οπως ανέφεραν οι θεράποντες γιατροί, έως και τη Δευτέρα του Πάσχα δεν θα επιχειρήσουν αποδεύσμευσή του από τον αναπνευστήρα, και αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών από τη στιγμή που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί εάν βρίσκεται προ των πυλών μια νέα λοίμωξη.

Εν τω μεταξύ και σήμερα από το θεραπευτήριο Υγεία πέρασαν συγγενείς και φίλοι του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας για να τον επισκεφθούν.

Τη συμπάθειά του με αφορμή την περιπέτεια της υγείας του κυρίου Καραμανλή, συνοδευόμενη με ευχή για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ σε τηλεγράφημα που απέστειλε στον Πρόεδρο Κωστή Στεφανόπουλο.


Στον υπόλοιπο κόσμο. Για τρίτη φορά ο Ρώσος Πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν επιμένει στην απόφασή του να ορίσει υποψήφιο για το πρωθυπουργικό αξίωμα τον Σιργκέι Κιριγένκο, παρά την απόρριψη της υποψηφιότητας του για δεύτερη συνεχή φορά από τη Δούμα.

Κατά την σημερινή ψηφοφορία ο Κιριγένκο πήρε 28 ψήφους λιγότερους από τις 143, που είχε λάβει, κατά την πρώτη ψηφοφορία. Διακόσιοι εβδομηνταένας βουλευτές καταψήφισαν και 11 τήρησαν αποχή.

Εάν ο νεαρός Κιριγένγκο δεν καταφέρει και στην τρίτη ψηφοφορία να αποσπάσει τον αριθμό των 226 ψήφων που απαιτούνται για την επικύρωση της υποψηφιότητάς του, τότε στη Ρωσία αναμένονται πολιτικές αλλαγές.

Σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας, ο Πρόεδρος Γέλτσιν είναι υποχρεωμένος να διαλύσει τη Δούμα, να διορίσει υπηρεσιακό πρωθυπουργό και να προκηρύξει νέες εκλογές.


Επιστημονικό ενδιαφέρον προκαλεί η ανακάλυψη απολιθωμένου αντικειμένου που βρέθηκε στο χωριό Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων στην επαρχία Πάφου.

Το αντικείμενο μοιάζει με αβγό και σύμφωνα με τις πρώτες εκιμήσεις πρόκειται για αβγό δεινοσαύρου.

Λεπτομέρειες από τον ανταποκριτή μας στην Πάφο.,

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε αραιές νεφώσεις θα πυκνώνουν, κατά διαστήματα και πιθανό να πέσουν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς ως μέτριοι, τρία ως τέσσερα μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, στις δυτικές προσήνεμες περιοχές. Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκατρείς περίπου βαθμούς.

Αύριο παροδικές νεφώσεις αναμένεται να δώσουν και πάλι μερικές τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα καταστούν νοτιοδυτικοί μέτριοι, τέσσερα ως πέντε μπωφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, στις προσήνεμες περιοχές. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 24 στα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 27 βαθμοί και η πιο χαμηλή 16, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 26 με 17, στη Λεμεσό 22 με 19, στην Κερύνεια και την Πάφο 28 με 13 και τέλος στον Πρόδρομο 16 με 12.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 17 April 1998 - 17:27:32 UTC