Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-02-09

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χιονοστιβάδα επαφών, συσκέψεων και κατ'ιδίαν συναντήσεων χαρακτηρίζουν τη σημερινή ημέρα, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ηδη από χθες το βράδυ οι δύο νικητές του πρώτου γύρου Γλαύκος Κληρίδης και Γιώργος Ιακώβου και τα επιτελεία τους ξεκίνησαν επαφές με τους πέντε υποψηφίους που δεν κατάφεραν να περάσουν στο δεύτερο γύρο.

Οι διαβουλεύσεις εντάθηκαν το πρωί και ο ΛΟΓΟΣ κοντά στα γεγονότα, αποτύπωσε τη ροή των εξελίξεων.

Πριν από λίγο ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων ανακοίνωσε ότι η εισήγηση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος είναι να υποστηριχθεί στον δεύτερο γύρο ο Γλαύκο Κληρίδης.

Ο Γλαύκος Κληρίδης πραγματοποίησε στο Προεδρικό Μέγαρο από τις τέσσερις το απόγευμα εντατικές επαφές για τον δεύτερο γύρο.

Είχε συναντήσεις με τον Αλέξη Γαλανό τον Ντίνο Μιχαηλίδη, ενώ λίγο αργότερα είδε την Κατερίνα Παντελίδου.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Γιώργο Βασιλείου.

Το πρωί, συνήλθε και η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, η οποία ανασκόπησε τις εξελίξεις.

Εξάλλου, διεργασίες πραγματοποιήθηκαν και στο χώρο της ΕΔΕΚ.

Το απόγευμα συνεδρίασε το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος και το βράδυ η Κεντρική Επιτροπή, για να καταλήξει στην τελική επιλογή, ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.


Συγκρατημένος παρουσιάστηκε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργο Βασιλείου, ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Ιακώβου.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του, ο κύριος Ιακώβου περιορίστηκε να αναφέρει ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων και ότι επίκειται νέα συνάντηση.

Από την πλευρά ο πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών, ανέφερε πως δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση επί της ουσίας των συνεργασιών για το δευτερο γύρο.

Αργότερα και μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Γαλανό, ο κύριος Βασιλείου επανήλθε στις κατηγορίες που διατυπώθηκαν χθες για λεηλασία των ψήφων των Ενωμένων Δημοκρατών.

Στην συνάντηση Βασιλείου Γαλανού παρέστη και ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ντίνος Μιχαηλίδης.

Στις έξι το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εξάλλου η συνάντηση του Αλέξη Γαλανού με το Γιώργο Ιακώβου.


Το Εκτελεστικό Γραφείο των Νέων Οριζόντων, σε σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε όπως το κόμμα εισηγηθεί, στην Παγκύπρια του συνδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις έξι το απόγευμα, στην Λευκωσία, την υποστήριξη του Γλαύκου Κληρίδη στο δεύτερο γύρο.

Ο κύριος Κουτσού επεσήμανε ότι τα αιτιολογικά της απόφασης του κόμματός του, θα ανακοινωθούν μετά την παγκύπρια συνδιάσκεψη.


Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο είχε μεσημέρι ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Αλέξης Γαλανός.

Το πρωϊ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, η ομάδα Γαλανού συνεδρίασε, εκτιμώντας τα αποτελέσματα των εκλογών.


Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού οδηγήθηκε το πρωί ο Κυριάκος Ανδρέα Ζανά, τριάντα-έξι ετών από το Κίτι, εναντίον του οποίου διερευνάται υπόθεση απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης της Γαλλίδας τουρίστριας Φρανσουάζ Ζιακλίν Σιομίκ.

Εναντίον του Ζανά εκδόθηκε οκταήμερο διάταγμα κράτησης.

Οπως αναφέρε ο εξετάστης της υπόθεσης στο δικαστήριο, ο Ζανάς σε θεληματική του κατάθεση παραδέχθηκε την διάπραξη του εγκλήματος.

Η Σιομίκ δολοφονήθηκε με κυνηγετικό όπλο σε σημείο της περιοχής Μονής στη Λεμεσό, και στη συνέχεια ο Ζανάς έβαλε το πτώμα στο πορτ μπαγκάζ του ταξί και το μετέφερε στην Ξυλοτύμπου, όπου το πέταξε στο πηγάδι που βρέθηκε.

Η Αστυνομία αναζητεί το κυνηγετικό όπλο, με το οποίο ο Ζανάς πυροβόλησε την άτυχη Γαλλίδα τουρίστρια.


Εκτεταμένες έρευνες προς ανεύρεση του κυνηγετικού όπλου, με το οποίο δολοφονήθηκε η Γαλλίδα Φρανσουάζ Σιομίκ, άρχισε από το πρωϊ η Αστυνομία.

Υστερα από υπόδειξη του υπόπτου Κυριάκου Ζανά τριάντα έξι ετών, από το Κίτι, οδηγού ταξί, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην περιοχή Μοσφιλωτής-Καλού Χωριού.

Στο χώρο του πηγαδιού στην Ξυλοτύμπου, στο οποίο βρέθηκε το πτώμα, έγινε αυτοψία από ανακριτές και τους ιατροδικαστές Σοφοκλέους και Ματσάκη.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας διενήργησαν την νενομισμένη νεκροψία επί της σωρού της Γαλλίδας, οι ιατροδικαστές Ματσάκης και Σοφοκλέους.


Πτώμα αγνώστου ανδρός σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης αλιεύθηκε από ψαροκάϊκο τα ξημερώματα, στα ανοικτά της θάλασσιας περιοχής Λεμεσού.

Το πτώμα δεν αποκλείεται να ανήκει στον πολιτικό μηχανικό Λοϊζο Ασκάνη, η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και εννέα μήνες, όταν η βάρκα της οποίας επέβαινε, βούλιαξε στην θαλάσσια περιοχή Πάφου.

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, για εξακρίβωση της ταυτότητάς του.


Τέσσερα αμερικανικά πολεμικά πλοία που μεταφέρουν δύο χιλιάδες ναύτες και ένα ελικόπτερο πέρασαν σήμερα τη διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνονται προς τον Κόλπο, προς ενίσχυση των εκεί αμερικανικών πολεμικών δυνάμεων.

Ηδη στην περιοχή βρίσκονται τρία αεροπλανοφόρα:

το Ιντιπέντανς, το Τζωρτζ Ουάσιγκτον και το Νίμιτζ, δεκαεπτά πολεμικά πλοία, επτά από τα οποία μεταφέρουν πυραύλους τύπου Τόμαχωκ, ενώ γύρω στα εκατόν εξήντα πολεμικά τζετ, εκτελούν αναγνωριστικές πτήσεις επί συνεχούς βάσεως.

Παράλληλα, οκτώ βρετανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Τορνέιτο αναμένεται να αφιχθούν σήμερα στο Κουβέιτ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την υποστήριξη των στρατιωτικών δυνάμεων που αποστέλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στον Κόλπο.

Εν τω μεταξύ, αναβλήθηκε η περιοδεία που επρόκειτο να αρχίσει αύριο στην Μέση Ανατολή, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, με σκοπό την εξεύρεση μιας λύσης δια της διπλωματικής οδού στην κρίση που ξέσπασε με το Ιράκ.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε αραιές νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και αναμένεται να πέσουν μερικες τοπικές βροχές και στα ορεινά λίγα χιόνια.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ισχυροί 4 έως 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 9 στα παράλια.

Αύριο αραιές νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και πιθανόν να πέσουν και πάλι λίγες τοπικές βροχές.

Στο Τρόοδος θα πέσουν και πάλι λίγα χιόνια.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν βορειοανατολικοί ισχυροί 4 έως 5 μποφόρ.

Η θάλασσα επίσης θα παραμείνει ταραγμένη γενικά και κυματώδης στις προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 16 στα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 12 βαθμοί και η πιο χαμηλή 6, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 13 με 10, στη Λεμεσό 17 με 10, στην Κερύνεια και την Πάφο 15 με 9 και τέλος στον Πρόδρομο 2 βαθμούς με μηδέν.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 9 February 1998 - 17:27:18 UTC