Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-12-25

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χριστούγεννα σήμερα, ημέρα αγάπης ειρήνης και αλληλεγγύης.

Ο απανταχού χριστιανισμός τίμησε τη σημερινή ημέρα, με κάθε λαμπρότητα, στέλλοντας μηνύματα χαράς και ελπίδας.

Ο Προκαθήμενος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της νήσου μας, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στην καθιερωμένη εγκύκλιο του, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, καλεί όλους σε ενότητα.

Ο Χριστός ενανθρώπησε για μας, αναφέρει ο Μακαριώτατος, για να είναι μαζί μας σύντροφος, οδηγός, συνοδοιπόρος, βοηθός, ενισχυτής, προστάτης, σωτήρας. 'Ηλθε στη γή ως άνθρωπος, για να βοηθήσει τον άνθρωπο να βρεί και να βαδίσει τον δρόμο που οδηγεί στον ουρανό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αναφέρει, ότι στη μακραίωνη προσφορά, στην δράση και στις αιματηρές θυσίες της Εκκλησίας οφείλεται η μέχρι σήμερα επιβίωση του λαού μας.

Κάλεσε επίσης όλες τις πολιτικές δυνάμεις της νήσου και γενικότερα όλο το λαό, σε αφύπνιση, ενότητα και συστράτευση.

'Ετσι και μόνο θα αναδειχθούμε, όπως αναφέρει, αντάξιοι της χριστιανικής μας πίστεως και της ελληνικής εθνικής μας καταγωγής. Σαν ενωθούμε και συστρατευθούμε όλοι, υπογραμμίζει στην εγκύκλιο του ο Μακαριώτατος, θα καταξιωθούμε να γιορτάσουμε ξανά Χριστούγεννα και στις συλημένες και σκλαβωμένες σήμερα εκκλησίες μας.


Επισκέψεις σε ευαγή ιδρύματα πραγματοποίησαν σήμερα ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, δίνοντας κουράγιο στους συνανθρώπους μας που αυτές τις 'Αγιες ημέρες υποφέρουν.

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα, ο Πρόεδρος Κληρίδης, τόνισε ότι η πίστη προς τον Θεό και η αγάπη προς την πατρίδα, είναι μεγάλα εφόδια στον αγώνα που διεξάγει ο κυπριακός ελληνισμός.

Με την σειρά του ο Μακαριώτατος εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ευχή όπως λειτουργηθούμε στις σκλαβωμένες εκκλησίες μας και να δοξάσουμε εκεί την γέννηση Του Χριστού.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Προέδρου Κληρίδη και του Μακαριωτάτου, ήταν το Δημοτικό Γηροκομείο Λευκωσίας, και στη συνέχεια το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν και τα έργα που γίνονται για συντήρηση του Νοσοκομείου.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου επισκέφθηκαν τα παιδιά με ογκολογικά προβλήματα και τους μοίρασαν δώρα, καθώς επίσης και τις νέες μητέρες.


Μηνύματα για την γέννηση του Χριστού απηύθυναν ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος.

Μήνυμα "παντί τω πληρώματι της Εκκλησίας", έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, χαρακτηρίζοντας την γέννηση του Χριστού, ως θείον δώρον για την πανανθρώπινη οικογένεια.

"Χωρίς τον Θεάνθρωπον Κύριον", αναφέρει στο μήνυμα του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, "θα είμεθα μόνοι, αδύνατοι, ευάλωτοι και άκληροι.

Τώρα είμεθα τέκνα Θεού, αδελφοί και συγκληρονόμοι Χριστού".

Η ευχή, τα φετινά Χριστούγεννα να φέρουν την ειρήνη, την γαλήνη, την αγάπη, την λύτρωση από τα δεινά και την σωτηρία από την αμαρτία, κυριαρχεί στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, στο δικό του μήνυμα καλεί την ανθρωπότητα, να μην αντιμετωπίσει τον Χριστό σαν ξένο.

"Είναι δικός μας", αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και μόνο αυτός μπορεί να μας χαρίσει την αγάπη, την ειρήνη, την ελπίδα και την αντοχή να συγχωρούμε και να αγαπάμε ανιδιοτελώς".


Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, η σκέψη όλων των χριστιανών σε κάθε γωνιά του πλανήτη είναι στραμμένη στην Βηθλεέμ, όπου σχεδόν πριν δύο χιλιάδες χρόνια, η Παναγία έφερε στον κόσμο τον Υιό του Θεού.

Η γέννηση του Θείου Βρέφους γιορτάστηκε με την μεγαλύτερη θρησκευτική ευλάβεια στην γενέτειρα του Ιησού, όπου οι πιστοί προσευχήθηκαν για ειρήνη στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στους εορτασμούς παρευρέθηκαν και αρκετοί μουσουλμάνοι, μεταξύ των οποίων και ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ.

Στην Κούβα, οι εορτασμοί για την γέννηση του Χριστού είναι μεγαλιώδεις όσο ποτέ άλλοτε, αφού είναι η πρώτη φορά από το 1969, που η εικοστή-πέμπτη Δεκεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως επίσημη αργία.

Ο πρόεδρος Φιντέλ Κάστρο θέσπισε την σημερινή ημέρα ως επίσημη αργία, ως μια χειρονομία καλής θέλησης, λόγω της επίσκεψης του Πάπα Ιωάννη Παύλου στην Κούβα, τον Ιανουάριο.

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που σώπασαν πριν εικοσι-οκτώ χρόνια, φέτος αντήχησαν σε όλα τα σπίτια και τις πλατείες της χώρας, ενώ σύσσωμη ήταν και η προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες για την μετα-μεσονύχτια λειτουργία.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι εικόνες από τις παραλίες της Αυστραλίας θυμίζουν περισσότερο καλοκαιρινές διακοπές, παρά ημέρα των Χριστουγέννων.

Το κρασί αντικαθίσταται από μια κρύα μπύρα, το χιόνι δίνει τη θέση του στον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις γίνονται στις παραλίες.


Νεκρή βρέθηκε σήμερα το πρωϊ στο σπίτι της στον συνοικισμό Κόκκινες στη Λάρνακα, η εβδομηντα-εννιάχρονη Ξενού Κίππαρα, από την Γιαλλούσα.

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία ενώ στην σκηνή έφθασε και ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος διενήργησε αυτοψία.

Παρά το γεγονός ότι, εκ πρώτης όψεως δεν υπήρχε υπόνοια για έγκλημα, μετά την διενέργεια της νενομισμένης νεκροψίας, οι σκέψεις των αρχών ασφαλείας, στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Αστυνομία προέβη σε συλλήψεις.


Οι αρχές του Μεξικού συνέλαβαν εννέα άτομα ως ύποπτα για την χθεσινή σφαγή 45 χωρικών, στη νότια επαρχία Τσιάπα.

Οι άγριες δολοφονίες διεπράχθησαν από ένοπλους άνδρες που ήσαν ντυμένοι στα μαύρα.

Θύματα του αποτρόπαιου εγκλήματος υπήρξαν εικοσιμία γυναίκες, εννέα άνδρες, δεκατέσσερα παιδάκια και ένα βρέφος.

Το έργο της διαλεύκανσης των δολοφονιών, ανέλαβαν οκτώ επιθεωρητές και σαράντα αστυνομικοί των αρχών ασφαλείας του Μεξικού.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε θα υπάρχουν κατά διαστήματα τοπικές νεφώσεις με ενδεχόμενο να πέσουν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 8 βαθμούς στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι το πρωϊ βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς.

Σήμερα, στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 16 βαθμοί και η πιο χαμηλή 6, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 18 με 8, στη Λεμεσό 20 με 9, στην Κερύνεια και την Πάφο 18 με 7 και τέλος στον Πρόδρομο 6 με 1 βαθμό.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 25 December 1997 - 17:27:13 UTC