Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-12-12

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Τα πυρά όλων των χωρών-μελών της Ευρωπαικής Ενωσης, αντιμετωπίζει στο Λουξεμβούργο η Τουρκία, λόγω της αρνητικής στάσης της τόσο στα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό, όσο και στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εν τω μεταξύ, έχει επίσημα ανακοινωθεί ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις Κύπρου-Ευρωπαικής Ενωσης, αρχίζουν στις επτά με δέκα Απριλίου.

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης στο Λουξεμβούργο, άρχισαν το πρωϊ με συζήτηση του θέματος της νομισματικής ενοποίησης

και συνεχίζεται το απόγευμα με τα θέματα της διεύρυνσης.


Νέες απειλές προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, συνδέοντας μάλιστα το Κυπριακό με την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, εκτόξευσε σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ, υπό το πρίσμα της σημερινής έναρξης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, στο Λουξεμβούργο.

Ο Ισμαήλ Τζεμ, κάνοντας λόγο για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, προειδοποίησε ότι, εάν η χώρα του, παραμείνει εκτός της ενταξιακής διαδικασίας, δεν πρόκειται να συζητήσει το τι σκοπεύει να πράξει, σε σχέση με το Κυπριακό.

Μιλώντας σε Τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο - είπε χαρακτηριστικά, " Τα πάντα έχουν περιοριστεί στο Κυπριακό".

Εξάλλου, ο Χαλούκ Ιλιτσάκ, μέλος της Τουρκικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στο Λουξεμβούργο, δήλωσε σήμερα, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αποδεχθεί όρους για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά αρνείται να της επιβληθούν όροι, για να αναγνωριστεί ως υποψήφιο μέλος της Ενωσης.


Ενώ στο Λουξεμβούργο καθίσταται σαφές πρός την Τουρκία, ότι ο ευρωπαϊκός της δρόμος περνά μέσα από την τήρηση των διεθνών κανόνων συμπεριφοράς, την ίδια ώρα η Αγκυρα συνεχίζοντας το βιολί της, προβαίνει σε μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού εναέριου χώρου.

Οι νέες προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας, απαντήθηκαν αναλόγως τόσο από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνας, όσο και από τον εκπρόσωπο του Στεητ Ντιπάρντμεντ.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος υπερτόνισε την αδυναμία προσαρμογής της Αγκυρας με εκείνες τις τακτικές που εφαρμόζονται παγκοσμίως, και έστειλε το μήνυμα ότι με τέτοια συμπεριφορά δεν πρόκειται να δεί την Ευρωπαική Ενωση.

Από την πλευρά της η Ουάσιγκτον δια του εκπροσώπου του Στέητ Ντηπάρτμεντ, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας, ενώ ο Τζέιμς Φόλεϊ σημείωσε ότι το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, έχει γνώση του συνόλου των παραβιάσεων.


Αναστάτωση και πανικός επικρατούσε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Χήθροου, στο Λονδίνο.

Αιτία ήταν η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις επτά το πρωί, ώρα Κύπρου, σε εστιατόριο του αεροδρομίου και γρήγορα έλαβε τεράστιες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να επεκταθεί στο σταθμό επιβίβασης 'Ενα.

Περισσότεροι από εβδομήντα πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν αμέσως, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τόσο οι άνδρες της πυροσβεστικής όσο και της υπηρεσίας ασφαλείας του αεροδρομίου, έδωσαν τρίωρη μάχη με τις φλόγες, οι οποίες σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έφθαναν τα είκοσι μέτρα.

Οι αρχές του αεροδρομίου αποφάσισαν να κλείσουν και τους γειτονικούς σταθμούς επιβάβασης Δύο και Τρία, για λόγους ασφαλείας, με αποτέλεσμα τρεις σταθμοί επιβίβασης από τους τέσσερις, να παραμείνουν κλειστοί μέχρι αργά το απόγευμα, γεγονός που επηρέασε αρκετές από τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο.

Εν τω μεταξύ, η πτήση 327 των Κυπριακών Αερογραμμών που επρόκειτο να αναχωρήσει από το Χήθροου στις εννέα και τριάντα το πρωί τοπική ώρα, ανεβλήθη, καθώς επίσης και η πτήση 326, που ήταν προγραμματισμένη για τις τέσσερις το απόγευμα.


Με την κατάθεση νέων μαρτύρων κατηγορίας συνεχίσθηκε το πρωί η δίκη των αδελφών Αεροπόρου, οι οποίοι κατηγορούνται για την απόπειρα φόνου του Αντώνη Φανιέρου.

Στη σημερινή συνεδρία κατέθεσε ο Γεώργιος Χατζηβασιλείου, προϊστάμενος του τμήματος χρεώσεων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

Η κατηγορούσα αρχή τον κάλεσε να παρουσιάσει στο δικαστήριο κατάσταση των τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν από το φορητό τελέφωνο του Τάσου Σιμιλλίδη, τον Μάϊο του 1997.

Η υπεράσπιση όμως έφερε ένσταση, υποστηρίζοντας ότι η αποκάλυψη του περιεχομένου των τηλεφωνικών κλήσεων, αποτελεί παραβίαση του απορρήτου της επικοινωνίας.

Υστερα από επιχειρηματολογία, το δικαστήριο αποφάσισε όπως η κατάσταση με τα τηλεφωνήματα κατατεθεί ως τεκμήριο για αναγνώριση, χωρίς να γίνει αναφορά στο περιεχόμενό τους.

Ενωρίτερα κατέθεσε ο Ανδρέας Σταυρινός από τη Λεμεσό, γαμβρός του Τάσου Σιμιλλίδη, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του φορητού τηλεφώνου που κατείχε ο κουνιάδος του.

Ο μάρτυρας έδωσε τη συγκατάθεση του για την αποκάλυψη του περιεχομένου των τηλεφωνικών κλήσεων.

Η δίκη θα συνεχισθεί τη Δευτέρα.


Σοβαρό επεισόδιο προκάλεσε στα Δικαστήρια Λευκωσίας κατηγορούμενος, ο οποίος καταλήφθηκε από αμόκ, όταν διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση, μέχρι τη δίκη του.

Πρόκειται για τον Αβραάμ Κυριάκου, από την Αναφωτία και τώρα στον Στρόβολο, 23 ετών, ο οποίος όταν οδηγήθηκε στο κρατητήριο των δικαστηρίων, εξεμάνη και άρχισε να κτυπά το κεφάλι του στο τοίχωμα του παραπήγματος.

Από τα επανειλημμένα κτυπήματα, ανοίχθηκε μία μεγάλη τρύπα στο τοίχωμα, ενώ ο Κυριάκου τραυματίσθηκε στο κεφάλι και το χέρι, και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο Κυριάκου είχε κατηγορηθεί στο Κακουργιοδικείο, για διάρρηξη του Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας και κλοπή ποσού χιλίων λιρών.

Την κράτηση του ζήτησε η κατηγορούσα αρχή, αναφέροντας ότι εναντίον του διερευνώνται ενενήντα υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Ο δικηγόρος του ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Η δίκη του ορίσθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου.


Ολοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να συνεργαστούν από κοινού για την δημιουργία μιάς εθνικής πολιτικής για την πρόληψη και καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Αυτό τονίστηκε σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη για την έγκαιρη ενημέρωση για τα ναρκωτικά.

Η διάσκεψη διοργανώθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Κύπρο του Βρετανού βουλευτή Μάικ Χάνκοκ, ο οποίος έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη Βρετανία για την πρόληψη και ενημέρωση για τα ναρκωτικά.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κύριος Χάνκοκ είχε συναντήσεις με τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Υγείας, στους οποίους εξέθεσε την φιλοσοφία του προγράμματος πρόληψης χρήσης των ναρκωτικών που εφαρμόζεται στην Βρετανία.


Στη Βαγδάτη έφθασε σήμερα, ο επικεφαλής των επιθεωρητών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον αφοπλισμό του Ιράκ, Ρίτσιαρντ Μπάτλερ, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με Ιρακινούς ιθύνοντες σε μία προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων του Ιράκ με την Ειδική Επιτροπή.

Είναι η πρώτη επίσκεψη του Ρίτσιαρντ Μπάτλερ στο Ιράκ, ύστερα από την κρίση που ξέσπασε τον περασμένο μήνα μεταξύ Ιράκ και Διεθνούς Κοινότητας, εξαιτίας της απόφασης της Ιρακινής κυβέρνησης, να απελάσει τους Αμερικανούς επιθεωρητές, μέλη της Επιτροπής - απόφαση, η οποία ανακλήθηκε λίγο αργότερα.


Αρχισε σήμερα, στο Παρίσι, κάτω από δρακόνεια μέτρα ασφάλειας, η δίκη του Κάρλος, του διαβόητου τρομοκράτη των δεκαετιών του εβδομήντα και του ογδόντα.

Ο σαρανταοκτάχρονος Κάρλος, ο οποίος κατάγεται από την Βενιζουέλα, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τριάντα ετών, εάν κριθεί ένοχος για τη δολοφονία, δύο γάλλων πρακτόρων και του λιβανέζου πληροφοριοδότη τους, το 1975.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε τοπικές νεφώσεις πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθνείς 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι σταδιακά θα τραπούν σε νοτιοδυτικούς ως δυτικούς ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς.

Σήμερα, στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 19 βαθμοί και η πιο χαμηλή 7, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 20 με 9, στη Λεμεσό 21 με 11, στην Κερύνεια και την Πάφο 18 με 9, και τέλος στον Πρόδρομο 11 με 3 βαθμούς.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 13 December 1997 - 8:03:33 UTC